Serranon perhe -keskustelufoorumi

Eva Capdevila Gomez

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Eva Capdevila Gomez

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Joulu 12, 2010 2:36

Kuva

Seuraavana hahmoanalyysivuoronsa saa Lucian esikoinen, siis Tetén isosisko, runoilijatyttö Eva. Eva on monelle foorumilaiselle ollut suosikkihahmo. Sarjassakin hahmo on suositussa asemassa. Mikä on sitten Evan suosion salaisuus? Evassa se viehdyttävin osa hahmosta vetävän ulkonäön lisäksi (itsenikin sarjaan naulitsi alun perin kohtaus "el sueño de marcos") hänen myrskyinen suhde marcosiin. Suhde on ollut sarjan alusta alkaen jaksoon 68 asti yksi ainoista jokaisessa jaksossa selkeästi mukana oleva juonikuvio. Henkilökohtaisesti olen nauttinut E&M-kohtausten seuraamisesta. Jokaisessa kohtauksessa on ollut sitä tunnetta ja haavoittuvuutta kulminoituen mm. jaksoon 33, 45 ja 59. Eva on ollut kuin pikkusisko Teten vastakohta. Teten ollessa kapinallisempi ja herkempi rikkomaan sääntöjä Eva on ollut se ihanasta rakkaudesta haaveileva runoilijatyttö. Kuitenkin Eva on myös tarpeen tullen sanonut mielipiteensä julki silloin jos on siltä tuntunut. Marcoksen lisäksi toinen tärkeä suhde Evalle sarjassa on ollut ystävyys Africaan. heit jaksossa 25 alkanut kaveruusuhde on kohdannut omat vaikeutensa, mutta yhdessä nämä kaverukset ovat pysyneet. Eva oli enne African tuloa täysin yksin, joten kaverin saapuminen toi uusia puolia evasta esille. Hän sai jonkun jonka olkapäälle pystyi valittmaan vaiketa suhdetta Marcokseen. Äitiään Luciaa kohtaan Evalla on ollut välillä ongelmia. Hän on usein kpinoinut, varsinkin kun on halunnut päästä poikaystäviensä luokse tai heidän kanssaan pois. Teteä kohtaan Eva on aina ollut rakastava isosisko, vaikka on kerran joutunut läpsäisemään häntä. Evassa on kuitenkin ollut negatiivistakin: Eva on ensimmäinen päähahmoista joka on lähtenyt pois sarjasta (en laske nyt päähahmoksi paquilloa, mustafaa ja muita), joten saimme liian vähän aikaa nauttia tästä hienosta hahmosta. Kaiken kaikkiaan Eva on ollut yksi sarjan kantavimmista voimista.

Kiitos hyvästä hahmosta kuuluu. Veronica Sanchez Calderonille. Kyseinen näyttelijä on luultavsti koko näyttelijäseurueesta aktiivisemmin elokuvissa sarjan jälkeen, vaihtelevin menestyksin. Mainittakoon vaikka "Al sur de Granada" ja "Los 2 lados de la cama". Jälkimmäinen on jatkoa elokuvalle "el otro lado de cama", jossa mukana oli serranoistakin tuttu Natalia Verbeke. Ja yhteyksiä voidaan näiden kahden elokuvan kauttta vetää myös NM-sarjaan. Nimittäin molempien elokuvien miespääosassa on Ernesto Alterio, joka on NM:n Malena Alterion veli. Pieni tuntuu olevan espanjalaisenkin tv-ja filmiteollisuuden maailma. Mainittavaa toki on vielä, että Veronica oli pitkään Serrano- vastanäyttelijänsä Fran Peran kanssa yhdessä. Siitä johtui varmasti osaltaan parin loistava kemia.
A sur de Granada- elokuva, joka tehtiin vuonna 2003 enne Serranoja, oli suuri läpimurtoelokua Verolle. Hän sai elokuvasta mm. Goya-ehdokkuuden parhaana uutena näyttelijänä.

Vaikka asia oliskin jo selviö niin sanotaan kuitenkin vielä: Kommetointi toivottavaa ja vapaata.

EDIT: Lisäsin loppuun vähän lisätietoja elokuvista, katsottuani Veron vuoden 2007 hastattelun Youtubesta. Vaikka en suurimpaa osaa ymmärtätny, niin on kuitenkin sanottava että tuolla naisella on jumalillisen kaunis ääni.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja churro1 » Su Maalis 13, 2011 2:02

Eva Capdevila kuuluu niihin Serranon perheen henkilöhahmoihin, joiden persoonallisuutta ilmeisesti hienosäädettiin kuumeisesti vielä siinä vaiheessa, kun sarjan ensimmäiset kohtaukset oli jo kuvattu. Ensimmäisissä jaksoissa Eva näyttäytyy yhteistyöhaluttomana kapinateininä, jonka luonnetta korostetaan vielä ulkoisesti goottitytön tummanpuhuvalla tyylillä. Parin jakson jälkeen Evan huulilta huuhdotaan kuitenkin musta sävy pois ja vanhemman Capdevilan persoona alkaa tasaantua hieman samaan tahtiin kuin suhde poikaystävä Joan Manuelin kanssa kuivuu kokoon.

Evan luonnetta voi kuvailla määreillä ailahteleva ja arvaamaton. Hänellä on lyhyt pinna, ja hän kestää poikamaista hevosenleikkiä huomattavasti pikkusiskoaan huonommin. Marcosin ei tarvitse lausua montakaan viistoa sanaa, kun mehevä kärhämä on valmis. Toisaalta Evan tunteet heilahtelevat lyhyessä ajassa laidalta toiselle, joten kaiken synkatessa yhteen nähdään Picasso-studioiden kulisseissa poikkeuksellisen kuumaa värinää ja tunteen paloa, joka taas esimerkiksi Tetélle on hieman vieraampaa.

Evaa pidetään sisäänpäin kääntyneenä runotyttönä, mutta tarvittaessa hän kykenee pikkusiskonsa tavoin sivaltamaan sanan säilällä takaisin. Vanhemman Capdevilan herjat ovat kuitenkin pirullisempia ja näkymättömämpiä, joten niitä eivät Serranon perheen toisaikaiset miehet ehkä välttämättä ymmärrä tai huomaa. Minään Raúlin tai Afrin kaltaisena räiskyvänä persoonana Evaa ei voi pitää, joten sen puolesta hän sopii täydellisesti yhteen Marcosin kanssa, joka on myös hieman totisempi torvensoittaja.

Käsikirjoittajat ovat halunneet luoda kaksi erilaista Capdevilan sisarusta. Eva on ns. isin tyttö, kun taas Teté on tullut enemmän äitiinsä. Vanhemman sisaruksen kuuliainen isäsuhde käy ehkä parhaiten ilmi jaksossa 61, jolloin Eva lähtee Serranoilta Barcelonaan. Lucía-mutsi evästää tytärtään heittämällä pienen piikin: Älä anna Sergin pompotella itseäsi. Evan ja Lucían suhde on taas asiallinen mutta ehkä hieman etäinen. Äidin päätös lempata Sergi ja mennä yhteen Diegon kanssa kalvaa Evan hampaankolossa oikeastaan koko sen ajan, jonka hän Serranoilla viipyy, vaikka ulkoisesti tytön vastalause näkyy vain sarjan alussa.

Evan poliittisetkin mielipiteet kehittyvät täysin ennustamattomasti. Serranoilla asuessaan hän pidättäytyy arvattavasti aatteellisista syistä lihansyönnistä ja toimii luonnonsuojelutempausten nokkanaisena. Vaaleissa hän todennäköisesti äänestää vihreitä tai Pablo Nerudan ja Che Guevaran innoittamana jopa kommunisteja. Myöhemmin Ranskaan Marcosin kanssa asetuttuaan hän saa kuitenkin päällikköpestin mainosalalta, jonka tavoitteet ovat luonnonsuojelun näkökulmasta täysin vastakkaiset.
-
Espanjalainen Serranon perhe on televisiosarja,
jota yleisö ei tutkimusten mukaan pidä korkeatasoisena,
mutta rakastaa sitä fanaattisesti." -Turun Sanomat 18.9.2008
Avatar
churro1
Maria Teresa Capdevila Gómez
 
Viestit: 560
Liittynyt: La Joulu 12, 2009 5:15


ViestiKirjoittaja Shelle » Ma Heinä 30, 2012 8:15

Eva on ihana, ja sympaattinen nuori nainen & hahmona erittäin kiva.
Kuva
I have loved you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.
Avatar
Shelle
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
 
Viestit: 244539
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 6:43
Paikkakunta: Lahti

Re: Eva Capdevila Gomez

ViestiKirjoittaja S-T » La Marras 28, 2015 6:39

Miksen oo kommannut aiemmin? [stara]

Eva on THE NIMI tässä sarjassa, Punto y poca ja jos olet eri mieltä, niin NM:n Paloma tulee... [isohymy]

Ps. hyvää analyysia yllä, kaikilla.
JUMALA ARMAHTAA, PALSTAMESTARI EI!!!
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
S-T
Viikon VIP 20/24, 2020 & VVK I, VVK II, VAK II, VK I, SPKFAK 2019 & KN, KO, SPK100 2019 & Kvs.T VIII [9x] & PB 2019 -pää & 10 v. PVT -mestari & PAK, PB 2019 & Viikon kirjoittaja & Viikon 20-24 aktiivisin [SPKFAK2020]
Viikon VIP 20/24, 2020 & VVK I, VVK II, VAK II, VK I, SPKFAK 2019 & KN, KO, SPK100 2019 & Kvs.T VIII [9x] & PB 2019 -pää & 10 v. PVT -mestari & PAK, PB 2019 & Viikon kirjoittaja & Viikon 20-24 aktiivisin [SPKFAK2020]
 
Viestit: 181261
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 4:56


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa