Serranon perhe -keskustelufoorumi

Fernando "Fermin" González

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Fernando "Fermin" González

ViestiKirjoittaja kkiljun » To Helmi 03, 2011 1:04

Kuva

Kuka on aina ollut aina ensimmäinen, joka luokse äijätrio on murheineen mennyt? Kuka on saanut Guillen & com. puolustamaan itseään? Ainoa oikea vastaus on tietenkin sarjan ykköspsykologi ja hahmoanalyysin seuraava uhri, Fernando Fermin González. Ferministä puhuttaessa on heti otettava esille tämä äijätrion hänelle antama lempinimi Fermin, jota käytän Fernandon sijaan tässä analyysissäkin. Foorumillakin on ollut spekulointia, mistä tämä Fermin on tullut. Itsellä ei ole siitä enempää tietoa. Mikään yltiöpositiivinen lempinimi tämä ei ole, koska Ferminhän on pitkään ollut vaivaantunut äijätrion kutsuessa häntä tällä nimellä. Lempinimestähän tekee vielä lisäksi hauskaksi se, että äijätrio ja joskus Josicokin ovat olleet ainoat, jotka käyttävät kyseistä nimeä, muiden kutsuessa psykologia Fernandoksi, niin kuin hänen oikea nimensä on. Miten sitten kuvailisimme Ferminiä? Hän on esimerkiksi Santiin tai Fitiin nähden todella erilainen. Kultivoitunut, asioita pohtiva, empaattinen jne. . Eli juuri kaikki peruspsykologin piirteet. Ferminin erottaa tietysti myös muista hahmoista hänen homoseksuaalisuutensa. Alkujaksojen aikana Santilla oli yksi homoystävä käymässä, mutta muuten Fernando ex-poikaystävänsä kanssa on jäänyt ainoaksi tämän seksuaalivähemmistön edustajaksi sarjassa.

Seuraavaksi pohdin hieman tärkeimpiä Ferminin suhteita muihin hahmoihin, voimme suurinta osaa kutsua helposti vaikka potilassuhteiksi, Fernandon ammatin takia. Tärkein näistä potilas- suhteista on ehdottomasti ollut apu Diegolle. Diegohan saapuu ensimmäistä kertaa jo Ferminin vastaanotolle toisessa jaksossa Lucian kanssa kuulemaan, että kasvatusmenetelmissä on jotain eroja. Sen jälkeen Diego on usein tuonut joko Guillen tai Marcoksen puhutteluun tai sitten saanut lähinnä tietää poikien edesottamuksista. Toisen ja kolmannen tuotantokauden vaiheilla tähän tapaan alkaa tulla muutos, ja Diego alkaa jo kaivata Ferminiltä apua omiin ongelmiinsa (Lucia, lapset etc.). Kaikki tämä sitten viimein eskaloituu viidennellä tuotantokaudella, missä Fermin on todellinen tuki ja turva Diegolle tämän ja Lucian välisen eron aikana. Tämä kaikki jatkuu jatkumista siihen asti, kun Lucia kuolee. Jälleen kerran Ferministä tulee Diegolle Santin ja Fitin veroinen apu ja samanlainen hyvä potilas-suhde jatkuu sarjan viimeisiin jaksoihin saakka. Viidennen tuotantokauden aikana Ferminin merkitys Diegolle tulee parhaiten esille jaksossa, missä äijätriolle paljastuu, että Ferminin miesystävää on hänet jättänyt. Vaikka Fiti ja Santi olivat hieman vastahakoisia auttamaan, Diego sai heidän päänsä kääntymään muistuttamalla kaikista Ferminin palveluista. Pieneksi ot:ksi menee, mutta tästä on mielenkiintoista vetää pieni viittaus suomalaisten julkkisten maailmaan. Muistan hyvin, kun jokunen vuosi sitten Jari Sillanpää erosi miesystävästään. Jarin suuntautuminen ei ollut silloin vielä julkisuudessa tiedossa, ja kaikki alussa luulivatkin että eronnut elämänkumppani olisi ollut nainen. Iltapäivälehdet olivat täynnä muiden julkkisten osanottoilmoituksia (mm. Juha Mieto). Osanottovalitukset - ja ilmoitukset loppuivat kuitenkin, nopeasti Jarin paljastaessa ex-seurustelukumppanin sukupuolen. Mustan vielä, senkin että monet naiset sanoivat, että nyt meni monen naisen päiväunet pilalle. Mutta miten tämä sitten liittyy Ferminiin ja äijätrioon & Josico. Toisin kuin Sillanpään tapauksessa, Serranon miehet pysyivät Ferminin takana. Toinen pieni merkitys Diegolle Ferministä on ollut myös se, että hän innostui viidennen tuotantokauden lopussa psykologian opinnoista. Tämä kaikki ei tosin mennyt niin hyvin, koska se toi samalla skismaa äijätrion keskelle.

Diegon lisäksi Santi ja Fitikin ovat usein olleet Ferminillä asiakkaana, kuitenkin määrän jäädessä huomattavasti Diegon vastaavaa pienemmäksi. Syyt ovat näillä käynneillä usein löytyneet vastakkaisesta sukupuolesta, olkoon se sitten vaimo vai anoppi. Santin kanssa Ferminillä on ollut kinkkisin suhde. Santihan on ainakin parin kertaan epäillyt vakavasti Ferminillä olevan jotain meneillään Lourditaksen kanssa. Toisella kerralla Santi uskoi asiaan, vaikka tiesi jo Ferminin suuntautumisesta. Serranon nuoremman miesklaanin kanssa (Marcos, Raul, Guille jne.) Ferminillä on vähemmän kanssakäymistä ja jos on, niin sitten mukana on ollut joku vanhemmista. Guillen kohdalta ei voi jättää mainitsematta jakson 65, jossa G&T:n luokka Kuolleiden runoilijoiden seuran tyylisesti pelastavat Ferminin. Hieno ja koskettava jakso.

Naishahmojen kanssa Fermin on eniten ollut kanssakäymisissä äijätrion parempien puoliskojen kanssa, eli Lucia, Candela ja Lourditas. Nämä kolme ovat harvemmin tarvinneet psykologiapua, ja kanssakäyminen on loogisesti lähinnä ollut läheisten työtovereiden välistä juttelua (kaikki neljä töissä koululla). Sama on ollut myös Diegon (Celia) ja Fitin (Ana) uusien mielitiettyjen kanssa, vaikka Anan kanssa suhde ei ole aina ollut se lämpimin. Kahdeksannella kaudella tulleen Elenankin kanssa suurista riidoista vältyttiin, ja psykologit tekivät hyvin yhteistyötä. Naishahmoista Eva on ollut ainoa, joka on kunnolla ollut vastaanotolla. Tämä tapahtui heti Marcoksen lähdettyä Lontooseen ja Evan kaivatessa häntä valtavasti.

Loistavan, empaattisen ja kultivoituneen Ferminin hahmosta saamme kiittää näyttelijä Ales Furundarenaa. 1963 syntynyt Furundarena on Serranoitten lisäksi näyttelyt mm. sarjoissa Acusados, La familia Mata, Hospital Central, Amor en tiempos revueltos. TV:n lisäksi Furundarena on ollut 13ssa näytelmässä mukana, viimeisenä Yo satán vuosilta 20052006.

Kommentteja!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Fernando "Fermin" González

ViestiKirjoittaja Shelle » Ma Touko 28, 2018 11:03

Hyvä analyysi. Kiitos tästä!

Hahmo on ihan ok, muttei mitenkään mieleenpainuva tai erityisen kiinnostava. Ferministä oltaisiin voitu tehdä vähän rohkeampi niin, ehkä hahmosta olisi tykätty enempi.
Kuva
I have loved you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.
Avatar
Shelle
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
 
Viestit: 244539
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 6:43
Paikkakunta: Lahti


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron