Serranon perhe -keskustelufoorumi

Sergi Capdevila

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Sergi Capdevila

ViestiKirjoittaja kkiljun » La Helmi 19, 2011 10:57

Kuva

Kuva

Alkuperäisen suunnitelman mukaan seuraavan hahmoanalyysin kohde olisi ollut parin jakson ihme Vanessa, mutta inspiraationpuutteen takia hyppään hänet yli ja analysoin seuraavaksi Lucian ex-miestä, Carmenin ex-vävyä ja Evan ja Teten isää, Sergi Capdevilaa. Kuten jakso 10 analyysissa totesin, silmiinpistävää Sergissä on se, että hän on ainut hahmo, jolla on sarjan aikana ollut kaksi eri näyttelijää. Churro1 pohtikin jo hieman jakson 10 kommentissaan näiden kahden Sergin eroja. Ensimmäinen jaksossa 10 esiintynyt oli enemmän nuorekas uraohjus ja muiden jaksojen Sergi taas herrasmies. Mielenkiintoista on tietysti hieman pohtia, oliko tämän näyttelijänvaihdosta ja sitä kautta kahden eri Sergin näyttäminen sarjan tekijöiltä ennalta ajateltu kuvio. Epäilen kuitenkin, että tässä oli kyseessä vain siitä, että alkuperäinen näyttelijä Josep Masin sopimus ei jostain syystä jatkettu, tai hän sai parempaa työtä. Selvyyttähän tähän emme saa, ellemme itse mene ja kysy asiaa suoraan sarjan luojilta, Ejicalta ja Pinalta.
Sergi näyttäytyy Joan Manuelin tapaan erittäin harvoin sarjassa, siksi analysoinkin tässä nopeasi jokaista erikseen.

Ensimmäinen Sergi-esiintyminen tapahtuu jaksossa 10. Tässä jaksossa häneen liittyvä juonikuvio pyörii hänen saamansa vuoden yrittäjä-palkinnon ympärillä. Sergistä saa hieman hermostuneen kuvan, varsinkin kuin inttämällä inttää Lucialta, ovat he tulossa palkinnonjakotilaisuuteen vai eivät. Sergi voidaan sanoa haluavansa ainakin tyttärensä paikalle ja varmasti halusi myös samalla tutustua Diegoon, vaikka ensitapaaminen tapahtui hieman erikoisella tavalla. En usko, että Sergillä oli mielessään Diegon nolaaminen Lucian edessä. Se kuva, minkä Sergistä saamme muilta hahmoilta, on kiinnostava. Siinä missä Eva, Tete ja Carmen ovat innoissaan Sergistä ja tämän palkinnon, on Lucia kokoajan skeptinen ja vähättelee usein ex-miestään. Syyt tällaiseen käytökseen ovat tietysti selvät. Syyt näiden kahden eroon ovat luultavimmin johtuneet paljolti Sergistä. Sergi on saa selvästi jaksossa menestyneen mutta myös yksinäisen ihmisen kuvan.

Seuraavan kerran näemme Sergin jo kuusi jaksoa myöhemmin, jaksossa 16. Tässä jaksossa näemme todella erilaisen Sergin. Sergi on vielä avuttomattoman tuntuinen kuin jaksossa 10. Hänellä oli tietysti siinä vaiheessa syöpä todettu, joka hieman vaikutti asiaan. Tämän jakson aikana näemme koskettavia kohtauksia Sergin ja Evan ja myös Sergin ja Lucian välillä. Diegon mustasukkaisuus Sergistä, nousee tässä jaksossa jaksoa 10 nähden selvemmin esille. Muiden äijätrion jäsenten kuuleminen varmasti vain pahensi asiaa. Santin ja Fitin epäilyt Sergin aikeista ovatkin Katalonian miehen vierailussa aina mukana. Lopulta Sergin tulon syy selviää, ja Diego ihanalla tavalla päästää Lucian Sergin mukana Houstoniin. Tämä Lucian lähtö Houstoniin antoi tietysti Belen Ruedalle loistavasti aikaa muihin projekteihin (Mar adentro- Meri sisälläni), joka ehkä hieman vaikutti tämän juonikuvion muodostumiseen.

Kolmas ja viimeinen Sergi-jakso on jakso numero 63, jossa Lucia pyytää Sergiltä apua liittyen Evan ja Marcoksen naimisiinmenopuuhiin. Diego on jakson aikana sairaalassa, joten Lucialla on kova stressi päällä. Jostain syystä Santi ja Fiti saavat päähänsä, että Lucialla olisi jotain meneillään Sergin kanssa. Onneksi asia selviää lopussa.

Tämänkin jakson jälkeen Sergi mainitaan pariin kertaan sarjassa. Tetekin pari kertaa on puhelimitse yhteydessä isänsä kanssa. Manun tullessa Serranoille on Sergillä näppinsä asiassa.

Tärkein Sergiin liitettävä hahmo on eittämättä ex-vaimo Lucia. Selvästi Sergi teki jotain avioliitossa väärin, koska Lucian puolelta suhdetta voi parhaimminkin sanoin kutsua erittäin vaikeaksi. Jaksossa 10 tämä on selvästi esillä. Muissa Sergi-jaksoissa Lucian katkeruus on selvästi vähemmän esillä.

Sergin suhde tyttäriinsä on selvästi mallillaan. Molemmat tytöt selvästi ihailevat suuresti isäänsä ja varmasti olivat erittäin pettyneitä vanhempiensa erotessa (vaikka molemmat eron kautta tapasivatkin elämän rakkautensa). Evan kiintymys isäänsä kohtaan näkyy selvästi jaksossa 16. Tete on ehkä siskoaan vähemmän kiintynyt isäänsä. Vaikka hän suuresti ihailee isäänsä, hän ei halua Lucian kuoleman jälkeen asua isänsä luona. Tämä voi johtua tietysti siitä, että Tete oli niin tottunut elämään Madridissa. Sergin ja Lucian ero on myös luultavimmin tapahtunut Teten ollessa n. 5-10 vuotta vanha, joten ehkä tämäkin on hieman vaikuttanut asiaan.

Sarjan miehiin Sergillä on ollut kinkkisempi suhde. Äijätrio (Santi ja Fiti varsinkin) ovat pitäneet Sergiä koko ajan kilpailijana Diegolle.

Ainoana hahmona sarjassa saamme Sergin mielenkiintoisesta hahmosta kahta näyttelijää, Josep Maria Masia ja Helio Pedregalia. Josep Mas on Serranoiden lisäksi näyttelyt mm. sarjoissa Un paso adelante, El comisario, Temps de silenci ja Quico. 1949 Oviedossa syntyneellä Pedregalilla on taasen huomattavasti enemmän näyttelijäkokemusta plakkarissa. Tv-sarjakavalkadiin kuuluvat mm. Acusados, El comisario, 7 vidas ja El joven Picasso. Elokuvista mainittakoon Almodovar-elokuva Habla con ella (Puhu hänelle) ja lyhytelokuva Decirte que te quiero.

Kommentoiminen on hieno harrastus!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Fiti Martinez » Su Helmi 20, 2011 12:41

Kiitos ansiokkaasta ja hyvästä esittelystä.

Sergi Capdevilan hahmo on aina jossain määrin kiinnostanut ja kiehtonut juurikin sen takia, että nuo näyttelijät ovat niin erilaisia jo iänkin puolesta.

Itse en tykkää yhtään tästä "ensimmäisestä" nuoresta "kukkopoika-Sergistä". Sen sijaan charmantti ja kohtealias "toinen" eli vanha ja kohtelias Sergi on mielestäni varsin mukava hahmo.

Ehkäpä Sergin hahmoa olisi voinut enemmänkin käyttää, tiedä sitten mikä oli syy näin niukkaan esiintymiseen. Liekö juuri se, että ei saanut halvalla hyvää/sopivaa näyttelijää?
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
Fiti Martinez
VK II 2018 & SPK 100 - 2018 & Päivän pomo 2018 & SPK:n Veikkaajakeisari 2018 & KK 2018 & PAK 2018 -pääsarja & PB 2018 -pääsarja [4x] & MF 2018 -omistaja & PB:n voittaja 2018 [x2] & VK & Viikon 04 aktiivisin
VK II 2018 & SPK 100 - 2018 & Päivän pomo 2018 & SPK:n Veikkaajakeisari 2018 & KK 2018 & PAK 2018 -pääsarja & PB 2018 -pääsarja [4x] & MF 2018 -omistaja & PB:n voittaja 2018 [x2] & VK &  Viikon 04 aktiivisin
 
Viestit: 48204
Liittynyt: Su Marras 25, 2007 7:34
Paikkakunta: E-Suomi


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa