Serranon perhe -keskustelufoorumi

Paras jakso 2011

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Paras jakso 2011

ViestiKirjoittaja kkiljun » La Maalis 19, 2011 12:36

Eli kuten S-T, tuolla Paras jakso 2011! kilpailutopicissa mainitsikin ajattelin perustaa tänne asiantuntijapalstalle tällaisen seurantaketjun. Tarkoituksena olisi, että ainakin jokaisen vaiheen alussa teen tänne pienoisen ennakkopaketin, missä ennustelen miten luulen kisan jatkuvan. Aion myös lisätä tänne pientä tilanneanalyysia vaikka aina n. puolessa välissä jokaista vaihetta. Vaiheiden lopussa siiten tulee yhteenvetoa ja myös samalla seuraavan vaiheen tulosten ennustelua. Tai sitten kirjoitetaan ennakkopaketti erikseen. Let see how it goes. Tuttuun tapaan kommentointi (tekstieni jälkeen) on luvallinen harrastus.

Elikkä nytten olisi jo tässä luvassa pieni ennustusosio jokaisesta alkulohkosta.

Mutta ensinnäkin yhdyn churro1:n sanoihin tuolla päätopicissa. Aivan loistava, että tämmöinen kilpailu saatiin aikaiseksi. Suurkiitokset S-T:lle! Työtä ylituomarille varmasti riittää. Niin kuin S-T totesin, niin tämä kilpailu antaa loistavan vertailukohdan tälle omalle jaksorankingille, antaen toivon mukaan yhden käyttäjän henk.koht. mieltymysten sijaan mahdollisimman laajan kartoituksen siitä, mikä jakso on foorumilaisten mielestä se paras. Siksi toivon, että äänestysaktiivisuus olisi heti ensimmäisestä vaiheessa korkea. Kuten politiikassakin, jos ei äänestä, niin ei pysty vaikuttamaankaan haluamiinsa asioihin. Tämän ensimmäinen alkuerävaihe, kuten S-Tkin mainitsi, varmasti valtavalla äänestysmäärällä voi tuntua vaivalloiselta. Mutta toivottavasti otatte S-Tn neuvosta vaarin (kopioi lohkot vaikka wordiin ja täytä niitä hiljattain), ja äänestätte aktiivisesti. Äänestysaikakin on pitkä, joten siinä ehtii hyvin paneutua asiaan. Itse tulen joka vaiheessa olemaan aktiivisesti mukana äänestämässä. Tosin omaa jaksorankingia varten tämä ei ehkä ole niin hyvä asia. Äänestyskäyttäytymistäni seuratessa voitte hyvinkin saada jo selville, mikä tulee olemaan oman rankingilistan kärki, ja missä jaksot ovat suurpirteittäin. Joten pitääkseni jännitystä omaa rankinglistaani ajatellen yllä, tässä pitää ehkä harkita, että en aivan täysin omaa mielipiteitäni järjestyksestä paljasta, vaan heittelin jaksoja sinne tänne. Ainakin kaikki 16 jo rankattua jaksoa tulevat olemaan pohjalla omissa alkulohkoissa. Mutta miten muiden jaksojen kanssa teen, see jääpi vielä pimentoon.

Mutta nyt pitemmittä puheitta ensimmäisen alkuerävaiheen ennakkopakettiin (Voivat olla näin aluksi todella lyhyitä. Muiden äänestyskäyttäytymisen ennustelu kun ei ole niin helppoa. Helpottuu sitten jatkossa jahka saadaan jotain konkreettista mihin arvelut perustaa):

Alkuerälohko 1:

Ykkösalkuerässä on mukana jaksoja joka tuotantokaudelta, vitoskaudelta jopa kaksi. Joukossa on heti sellaisia helmiä kuten jaksot 34 ja 97, joiden uskonkin niiden olevan kaksi selkeintä jatkoon pääsijää. Kolmanneksi varmimmaksi jatkoonpääsijäksi laittaisin erittäin kauniin jakson nro. 15. Toinen hyvä vaihtoehto tälle sijalle on jakso 8. Lohkon muista jaksoista jaksoilla 61, 88, 120 ja 126 on mahdollisuudet saada viides jatkoonpääsijän paikka. Kuitenkaan jaksojen 15 ja 8 paikat neljän parhaan joukossa eivät ole kirkossa kuulutettuja, joten uskon että kolmesta viimeistä jatkopaikasta voivat taistella jaksot 8, 15, 61, 88, 120 ja 126, jakson 120 ollessa ehkä heikoimmassa asemassa. Jaksolla 145 en näe olevan mitään jatkoonpääsymahdollisuuksia.

Alkuerälohko 2:

Alkuerälohko 2 jatkaa samaa rataa eli sieltä löytyy edustaja jokaiselta tuotantokaudelta. Lohkon kaksi selkeää jatkoon menijää tulevat olemaan jaksot 33 ja 11, jakson 17 ollessa vahvimmin kiinni kolmannesta paikasta. Kahdelle viimeiselle paikalle olisi tarjolla sellaisia helmiä, kuten jaksot 66, 91 ja 136. Tämän kolmikon uskon omaavan parhaimmat mahdollisuudet neljänteen ja viidenteen sijaan. Jaksoille 114 ja 141 jäävät tässä lohkossa jämäsijoille.

Alkuerälohko 3:

Alkuerälohko 3 on jo analysoiduista lohkoista tasaisin. Jos jotenkin jotain tässä alkaisin ennustaa, vahvoilla voisivat olla alkupään jaksot 13, 19, 27 ja etenkin jakso 49. Viimeinen sija voisi mennä jaksolle 142 Luna/Tete draaman takia. Lohkon muut jaksot ovat hieman keskinkertaisia, joten uskon niiden uhkaavan maksimissaan jakson 142 paikkaa viimeisenä jatkoonpääsijänä.

Alkuerälohko 4:

Neljäs alkuerälohko on edellisen lohkon tapaan tasaväkinen, ja tässäkin lohkossa uskon alkupään nelikon (5,21,30 ja 48 ) lyövän muut jaksot. Viimeisen paikan ottaja voi olla mikä tahansa lopuista neljästä jaksosta. Kaikissa näissä jaksoissa on hyvät puolensa.

Alkuerälohko 5:

Tämän alkuerälohkon ehdoton ennakkosuosikki on jakso 82. Sen lisäksi arvioin jatkoon menijöiksi jaksot 7, 26, 28 ja 98. Jaksolla 60 on myös erinomaiset jatkomahdollisuudet, mutta jaksojen 74 ja 138 uskon lopettavan taipaleensa tähän jaksoon.

Alkuerälohko 6:

Kuudennen alkuerälohkon kärkinimi on ehdottomasti iloa surua tuottava jakso 71 tiukkana aisaparinaan jakso 44. Näiden lisäksi alkupään jaksot 6 ja 14 ovat vahvoilla. Viimeisen paikan taiston uskon tapahtuvan jaksojen 77, 89 ja 103 välillä.

Alkuerälohko 7:

Seitsemännen alkuerälohkon kärkikahinoissa olemaan jaksot 10, 24 ja 35. Jakso 140 ilman yhtä juonikuviota voisi olla jopa neljäs selkeä jatkoon menijä, mutta juonikuvion takia se voi jopa tippua jatkosta pois, jaksojen 65, 87 ja 92 puskiessa vastustamattomasti ohi.

Alkuerälohko 8:

Kahdeksannen alkuerälohkon kärjessä tulevat olemaan jaksot 12, 25 ja 32. Loput jaksot taistelevat tasaväkisesti lopuista paikoista.

Alkuerälohko 9:

Yhdeksännen alkuerälohkon suuri ja selkeä ennakkosuosikki on yksi koko kisan ennakkosuosikeista, jakso 107. Muut jatkoon menijät löytyvät jaksoista 1, 31, 42 ja 128.

Alkuerälohko 10:

Alkuerälohko 10 ennustaminen on vaikeampaa. Kuitenkin sanoisin, että jatkossa ovat ainakin jaksot 9, 43 ja 51. Loput kaksi paikkaa ovat erittäin vaikeasti ennustettavissa.

Alkuerälohko 11:

Tämän alkuerälohkon jatkoon menijät ovat edellisen lohkon tavoin vaikeasti ennustettavissa. Vahvoja jaksoja tässä alkuerälohkossa ovat jaksot 3, 38 ja 110.

Alkuerälohko 12:

Alkuerälohkon 12 jatkoon menijät ovat jo heti selvillä. Ne löytyvät jaksoista 40, 58, 68, 83 ja 108. Jaksolla 4 on mahdollisuus viiden parhaan joukkoon, mutta uskon edellä mainitun viisikon olevan liian kova.

Alkuerälohko 13:

13 alkuerälohkon jatkopaikoista tulevat tasaväkisimmin taistelemaan jaksot 2, 36, 46, 62 ja 106, jakson 100 räpytellessä epätoivoisesti mukana.

Alkuerälohko 14:

Tämän alkuerälohkon kärkikolmikon muodostavat jaksot 20, 37 ja 55. Muut kaksi paikkaa ratkotaan muiden alkuerälohkon jaksojen kesken.

Alkuerälohko 15:

Alkuerälohkon ehdotonta kärkeä tulee olemaan jakso 84. Muut vahvoilla olevat jaksot ovat jaksot 18, 39 ja 56. Viimeinen jatkopaikka ratkaistaan tasaväkisessä kamppailussa jaksojen 122 ja 124 kesken.

Alkuerälohko 16:

Kolmanneksi viimeisen alkuerälohkon viisi jatkoon menijää ovat jaksot 23, 29, 59, 107 ja valitettavasti 147. Kahdelle muulle jaksoille jää vain statistien roolit jäljelle.

Alkuerälohko 17:

Toiseksi viimeisen alkuerälohkon todellinen voimakolmikko tulee olemaan jaksot 45, 53 ja 54. Kahden muun jatkopaikan uskon menevän jaksoille 22 ja 104.

Alkuerälohko 18:

Alkuerälohko 18 jaksot ovat tasaväkisiä, ja ennustamine on erittäin vaikeata. Uskoisin kuitenkin edellisten alkuerälohkojen tapaan alkupään jaksojen olevan vahvoilla.

Eli tässä olisi nyt erittäin lyhyet ennusteet, miten uskoin ensimmäisessä vaiheessa käyvän. Noin maalis-huhtikuun vaihteessa tai sitten vähän ennen loppua (riippuu äänimäärästä) teen pienen välitilannekatsauksen ja silloin nähdään miten yllä olevat ennusteet piti pintansa. Jos viime vuoden Paras henkilöhahmo 2010-kilpailua otetaan vertailukohdaksi, sen kisan aikaiset ennustelut esseechatissa eivät kaikki menneet niin nappiin. Joten erittäin suurella mielenkiinnolla odotan, miten ennustustyö tällä kertaa onnistui.

Kommentoida saa!


EDIT: Vähän korjattiin kirjoitusvirheitä.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Maalis 20, 2011 8:06

Unohdinkin kokonaan edellisessä tekstissä mainita, mistä tuotantokausista itse aavistan voittajajakson tai hyvin pärjäävien jaksojen löytyvän. Noista ennusteista kuitenkin viisaimmat voivat päätellä, että luulen parhaan jakson löytyvän ensimmäisten neljän kauden joukosta. Tai näiden kausien uskon olevan kokonaispanoksensa mudossa parhaimpia. Viimeisten neljän kauden joukosta ykstitäisillä jaksoilla on menstymismahdolliosuudensa (83,84,107) mutta kaudet ovat kokonaisuudessaan ensimmäistä neljää heikkotasoisempia. Mutta saapa nähdä miten menee. Kesän lopussa olemme sitten tästäkin asiasta paljon viisaampia. :)
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Huhti 03, 2011 5:57

Näin kahden äänestäjän jälkeen on sopiva tehdä hieman pieni tilanne katsaus ja katsoa miten ne sopivat ensimmäisessä viestissä olleisiin ennustuksiin. Materiaalina on nyt vain omat ja churro1:n vastaukset.

Mutta ei kuin tuumasta toimeen:

Alkuerälohko 1:

Tämän lohkon äänestyskäyttäytyminen on aika samanlaista molempien vastausten kohdalla. Jakso 34 on molemmilla kärjessä. Ainoa ero on, että siinä missä jakso 97 on yhdessä vastauksessa toisena, toisessa sitä ei ole edes mukana, jakson 126 sen sijaan vallatessa paikan. Lohko on mennyt hieman ennustusten mukaisesti. Jakso 97 on tällä hetkellä ennustettua huonommassa asemassa, mutta jakso 34 on sillä paikalla mihin sitä ennustuksissa povasinkin. Jaksot 61 ja 88 ovat menestyneet odotettua heikommin, jääden vielä tällä hetkellä nollille.

Alkuerälohko 2:

Toinen alkuerälohko on paljolti ensimmäisen kaltaisessa tilanteessa. Yksi jakso on ylitse muiden, toisten tullessa perässä. Tässäkin lohkossa on äänestyskäyttäytymisessä nähtävissä eroavaisuuksia. Jakso 136 on vaihtunut toisessa vastauksessa jaksoon 66. Lohko on mennyt aikalailla ennustusten mukaisesti, jaksojen 66, 91 ja 136 taistellessa viimeisistä kahdesta jatkopaikasta.

Alkuerälohko 3:

Kolmaskin lohko on mennyt ennustuksissa oletetulla tavalla. Tälläkin kertaa äänestysvastaukset olivat samankaltaisia. Erovaisuutta löytyi vain kakkospaikan jaksossa ja viimeisen sijan paikassa.

Alkuerälohko 4:

Neljäs lohko ensimmäinen, jossa molemmilla vastaajilla on täysin samat jaksot viiden parhaan joukossa. Järjestyksessä tosin on huomattaviakin eroavaisuuksia. Esimerkiksi ensimmäisen vastauksen kärjessä oleva jakso 5 löytyy toisessa vastauksessa vasta sijalta 5.

Alkuerälohko 5:

Lohkossa 5 on nähtävissä samaa äänestyskäyttäytymistä kuin edellisessä lohkossa. Samat jaksot ovat molemmissa vastauksissa viiden parhaan joukossa, järjestyksen ollessa jälleen toisenlainen. Ennustuksetkin ovat menneet kutakuinkin oikein, jakson 60 näyttäessä kuitenkin yllättäjäpotentiaalinsa.

Alkuerälohko 6:

Kuudes lohko on vielä edellisiä yhtenäisempi vastauksia tarkastellessa. Ainoa ero on kärkisijan vaihtuminen ensimmäisen vastauksen jaksosta 71 toisen vastauksen jaksoon 44. Viimeisestä paikasta taisteleva jakso 103 on selvästi ottaa kunnon etumatkan äänittä jääneisiin jaksoihin 77 ja 89.

Alkuerälohko 7:

Lohkon 7 äänestyskäyttäytymisessä näemme viimein suurempia eroavaisuuksia. Ensimmäisessä vastauksessa esiintynyt jakso 65 vaihtuu toisessa vastauksessa jaksoon 87. Jaksojen sijoituksissakin on nähtävissä eroja. Vaikka jaksossa 140 on ilmiselvät vikansa, jakso on tällä hetkellä vahvasti menossa jatkoon. Ennustuksissa povattu kärkikolmikko (10, 24, 35) on jo pienellä karkumatkalla.

Alkuerälohko 8:

Kahdeksas lohko näkee tähän mennessä suurinta hajanaisuutta. Vastausten sisällöt eroavat tällä kertaa jopa kahden jakson kohdalta (eka: 63, 118; toka: 86 ja 102). Jakso 25 on ennusteiden mukaisesti karkuteillä kahden muun ennakkoon vahvoiksi povatun jakso (32 ja 12) seuratessa perässä.

Alkuerälohko 9:
Yhdeksännessä lohkossa ennakkosuosikkijakso 107 on aisaparinsa (jakso 01) jo melkein selviä jatkonmenijöitä, jakson 42 ollessa vaan pisteen perässä. Kaksi muuta paikkaa ovat vielä tällä hetkellä hakusessa.

Alkuerälohko 10:

Kymmenes lohko on mennyt ennustusten mukaisesti. Kärkeen ennustetut jaksot, 9, 43 ja 51 ovat dominoineet lohkoa. Kahdessa viimeisessä paikassa ovat tällä hetkellä tiukimmin kiinni jaksot 105 ja 67, jakson 95(?) ollessa vain pisteen päässä.

Alkuerälohko 11:

Tämän lohkon tilanne on ollut kutakuinkin erilainen molempien vastausten osalta. Eroa on taas näkynyt yhden jakson mukana olemisessa ja kaikissa sijoituksissa.

Alkuerälohko 12:

Lohkon 12 tilanne on paljolti samankaltainen kuin edellisessä lohkossa. Sijaeroavaisuuksia löytyy ja yksi jaksokin löytyy toisesta vastauksesta ja toisesta ei. Ennustuksessa mainitut viisi jaksoa ovat kuitenkin selkeästi ne esillä olevat jaksot.

Alkuerälohko 13:

Kolmastoista lohko on mennyt hieman eri tavalla kuin ennustettu. Viiden vahvan joukkoon listattu jakso 62 on vieläkin ilman pisteitä. Ennakossa mainitsematon jakso 78 on sen sijaan napannut jo yhden pisteen, joka ei kuitenkaan oikeuta jatkopaikalle vielä tässä vaiheessa.

Alkuerälohko 14:

Lohko 14 on melkein identtinen vastausten suhteen. Ainoan eron näemme neljännessä sijassa ja viidennessä sijassa, ja siinä että ensimmäisen vastauksen jakson 127 korvasi toisessa vastauksessa jakso 75. Muuten lohko on mennyt täysin ennustusten mukaan.

Alkuerälohko 15:

Tässä lohkossa on taas havaittavissa suurempia eroja äänestysvastausten suhteen. Jakso 146 on syrjäyttänyt toisessa vastauksessa jakson 18, ja muutenkin yhdessäkään sijassa ei näy samoja jaksoja. Viimeisen paikan taistelijoiksi povatut 122 ja 124 ovat tähän mennessä pettäneet odotukset.

Alkuerälohko 16:

Tämä alkulohko on taas mennyt samalla tavalla molemmissa vastauksissa. Samat jaksot löytyvät, mutta vian eri järjestyksessä. Paljon parjattu päätösjakso on vielä tällä hetkellä äänittä, mutta jahka S-T pääsee äänestämään tämäkin tilanne tulee muuttumaan.

Alkuerälohko 17:

Toiseksi viimeinen lohko jatkaa edellisen lohkon viittoamaa tietä. Samat jaksot ovat kärjessä, mutta jälleen toisistaan poikkeavissa järjestyksissä.

Alkuerälohko 18:

Viimeinen alkulohko on edellisten tapaan erittäin yhteneväinen vastausten suhteen. Eroja on vain järjestyksessä.

Tässä nyt olivat ne pienet välianalyysit. Tämän vaiheen sitten loppuessa on luvassa jokaisesta lohkosta vielä loppuraportti, ja tietysti sitten jo ennakot seuraavasta vaiheesta. Toivottavasti saadaan vielä enemmän äänestysvastauksia. Kahdella emme vielä pitkälle pätki.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Huhti 24, 2011 6:49

Noin, nytten kun ensimmäinen vaihe on loppu, niin on aika vähän analysoida tapahtumia ja tulevaa.

Mutta ennen kuin menen itse lohkojen analysointiin, kommentoidaanpa tässä kisaa yleisesti. Eli 11 ääntä tuli kaikkinensa ja vain 6 hyväksyttiin. Tietysti tämä on ikävä asia, ja keskustelu onkin käynyt kuumana asiasta. Itse olen tässä ylituomari S-T:n kanssa samaa mieltä. Jokaisen kilpailijan pitäisi itse tarkistaa omat vastaukset ja onko siellä virheitä vai ei. Kyseessähän on vain sama toimenpide, mitä koulussakin tehdään kokeita kirjottaessa. Toivon ainakin, että kaikki koulukokeita tehdessä aina tarkistaa mitä on kirjoittanut. Niin tulee huomattua heti kaikki pienet pikkuvirheet, jotka eivät sitten pilaa lopputulosta. Ja tarkastus kannattaa aina tehdä pienen tauon jälkeen, tuorein silmin katsottuna virheitä löytyy aina helpommin. Eli samaa kyllä kannattaa käyttää tässäkin kisassa. Ja siihen, että virheistä pitää ilmoittaa. Minun mielestä ihan turhaa. Jokainen saakoon olla vastuussa omista vastauksistaan. Kyseessä on kuitenkin vähän hienompi kisa kuin normaalit avatar-kisat, joten äänestäjiltäkin voidaan toivoa parempaa kuria.

Mutta nyt alkuerälohkojen loppuanalysointiin:

Alkuerälohko 1:

Ensimmäinen alkuerälohko meni kutakuinkin ennustukseni mukaisesti. Jakso 34 oli odotetulla tavalla kovin ja myös kovimman tuloksen saaja koko ensimmäisessä alkuerälohkovaiheessa. Jakson 34 seuraksi kärkeen olin veikannut jaksoa 97. Se pääsi jatkoon, mutta vasta neljänneltä sijalta. Ohi menivät jaksot 8 ja 15. Viimeisen paikan sai jakso 88 tiukan taiston jälkeen. Jakson 97 tilanne olisi voinut olla huomattavasti kinkkisempi, jos kaikkien äänestäjien äänet olisi hyväksytty. Kysymyksessä kumminkin tuotantokauden päätösjakso, joiden taso on perinteisesti ollut korkea Serranoilla (miinus tietysti aivan viimeinen jakso).

Alkuerälohko 2:

Toinen alkuerälohko meni myös ennustusten mukaisesti, vaikka jatkoon ennustamani jakso 17 tippui pisteen erolla. Jaksot 33 ja 11 olivat selvästi tässä lohkossa omaa luokkaansa, eron kolmanteen ollessa jopa 14 pistettä. Muut jatkoon pääsijät ovat jaksot 136, 91 ja 66.

Alkuerälohko 3:

Kolmannessa alkuerälohkossa kaikki meni kutakuinkin ennustusten mukaisesti. Jaksot 13, 19, 27 ja 49 olivat neljän kärki selvällä erolla viimeiseen jatkoonpääsijään. Ennustuksessani olin laittanut Luna/Tete-kissatappelun sisältävän jakson 142 viimeiseksi jatkotonmenijäksi. Tässä kohtaa ennustus ei purrut, vaan tämän jakson sijaan jatkoon pääsi jakso 132 positiivisempien Tete-asioiden ja pienen Ana&Diego&Celia-kolmiodraaman kera. Jakson 142 edelle pääsi vaihto-oppilas Samin sisältävä 115 jakso.

Alkuerälohko 4:

Neljännessä alkuerälohkossa ennustukset menivät oikein. Kuitenkin se, että viideskin jatkoon menijä (jakso 137) sai jatkopaikan niin selvällä erolla toisiin, oli ehkä minulle pienoinen yllätys. Viidennen jatkopaikan meneminen juuri jaksolle 137 oli minulle pieni yllätys. Pieni kolmiodraama Valdanon, Teten ja Guillen välillä, Josicon Ana-näyt ja äijätrion seikkailut maalla veivät näköjään voiton jakson 76 putkiseikkailuista ja yhdessä nukkumisista.

Alkuerälohko 5:

Viidennessä alkuerälohkossa jakso 60 lyö kaikki ennustukset äläkällä. Viimeisestä jatkopaikasta taistelemaan laittamani jakso on lohkon kärjessä. Ennakkosuosikiksi ennakoitu, Lucian ja Diegon yhteen palamisen aloittanut, jakso 82 jätettiin kylmästi neljänneksi. Jakson 98 jääminen kokonaan pisteittä on minusta pieni yllätys. Saan tässä tietysti omaan peiliini myös katsoa. Jakso on kumminkin kuudennen tuotantokauden avausjakso, missä draamaa löytyy sekä äijätrion välisissä suhteissa että Guillen, Teten ja DVD:nkin välillä.

Alkuerälohko 6:

Tämä alkuerälohko meni kutakuinkin ennustusten mukaisesti. Jakso 44 oli kuitenkin ennustettua parempi verratessa toisena olevaan jaksoon 71. Muutkin kolme jatkoonpääsijää oli odotettavia.

Alkuerälohko 7:

Seitsemäs alkuerälohko meni täysin ennustusten mukaisesti. Jaksot 10, 24 ja 35 olivat niin kuin arvelin jatkossa. Muuten loistava jakson 140 kohtaloksi jäi tähän vaiheeseen jääminen. Jakso saa tästä kiittää erästä pillittävää hahmoa. Ohi menivät, kuten ennustin jaksot 65 ja 87 jakson 65 jopa päästessä kolmannelle tilalle.

Alkuerälohko 8:

Kahdeksas alkuerälohko jatkaa siitä, mihin edellisessä lohkossa jäimme, eli kaikki meni kutakuinkin ennustusten mukaisesti. Jaksot 12, 25 ja 32 olivat selkeällä erolla kärjessä jaksojen 86 ja 63 päihittäessä yhtä selkeästi muut lohkon jaksot kilpailussa kahdesta viimeisestä paikasta.

Alkuerälohko 9:

Yhdeksäs alkuerälohko meni täysin ennustusten mukaisesti. Jatkoon menijöiksi veikatut viisi jaksoa löivät jakson 107 johdolla selvällä erolla muut jaksot.

Alkuerälohko 10:

Kymmenessä lohkossa ennustukset olivat edellisten tavoin lähellä totuutta. Jatkoon arvioidut jaksot 9, 43 ja 51 hoitivat homman kotiinsa ja saivat seurakseen jaksot 67 ja 95.

Alkuerälohko 11:

Tässä alkuerälohkossa ennustuksessa mainitut kolme jaksoa (3, 38, 110) pääsivät kaikki jatkoon saaden seurakseen kaksi jaksoa kivikovalta neljänneltä kaudelta (47 ja 64).

Alkuerälohko 12:

Tämäkin alkuerälohko meni odotusten mukaisesti. Ennustetut jaksot pääsivät jatkoon, jakson 4 jäädessä erittäin täpärästi rannalle.

Alkuerälohko 13:

Tämä alkuerälohko tuo suuria eroja ennustukseen. Ennustuksessa mainituista jaksoista jatkoon pääsivät vain jaksot 2, 36 ja 62. Jaksojen 78 ja 131 jatkoon pääsy oli tällä kertaa ennustajalle suuri yllätys.

Alkuerälohko 14:

Neljästoista alkuerälohko meni taas enemmän ennustusten mukaisesti. Kärkeen povatut jaksot 20, 37 ja 55 pitivät odotetusti pintansa saaneen jatkoon seurakseen jaksot 52, 75 ja 127.

Alkuerälohko 15:

Tässä lohkossa näemme uuden yllätysjakson, jakson numero 50. Jakso lyö täysin ennustuksessa mainitut jaksot 122 ja 124. Jakson 84 yllättävän heikko tulos on myös huomioitava asia. Kyseessä kuitenkin monessa mielessä tärkeä Serranojakso (D&L takaisin yhteen, viimeinen Candela ja Eva-jakso).

Alkuerälohko 16:

Tämä alkuerälohko meni täysin ennustusten mukaisesti. Kaikki ennustuksessa olleet jaksot menivät jatkoon ja selvin numeroinkin, eli valitettavasti myös jakso 147. Jakso 109 joutui kuitenkin tiukemmin tappelemaan paikastaan jakson 72 kanssa. Allekirjoittaneen jaksolle antama ykkössija taisi auttaa asiassa.

Alkuerälohko 17:

Toiseksi viimeinen alkuerälohko meni jälleen täysin ennustusten mukaisesti. Jakson 22 nousu ykköseksi ohi voimakolmikoksi povattujen jaksojen 45, 53, 54 oli ehkä pienoinen yllätys. Kolmikon jokainen jakso on kuitenkin täynnä kaikkien rakastamaa E&M-draamaa.

Alkuerälohko 18:

Viimeinen alkuerälohkon ennustukset jäivät vähäisiksi, mutta tuloslistaa katsoessani en tässäkään jaksossa näe suuria yllätyksiä, jos ei jakson jatkosta tippumista pois lasketa.

Eli tässä nyt pienet loppuanalyysit ensimmäisen vaiheen lohkoista. Ennen kuin ennustelen tulevien lohkojen tapahtumia, otan esille kysymyksen mikä on foorumin käyttäjien mielestä se paras tuotantokausi. Tutkin kuinka monta jaksoa prosentuaalisesti pääsi jatkoon tuotantokausista, ja tulokset ovat seuraavanlaiset:

1.tuotantokausi 12 92 % 13
2.tuotantokausi 13 100 % 13
3.tuotantokausi 17 89 % 19
4.tuotantokausi 22 85 % 26
5.tuotantokausi 14 54 % 26
6.tuotantokausi 5 19 % 27
7.tuotantokausi 7 44 % 16
8.tuotantokausi 1 14 % 7

Tuloksista huomaa selvästi sen että mitä pidemmälle sarjassa mennään sitä pienempi on jatkoon menneiden jaksojen määrä. Eli se tosiasia, mitä usein on jo toitotettu. Sarjan taso on laskenut loppua kohden. Vaikka täydellä potilla jatkoon mennyt toinen tuotantokausi on kärjessä, sanoisin neljännen tuotantokauden olevan se suosituin, yksinään jo siitä että siinä on 26 jaksoa eikä vain 13. Joten 22/26 on erittäin hyvä lukema. Seitsemännen kauden noin hyvää tulosta voi luonnehtia johtuvan ehkä foorumissa pyörivästä Ana-buumista. Ana on tässä tuotantokaudessa parhaimmalla tavalla esillä. Muutenkin Teten ja muiden sotkujen kanssa draamaa on riittämiin. Kuudes tuotantokausi on siten taas selvästi floppitulos. Lucian kuolemajakson ja sitä seuranneen kolmen jakson (107-110) lisäksi jaksossa on vaan jakso 104. Eli todella huonosti 27 jakso tuotantokaudelta.

Mutta nytten vielä lopuksi arvioimaan toisen alkuerävaiheen lohkojen päättymistä.

Toinen alkuerälohko 1:

Tämän lohkon ehdoton jatkonpääsijä on jakso 34. Muita jatkoonpääsijöitä on vaikea arvioida, mutta lohkossa on muita jo menestystä saaneita kolmannen tuotantokauden jaksoja (37,38,39), jotka varmasti tulevat olemaan jatkossa tai ainakin erittäin lähellä sitä. Itse toivon näkeväni jaksot 2 tai 91 jatkossa. Jaksot 57 ja 58 ovat myös loistavia, joten äänestämisestä ja ennustamisesta tulee erittäin vaikeaa.

Toinen alkuerälohko 2:

Tässä lohkossa varmin läpimenijä on jakso 33. Muut jatkoonpääsijät vanhan menestyksen jäljiltä voivat löytyä jaksoista 11, 32, 10 ja 15. Jokainen jakso on loistava ja kyllä oman paikkansa jatkossa ansaitsevia. Kuitenkin uskon, että jaksolla 97 on sanansa sanottavana asiassa ja joukossa on myös niin hieno jakso kuin jakso 7.

Toinen alkuerälohko 3:

Tässä lohkossa uskon ja toivon että jatkossa ovat ainakin jaksot 83 ja 84 seuranaan tämän lohkon parhaimpana ensimmäisestä vaiheesta selvinnyt jakso 68. Kuitenkin joukossa on jaksoja kuten 47, 51, ja 8 jotka voivat muuttaa tilannetta ja tiputtaa jonkun edellä mainitusta kolmikosta pois jatkopaikalta.

Toinen alkuerälohko 4:

Neljännessä lohkossa odotan ilolla millä äänivyöryllä jakso 107 on pääsemässä jatkoon. Muita varteenotettavia jatkajia tässä lohkossa ovat jaksot 5, 27, 48 ja 49. Mutta joukossa on myös mielenkiintoisia jaksoja kuten jakso 110, niin jakso 107 pois lukien tilanne on mielestäni vielä avoin.

Toinen alkuerälohko 5:

Viidennessä lohkossa uskon jakson 55 vievän kärkipaikan vaikka se ensimmäisen vaiheen jälkeen oli vasta kolmannella sijalla lohkon sisäisessä järjestyksessä. Pahoin pelkään jakson 147 jatkavan tästä, mutta toivon että sen ohi menisivät jaksot 20, 29, 62, 30 ja 78.

Toinen alkuerälohko 6:

Tässä lohkosta toivon ehdottomasti näkeväni jatkossa jaksot 108, 82. Molemmat pärjäsivät yllättävän heikosti ensimmäisessä vaiheessa, joten toivon että moni heräisi huomaaman jaksojen ainutlaatuisuuden. Vaikka esimerkiksi jakso 108 on surua täynnä, suru on niin kauniilla tavalla esitetty. Mutta jos tässä joudun ennustamaan, näistä kahdesta jatkoon menee luultavasti vain jakso 82. Lohkossa on niin monta muuta kovaa jaksoa kuten jaksot 44, 35, 9 ja 40, joten jaksolle 108 jatkoonpääsy tulee olemaan tiukkaa.

Toinen alkuerälohko 7:

Seitsemäs lohko menee luultavimmin jakson 53 komennossa, vaikka tämä olikin ensimmäisen vaiheen jälkeen vasta 25 paras jakso. Tämän lisäksi jatkossa tulevat olemaan huumoripläjäys 18, John-jakso 25 ja jaksot 13 ja 23. Jaksolla 42 kauniineen R&A-kohtauksineen tulee olemaan sanansa sanottavana, miksei myös jaksolla 59.

Toinen alkuerälohko 8:

Tässä lohkosta näen kolme selkeää jatkoon menijää, vaikka ne eivät lohkon jaksoista parhaiten ensimmäisellä kierroksella pärjännetkään. Kolmikon muodostavat jaksot 45, 54 ja 136. Jaksolla 41 on kuitenkin sanansa sanottavana asiassa, ja miksen myös jaksoilla 21, 22, 28, 31 ja 41.

Toinen alkuerälohko 1:

Tässä lohkossa luulisin viiden jatkoon menijän löytyvän seuraavasta kuusikosta: 1, 3, 60, 71, 43 ja 24. Soppaa tulee sekoittamaan mahdollisesti vielä jaksot 128 ja 109.

Eli tässä nyt jotain ennustuksia ja mielipiteitä toisen vaiheen lohkojen tapahtumista.

Sitten n. 1-2 viikon päästä sit valiraporttia toisen vaiheen tilanteista, jos äänestysinnokkuus on tuottanut riittävästi analysointimateriaalia.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja serranofani2011 » Su Huhti 24, 2011 7:27

Ihan mukava vertailla kkiljunin rankkauksia omiini, sattuu muistiinpanot olemaan tallessa. Toki oon jo äänestänytkin joten ne näkis sieltä. btw todella harmi että oli niin paljon huolimattomuusvirheitä ekalla äänestyskierroksella kyllähän se ihan kököksi meni ihan äänestäjien omaa syytä ja se siitä!
Avatar
serranofani2011
MESSIASDIEGO
 
Viestit: 66862
Liittynyt: Pe Helmi 11, 2011 1:05
Paikkakunta: Lempäälä


ViestiKirjoittaja S-T » La Huhti 30, 2011 5:33

kkiljun kirjoitti:1.tuotantokausi 12 92 % 13
2.tuotantokausi 13 100 % 13
3.tuotantokausi 17 89 % 19
4.tuotantokausi 22 85 % 26
5.tuotantokausi 14 54 % 26
6.tuotantokausi 5 19 % 27
7.tuotantokausi 7 44 % 16
8.tuotantokausi 1 14 % 7


Jaksot SPJ016 ja SPJ017 ainakin putosivat jatkosta, joten liekö prosenttilukusi ja tuo lainaamani tilasto osittain virheellinen?

Itseäni jopa hieman yllätti, että muun muassa juuri edellä mainitsemieni jaksojen lisäksi esimerkiksi jakso SPJ004 putosi jatkosta, oletin nimittäin, että kolmelta ensimmäiseltä tuotantokaudelta voisi hyvin mennä kaikki jaksot jatkoon heittämällä.
JUMALA ARMAHTAA, PALSTAMESTARI EI!!!
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
S-T
Kolmiottelija 2018 & SPK 100 - 2018 & KK 2018 [2x] & K vs. T VII -mestari [7x] & PVT -KRISTALLI 2018 (3x) & PVT 500v., 150v. ja 10v. mestari & PVT 100v. & 20v. eliittivoittaja & VK & Viikon 50 aktiivisin [SPKFAK2018]
Kolmiottelija 2018 & SPK 100 - 2018 & KK 2018 [2x] & K vs. T VII -mestari [7x] & PVT -KRISTALLI 2018 (3x) & PVT 500v., 150v. ja 10v. mestari & PVT 100v. & 20v. eliittivoittaja & VK & Viikon 50 aktiivisin [SPKFAK2018]
 
Viestit: 146937
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 3:56


ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Touko 01, 2011 7:36

S-T kirjoitti:
kkiljun kirjoitti:1.tuotantokausi 12 92 % 13
2.tuotantokausi 13 100 % 13
3.tuotantokausi 17 89 % 19
4.tuotantokausi 22 85 % 26
5.tuotantokausi 14 54 % 26
6.tuotantokausi 5 19 % 27
7.tuotantokausi 7 44 % 16
8.tuotantokausi 1 14 % 7


Jaksot SPJ016 ja SPJ017 ainakin putosivat jatkosta, joten liekö prosenttilukusi ja tuo lainaamani tilasto osittain virheellinen?

Itseäni jopa hieman yllätti, että muun muassa juuri edellä mainitsemieni jaksojen lisäksi esimerkiksi jakso SPJ004 putosi jatkosta, oletin nimittäin, että kolmelta ensimmäiseltä tuotantokaudelta voisi hyvin mennä kaikki jaksot jatkoon heittämällä.


Totta, näköjään epähuomiossa katsonut väärin :( .

Itseänikin juuri näiden kahde jakson tippuminen ihmetyttää. Myös jakson SPJ004 tippuminen ei niin ihmetytä. Jatkoon päässeistä jaksoista jokaisessa jaksossa on oma laatunsa ja kaikki ovat ansaitusti jatkossa, varsinkin kaunista ja surullista draamaa tihkuva jakso SPJ108. Parhaiten SPJ004 olisi sopinut jakson SPJ040 tilalle jarkoonmenijäksi.

Tässä korjattu versio listauksesta.

1.tuotantokausi 12 92 % 13
2.tuotantokausi 11 85 % 13
3.tuotantokausi 19 100 % 19
4.tuotantokausi 22 85 % 26
5.tuotantokausi 14 54 % 26
6.tuotantokausi 5 19 % 27
7.tuotantokausi 7 44 % 16
8.tuotantokausi 1 14 % 7

Ainoa ero, että sadan prosentin kausi onkin toisen kauden sijaan kolmas kausi.

Näköjään tuli alkuperäisessä laitettua parit kolmannen kauden jaksot toisen kauden piikkin. :)
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Touko 29, 2011 6:52

Toisen alkuerävaiheen loputtua on aika kommentoida siitä miten lohkot mielestäni menivät, löytyykö niiden joukosta yllätyksiä.

Lohko 1.

Ensimmäinen lohko oli selkeästi kolmannen tuotantokauden jaksojen riemukulkua. Ehdottoman huippujakson 34 perässä jatkoon pyyhälsivät rautainen kolmen suora 3739. Viimeisen paikan otti neljännen kauden yksi helmistä, jakso 58. Itse olisin luullut jakson 91 olleen jatkossa. Jaksossa nähdään kuitenkin sydäntä särkevä G&T-ero. Ehkä pari ei sitten ole niin vetovoimainen, että olisi jakson sijaan parantanut.

Lohko 2:

Toisen lohkon jatkoonpääsijät ovat kaikki odotettuja, joukossa legendaarinen Nakkisota ja viidennen kauden dramaattisella tavalla lopettanut jakso 97.

Lohko 3:

Kolmas lohko tuotti omissa laskuissani ensimmäisen yllätyksen. Mielestäni sarjan todellisiin huippujaksoihin lukeutuva 83 jäi rannalle. Onneksi kuitenkin juonikuviollisen kolmion (Diego&Lucia- yhteenpalaaminen) tämän jakson ja jakson 82 kanssa muodostava jakso 84 pääsi jatkoon. Muut jatkoonpääsijät olivat ihan odotettuja, kuitenkin olisin mielelläni nähnyt juuri jakson 83 jatkossa jaksojen 47 tai 87. Mielestäni Diegon ja Lucian yhteenpalaaminen + muut hauskat kohdat jaksossa painaisi enemmän vakassa kuin vaikka jakso 87 Afrin, Raulin ja kumppaneiden asuntosotkujen kera.

Lohko 4:

Tämä lohko meni mielestäni odotusten mukaisesti. Lohkon kärjessä on ylivoimaisesti sarjan todellinen helmi jakso 107. Tämän jakson saama pistemäärä kuvaakin osuvasti tätä ylivertaisuutta. Muutkin jatkoon päässeet jaksot ovat paikkansa ansainneet. Kolmannen ja neljännen kauden vetovoima näkyy tässäkin lohkossa. Viidestä jatkoonpääsijöistä kolme on näiltä kahdelta kaudelta.

Lohko 5:

Tässä lohkossa jatkoon menijät edellisten lohkojen tapaan eivät suuresti yllättäneet. Ikäväkseni näen joukossa olevan myös jakso 147, mutta onneksi sentään se ei päässyt ensimmäiseksi. Jos jonkun huippujakson tästä hieman tasaisemmasta lohkosta nostaisi esille olisi se jakso 55. Vaikka juuri totesin lohkon olleen tasainen, tarkoitin vain sisällöllisiä seikkoja, koska niin kuin näemme, viimeinenkin paikka meni jakoon 4 pisteen erolla seuraavaan. Mielestäni suurin osa lohkon jaksoista on yhtä laadukkaita, kahden jäädessä ääripäiksi (hyvä: 55, huono: 147).

Lohko 6:

Tämä lohko antoi jopa kaksi yllätysputoamista omiin laskuihini nähden. Nämä kaksi yllätysputoajaa, ovat jakson 107 kauniisti esitettyä kärsimystä jatkava 108 ja jo kolmannen lohkon analyysissa mainitun juonikolmion ensimmäinen osa, jakso 82. Jatkoon päässeet jaksot ovat kuitenkin ihan hyviä, ja varmasti ansaitusti jatkossa. Jakson 40 suosiota hieman ihmettelen. Sen sijaan olisin mielelläni nähnyt jommankumman edellä mainituista jaksoista (82, 108). Jakson 137 jatkoonpääsy on myös pieni ihmetyksen aihe. Spekuloida voi aina, mutta kyseessähän voi olla myös se, että monilla meni jaksot 137 ja 136 sekaisin. Jakso 136 Marcoksineen kun on mielestäni huomattavasti laadukkaampaa tavaraa, ja niitä ainoita seitsemännen kauden valonpilkahduksia.

Lohko 7:

Tämän lohkon tuloksen nähdessäni minun oli pakko hieroa hetki silmiäni. Miten on mahdollista, että mitä mainiointa E&M-draamaa tarjoava jakso 53 ei ole jatkossa, ja sen sijaan hieman keskinkertainen jakso 18, joka vielä kärjessä) ja A&R-pariin enemmän keskittynyt jakso 42. Jakso 53 muodostaa jaksojen 54 ja 55 kanssa jälleen juonikuviollisen jatkumon, ja tässäkin tapauksessa vain kuvion viimeinen jakso on jatkossa.

Lohko 8:

Toiseksi viimeinen lohko meni jälleen yllätysten saattelemalla tiellä. Edellisen lohkon analyysissa mainitun jakson 54 poisputoaminen tuotti kyllä ihmetystä. Jaksossa esittelee kuitenkin lisää loistavaa E&M-draamaa, legendaarisella Kuka onkaan lapsen isä-kohtauksella. Toisen kauden jaksojen 21 ja 22 jatkossa oli pienoinen yllätys. 21 jakson kohdalla positiivisen tuloksen luultavasti aiheutti äijätrion judoseikkailut ja jakson 22 kohdalla poikinen autoseikkailut ja T&G:n ensimmäinen suudelma (tai melkein suudelma).

Lohko 9:

Viimeinen lohko tiputti yhden tai jopa kaksi helmeä pois jatkosta. Nämä kaksi huono-onnista ovat jaksot 43 ja 128. Ensimmäisessä jaksossa painopiste on E&M-suhteen vähittäisessä lämpenemisessä ja jaksossa 128 Sandrine&Guille&Tete-kolmiodraaman ratkeamiseen varsinkin siinä jaksossa erittäin kauniin esiintyneen Teten luovutusvoittoon. Positiivista on että ihka ensimmäinen jakso on jatkossa, ja samoin neljännen kauden rautaisesti lopettanut jakso 71.

Nyt on lohkojen lopputuloksia hieman analysoitu. Ennen kuin jatkan seuraavan vaiheen analysointia, niin tehdään pari yleistä havaintoa. Sille tukena luvassa jälleen pieni taulukko, missä näkyy kuinka monta jaksoa kustakin kaudesta on jatkossa.

jatkossa jaksojen määrä %
1.kausi 8 13 62 %
2. kausi 8 13 62 %
3. kausi 15 19 79 %
4. kausi 8 26 31 %
5. kausi 3 26 12 %
6. kausi 1 27 4 %
7. kausi 1 16 6 %
8. kausi 1 7 14 %
Yhteensä 45 147

Taulukosta näemme taas, että kolmas kausi on se selkeä huippukausi, muiden tullessa perässä. Kolmannen kauden ylivoima näkyy siinä, että jo loistavalla prosentilla jaksoja ensimmäisestä vaiheesta mukaan kausi menettää vain kaksi jakso toisen vaiheen aikana. 100 prosentilla toisessa vaiheessa mukana ollut toinen kausi menettää viisi jaksoa, ensimmäisen kauden vastaavan luvun ollessa 4. Pahiten toinen vaihe nakersi neljättä tuotantokautta, jonka omien jaksojen jatkoonpääsyprosentti laski dramaattisesti jopa yli 50 prosentilla. Joten summa summarum, voimme yhä selkeämmin todeta kolmannen kauden olevan se suosituin kausi.

Muita havaintoja on, että sarjassa yleisesti nähtävät kolmen jakson syklit eivät niin hyvin pärjänneet, kolmannen kauden jaksojen ollessa tässä poikkeuksia. Epäonnistuneita syklejä ovat esimerkiksi jaksot 53-55 ja 82-84.

Mutta nyt vielä pikaisesti jatkon ennustamista.

Lohko 1:

Tähän lohkoon on kasaantunut kolme omanlaista virstanpylväsjaksoa. Mukana on aivan ensimmäinen jakso, D&L-parin lopullisen eroon johtanut jakso 107 (monien mielestä oikea päätösjakso) ja sarjan vihoviimeinen jakso. Uskon tämän kolmikon olevan jatkossa, kahden muun paikan ollessa muiden jaksojen kesken ratkottavissa. Tietysti jakson 147 toivoisin tippuvan jatkosta.

Lohko 2:

Tässä lohkossa vahvoilla ovat mielestäni jaksot 33, 27, 25, 11 ja 84. Kolmas kausi on kuitenkin yllättänyt jo monesti, joten jakson 33 lisäksi tästä lohkosta voi mennä muitakin kolmannen kauden jaksoja.

Lohko 3:

Tässä lohkossa vahvoja ehdokkaita jatkoon menijöiksi ovat jaksot 34, 45, 30, 49, 37, 17 ja 12. Yllättyisin kovin jos jatkoon pääsisi jakso edellä mainittujen ulkopuolelta.

Lohko 4:

Neljäs lohko on erittäin tasainen, enkä näe yhtään selkeätä ennakkosuosikkia.

Lohko 5:

Viides lohko sisältää taas laadukkaampaa tavaraa, joihin lukeutuvat seuraavat jaksot: 68, 44, 55, 71 ja 10. Kun tähän soppaan vielä lisätään sellaisia jaksoja kuten 29, 5 ja 9, niin lohkosta kehkeytyy erittäin herkullinen ja mielenkiintoinen keitos.

Tässä olivat siis nyt analyysit toisesta vaiheesta ja hieman jo kolmannesta.. Kiinnostavaa on nähdä, miten lohkoissa käy. Varmasti moni hyvä jakso kokee ikävän kohtalon.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja kkiljun » Ma Kesä 13, 2011 7:53

Näin päästyämme kolmannen alkuerälohkon loppuun ja jo välierävaiheeseen asti, on aika hieman kerrata taas kisan tapahtumia. Ja ehkä jopa äänestän heti perään.

Seuraavaksi analysoin, miten lohkot menivät mielestäni.

Lohko 1:

Ensimmäisessä lohkossa jatkoon pääsivät kutakuinkin kaikki jaksot, joilta sitä pystyi odottaa. Joukossa olivat viime analyysissa mainitut milestone-jaksot 1, 107, 147. Viimeisen paikan jatkoon sai sitten pieni yllätys, ainakin minulle. Jakson 60 sijaan olisin ehkä mieluummin nähnyt jakson 97. En sano että mm. E&M-parin chinchillaseikkailuilla maustettu jakso olisi huono ollut, mutta jakso 97 kauden päätösjaksona ja siinä olleen suuren draaman voimalla olisi ehkä ollut parempi vaihtoehto. Jakso 147 pääsi myös valitettavasti jatkoon, mutta marginaalit olivat pisteen erolla seuraavaan pienin mahdollinen.

Lohko 2:

Toisen lohkon jatkoonpääsijöissä ei ensimmäisen tapaan mitään suurta yllätystä ole. Jos jonkun jakson olisin vaihtanut, olisin ottanut jakson 27 tilalle jakson 25. Mielestäni Marcoksen ja Evan välisen suhteen kehittyminen oli mielenkiintoisempaa katsottavaa jaksossa 25 kuin jaksossa 27. Jakson oleminen Afrin avausjaksona on myös plussaa tuottava asia, vaikka Afrin hahmo ei se minun lempihahmoni olekaan. Jakson 27 voittokulun merkittävin osatekijä ehkä oli kuitenkin se, että siinä muutkin juonikuviot olivat loistavia, äijätrion naamiaisineen ja T&G:n keppostentekoakatemioineen. Jaksoa 25 varmasti hieman laski Paulin mukanaolo.

Lohko 3:

Kolmannessa lohkossa on pienoisia yllätyksiä jatkoon päässeiden joukossa. En tässä mitenkään halua jakso 47 dissata, mutta mielestäni jakso 45 olisi ansainnut paikkansa jatkossa sen sijaan. DVD:n saapuminen ja Guillen hellä apu siskopuolelleen ovat hyviä asioita, mutta mielestäni kolmannen tuotantokauden päätösjakson draamaa ja huumoria tihkuvat juonikuviot olisivat ansainneet jatkopaikan. Muut kolme jatkoonpääsijää eivät yllätä minua yhtä paljon.

Lohko 4:

Neljännessä lohkossa, jonka määrittelin edellisessä analyysissa keskinkertaisempien jaksojen lohkoksi, jatkoonpääsijät eivät suuresti yllättäneet. Ehkä jakson 13 jääminen jumbosijalle voitaisiin ottaa yllätyksenä.

Lohko 5:

Viimeisessä lohkossa jatkoonpääsijät olivat kaikki erittäin laadukkaita. Ehkä olisin itse odottanut enemmän jaksolta 71, joka tällä kertaa jäi kohtalaisen pitkälle jatkoonpääsystä.

Ja tuttuun tapaan pieni gallup siitä, kuinka monta jaksoja kustakin kaudesta on jatkossa.

jatkossa jaksojen määrä %
1.kausi 2 13 15 %
2. kausi 1 13 8 %
3. kausi 8 19 42 %
4. kausi 6 26 23 %
5. kausi 1 26 4 %
6. kausi 1 27 4 %
7. kausi 16 0 %
8. kausi 1 7 14 %
20 147

Taulukosta näemme, sen että kolmas kausi on pitänyt pintansa kärjessä, mutta pudotusta edellisen vaiheen 13 jaksosta on ollut viisi, ja siten prosenttiluku kaikkien kausien tavoin alle 50 %. Neljäs kausi piti prosentuaalisesti parhaiten pintansa. Kuuden ja kahdeksas tuotantokausi tosin saivat omat yksinäiset jaksonsa mukaansa. Nyt voimme jo todeta, että parasta jaksoa ei löydy seitsemänneltä tuotantokaudelta. Viimeinen kauden soturi jakso 137 kaatui kolmannessa alkuerälohkotaistossa. Huomioitava pieni yksityiskohta on, että jatkossa on vain yksi juonikuviollinen kahden jakson yhdistelmä (jaksot 33 ja 34). Jatkossa on myös yksi kolmen jakson juonikuviollinen yhdistelmä, nimittäin jaksot 4749. Näiden jaksojen yhdistäväksi kuvioksi voisi määrittää SJK:n synnyn, alkaen DVD:n sarjaan saapumisesta (jakso 47) ja loppuen Teten ottamiseen mukaan neljänneksi laulajaksi (jakso 49).

Seuraavaksi vielä analysoin kahta välierälohkoa.

Lohko 1:

Helpointa olisi tietysti todeta, että lohkon viime vaiheessa parhaiten pärjänneet 6 jaksoa olisivat jatkonmenijöitä. Ainakin voimme jo todeta, että kuuden joukossa tulevat olemaan jaksot 107 ja 33. Nämä kaksi jaksoa ovat olleet koko kisan ajan kärkikahinoissa ja uskon asian pysyvän näin jatkossakin. Neljä muuta paikkaa voisi siis loogisesti tarjota seuraavana listalla oleville jaksoille, eli jaksoille 68, 41, 27, 11. Itse uskon että jaksolla 84 on mahdollisuutensa yllättää jos ei kaikkia, mutta ainakin jonkun osan edellisistä jaksoista.

Lohko 2:

Tämän lohkon jatkoonpääsijät voi edellisen lohkon tavoin helposti napata kuuden kärjestä. Kyseisestä kuusikosta uskon ainakin jaksojen 20, 34, 44 ja 1 olevan jatkossa. Loput kaksi paikkaa ovat vapaata riistaa minkä tahansa muun jakson otettavaksi.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Kesä 26, 2011 6:54

Nyt olemme viimein päässeet tässä loistavassa kilpailussa finaalivaiheeseen. Seuraavassa kommentoin hieman miten kaksi välierälohkoa meni ja sen jälkeen analysoin jokaisen finaalijakson mahdollisuuksia.

Lohko 1:

Lohko yksi jatkoonpääsijöissä en näe suuria yllätyksiä. Kaikki jaksot ovat ansaitusti finaalissa. Jakso 11 olisi tosin voinut hyvin olla mukana jakson 27 sijaan. Tosin jakso 27 voitti nyt kilpakumppaninsa aika selkein luvuin. Lohkossa on se huomattavissa, että jakso 33 sai huomattavasti enemmän pisteitä kuin muut jaksot. Ensimmäisen tippujan ja viimeisen jatkoon menijän ero oli myös ihan kohtalaisen suuri, viisi pistettä.

Lohko 2:

Lohko kaksi meni myös odotusten mukaisesti. Jatkoonpääsijöiden joukossa on yllättäjäjakso nro 20 ja sarjan ensimmäinenkin jakso. Jakson 147 tippumisen jatkosta otin ainakin itse henkilökohtaisesti ilolla vastaan.

Perinteisen Excel-taulukon mukaan tilanne näyttää tältä:

jatkossa jaksojen määrä %
1.kausi 1 13 8 %
2. kausi 1 13 8 %
3. kausi 6 19 32 %
4. kausi 3 26 12 %
5. kausi 1 26 4 %
6. kausi 1 27 4 %
7. kausi 0 16 0 %
8. kausi 0 7 0 %
13 147


Eli kolmas tuotantokausi piti jälleen pintansa, miehittämällä 32 %:tin osuudella tuotantokauden jaksoista lähes puolet finaalipaikoista. Neljäs tuotantokausi sai 3 jaksoa mukaan, ensimmäisen, toisen, viidennen ja kuudennen tuotantokauden saaden mukaansa vain yhden jakson. Jakso 147, viimeisen kauden viimeinen mohikaani tippui nyt jatkosta, joten kahdeksas kausi liittyi seitsemännen seuraan fiinalijaksottomien kausien joukkoon.

Seuraavaksi tässä hieman analysoin, miten uskon jaksojen pärjäävän finaalissa. Järjestys on sen mukaan miten jaksot pärjäsivät edellisessä vaiheessa.

Jakso 33: Sarjan ehdottomalla huippujaksolla on mielestäni kaikki mahdollisuudet koko kisan voittoon. Jakso on ollut läpi kilpailun kärkisijoilla jokaisen vaiheen jälkeen. Välierälohkossa saalistettu 44 pistettä kertoo jo jakson voiman. Lähin finaalinuhkaaja jakson juonikuviollinen sisarjakso 34 jäi jopa 8 pisteen päähän. Jaksossa 33 kiteytyy koko sarjan mahtavuus. Draamaa löytyy, tunteet vellovat ja huumorikin kukkii. Joten en yhtään ihmettele, jos jakso kruunataan koko kisan voittajaksi. Uskon jakson olevan 100 %.tin varmuudella kolmen parhaan joukossa, ja 80 %:tin varmuudella koko kisan voittaja.

Jakso 34: Edellisen jakson sisarjakso 34 on myös ollut koko kisan ajan kärkisijoilla, joten menestystä voi tällekin jaksolle povata. Varmaksi mitalijaksoksi en sitä kuitenkaan sijoita, mutta korkealle kuitenkin.

Jakso 20: Kisan mielestäni pienoine yllättäjä, jakso 20, on pärjännyt hyvin läpi kisan ja uskon saman jatkuvan finaalissakin. Se, että riittäkö Houston-seikkailuistaan tunnetulla jaksossa sitten rahkeet aivan kärkisijoille, jää nähtäväksi. Ennusmerkit ovat ainakin hyvät.

Jakso 68: Tämä häitä ja jäähyväisiä sisältävä jakso on edeltäjiensä tavoin ollut koko kisan ajan kärkisijoilla, mutta aina hieman taka-alalla, jos nyt vertaa jaksoon 33. Mahdollisuudet ovat erittäin hyvät, monen muun finaalissa olevan jakson kanssa tässäkin jaksossa on kyse ns. virstanpylväsjaksosta. Uskoisin ainakin viiden parhaan joukkoon pääsevän.

Jakso 41: Jakso 41 on jakson 20 tapaan minulle pienoine yllätys finaalijaksojen joukossa. Paikka ei kuitenkaan saisi olla mikään suuri yllätys. Jaksossa on kaikki kohdallaan. Äijätrio on vauhdissa ja Marcoksen ja Evan riita tuo huumoria. Ehkä se tärkein asia jaksossa on kuitenkin T&G-suhteen kehitys. Suhde ei ole tosin mitenkään suurella tavalla esillä, mutta kasvavaa sisarpuolten välistä lämpöä on nähtävissä, etenkin Teten osalta. Joten tässä syitä, miksi jakso finaalissa lymyää. Sijoja en ala ennustaa, mutta epäilen, että rahkeet riittäisivät aivan mitalisijoille, TOP 5 voisi olla realistisempi mahdollisuus.

Jakso 107: Tämä varsinainen virstanpylväsjakso on ollut koko kisan ajan kärjessä, paitis välierävaiheessa jakso löytyi vasta kuudennelta sijalta. Itse pidän jaksosta erittäin paljon, ja mielestäni jakson draama on suorastaan ensiluokkaista. Jakson viimeiset 5-15 minuuttia antaisivat mielestäni jo jaksolle ansaitusti ykkösjakson paikan. Toivoisin jaksolle menestystä, mutta uskon kuitenkin, että jakson liiallinen synkkä perustunnelma tiputtaa jakson pois parhaimmilta sijoilta.

Jakso 49: SJK:n lopullisen perustamisen ja äijätrion Lontoon-matkan sisältävä jakso 49 on mielestäni hienoinen yllätys finaalissa. Moni draamallisesti mielenkiintoisempi jakso tippui joukosta pois, ja nämä jaksot olisin mielelläni nähnyt jatkossa. Jakson Alex-sotkut ja Raul-seikkailut eivät ole mielestäni läheskään vaikka jakson 54 Geena-sotkujen veroisia.

Jakso 84: Jakso 84 kuuluu taas samaan joukkoon jakson 107 kanssa. Eli tärkeä jakso, jossa päättyy moni tärkeä asia. Candela, Eva ja Marcos poistuivat ja Diego ja Lucia palasivat yhteen. Tämän pitäisi jo antaa jaksolle paikan erittäin lähellä kärkeä. Kuitenkin uskon, että jakson sija on siinä 6-8 sijan paikkeilla. Tämän jo kertoo se, että jakso on ollut joidenkin vaiheiden jälkeen kohtalaisen huonoilla sijoilla.

Jakso 44: Tämä todellinen helmijakso ei valitettavasti tule aivan kärjen tuntumassa olemaan finaalissa. Kisan aikana sijat ovat olleet liian heikkoja. Uskon jakson taistelevan samoista sijoista jakson 84 kanssa.

Jakso 40: Tämä jakso on jälleen kerran yksi yllättäjä. En usko ainakaan Alexin ilmestymisen sarjaan vaikuttaneen asiaan. Luultavimmin syynä ovat naisten seikkailut taverna hoitajina. Voitto jakso ei kuitenkaan saa, vaan sija tulee olemaan 5 parhaan ulkopuolella.

Jakso 27: Raudanlujan kolmannen tuotantokauden mukanaolo finaalissa on mielestäni pienoinen yllätys. Äijätrio on jälleen kerran vauhdissa ja E&M-pari seikkailee suihkussa Raulin kera. ehkä tässä ne syyt finaalipaikkaan. Sijoitus finaalissa tulee kuitenkin olemaan kaukana kärjestä.

Jakso 1: Ihka ensimmäinen jakso on odotetusti finaalissa. Tosin jakso ei ole paras mahdollinen, joten en usko sen voittavan tai olevan lähelläkään kärkisijoja.

Jakso 55: Villillä kortilla finaalissa oleva jakso 55 ei tule menestymään finaalissa. Kaikki mahdollisuudet siihen olisi. E&M on kuumimmillaan, T&G-parin kinastelu loppuu läimäytykseen, ja Fiti ja Candela riitelevät. Joten näkisin, että jaksolla olisi oikeus hyvälle sijalle. Kamppailu on kuitenkin kovaa, joten jakso on jäämässä jämäsijoille.

Tässä siis analyysit jaksojen mahdollisuuksista finaalissa. Nyt pitääkin vaan vielä äänestää ja sitten vain jännittämään, mikä jakso on lopussa kärjessä.

Ja toivotaan, että äänestysaktiivisuus nyt viimeistään nousisi korkeammalle kuin vaivaiset yhdeksän äänestäjää.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Heinä 17, 2011 10:53

Nyt kun Paras jakso 2011-kilpailu on viimein saatu päätökseen, on aika hieman analysoida kisan tapahtumia.

Voiton vei siis odotetusti jakso 33, jaksojen 20 ja 68 ollessa hopealla. Mitalikolmikko ei ole millään tavoin yllättävä. Ehkä hieman ihmettelin jakson 20 hyvää sijoitusta alussa, en ollut näköjään aivan muistanut jaksossa olevia< loistavia asioita. Seuraavaksi hieman analysoin jokaista finaalijaksoa (+ ehkä paria muutakin) niiden kilpailussa pärjäämisensä pohjalta.

1. Jakso 33: Koko kisan voiton vei siis jakso 33. Tulos oli selvästi nähtävissä koko kisan aikana, jakson ollessa jokaisen vaiheen jälkeen joko kisan kärjessä tai sitten kolmen parhaan joukossa. Jaksostahan löytyy yksinkertaisesti se kaikki mikä tekee sarjasta niin loistavan. Huumoria (Teten ilmavaivat) ja draamaa (äijätrion makkaranmyyntisotkut). Kuitenkin tämän jo näillä kahdella juonikuviolla loistavasti maustetun jakson kruunaa E&M-parin tarina kauniin lopun kera. E&M-pari ja sen rakkaushuolet on ollut sarjan alkuaikojen kantava juonikuviollinen voima, joten siihen ratkaisun tuottava jakso on jo siksi automaattisesti hyvän sijansa ansainnut. S-T muistaakseni esseechatin puolella mainitsi, että häntä jaksossa häiritsi Teten pierujutut, ja että huumori ei paljoa kukkinut jaksossa, jos vertaa muihin jaksoihin. Tämä voi olla totta, mutta itse pidin paljon Teten kohdistuvasta juonikuviosta. Se oli ehkä hieman lapsellinen, mutta hauska. Harva tv-sarja noin avoimesti näyttää koko konkkaronkan keskustelevan aamiaispöydällä pierun säädyllisyydestä. Näköjään suurin osa muistakin finaalin äänestäjistä oli samaa mieltä tässä asiassa. Jakson voittomarginaali oli 14 pistettä. Finaalin kymmenestä äänestäjästä 3 sijoitti jakson ykköseksi ja muutenkaan jakso sai jokaiselta äänestäjältä äänen, huonoimpana Tselioksen 3 pistettä. Eli kaikkinensa jakso ei pettänyt ennakkosuosikin asemansa kautta tulleita ennakko-odotuksia vaan jyräsi vastustamattomalla tavalla suoraan kilpailun voittoon.

2. Jakso 20: Jakso 20 on minulle ollut koko kisan ajan suoranainen yllättäjä. Mutta tosin kun tässä lähemmin asiaa tarkastelen, niin ei tämä kyllä loppujen lopuksi niin suuri yllätys ole. Jakso oli koko kisan ajan top 5- jaksojen joukossa, yhdessä vaiheessa jopa toisena. Finaalissa jakso saavutti 59 pistettä. Tämä oli 14 pistettä heikompi tulos kuin voittajalla, joten voisimme todeta murskatappion tulleen jaksolle. Hopeakin tuli vain 5 pisteen erolla, joka ei nyt ole mikään älyttömän suuri ero. Jakso sai edellisen jakson tavoin kolme ykköspaikkaa, mutta jäi kahdessa vastauksessa ilman pisteitä. Muut sijat olivat kolmannen ja kahdeksannen sijan välimaastossa. Tämä voi jollain tavoin selittää jakson jäämisen näin kauaksi voittajajaksosta. Mikä sitten tuotti tälle jaksolle näin hyvän sijan kisassa? S-T on esseechatin puolella omissa analyyseissaan kuvannut jaksoa yhden ihmeen jaksoksi. Tällä hän on varmasti tarkoittanut sitä, että tästä jaksosta löytyy vain yksi loistava kohtaus. Kyseessähän on Santin ja Diegon turvatarkastuskohtaus Houstonissa. En kuitenkaan usko hopeasijan tulleen vain kyseisen kohtauksen avulla. Jaksossa on paljon muutakin hyvää. Fitin ja Candelan pieni tappelu, kuka johtaa Serranoiden taloutta aikuisten poissa ollessa, oli hauska. Ja kermana kakun päällä jaksossa on myös E&M-suhteen kannalta kiinnostavia kohtauksia.

3. Jakso 68: Kolmannen sijan nappasi ns. virstanpylväsjakso eli jakso 68. Koko kisan kärkikahinoissa keikkunut jakso on pronssinsa ansainnut. Jakson aikana näemme melkein viimeistä kertaa E&M-parin seikkailuja, Joan Manuelista pääsemme eroon. Jakson merkitystä nostaa myös se, että se on ainoa jakso sarjassa, jossa kaikki tapahtumat pyörivät yhden asian ympärillä (kyseessä tietysti Evan ja Marcoksen häät). Kaikissa muissa jaksoissa juonikuviot ovat jollain tavoin erillään toisistaan. Eli tässä jo syy näin hyvälle sijalle. Finaalissa jakso pärjäsi kohtalaisesti, pronssi tuli vaivaisen pisteen erolla jakson 33 sisarjaksolle 34. Pisteitä tuli siis yhteensä 54. Joukossa oli yksi ykkössija ja yksi kymmenes sija. Jakson kohtaloksi jaksoon 20 nähden (5 pistettä eroa) koitui vain yhden ykköstilan mukana liialliset viidennet sijat. Jakso 20 pystyi näin kompensoimaan omat pisteittä jäämiset. Tosin jaksolla 68 oli myös plakkarissa yksi pisteittä jääminen. S-T kuvaili jaksoa monipuoliseksi jaksoiksi. Mielenkiintoinen näkemys, koska mielestäni tätä termiä voidaan käyttää jaksossa kuin jaksossa.

4. Jakso 34: Yhden pisteen erolla pronssin hävinnyt jakso 34 voi olla kyllä hieman pettynyt tulokseen. Isosisko-jakso 33 kun voitto koko kisan, niin jaksolla 34 on syytäkin olla pettynyt. Kaikki näytti hyvältä jakson kannalta koko kisan aikana. Jakso oli koko kisan ajan neljän parhaan joukossa. Ensimmäisen vaiheen jälkeen jopa ykkösenä. Eli hyvissä asemissa tultiin finaaliin. Mutta jos vertaamme jakson 34 taivalta sen finaalissa päihittäneen jaksoon 68, näemme että jakson 34 parhaaksi saavutukseksi jää pari kakkostilaa. Kaksi pisteittä jäämistäkin, jakson 68 yhden sijaan ratkaisivat homman jakson 68 eduksi, tämän saamien 4 vitossijan lisäksi, jakson 34 jääden siinä esimerkiksi vain yhteen vastaavan. Itse jaksona jaksolla 34 olisi tietysti parhaimmat mahdollisuudet ollut koko kisan voittoon. Tässä jaksossa kumminkin E&M-pari saa sen ensimmäisen suudelman. Tämä onkin se jaksoa edelliseen jaksoon (33) yhdistävä tekijä. Kuten S-T hyvin mainitsi, jaksoa 34 varmasti finaalissa ja koko kisassa haittasi jakson 33 etulyöntiasema. Tämä oli nähtävissä fiinialissakin. Molemmat kakkospaikat tulivat jakson 33 vanavedessä. Jokin jaksossa 34 siis on häirinnyt verrattuna edellisjaksoon, vaikka E&M-pari pääsikin vasta tässä jaksossa loppumääränsä päähän. Jaksossa pohjustettiin Santi&Lourdes-paria ja A&R-pari meni parikin kertaa samaan sänkyyn. Joten yhteensä kolme pari oli esillä jakson aikana positiivisella mielellä. Ehkä sitten Diegon, Lucian, Fitin ja Candelan jutut eivät niin paljoa kiinnostaneet.

5. Jakso 44: Viidennen sijan kisassa saavuttaa jakso numero 44, joka luultavasti parhaiten muistetaan ufoistaan. Jaksossa tosin löytyy lukematon määrä muita hienoja kohtauksia (E&M Rachelin kanssa höystettynä ja verbena-juhlan tapahtumat). Jakso ei ole ollut kisan aikana mitenkään pysyvällä tavalla kärkikahinoissa mukana. Jakso on jopa ollut 12 parhaan joukon ulkopuolella. Finaalissa kuitenkin irtosi viides sija, joka jäi kauas jakson 34 neljänneltä sijalta (7 pistettä). Kuudenteen sijaan jaksolla 44 oli taas etumatkaa 6 pistettä. Eli melkoisen turvallinen viitossija, josta ei ollut helppoa nousua tiedossa kohti parempia sijoja. Finaalissa jakso sai yhden ykkös-ja kakkospaikan.. Joukossa oli kuitenkin kymmenensiä sijoja ja kaksi äänetöntä vastausta. Nämä sijat olivat luultavasti ne syyt siihen, että jakson sija kisassa on vasta viides. Kuitenkin ennakkoasetelmiin nähden jakso voi olla tulokseen tyytyväinen. Jakso osoitti TOP 5-sijoituksellaan olevansa sarjan ehdotonta kärkeä.

6. Jakso 41: Kuudennen sijan kisassa saavuttanut jakso 41 oli jakson 20 tavoin mielestäni pieni yllätys. Koko kisan hieman ailahtelevasti pärjännyt jakso sai viidennellä sijallaan hyvät mahdollisuudet finaaliin nähden, mutta kuudes sija on jo hyvä saavutus, kun muistaa mitä jaksoja paremmilta sijoilta löytyi. Finaalissa jakso saavutti 40 pistettä, mikä jäi viidennestä sijata kuusi pistettä ja seitsemännestä sijasta vaivaisen pisteen. Eli tiukille meni. Jakson finaalimenestyksen tukena ja turvana olivat yhdet ykkös-kakkos ja kolmossijat. Muut pisteet jäivät siitä kauas taakse, ja kun seuraan lisätään vielä kolme pisteetöntä äänestyslappua, niin tulos on mikä on. Tässä jaksossa on kuitenkin kaikki mitä hyvään jaksoon tarvitaan. E&M-parin kinastelua, G&T-parin selvää lähentymistä ja hätäilyä virustartunnan takia. Seura oli vain liian kova ja ennusmerkit huonot.

7. Jakso 107: Seitsemänne sijan kisassa saavutti oma suosikkini, jakso 107. Kuten S-T esseechatin puolella mainitsi, niin jakson taival kisassa oli mennyt alaspäin ja sama tahti tuntui jatkuvan finaalissa. Kuudes sija jäi vain yhden pisteen päähän ja seitsemäs sija saatiin vasta paremman sijalukujen turvin. Tässä arvoon antamattoman nousivat jakson saamat kaksi kakkossijaa, ja kaksi kolmossijaa. Muuten jakso sain yhden kahdeksannen sijan ja kaksi kymmenen sijaa. Tähän on vielä lisättävä peräti kolme pisteetöntä äänestysvastausta. Ja jo kertoo, että jakso 107 herättää foorumin keskuudessa paljon puolesta ja vastaan argumentteja. On myönnettävä, että jakso ei ole ilolla täyteen pumpattu vaan keskittyy enemmän hienojen dramaattisten kohtauksien näyttämiseen. Raulin seikkailut kanapoikana voivat tietysti olla jakson huumorinpilkkuja, mutta tässäkin tarinassa on mukana se kielteinen tunne. Lucian poismeno tekee loogisesti jaksosta erikoislaatuisen ja merkityksellisen koko sarjalle. Monethan pitävät jaksoa sarjan todellisena lopetuksena. Kuitenkaan se, että jaksossa puuttuu se ilo, koitui tällä kertaa jakson kohtaloksi tässä finaalissa. Hattua on kuitenkin nostettava, koska jakso oli ainoa kolmen numeron jakso, finaalissa ja ainoa post-E&M-jakso.

8. Jakso 49: Tämän jakson sijoittuminen kahdeksanneksi ja jopa finaalissa mukana oleminen on sitten ehkä se suurin yllätys, jopa jaksojen 20 ja 41 pärjäämistä suurempi. Jakso on ehkä aika samantyyppinen kuin jakso 20. Äijätrio on ulkomailla seikkailemassa, Raul sekoilee naisten kanssa ja G&T-pari plus joukkionsa on jälleen tekemisissä musiikin kanssa. Eli aika paljon samaa kuin jaksossa 20. Kisassa jakso on pärjännyt kohtalaisella menestyksellä. Jossain vaiheessa oltiin 12 parhaan ulkopuolella ja enne finaaleja selviydyttiin kohtalaisiin asemiin seitsemänneksi. Finaalissa äänisaaliksi jäi sama kuin seitsemännen sijan jaksolla 107 (39). Ero löytyi sitten jakson 107 kahdesta kakkospaikasta. Jaksolla 49 niitä oli vain yksi. Finaalissa pärjäämistä kannattaakin tämän jakson kohdalla juuri parhaimmiten verrata jaksoon 107. Eroja voi huomata, esimerkiksi siinä, että jakso 107 on selvästi se enemmän ristiriitaisia tunteita herättävä jakso. Molemmilla on yhtä monta tyhjää äänestyslipuketta, mutta jakso 49 sai muuten aika tasaisesti yhden kerran jokaista sijalukua. Joukosta puuttuu vain ykkössija, kuutossija ja kymmenes sija. Jakson 107 tilastossa, kuten muistamme, löytyi taas niitä samanlaisia tuloksia ja huonompia tuloksia, mutta molempia enemmissä määrin. Tasapisteisiin tässä sitten päädyttiin, mutta jakson 107 suurempi määrä parempia tuloksia ratkaisi tämän kaksinkamppailun. Jaksossa 49 oli siis kaikki mahdollisuudet menestykseen. Menestystä tuli ennustusmerkkien mukaisella tavalla, ja en usko että jaksolla ei olisi parempaan edes ollut mahdollisuuksia.

9. Jakso 40: Yhdeksännen sijan kisassa saavutti jälleen yksi jakso timanttisen kovalta kolmannelta tuotantokaudelta. Kisassa jakson eteneminen on ollut nousujohteista ja finaalissakin vielä noustiin yksi pykälä ylemmäs välierävaiheen jälkeiseltä kymmeneltä sijalta. Finaalissa äänimääräksi jäi 39, eli täysin sama kuin edellisellä kahdella analysoidulla jaksolla. Ero on vaan siinä, että tämä jakso on selvästi jakso joka ei suuria tunteita herätä. Paras sijoitus oli yksi kolmas sija, ja vastoin edellistä kahta jaksoa pisteittä jäämiset jäivät kahteen. Korostaaksemme vielä enemmän jakson harmautta, voimme ottaa esille että jakso sai tasaisesti jokaiselta sijalta ääniä, paitsi ykkös-kakkossijoilta ja kymmeneltä sijalta. Seitsemättä sijaa tuli kaksi. Joten näillä tuloksilla ei ole ihme, että jakso nyt tasapisteissäkään edellä analysoitua jaksoa voita. Jaksossa on tietenkin kaikki loistavan Serranojakson elementit. Draamaa löytyy ja suuria tunteita. Naisten ja miesten tavernasekoilut olivat jakson huumorin kukkasia, Los Berberechosien seikkaluista puhumattakaan. Lapsien ehkä vähän hölmö seikkailu Carmenin kanssa ja Alexin ilmestyminen luultavasti alensivat tämän jakson arvostusta.

10. Jakso 84: Tämä jakso jos mikä on todellinen virstanpylväsjakso, ja jos mikä olisi mielestäni ansainnut paremman sijan. Jaksossa kumminkin kolme sarjan tärkeätä hahmoa lähtee pois, yksi pääpareista palaa jälleen yhteen, ja Serranon miehilläkin on kaikilla hetken omat naisensa (miinus Curro). Tosin tuosta voidaan olla eri mieltä, koska Evan ollessa jälleen yhdessä Marcoksen kanssa yhdessä, Diego ja Lucia eivät olleet. Ja taas D&L-parin mennessä yhteen, niin E&M oli eronnut. Aivan viimeisessä kohtauksessa sitten kaikilla neljällä (Santia ei tietystikään saa unohtaa) miehellä oli omat naisensa. E&M tosin poistu jo, joten jakson jälkeen tätä suhdetta ei voi oikein laskea sarjassa tapahtuneeksi. Sama suhteiden vaihtuvuus näkyy jaksossa myös äijätrion kohdalla. Fiti jää yksiin samaan aikaan kuin Diego palaa yhteen Lucian kanssa. Eli näiden asioiden perusteella jakso on jo merkittävä ja mielestäni tälle sijalle aivan liian hyvä. Jakso ei kuitenkaan jostain syystä pärjännyt kisassa ja finaalissa. Jakso ei missään kisan vaiheessa kolkutellut kärkisijoja. Finaalissa saavutukseksi jäivät vaivaiset 35, joka jäi vaivaiset 4 pistettä jälkeen kolmikosta 107,49 ja 40. Ironista on se, että neljä pistettä enemmän tälle jaksolle, ja sijoitus olisi ollut seitsemäs. Jakso kun sai, tosin kuin edellinen kolmikko yhden ykkössijan. Muitakin kärkinoteerauksia tuli. Tappioksi koitui kuitenkin kaksi yhdeksänettä ja kymmenettä sijaa ja tähän vielä lisättynä kaksi pisteetöntä vastausta. Eli jakso 107 tavoin, tämäkin jakso kuului finaalissa ristiriitaisten jaksojen joukkoon. Jotkut pitivät siitä, jotkut taas eivät. Syyksi voisi laittaa Evan mukana olemisen. Vaikka Evan mukana oleminen oli monelle se jakson positiivinen asia, tytön mukanaolo tuntui ainakin minusta aina välillä hieman teennäiseltä.

11. Jakso 27: 11 sijan kisassa saavutti kuningastuotantokauden (3. tuottis) aloitusjakso. Tässä jaksossa on tietysti kaikki loistavan jakson merkit. Karnevaalisekoiluja seuratessa naurussa on pitelemistä, ja nuorten suihkukokeilut vetävät hymyn pintaan. Teten astuminen kepposten kuninkaan oppilaaksi on myös hyvin esitetty. Kisassa jakso pärjäsi kohtalaisella menestyksellä, kuitenkin ilman mitään suurempaa mullistusta. Viiden parhaan joukossa ei oltu kertaakaan. Finaalissa jakso saavutti jaksonumeron mukaisen pistemäärän, eli 27 pistettä. Sillä se jäi kymmenestä sijasta peräti 8 pistettä ja kahdennetoista paikankin voitti vaivaisella pisteellä. Paras sijoitus oli yksi kakkossija. Muuten jakso löydettiin lähinnä peräpäästä, kolmen pisteittä jäämisenkin vielä ollessa haittana. Joten jakso 27 oli selvästi monen äänestäjän mielestä vähän tunteita herättäviä, joka sai aika heikolla tavalla suosiota. Seura taisi tällä kertaa olla liian kova.

12. Jakso 1: Sarjan ihka ensimmäinen jakso oli siis finaalissa virallisella jumbosijalla, vain pisteen perässä toista toisen tuotantokauden aloitusjaksoa. Jakso on varmasti koko kisan ajan helpottanut ja vienyt eteenpäin asema sarjan ensimmäisenä jaksona. Se on tuonut jaksolle automaattisesti lisä-ääniä. Jakso ei ole missään vaiheessa ollut lähelläkään kärkisijoja, joten finaalissa tullut jumbosija ei täten suuresti yllätä. Jakso profiloitui selkeästi finaalissa alapään jaksoksi. Joukosta ei löydy yhtään kuudetta sijaa parempaa sijoitusta. Kahdeksatta sijaa tuli peräti kolme, ja pistettä jäätiin vain kerran. Syitä on tietysti se, että juuri koska jakso oli sarjan ensimmäinen, juoni ei ollut vielä kehittynyt niin hyvin eteenpäin, että jakso olisi ansainnut paremman sijan. Siksi voisin todeta finaalipaikan olleen lähinnä kunnianosoitus sarjan ensimmäistä jaksoa kohtaan.

14 Jakso 55: Ylimääräisenä kuokkavieraana finaalissa häärännyt jakso 55 joutui lopputuloksissa neljänneksitoista epäonnistuttuaan paremman sijan hankinnassaan. Jakso ei ollut missään kilpailun vaiheessa 12 parhaan joukossa, joten finaalipaikka oli ehkä hieman outo lopputulos tälle jaksolle. Finaalissa sitten tämä näkyi. Jakso kohtaan kohdistui armoton moukarointi. Peräti kuusi äänestäjää jätti jakson huomioimatta. Neljä äänestäjää antoi kolmannen, neljännen, kuudennen ja kahdeksannen sijan. Näillä saatiin yhteensä ne 20 pistettä. Joten ansaittu murskatappio jaksolle. Jaksossa on kuitenkin erittäin hyviä elementtejä. E&M-pari selvittää omat sotkunsa, G&T-suhde etenee, A&R palaa E&M:n vanavedessä yhteen ja vanhempi joukko selvittelee Fitin ja Candelan suhdetta. Eli hyvältä kuulostaa, mutta tällä kertaa ei riittävän hyvältä.

Tässä siis olivat pienet analyysit finaalissa olleista jaksoista. Nyt seuraavaksi hieman kommenttia koko kisan kulusta.

Kisan meni mielestäni aika ennakko-odotusten mukaisesti. Äänestysaktiivisuus oli suuri pettymys, ja epäilen vahvasti, että jos äänestäjiä on ensi vuonnakin yhtä vähän, niin tokkopa koko kisaa pidetään. Äänestäjät eivät kata edes 1 % foorumin rekisteröidyistä käyttäjistä ja luultavasti aktiivisistakin käyttäjistä maksimissaan 10 %:ttia. Kisan voittaja oli koko ajan nähtävissä, ja ei mikään yllätys.

Kuten S-T jo kisan alussa totesi, kisaa lopputulosta on mielenkiintoista verrat omaan jaksorankingiini, sitten kun sinne parin vuoden päästä pääsen. Voin nyt jo heti sanoa, joitakin finaalijaksoja tulee olemaan kärjen tuntumassa, mutta en tiedä läheskään vielä järjestystä. Nyt keskitytään siihen, että päästään kunnialla sadan parhaan joukkoon.

Kisassa oli se mielenkiintoista nähdä, että monilla äänestäjillä on selvästi eri kriteerit äänestää. Jotkut voivat painottaa draamaa toiset taas komediaa. Jotkut, kuten allekirjoittanut, ottaa esille tiettyä juonen takia merkityksellisiä jaksoja. E&M- pari on juonikuviollisesti ollut sarjan pääpari, ja sen tärkeitä jaksoja olisin finaalissa nähnyt mielellään enemmänkin. Periaatteessa melkein kaikissa finaalijaksoissa tätä olio mukana, mutta joukossa olisi hyvin voinut olla myös jaksot 45 ja 54, tai sitten jakso 25, joissa kaikissa E&M-suhde on prominentilla tavalla esillä. Muiden parien osalta finaalissa oli ainakin kolme D&L-suhteen osalta tärkeää jaksoa, (jakso 1, 84, 107). G&T-suhteen kohdalla ehkä jaksot 27 ja 41, mutta ei mitenkään näkyvällä tavalla vaan enemmän siellä taustalla. Tarkoittaako tämä sitä jo monesti todettua tosiasiaa, että G&T-suhde ei vain vedä vertoja E&M-suhteelle. A&R-suhdetta rakennettiin finaalijakson jaksoista jaksoissa 34 ja 49 ja S&L-suhde oli esillä jaksoissa 34 ja 107. Fiti&Candela-parivaljakkoa nähtiin taas kinastelemassa jaksoissa 20,55 ja 84. Eli onko G&T-suhde jopa muitakin tärkeitä Serranosuhteita epäkiinnostavampi. Tuntuu ainakin tämän finaalin perusteella siltä. Tosin edellä mainittujen parien jaksoissa ansiot ovat varmasti löytyneet muualta kuin pareihin liittyvistä tapahtumista, joten emme voi G&T-suhdetta täysin maanrakoon tunkea.

Huumorin ja draaman kaksinkamppailu oli myös nähtävissä kisassa. Tässä kilpailussa voittaja ei ollut niin selvästi nähtävissä, koska jokaisessa loistavassa Serrano-jaksossa on sitä kumpaakin. Tosin jakson 107 menestyksestä näemme, että lähinnä negatiivisia aspekteja sisältävä jakso ei pärjää kisassa aivan kärkisijoille saakka. Kuitenkin tätäkään asiaa ei voi näin vain luokitella. Eri äänestäjiä on viehättäneet eri asiat. Yhtä jaksojen draamalliset asiat, toisia huumori jaksossa ja kolmansia ehkä koko jakso kokonaisuudessaan. Koska en tässä ihmisten päihin pääse, niin voin vain todeta, että kaikissa jaksoissa on sitä kaikkea. Joten S-T:n teoria monipuolisista jaksoista ja yhden ihmeen jaksoista eivät oikein mielestäni täysin Serranoiden kohdalla täsmää. Mutta mielipiteitä saa tietysti olla.

Mutta summa summarum: mielenkiintoinen kisa oli ja saapa nähdä saadaanko samanlainen sitten ensi vuonna.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa