Serranon perhe -keskustelufoorumi

Lucia Gómez Casado

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Lucia Gómez Casado

ViestiKirjoittaja kkiljun » La Joulu 11, 2010 5:55

Kuva

Kolmannen hahmoanalyysin aiheena on sarjan eittämättä tärkein naishahmo: Evan ja Teten äiti, Diegon toinen vaimo ja koulun opettaja Lucia.

Lucia on varmasti ehkä sarjan tärkeimpiä hahmoja ja ollut täällä foorumillakin aina foorumisuosikkeja.Tärkeys on näkynyt siinä, että Lucian poismenon jälkeen sarjan suosio ja loistavuus on llut slevästi laskussa. Avoja ja bannereita on löytyny monia. Miksi sitten näin? Syyt tähän ovat arvatenkin olleet hahmon yleinen miellyttävyys. Miespuolisille katsojille Lucian kauneus on ollut varmasti mieleen. Tunnen tapauksia keski-ikäisiä miehistä jotka ovat mielellään katsoneet aika välein sarjaa, nimenomaan Lucian takia. Luonteeltaan Lucia on myös ollut koko sarjassa olon aikana ystävällisyyden ja rauhallisuuden ruumiillistuma. Diegon kanssa yhdessäoleminen ovat olleet varmasti ajoittain raskasta, mutta Lucia on ne on ne päällisin puolin kestänyt hyvin. Evan, Teten ja varsinkin kaikesta kiinnostuneen äidin, doña Carmen, kanssa Lucialla on sarjan aikana ollut hermot useamman kuin kerran kireänä. Ne harvat kerrat kuin Lucia on sitten hermostuneena, tuloksena on ollut sarjan humoristimpia kohtia. Malliesimerkkiä on jakso 57, missä Eva ja Marcos ovat lähdössä pois kotoa. Heidän hakiessa tavaroitaan Lucia ja Diego yrittivät saada heitä jäämään vielä kotiin. Diego on "myötäilee" Lucialta saamien ohjeidensa mukaan likaakin ja lopulta Lucia on se jolla vintti menee pimeäksi ja hän raivoaa Evalle ja Marcosille. Tärkeä aspekti Lucian ololle sarjassa on tietysti ollut hänen suhteensa Diegoon. Suhde on ollut se tärkein osa sarjassa, koko sarjan perusidean kokoonpanija. Olen aina pitänyt Diegon ja Lucian suhteesta. Vaikka suhteessa on ollut omat ongelmansa, jopa hetkellinen ero, niin koko sarjan aikana on selvästi paistanut se, että Lucia ja Diego ovat olleet mitä täydellisimpiä toisilleen. Sarjan hienoimpia jaksoja ovat olleet jaksot 82-85, jossa lucia viimein eron jälkeen palaa "kaljupäänsä" luo. Luciasta puhuttaessa asian ulkopuolelle ei voida tietystikään jättää sarjan ylivoimaisesti koskettavinta, surullisinta jaksoa eli Lucian kuolemajakso (107). Lucian kuolema on esitetty sarjassa niin täydellisellä tavalla että koko jakson tai varsinkin jakson lopun ajatteleminenkin vetää automaattisesti kyyneleet silmiin. Jok´ikinen sarja sietäisi ottaa tuosta jaksosta oppia, miten hienosti ja koskettavasti saadaan rakastettu hahmo pois sarjasta.

Erityiskiitos kuuluu näyttelijä Belen Ruedalle loistavasta näyttelemisestä. Rueda onhan muutenkin todistanut näyttelijäntaitojaan Goya-patsaan (Meri sisälläni) ja Goya-ehdokkuuden (Orpokoti) muodossa. Muutenkin Rueda on tällä hetkellä tunnuetuimpia espanjalaisia näyttelijöitä. Jo 1995 tv-juontajana toiminut Rueda on ennen Serranoja ollut mukana sarjoissa Perhelääkärit ja Los Periodistas. Serranojen aikana kuitenkin ura lähti nousuun. Mielenkiintoista on spekuloida, auttoiko suhde Serranojen toiseen luojaan, Daniel Ejicaan, roolin saamisessa. Parihan oli naimisissa vuosina 2003-2006, saaden yhteensä kolme lasta (joista keskimmäinen on kuollut sydänkohtaukseen). Naimisissa olotiedoissa on IMDb:ssä pientä epäselvyyttä, koska yhdessä kohdassa sanotaan 2003-2006, ja tekstissä sanotaan heidän eronneen jo 2004. Mutta en luule että Ejica on liiaksi vaikuttanut Ruedan mahdollisuuksiin roolin saamisessa. Rueda ei ole tosin ainoa Ejican lähiomainen, joka on sarjassa ollut mukana. Sisko Arantxa Ejica on vahvasti mukana sarjassa sekä ohjaajana ja tuottajana. Joten voimme jopa melkein puhua nepotismistäkin, vaikka luulen tämän olevan myös normaalia tällä alalla. Onhan Serranojen kovimman kilpailijan, meille kaikille tutun Naapureina Madridissa-sarjan taustalla vahvasti mukana Caballeron (Laura ja Alberto) sisarusparvi. Ja mitä huvittavinta, Alberto Caballerolla , joka yllättäen on toinen sarja luojista, on ollut sarjan aikana suhde Maria Adaneziin, joka sarjassa esitti hahmoa nimeltä Lucia :D . Yhteensattumaa?

Mutta ennekuin tässä liikaa mennään offtopicciin niin todetaan että Rueda on Serranon perheessä osoittanut olevansa laatunäyttelijä ja antanut meille kaikkien kaipaaman Lucian hahmon.

Kommentointi jälleen kerran suotavaa ja toivottavaa ja vapaata!!!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Natalia<3 » To Tammi 06, 2011 5:21

Kiitos taas tästäkin tekstistä!
Lucía oli yksi sarjan tärkeimpiä hahmoja, ja kun Lucía lähti sarjasta, sarja menetti todellakin ison osan loistavuudestaan. Lucían kuoleman jakso on ehdottomasti sarjan surullisin jakso. Lucía osasi aina keskustella asioista, vaikka myöhemmin toki hänkin "serranolaistui", esimerkkinä juuri jakso 57, josta tekstissäkin puhutaan. Mutta ei voi muuta sanoa, kuin että mainio hahmo ja hieno näyttelijäsuoritus! (:
Kuva
Kuva
Avatar
Natalia<3
ÜBERDIEGO
 
Viestit: 21844
Liittynyt: Su Loka 25, 2009 7:17


ViestiKirjoittaja churro1 » Su Helmi 20, 2011 3:00

Kun Serranon perhe alkoi pyöriä Espanjan televisiossa 22. huhtikuuta 2003, eivät jotkin henkilöhahmot olleet vielä aivan valmiita. Evan ja Tetén lisäksi myös äiti-Capdevilan persoonallisuutta hienosäädettiin vielä viime metreillä.

Lucía selostaa jaksossa 2 kasvatusmenetelmiään, joihin kuuluu keskustelu ja luottamus. Samalla hän myös valittaa ohimennen metodin kääntöpuolta: hänellä ei ole minkäänlaista auktoriteettia tyttäriinsä nähden. Se ei voi pitää paikkaansa, sillä Eva ja Teté muuttavat äitinsä mukana Barcelonasta Madridiin, vaikka he olisivat aivan hyvin voineet jäädä isänsä Sergin luo. Lucía on siis määräysvaltaansa vedoten kylmästi pakottanut tytöt muuttamaan mukanaan rannikolta sisämaahan. No, jos olisivat jääneet Kataloniaan, ei itse sarjasta olisi tullut mitään.

Lucían sittenkin melko tiukka auktoriteetti näytetään toteen sarjan myöhemmissäkin vaiheissa. Evan avioliittolupa irtoaa vasta pienen väännön jälkeen, eikä juonikas Teté pääse neljännen kauden puolivälin korvilla missään vaiheessa mutsinsa niskan päälle, vaikka Diegoa hän vie mennen tullen.

Lucía kuvataan sarjassa viisaaksi, järkeväksi, moderniksi ja oppineeksi naiseksi, joka henkilökohtaisten ominaisuuksiensa ansiosta onnistuu pitämään eri suuntiin reuhtovan uusperheensa koossa. Aivan liian siirappista ei hahmosta ole kuitenkaan tehty, sillä on hänessä puutteitakin. Opettajatar osoittaa esimerkiksi heikkoa luonnetta keskeyttämällä tupakkalakkonsa tuon tuostakin milloin milläkin verukkeella ja ahmimalla makeita välipaloja, jotka eivät tosin näy hänen uljaassa ruodossaan ylimääräisenä vararavintona.

Lyhytjännitteisyys kuuluu Lucían kuten arvattavasti monen muunkin espanjalaisen luonteenpiirteisiin. Asumusero Diegosta etenee melko lyhyen kaavan mukaan, eikä todennäköisesti Serginkään kanssa asiaa puitu kovin pitkään ennen kuin eropaperit kiikutettiin viranomaisille. Myös käsittämättömät primitiivikohtaukset värittävät Lucían luonnetta. Pahiten Capdevilan hissi juuttuu kerrosten väliin jaksossa 7, jossa hän tekee Candelan cochesta selvää jälkeä lukuisten todistajien läsnäollessa.

Opettajana Lucía on selvästi kutsumusammatissan. Hän pystyy pitämään levottomankin luokan kurissa vastaamalla irtohuuleen mojovalla vastaherjalla. Hän myös noudattaa ehdotonta tasapuolisuutta eikä esimerkiksi Guillelle irtoa käytännössä mitään erivapauksia. Sarjan alkupuoliskolla keskimmäinen Serrano kapinoi vielä Lucíaa vastaan, mutta tunnustaa hänet viimein seitsemännellä kaudella äidikseen. Marcosin luottamuksen Lucía saavuttaa jo aikaisemmin, sillä sarjassa Serranon vanhimman pojan kirjoittamaksi merkitty 1+1=7-biisi kertoo äitipuolesta.

Belén Rueda kirjoitetaan kuudennella kaudella sarjasta ulos. Viimeistään silloin käy Lucían merkitys ilmi. Kohtaukset Serranojen keittiössä ovat tästä eteenpäin perin ankeita, sillä kodin hengetär on poissa, eikä aukkoa pysty Celia tai kukaan muu missään vaiheessa millään tavalla täyttämään.
-
Espanjalainen Serranon perhe on televisiosarja,
jota yleisö ei tutkimusten mukaan pidä korkeatasoisena,
mutta rakastaa sitä fanaattisesti." -Turun Sanomat 18.9.2008
Avatar
churro1
Maria Teresa Capdevila Gómez
 
Viestit: 560
Liittynyt: La Joulu 12, 2009 5:15


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa