Serranon perhe -keskustelufoorumi

Francisco "Curro" Serrano

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Francisco "Curro" Serrano

ViestiKirjoittaja kkiljun » Ti Joulu 28, 2010 8:49

Kuva

Seuraavana hahmoanalyysin vuoron saa ydinperheen nuorimmainen, Diegon kuopus, Francisco Curro Serrano. Kuten kaikki muutkin ydinperheen jäsenet Currokin on sarjan suosituimpia hahmoja. Currossa on luultavasti eniten katsojia viehättänyt hänen lapsellinen viattomuutensa. Sarja kestovitsinä on ollut kohtaukset, missä Curro kysyy isältään yhtäkkiä kysymyksiä, ja Diego sitten vastaa hämillään. Tämä valitettavasti väheni dramaattisesti sarjan vanhetessa (varsinkin viimeiset tuotantokaudet). Joten voidaan todeta, että isonveljen Guillen tavoin Currokin on sarjan aikana, mutta mielestäni huonompaan suuntaan. Diego on kutsunut usein Curroa perheen älykkäämmäksi miespuoliseksi henkilöksi, hänen omin sanoin Serranojen viimeinen toivo. Currosta puhuttaessa ei sovi tietystikään unohtaa, että hän on ollut joka jakson alussa kertojajääneenä äänessä ja jopa parissa jaksossa jakson lopussakin. Joten tämä on usein antanut kuvan Currosta taustalla tilannetta seuraavana viisaana tarkkailijana. Kuvaus sopiikin varsin hyvin Currolle. Niin kuin ylhäällä mainitsin, loppukausien aikana Currossa alkaa näkyä valitettavasti liian selvästi teinikapinoinnin merkit. Muistettavaa on myös, siinä että kaikki muut ydinperheet jäsenet löysivät sen oikean perheen sisältä, Curro jäi ainoana ilman omaa Capdevilaansa.

Currolle tärkeimmät henkilöt sarjassa ovat olleet Diego, Lucia, veljet, sisarpuolet, Carmen ja Santi. Diegoon Currolla on aina ollut hyvä suhde, poisluettuna loppukausilla nähty kapinahenki. Curro on selvästi pitänyt isäänsä kaikkivoipana, ja veljiään huomattavasti selvemmin mennyt mukaan Diegon yrityksiin saada enemmän hellyyttä mukaan heidän keskinäisiin suhteisiinsa. Lucialle Curro selvästi lämpeni heti, ja siksi koko perheen lapsista ehkä kärsikin eniten Diegon ja Lucian ongelmista, ja varsinkin erosta. Lucian oleminen Currolle kuin äiti, johtui tietysti siitä, että hänen oikea äitinsä, Marta, kuoli kun Curro oli pieni ja jätti Curron vaille muistikuvaa. Curron ja Lucian väliset kohtaukset ovat olleet läpi sarjan ihania, mutta erikoisen kaunis kohtaus oli viidennellä tuotantokaudella, missä Curro valitteli Lucialle huonoa onneaan äitien suhteen. Lucian kuolema otti Currollekin koville, ja se näkyi Diegon myöhemmässä suhteessa Celiaan, niin että Curro ei alussa hyväksynyt koska pelkäsi menettävänsä jälleen äidin. Marcosta ja Guilleä Curro on aina katsonut hiukan ylöspäin ja ihaillen, Marcosta varsinkin. Curro on halunnut selvästi olla mukana Guillen jengissä, mutta häntä ei koskaan otettu kunnolla mukaan. Paljon kuitenkin Curro oli ehtinyt oppia veljeltään, ja on ollut myös itse jos jonkinmoinen jekkumestari. Evaa ja Teteä Curro on veljiensä tavoin aina palvonut, ja harvoin mitä pahaa heistä sanonut. Dona Carmen ja Santi ovat olleet myös Currolle tärkeitä siinä mielessä, että Carmen on eniten Serranon pojista ollut kuin isoäiti Currolle, ja Santi tietysti Martan kuoleman jälkeen suuri apu Diegolle Curroa ja muita poikia kasvattaessa.

Toki Currolla on ollut omat naisseikkailunsa (Sara, Christina), mutta molemmat jutut eivät ole olleet sitä draamaa täynnä mitä vanhempien veljesten suhteet sisarpuoliin. Ystäviäkään Currolla ei ole ollut niin paljoa verrattuna veljiinsä (tai sitten näitä ei olla vaan näytetty meille sarjassa). Marcoksella oli Raul ja Chuky, ja Guillellä oma jenginsä. Ensimmäinen kunnon ystävä tuli Currolle vasta viimeisellä tuotantokaudelle Juanin muodossa. Tämä olikin huonompaa seuraa ja lopulliset seuraamuksethan tiedämme jo.

Kiitos loistavasta Curron hahmosta kuluu tässäkin tapauksessa hahmon näyttelijälle, Jorge Juradolle. Nuoresta iästään (s. 1995) huolimatta Jurado on Serranoiden lisäksi olla mukana mm. sarjoissa Hospital Central (yksi jakso) ja Los protegidos. Sarjojen lisäksi Jurado on mukana elokuvassa Goal II, jossa vastanäyttelijöihin kuuluivat mm. nimet David Beckham, Raul Gonzales Blanco, Iker Casillas jne.

Kommentointi vapaata
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa