Serranon perhe -keskustelufoorumi

Maria Teresia "Tete" Capdevila Gomez

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Maria Teresia "Tete" Capdevila Gomez

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Joulu 26, 2010 12:56

Kuva

Seuraavana hahmoanalyysin vuoron saa Lucian kuopus, Evan pikkusisko ja Guillen suuri rakkaus Maria Teresia, tuttavallisemmin Tete. Jo analysoiden hahmojen tapaan Tete kuuluu sarjan ylivoimaisesti suosituimpien hahmojen joukkoon. Foorumillamme tämä varsinkin on selvästi näkynyt. Foorumissa suosiota voidaan perustella hahmon loistavuuden lisäksi, sillä että Tete on sarjan ydinperheestä ehkä se hahmo parhaiten samastuttava hahmo, kun foorumin enemmistön mukaisesti tyttö ja samaa ikääkin. Mutta Tetessä on paljon muuta, mikä tekee hänestä hyvän hahmon. Tete on taisteluparinsa Guillen kanssa sarjan mielenkiintoisempia hahmoja, koska molemmilla on nähtävissä selvä kehitystä sarjan läpi. Teten kohdalla sen ollut fyysisen kehityksen lisäksi myös hahmon käyttäytymiseen liittyvää. Sarjan alussa Teteä usein sai snobimaisen kuvan, joka ei paljoa välittänyt Madridin meiningistä. Sarjan edetessä Tete on selvästi enemmän tottunut Madridin elämään, jopa niin pitkälle, että jäi päätti äitinsä poismenon jälkeen jäädä Serranoille asumaan, ensin huomattuaan Barcelonassa asumisen olevan epämiellyttävää. Snobimaisuutta on sarjan loppuvaiheessa nähtävissä, mutta mielestäni se on sarja alkuvaiheisiin nähden huomattavasti vähentynyt. Kuten jokaisen hahmon kohdalla, Teteä eniten määrittävät tekijät ovat olleet hänen suhteensa eri hahmoihin. Teten kohdalla se tärkein on tietysti ollut viha/rakkaussuhde velipuoleen, Guilleen. Näiden kahden välinen suhde on koko sarjan mielenkiintoisin, koska se oli alussa vihasuhde, muuttuen vähitellen rakkaudeksi ja välillä taas ystävyydeksi ja lopulta taas rakkaudeksi. Guille, sarjan alun rasavilli, huomasi heti sarja ensimmäistä jaksoista lähtien, että sai Tetestä varteenotettavan vastuksen, joka ei niin helposti hänen kepposiensa kohteeksi joudu. Toisen tuotantokauden ja viimeistään kolmannen ja neljännen välissä Teten tunteet alkoivat muuttua Guilleä kohtaan, huipentuen ensimmäiseen seurusteluun. Tämähän loppui jo kahdenkymmenen jakson jälkeen, mutta tunteita oli molemmilla jäljellä, Teten puolelta lähinnä heti eron jälkeen ja sitten seitsemännen tuotantokauden alussa. Teten ja Guillen suhdetta on usein verrattu vanhemman sisarpuoliparin vastaavaan, ja jopa valitettu että samaa tulee uudestaan. Toki idea on sama, ja varsinkin viimeisellä tuotantokaudella samoja manööverejä (mm. sydän ruuassa) käytetään kuin E&M:n kohdalla. Kuitenkin mielestäni näitä kahta paria ei voi verrata. E&M oli myrskyisämpi ja myös tapahtumarikkaampi. T&G:n kohdalla itseäni harmitti, että molempien seurustelujen aikana parin välinen kanssakäyminen oli nollassa tai todella vähän näkyvissä. Teten puolta parin tiellä on tietysti ollut poikia (Humberto & Richi & Manu& DVD). Churro1 on jossain yhteyksissä ottanut esille, että Sandrine olisi ollut T&G-suhteen Raquel. Jossain määrin kyllä, mutta on huomioitava, että Tetellä oli jo jälleen rakastunut Guilleen S&G-suhteen alkaessa, ja Eva vasta alkoi M&R-suhteen alkaessa ymmärtää että Marcos on hänen elämänsä mies.

Muita tärkeitä suhteita Tetellä on tietysti suhteensa äitiin, Luciaan, ja siskoon, Evaan. Lucian kanssa suhde on luonnollisesti läheinen koko ajan. Pieniä erimielisyyksiä tietysti matkan varrella. Läheisyys on tietysti näkynyt siinä, miten koville Tete otti Diegon suhteen Celian kanssa, luullen Diegon unohtaneen Lucian. Teten suhde Evaan on ollut samoin läheinen, varsinkin alussa sisarukset tukivat toisiaan uudessa ympäristössä. Evan ja Teten suhteen ainoita säröjä ovat olleet jakso 45, missä Eva läimäytti oman stressin takia siskoaan, ja jakso 58, missä Humberto olikin kiinnostuneempi Evasta kuin Tetestä. Suhde Diegoon on myös kehittynyt sarja aikana huomattavalla tavalla. Sarjan alussa Tete piti ehkä Diegoa ei juuri sopivana äidilleen. Lucian kuoleman aikaan suhde oli jo parempi ja sai tietysti silloin aivan uuden muodon. Diego olikin alussa usein helisemässä. Kauniita kaksikon välisiä kohtauksia on ollut sarjan loppuvaiheessa. Tässä tärkeimpänä ehdottomasti jakson 136 kohta, missä Diego paljastaa Tetelle kenen kanssa oli syömässä. Jo ylempänä mainitsemani Diegon Celia-suhde on ollut ehkä se kovin koetinkivi Diegon ja Teten välillä. Tete ei tietysti hyväksynyt Celiaa alussa. Tähän on lisättävä, että Diegohan oli jo ennustanut tämän tapahtuvan jaksossa 108, vastustaessaan Teten Madridiin jäämistä juuri siksi, että tämä muistuttaisi häntä liikaa Luciasta.

Teten tärkein ystävä sarja aikana on ollut Yoli. Pari on sillä tavalla kiinnostavaa, koska toinen osapuoli on kauniimpi ja suositumpi toisen ollessa vähemmän suosittu. Tästä voisikin vetää kiinnostavia johtopäätöksiä, siitä että onko Tete omalla tavalla ollut tullessaan Madridiin hiukan epävarma, koska sai kaverikseen tytön, jota suositumpi hän olisi aina. Luokan muihin kaunottariin, päällisin puolin Lorena, Teten suhde on ollut huomattavasti kinkkisempi. Poikkeuksena ehkä tähän voidaan ottaa Su, mutta vasta kahdeksannella tuotantokaudella Lunan tullessa mukaan Tete sai ulkonäöltään veroisensa ystävän. Yolin ja Teten suhde on ollut leppoisa, mutta heidänkin välillä on ollut ainakin kaksi hetkellistä riitaa.

Guillen lisäksi Tetellä on ollut muitakin miessuhteita, Richi, Humberto ja Manu ja DVD. Ensimmäiset kaksi ovat lähinnä olleet Teten hullaantumista vanhempaan poikaan, enne kuin oli täysin huomannut Guillen. Manu oli myös samantyyppinen hullaantuminen vanhempaan mieheen, tällä kertaa vielä serkkuun. Hetkinen pelleileminen DVD:n kanssa oli lähinnä kiusaa Guilleä kohtaan.

Tetenkin kohdalla hahmon toteutuksesta erityiskiitos kuuluu näyttelijälle, Natalia Sanchezille. Natalia (tai lyhkäisesti Naty) ei varmasti suurempia esittelyjä kaipaa. Hän on varmasti tämänkin foorumin laaja-alaisimman faniryhmän omaava näyttelijä. Jotkut foorumilaiset ovat jopa mahdollisesti tavanneet hänet. Mutta mainitaan tässä lyhyesti paria Natyn muuta näyttelijätyötä. Mainittavan arvoisia ehkä ovat Los aires dificiles, Hipnos (tuli noin kolme viikkoa sitten Showtime-kanavalta, en valitettavasti nähnyt) ja Acusados. Tulevista projekteista mielenkiintoinen on ensi vuonna ilmestyvä tv-sarja Duquesa II, jossa Natylla on pääosa. Tästä sarjasta voimmekin jälleen helposti vetää yhdistävän linkin NM-sarjaan. Duquesa II-sarjan yhden hahmon näyttelijänä nimittäin tulee toimimaan Diego Martin, joka on meille tuttu NM-sarjan miljonääri- häntäheikki Carlosina. Naty on ollut myös aktiivisena musiikkipuolellakin. Hän on ollut sarjan aikana perustetussa Santa Justa Klanissa mukana ja myös Victor Eliaksen (Guille) kanssa bändissä Naakaro. Naty on muutenkin musiikillisesti lahjakas. Näiden lisäksi Natya on nähty musiikkivideoissa ja mainosten ja kampanjoiden kasvona. Huhujen mukaan Natylla on myös ollut seurustelusuhde Victor Eliaksen kanssa.

Kommentointi vapaata

EDIT: Lisäsin loppuun tietoja musiikkiurasta, muista töistä ja victor-seurustelusta.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Natalia<3 » To Tammi 06, 2011 5:11

Hyvä teksti! Teté on ehdottomasti suosikkihahmoni! (: Alussa hänessä oli ehkä hiukan joitain ärsyttäviä piirteitä, mutta aika äkkiä Teté kuitenkin sopeutui Serranoille.
Tästä voisikin vetää kiinnostavia johtopäätöksiä, siitä että onko Tete omalla tavalla ollut tullessaan Madridiin hiukan epävarma, koska sai kaverikseen tytön, jota suositumpi hän olisi aina.

Jännä näkökulma, mitä en ole koskaan oikeastaan edes tullut ajatelleeksi. Voihan asia toki noinkin olla, varsinkin alussa, mutta taas toisaalta itse haluaisin ajatella, että taustalla olisi ihan "aito" ystävystyminen. Tai siis tarkoitan, että tuskin Teté ajatteli, että olenpas nyt tuon ruman tytön kaveri, että saan sitten itse olla suositumpi. :D Toivon ainakin, ettei ajatellut. (:
Kuva
Kuva
Avatar
Natalia<3
ÜBERDIEGO
 
Viestit: 21844
Liittynyt: Su Loka 25, 2009 7:17

Re: Maria Teresia "Tete" Capdevila Gomez

ViestiKirjoittaja churro1 » La Tammi 08, 2011 2:27

kkiljun kirjoitti:Tästä voisikin vetää kiinnostavia johtopäätöksiä, siitä että onko Tete omalla tavalla ollut tullessaan Madridiin hiukan epävarma, koska sai kaverikseen tytön, jota suositumpi hän olisi aina.


Tetén epävarmuus käy toki ilmi mm. viidennen jakson prologista. Ystävyys Yolín kanssa kesti kuitenkin sarjan loppuun saakka eli siitä voitaisiin päätellä, että se oli aitoa. Eivätkä tyttöjen luonteetkaan välttämättä olleet aivan yhtä kaukana toisistaan kuin esimerkiksi Fitin ja Candelan, sillä ujoudestaan huolimatta Yolí viihtyi Guillen jengin rempseässä poikaporukassa siinä missä Tetékin.
-
Espanjalainen Serranon perhe on televisiosarja,
jota yleisö ei tutkimusten mukaan pidä korkeatasoisena,
mutta rakastaa sitä fanaattisesti." -Turun Sanomat 18.9.2008
Avatar
churro1
Maria Teresa Capdevila Gómez
 
Viestit: 560
Liittynyt: La Joulu 12, 2009 5:15


ViestiKirjoittaja ibi » Su Tammi 09, 2011 7:58

Natalia<3 kirjoitti:Hyvä teksti! Teté on ehdottomasti suosikkihahmoni! (: Alussa hänessä oli ehkä hiukan joitain ärsyttäviä piirteitä, mutta aika äkkiä Teté kuitenkin sopeutui Serranoille.
Tästä voisikin vetää kiinnostavia johtopäätöksiä, siitä että onko Tete omalla tavalla ollut tullessaan Madridiin hiukan epävarma, koska sai kaverikseen tytön, jota suositumpi hän olisi aina.

Jännä näkökulma, mitä en ole koskaan oikeastaan edes tullut ajatelleeksi. Voihan asia toki noinkin olla, varsinkin alussa, mutta taas toisaalta itse haluaisin ajatella, että taustalla olisi ihan "aito" ystävystyminen. Tai siis tarkoitan, että tuskin Teté ajatteli, että olenpas nyt tuon ruman tytön kaveri, että saan sitten itse olla suositumpi. :D Toivon ainakin, ettei ajatellut. (:


Suosio ei tule niin, että ollaan epäsuosittujen kanssa, että ihan btw! Tetén on pitänyt ansaita suosio jollakin tavalla tai sitten olla suosittujen kanssa. Tietysti poikien kanssa kaveeraaminen usein antaa monelle ihmiselle ajatella, että joku henkilö on suosittu ( siis tyttö) ja tetélla oli tietysti Guille, jonka kautta pystyi tutustumaan poikiin.
Kuva
Kuva
Avatar
ibi
MAHTIDIEGO
 
Viestit: 15969
Liittynyt: La Kesä 14, 2008 8:55


ViestiKirjoittaja Siru84 » Ma Huhti 25, 2011 2:58

Teté on minusta loistava henkilö vaikka välillä ärsyttäväkin osaa olla :D Natalia on ilmiömäinen näyttelijä noin nuoreksi ja varsinkin hänen itkukohtauksensa vakuuttavat minut täysin. Mahtavaa! :)
Avatar
Siru84
Paquillo
 
Viestit: 62
Liittynyt: Ma Huhti 25, 2011 1:58
Paikkakunta: Vammala


ViestiKirjoittaja Shelle » Ma Heinä 30, 2012 7:37

Kiitos analyysistä! (: Teté on mahtava hahmo, aivan ihana! Yksi lemppareistani!
Kuva
I have loved you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.
Avatar
Shelle
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
 
Viestit: 244539
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 6:43
Paikkakunta: Lahti


ViestiKirjoittaja Teté92 » Pe Syys 13, 2013 5:02

Hyvä analyysi, pakko sanoa, että Teté on myös mun suosikkihahmo.
(Ihan kuin olisin sanonut tämän ennenkin, mutta mitä siitä, vaikka olisinkin :) )
Kuva
Kuva
Kuva


Vain elämää, ei sen enempää on kaikki tää koita ymmärtää

EPÄAKTIIVINEN
Avatar
Teté92
Päämoderaattori
 
Viestit: 31529
Liittynyt: Ke Kesä 05, 2013 5:01
Paikkakunta: Espoo


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron