Serranon perhe -keskustelufoorumi

Diego Serrano

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Diego Serrano

ViestiKirjoittaja kkiljun » Ma Marras 29, 2010 8:28

Tarkoituksenani on kirjoittaa kaikista sarjan hahmoista analyysi, ja kuka olisikaan parempi hahmo aloittaa tämä kuin perheen pää ja koko sarjan tapahtumat unessa nähnyt Diego SerranoKuva

]Diego Serrano, serranon perheen pää, Santin vatsavaivainen pikkuveli ja Fitin paras ystävä on ylivoimaisesti tärkeimpiä hahmoja sarjassa. Loppuratkakaisun tiuetäen, voimme jopa todeta, että ilman Diegoa ei edes kaikki sarjassa tapahtunut olisi unessakaan tapahtunut. Foorumillammekin Diego suosittu. Siinä osoituksena kuudes sija viime tammikuun paras henkilöhahmo-kilpailussa.

Mikä tekee Diegosta suositun hahmon? Ensinnäkin suhteellaan Luciaan Diego on sarjan perusidean alullepanija, perusparin toinen osapuoli. Diegon suhde Luciaan on juuri yksi niistä eniten Diegoa sarjassa määritteleviä asioita. Vaikka pari on kasvatusmenetelmiltään, älynlahjoiltaan, rauhallisuudeltaan ja mieltymyksiltään erilaisa, pari on pitänyt yhtä suurimman osan sarjaa päätyen vasta traagisella tavalla Lucian kuolemaan. Toinen Diegossa eniten hyvää huomiota herättävä piirre on hänen legendaariset kasvatusmenetelmät. Ainakin minä olen Diegon innostamana ymmärtänyt että vessaharja on se paras tapa kasvattaa. Vessaharjasta onkin tullut sarjan kulttiesine. Fran Perea käytti mm. elokuussa 2008 vieraillessaan suomessa konsertoimassa vessaharjaa merkkinä yleisölle 1+1=7 kappaleen alkamisesta. Diegon vaivaiset yritykset selittää asioita ovat myös legendaarisia. Yhtä legendaarisia Diegoon liittyviä maneereja ovat hänen kädenheilutuksensa hänen pyrkiessä selittämään asioiden oikeaa laitaa. Kolmas legendaarinen diegon manööveri on hänen "likainen mielikuvitus" "incesto, incesto" huutoineen (vaikka jaksossa 124 paljastuukin, että Diegolla oli hyvät syyt vastustaa sisarpuolten suhteita, joilla ei ollut mitään tekemistä likaisen mielikuvituksen kanssa) ja hänen tapansa "sodomisoida" jos tapahtumat alkavat olla Diegolle liian haastavia. Diego osaa olla myös äkkipikainen. Se tulee esille varsinkin kohdistuessaan guilleen. Osana "surullisenkuuluisaa" äijätrioa diego on saanut myös osansa veljensä ja fitin kommelluksilta. Kolmikko on koko sarjan ajan pienistä riidoista ja välirikoista huolimatta pitänyt vahvasti yhtä ja toisistaan hyvää huolta. Niin kuin santin kohdalla Diegolle suhde veljeensä on niitä elämän tärkeimpiä. Diego on perheen päänä, veljensä kanssa riitelevänä ja sopivana ja parhaan kaverin kanssa toilailevana hahmo vietynä kohti täydellisyyttä. Minun on otettava vielä esille Diegon suhde anoppiinsa, doña Carmeniin. Varsinkin sarjan alkuaikoina suhde oli keskinäistä piikittelytä täynnä, mutta Lucian poismenon jälkeen suhteesta kehittyi mitä kaunein anoppi/vävy-suhde. Heidän kanssakäymisensä keskenään oli suorastaan nautinto seurata. Kuitenkin selvästi jotain Diegossa puuttuu, että hän ei aivan kärkeen mahtunut. Henkilökohtaisesti diego on minulle veljensä kanssa samalla sijalla suosikkihahmojen joukossa. Eli summa summarum diego on ensiluokkaisesti toteutettu hahmo, joka on ansaitusti kuuden parhaan hahmon joukossa (parempaakin sijaa olisin toivonut).

Diegon kohdalla hahmon onnostumisesta suurin kiitos kuuluu Antonio Resinesille kerrassaan henkeäsalpaavasta. Erityiskiitos Resinesille kuuluu jakson 107 loppukohtauksesta. Resines onnistuu esittämään hahmon niin täydellisen koskettavalla tavalla että parempaa pitää hakea kaukaa. Tällä kohtauksella Resines osoittaa, että vaikka on espanjan johtavimpia komedianäyttelijöitä, hänellä on ensiluokkaista draaman tajua. Antonio Resines on muutenkin yksi lempinäyttelijöistäni, ja odotan wettä Suomeenkin tulee hänen viimeinen tärkeä elokuvansa Celda 211, vuodelta 2009. Elokuvan on ohjannut Daniel Monzon ja Resinesin lisäksi pääosissa ovat mm. Luis Tosar ja Marta Etura. Elokuva putsasi tämän vuoden Goya-gaalassa pöydän ja Resineskin oli ehdolla parhaaksi sivuosan näyttelijöiksi. Tämä olikin hänelle toinen Goya-ehdokkuus, yhden voiton ja ehdokkuuden seuraksi. Resinesin kohdalla elokuvan tekee mielenkiintoiseksi se, että hänen hahmonsa on raaka, brutaali ja korruptoitunut vanginvartija. Eli yhtään sen tyyppinen haho, mihin olemme tottuneet esimerkiksi Serranoissa.

Eli summa summarum: ilman Diegoa ja ja loistavaa Antonio Resinesin työtä, Serranon perhe ei olisi se mikä se nyt on.

Kommentointi vapaata
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Natalia<3 » To Tammi 06, 2011 5:34

Kiitos hahmoanalyysistä!
Voi Diego! :D Diegossa yhdistyy jännästi monenlaiset piirteet: hän on hauska, huumorintajuinen, jossain määrin järkevä, huolehtivainen ja ehkä hieman epäonninenkin. Tekstissä mainitut Diegon kasvatusmenetelmät ja maneerit ovat yleensä olleet niitä sarjan hauskimpia kohtia! :D Antonio Resines näyttelee huippuhyvin Diegoa, enkä yhtään ihmettele, miksi hän on niin suosittu ja palkittu näyttelijä! (:
Kuva
Kuva
Avatar
Natalia<3
ÜBERDIEGO
 
Viestit: 21844
Liittynyt: Su Loka 25, 2009 7:17


ViestiKirjoittaja churro1 » Ti Tammi 11, 2011 10:00

Diego Serrano joo. Tästä suhteellisen lyhythiuksisesta espanjalaisesta on tälläkin foorumilla kirjoitettu kilometrikaupalla, joten uusien näkökulmien löytäminen käy entistä vaikeammaksi. Yritetään nyt kuitenkin kaivaa jotakin esiin.

Sarjan perusjuoni on käynyt kaikille tutuksi. Siinä kaksi täysin erilaista perhettä menee yhteen. Lucía tyttärineen edustaa modernia, vapaamielistä ja oppinutta naisten maailmaa, kun taas Diegon kuten myös velipojan Santin juuret ovat maalla. Veljesten isä oli todennäköisesti melko rasittava vanhan kansan jäärä, jolta Diego ja Santi ovat oppineet perinteiset käsityksensä perheestä, lastenkasvatuksesta ja sukupuolirooleista.

Diego kuitenkin poikkeaa vanhemmasta veljestään siinä, että hän ei automaattisesti tyrmää kaikkia nykyajan kotkotuksia vaan yrittää uudistua. Valitettavasti mies lyö yleensä vain päätään seinään yrittäessään päivittää käsityksiään ja toimintatapojaan nykyaikaan. Näille törmäyksille perustuu huomattava osa sarjan komiikasta.

Diego ei yksityisyrittäjänä ja veronmaksajana juurikaan arvosta poliitikkoja eikä viranomaisia. Tosin hän ei yleensä yritä ratkaista kahnauksia julkisen vallan kanssa yhtä suoraviivaisesti kuin vanhempi veljensä eli vilauttamalla setelitukkoa ohi kirjanpidon. Diegolta ovat jääneet myös koulut kesken, joten hän ei myöskään ymmärrä akateemisia ammatinharjoittajia kuten psykologeja - ellei kaljupään luottokallonkutistajaa Ferminiä/Fernanadoa oteta lukuun. Ehkä hieman ristiriitaisesti hän kuitenkin vaatii poikiaan vessaharjalla uhaten selvittämään koulun edes joten kuten läpi.

Diegolta on viety ensimmäinen vaimo Marta, mutta taivaan lahjana hänelle annetaan toinen mahdollisuus, kun Lucía ilmestyy kuvioon. Diego haluaa pitää uuden perheensä koossa maksoi mitä maksoi. Se on kinkkinen ellei mahdoton tehtävä, sillä Lucían perhe näyttää ainakin päällisin puolin tulevan aivan eri maailmasta. Ongelmia tulee myös lastenkasvatuksesta: Diegon olisi saatava uusperheen lapset pitämään toisistaan. Mutta ei liikaa, sillä muuten alkaa kirkkokuoro hoilata incestoa korvanjuuressa.

Osittain Serranon perheenpää saa syyttää ongelmistaan itseään. Hän on nimittäin sukunsa miesten tapaan taipuvainen mustasukkaisuuteen, joka yleensä äityy sairaalloiseksi sen jälkeen, kun Santi ja Fiti pääsevät tavernassa vauhtiin ja alkavat suputtaa helposti johdateltavissa olevan Diegon korvaan löylynlyömiä salaliittoteorioitaan.

Ilman vainoharhaisia kohtauksiaan Diego pääsisi huomattavasti helpommalla. Lucían ja Sergin avioero oli kaikesta päätellen riitaisa, joten oikeasti Diegolla ei ole järkevää perustetta epäillä sitä, että Lucíalla alkaisi vanha suola janottaa. Kun Sergi toisen kauden alussa ilmestyy yllättäen Serranoille, kertoo Lucían vaivautunut ilme, ettei barcelonalaiskutjake ole täysin tervetullut taloon.

Diegon vahvuuksia ovat vastuuntunto, huolehtivaisuus ja lojaalisuus perheelleen ja ystävilleen. Hän painaa pitkää päivää tavernassa ja saa pidettyä suuren perheensä leivissä. Satunnaisista talousongelmista huolimatta baari ilmeisesti tuottaa mukavasti hilloa, sillä Diegolla on varaa asua omakotitalossa joen varrella aivan Madridin keskustan tuntumassa, kuljettaa perhettään Renault Espacen tila-autolla ja kustantaa jälkikasvun harrastuksia aina Guillen tietokonepelejä ja Capdevilan tytärten viikottain vaihtuvia muotireleitä myöden. Ehkä näiden jaloimpien ominaisuuksiensa vuoksi Diego voittaa vähitellen Lucían tytärten ja lopulta jopa doña Carmenin luottamuksen puolelleen.
-
Espanjalainen Serranon perhe on televisiosarja,
jota yleisö ei tutkimusten mukaan pidä korkeatasoisena,
mutta rakastaa sitä fanaattisesti." -Turun Sanomat 18.9.2008
Avatar
churro1
Maria Teresa Capdevila Gómez
 
Viestit: 560
Liittynyt: La Joulu 12, 2009 5:15


ViestiKirjoittaja anniina81 » Ke Loka 17, 2012 1:00

Kerrassaan loistava näyttelijä. Ja Diego on sarjan parhaimmistoa ehdottomasti! ilman häntä ei olisi Serranon perhe sellainen kuin se on!
Kuva
Avatar
anniina81
Doña Carmen
 
Viestit: 211
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2012 10:11
Paikkakunta: Pori


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa