Serranon perhe -keskustelufoorumi

Raul Martinez

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Raul Martinez

ViestiKirjoittaja kkiljun » To Tammi 06, 2011 7:10

Kuva
Seuraavana hahmoanalyysivuoron saa African on/off poikaystävä, Marcosin paras kaveri Raul Martinez Blanco. Raul oma ikäluokan toiseksi tärkeimpänä mieshahmona on parhaan kaverin Marcosin tapaan sarjan suosituimpia hahmoja. Mikä on sitten Raulin suosion salaisuus? Ensiksi minun on otettava esille käsikirjoittajien pienen varmastikin tarkoitusmukaisen sanaleikin. Raulin koko nimihän on Raúl Martínez Blanco, ja jos Martinez vaihdetaan nimeen Gonzalez niin tuloksena on Raul Gonzalez Blanco, joka on tunnetusti Real Madridin legendaarisen hyökkääjätähden Raulin koko nimi. Uskon, varsinkin koska jalkapallo on Raulin harrastus, käsikirjoittajien (tai itse Pinan ja Ejican) keksineen nimen juuri korostaakseen Raulin jalkapalloharrastusta ja myös samalla antamaan samalla kunnianosoitusta suurelle Raulille tällaisella pienellä humoristisella sanaleikillä. Jalkapallon lisäksi Raulia voi hyvin määritellä samoilla termeillä kuin Fitiä. Kuten isänsäkin Raul on usein sekoilemassa omiaan. Hän on mm. ollut lääkkeiden koekaniini ja yrittänyt saattaa kilpailijansa ongelmiin. Kolmanneksi Raulia voidaan kuvata naistenmieheksi. Verrattuna vaikka Marcokseen Raulilla on ollut säpinää todella monen kanssa. Tähän onkin sopiva ottaa esille jakson 84 kohtaus, missä pojat (Alex, Chuky, Marcos, Raul) ja tytöt (Africa, Eva, Helena) ovat kaikki syömässä Serranoilla ja Chuky toteaa, että Raulilla pitäisi olla vähiten ongelmia, kun hän on ollut kaikkien pöydässä istuvien tyttöjen kanssa.

Tärkein Raulin suhde ja häntä eniten määrittänyt on ollut ystävyys Marcosin kanssa (jopa enemmän kuin suhde Afriin), molempien isien loistavan esimerkin mukaisesti. Marcosin ystävyyssuhde on ollut niin tärkeälle Raulille, että on jopa luovuttu kallisarvoisesta bassostakin. Vaikka ystävysten välillä on ollut paljon skismaa (Evan ja Raulin suhde, Raulin uskomattomat toilailut), he ovat pysyneet aina tiukasti yhdessä, jopa Marcosin jo ollessa Toulousessa. Pohdinnoissa ei saa tietystikään ohittaa Raulin ystävyyttä esimerkiksi Chukyyn. Aivan Marcoksen lähdön jälkeen Chuky oli usein Raulin tukena tämän toilailuissa. Toki mukana oli myös Alex, mutta tämä jäi selvästi usein vähän ulkopuoliseksi. Voidaan melkein todeta Raulin, Chukyn ja Marcosin muodostaneen sarjassa "äijätrio juniorin" vastineeksi isoimpien "äijätriolle". Ja haluamme vielä liittää Alexin tähän mukaan, sanotaan vaikka Alexia nuoremman ikäpolven Jose Luisiksi, taustalla mukana mutta ei koskaan täysin osa trioa. Marcoksen läjdettyä Raulista tuli nopeasti heidän ikäpolvensa tärkein mieshahmo. Voidaanpa myös todeta että samalla E&M:n lähtiessä A&R.sta tuli sukupolven pääpari. Näin voinkin sulavasti siirtyä analysoinnissa kohti toista Raulin merkittävää suhdetta, suhdetta Afriin. Niin kuin Afrin kohdalla totesinkin, suhde alkoi vähitellen, ja on sen jälkeen ollut melkein vaihtelevasti on/off-tilanteessa, milloin Raulin kommellusten ja milloin Afrin sekaannusten takia. Raulihan oli sarjan alussa pitkälti non-stop rakastunut Evaan. Afrin tulo siis vapautti Raulin Evan "kahleista" ja antoi Raulille uuden rakkaudenkohteen. Muista Raulin naisseikkailuista voidaan vaikka lyhyesti mainita Helena. Pieni yhden yön juttu ja seurustelu ei pitkälle vienyt, koska Raulilla oli koko ajan Afri mielessä.

Kolmas kiinnostava suhde Raulilla on hänen suhteensa vanhempiinsa. On sanomatta selvää, kehen Raul on enemmän samaistunut. Tähän sopiikin hyvin sanonta: Ei ole omena kauaksi puusta pudonnut. t sarjan mielenkiintoisinta seurattavaa. Candela onkin monesti joutunut kärsimään siitä, että Martinezin geenit ovat selvästi olleet vahvempia. Suhde Candelaan onkin ollut vaikeampi, vaikka selvästi Raul rakasti äitiään, koska oli niin murtunut vanhempiensa erotessa. Raul aina jaksanut puolustaa äitiään, vaikka tämä kuinka tiukka tahansa. Raulin ja Fitin suhde onkin ollut ja ansainnut kilpailun yhdeksännen paikan.

Tässäkin suuri kumarrus tapahtuu Alejo Sauraksen suuntaan. Serranojen lisäksi Sauraksen töistä on mainittava sarjat A salir de clase ja Acusados. Elokuvien saralla on ainakin mainittava Pedro Almodovarin viimeisenä ilmestynyt Los abrozos rotos, Suomessa liikkeellä nimellä Särkyneet syleilyt. Kyseisessä elokuvassa Saurasin lisäksi näyttelivät mm. Penelope Cruz, Meri sisälläni-elokuvasta tuttu Lola Duenas ja Acusados sarjassa mukana oleva Blanca Portillo.


Kommentointi vapaata!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki

Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron