Serranon perhe -keskustelufoorumi

Luorditas "Lourdes" Salgado

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Luorditas "Lourdes" Salgado

ViestiKirjoittaja kkiljun » Ke Helmi 09, 2011 9:35

Kuva

Seuraavaksi hahmoanalyysivuoron saa koulun uskonnonopettaja/rehtori, Santiaquinin äiti ja Santin sydämenvalittu Lourditas Lourdes Salgado. Lourditas on, kuten ehkä avataristani voitte arvata, yksi ehdottomista suosikkihahmoistani. Guillen lisäksi Lourditas on yksi eniten sarjassa muuttunut hahmo. Ensi esiintymisessään jaksossa 7 Lourditas on puhdas, erittäin siivo ja harrasti jumalaan uskova uskonnonopettaja. Jo tässä jaksossa tulee jo selville Lourdesin päätehtävä sarjassa, nimittäin Santin vaimona toimimisen. Jaksossahan Lucia ja Candela tuovat Lourdesin näytille, Diegon ja Fitin oltua huolissaan Santin naisasioista. Santi ja Lourdes pääsivät jo tässä jaksossa jopa melkein naimisiin, mutta valitettavasti tästä ei tullut lopulta mitään. Ensimmäisen tuotantokauden viimeisissä ja toisen tuotantokauden jaksoissa Lourdes on lähinnä esillä ollessaan työtehtävissään koulussa. Nostan kuitenkin pari jaksoa tässä esille, missä Lourdesilla oli mielenkiintoinen rooli. Nimittäin jaksossa 15 Lourdes antoi Currolle äidinmuistelutehtävän ja sitä kautta sai Serranon miehet muistelemaan edesmennyttä Martaa. Toinen samanlainen mielenkiintoinen jakso oli jakso 23, missä Guille Lourdesin ja Chukyn avulla sai Raquelin vihat pois Marcosin päältä. Kolmannen tuotantokauden aikana Lourdesin rooli alkoi vähitellen kasvaa. Loistava kemia Santin kanssa alkoi näkyä viimeistään jaksossa 34, missä Santi pelasti Curron luokan Punahilkka-esityksen ja sai vaivanpalkaksi suukkosen Lourdesilta. Jaksossa 40 Lourditas irrottelee luultavasti ensimmäistä kertaa elämässään auttaessaan Lucia ja Candelaa tavernan pyörittämisessä. Santin ja Lourdesin tarina alkaa kuitenkin vasta neljännellä tuotantokaudella toden teolla. Jo kauden ensimmäisessä jaksossa näemme parin välisen vetovoiman, mutta Santi valitettavasti vain söhlii asioita. Asiaan ei myöskään auta Lourdesin sulkeutuneisuus ja viaton kokemattomuus seurusteluasioista. Parin kehitys jatkuukin positiivisesti (jakso 50). Jakso 53 on tässä mielessä mielenkiintoinen. Samalla kun Lourdes alkaa hoitaa loukkaantunutta Santiaan, samalla Santi huijaa häntä. Viimeisen sysäys kohti Santi & Lourdes paria tapahtuu jaksossa 56, missä Santi paljastamalla tunteensa estää Lourdesia menemästä nunnaksi luostariin. Tämän jälkeen pari vähitellen lähestyy naimisin menoa (esteenä mm. anoppi) ja jaksossa 71 näemme viimein hääkellojen soivan. Tämän prosessin aikana Lourdesin hahmo muuttuu muuttumistaan. Kuitenkin hänen suurin muutos tapahtuu naimisiin menon jälkeen, ja hän vähitellen serranisoituu, mitä aviomies Santi ei katso niin hyvältä. Lourdes muuttaa myös pukeutumistapaansa, saaden siten enemmän huomiota. Joten voimme todeta alkusarjan pyhimysmäisestä konservatiivisesta uskonnonopettajasta loppusarjan elämän vapautuneemmin kohtaavaksi kaunottareksi.

Lourdesin tärkein suhde sarjassa on ollut suhde aviomieheen, Santiin. Olen sivuuttanut suhdetta paljon edellisessä kappaleessa kuvaillessani Lourditasin muutosta, joka vaan kertoo meille Santin merkityksen Lourditaksen hahmoon. Kuten avataristani arvata, Santi & Lourdes-pari (S&L) on ehdottomasi suosikkiparini sarjassa. Pari on, kuten tyypillisesti suuri osa sarjan pareista E&M:ää ja enemmissä määrin C&J:tä (Choni&JoseLuis) lukuun ottamatta, todiste siitä, että vastakohdat vetävät toisiaan. Santin ja Lourdesin suhdetta voisi tietysti helpoiten verrata muun äijätrion ykkössuhteisiin, ja miksei myös myöhemmin sarjassa tuleviin. Miehet ovat näissä suhteissa aina ne hölmöt ja naiset ovat ne sivistyneet osapuolet, jotka kaikki ovat töissä opettajana samassa koulussa. Mikä on sitten minua, ja varmasti muitakin, viehättänyt Santissa ja Lourdesissa? Vaikka he ovatkin selkeästi toistensa vastakohtia, niin selvästi molemmat ovat jollain tavoin vaikuttaneet toistensa käyttäytymiseen. Lourditas, kuten jo ole todennut, serranisoitui ja Santi on selvästi pyrkinyt karistelemaan isän peruja olevat karkeammat käytöstapansa. Parin suhde on ollut läpi sarjan nautittavaa seurattavaa. Jo ennen naimisiinmenoa sotkuja löytyi, mutta niistä kaikista selvittiin kunnialla. Naimisiinmenon jälkeen parilla on ollut myös riitansa. Nämä ovat johtuneet lähinnä Santin epävarmuudesta ja mustasukkaisuudesta. Joten totean, että Santilla on selvästi taipumus myös samaan tautiin kuin Diegolla ja pojilla, eli epävarmuuteen onko riittävän hyvä. Pojan, Santiaquinin, myötä suhde hieman muuttui. Fokus siirtyi ehkä enemmän muihin pareihin ja suoraan Santiin ja Lourdesiin liittyvät tarinat vähenivät. Toki matkan varrella ehdittiin vielä tutkiskella avioliittoasiakirjaa jne.

Santin jälkeen Lourdesia on eniten sarjassa määrittänyt suhde muihin naishahmoihin, lähinnä Luciaan, Candelaan; Choniin ja myöhemmässä vaiheessa Anaan ja Celiaan. Kun ajattelemme kolmikkoa Lucia, Candela, Lourdes emme näe sellaista yhteenkuuluvuutta, joka on äijätrion kohdalla nähtävissä. Eli toisin sanoen naiskolmikko ei ole ollut läheskään yhtä tiivis kuin miesten vastaava. Lucia & Candela ovat olleet toki sarjan aikana kuin paita ja peppu, mutta suhde Lourdesin ja Candelan välillä on ollut enemmän normaalimpi ystävyys/työsuhde. Toki on heilläkin ollut omat seikkailunsa. Candelan Kanarialle lähtö muutti tilannetta, niin että Lucian ja Lourdesin ystävyys selvästi syveni, ja usein olivatkin toistensa tukena miesten toilailuja tapahtuessa. Kolmas tärkeä naishahmo Lourditakselle on ollut käly, Choni. tämän kanssa Lourdesilla on ollut loistava ystävyyssuhde ja he ovat keskenään touhunneet monen moista. Kuudennen tuotantokauden aikana mukaan tuleviin Anaan ja Celiaan Lourdes on hieman erilailla suhtautunut. Celian kanssa hänellä ei ole ollut suurempia ongelmia, mutta Anan kanssa Lourdesilla on ollut jo useamman kerran napit vastakkain. Dona Carmeniin Lourdesilla on ollut ehkä vähän kinkkisempi suhde. Carmenilla oli mahdollisesti jotain säpinän mahdollisuutta Santin kanssa, joten ymmärrettävästi Lourdesin suhtautuminen Carmeniin on voinut olla välillä hankala. Kuitenkin suurimman osan aikaa naiset ovat tulleet hyvin toimeen keskenään.

Äitinsä kanssa Lourdesilla on ollut vaikea suhde. Äiti on selvästi ollut erittäin dominoiva, mutta sarjan edetessä Lourdes on selvästi itsenäistynyt enemmän suhteessaan äitiinsä. Suhde veljeen, Josicoon, on taas ollut oikein hyvä. Lourdes selvästi uskoo vaan hyvää veljestä ja olikin todella järkyttynyt kuullessaan kaikista Josicon kepposista.

Ennen kuin hiljennän tämän analyysin, nosta vielä pari Lourdesin suhdetta muhin mieshahmoihin. Ensimmäiseksi voidaan vaikka mainita Fernando. Hahmojen välillä on ollut koko ajan tiivis ja hyvä työsuhde, vaikka Santi useammin kerran luuli muuta. Diegoon ja Fitiin Lourdesilla on ollut ok suhde. Fiti on varsinkin usein auttanut Lourdesia Santi-asioissa.

Oppilailleen Lourdes on läpi sarjan ollut rehti ja mukava. Hänet nähtiin ennen rehtoriksi tuloa lähinnä opettamassa Curron luokkaa. Lourdes on ollut kieltämättä koulun suosituin opettaja yhdessä Lucian kanssa.

Loistavasta Lourdesin hahmosta saamme kiittää näyttelijä Goizalde Nuñezia. Bilbaossa vuonna 1971 syntynyt Nuñez on Serranoitten lisäksi ollut mm. mukana sarjoissa Cuentame (Francon aika), El comisario ja 7 vidas. TV:n lisäksi Nuñez on näytellyt elokuvissa. Mainitsen tässä vain yhden, vuonna 2003 valmistuneen elokuvan Tiempo de tormenta, jossa Nuñezin hahmon nimi on sattumalta myös Lourdes.


Kommentoikaa!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Fermin » Su Helmi 13, 2011 3:26

Hieno selostus kkiljun ! Huomaa mikä muutos Lourditasissa on, ennenhän sillä oli ne karmeet silmälasit, hiukset nutturalla & se piti aika g´hirveit vaatteit. Nykyää sil on hienot lasit, hiukset auki, ja noi vaatteet. On neki ihan hyvii kai.
I ate his liver with some fava beans and nice Chianti
Fermin
Queen Hysteria
 
Viestit: 7802
Liittynyt: La Tammi 15, 2011 2:45

Re: Luorditas "Lourdes" Salgado

ViestiKirjoittaja Shelle » Su Marras 08, 2015 1:01

Olinkohan ainoa joka huomasi kuinka näyttelijän vanheminen näkyi hahmon kasvoista viimeisillä kausilla. Kiva hahmo myöhemmillä kausilla.
Kuva
I have loved you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.
Avatar
Shelle
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
 
Viestit: 244539
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 6:43
Paikkakunta: Lahti

Re: Luorditas "Lourdes" Salgado

ViestiKirjoittaja S-T » La Marras 28, 2015 6:31

Shelle kirjoitti:Olinkohan ainoa joka huomasi kuinka näyttelijän vanheminen näkyi hahmon kasvoista viimeisillä kausilla. Kiva hahmo myöhemmillä kausilla.

En oo kyl ite sillee kiinnittänyt huomiota, mut periaatteessahan vanhemmasta polvesta melkeen kaikki kai ehti näyttävästi vanheta. Mut hyvä huomio jos noin selkeesti oli, täytyy joskus katella.

Ja Lourdes erittäin hyvä hahmo, vaikken aina alkuaikojen hahmosta nyt niin pidäkään.
JUMALA ARMAHTAA, PALSTAMESTARI EI!!!
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
S-T
Viikon VIP 20/24, 2020 & VVK I, VVK II, VAK II, VK I, SPKFAK 2019 & KN, KO, SPK100 2019 & Kvs.T VIII [9x] & PB 2019 -pää & 10 v. PVT -mestari & PAK, PB 2019 & Viikon kirjoittaja & Viikon 20-24 aktiivisin [SPKFAK2020]
Viikon VIP 20/24, 2020 & VVK I, VVK II, VAK II, VK I, SPKFAK 2019 & KN, KO, SPK100 2019 & Kvs.T VIII [9x] & PB 2019 -pää & 10 v. PVT -mestari & PAK, PB 2019 & Viikon kirjoittaja & Viikon 20-24 aktiivisin [SPKFAK2020]
 
Viestit: 181260
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 4:56


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa