Serranon perhe -keskustelufoorumi

Raquel Albadalejo

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Raquel Albadalejo

ViestiKirjoittaja kkiljun » Ke Maalis 23, 2011 7:04

Kuva

Martan jälkeen on taas analysoinnissa siirryttävä jo sarjan alussa kuolleiden parista taas elävien joukkoon. Ja kuka sen parempi tähän onkaan kuin toisen tuotantokauden ajan sarjaa kauneudellaan ihastuttanut Raquel Albaladejo.

Kaunis onkin ehkä se ensimmäinen adjektiivi joka tulee Raquelista mieleen. Otetaan vaikka tähän esimerkiksi Victorkion jumalallisen kaunis Raquel-avatar. Raquelhan tuli sarjaan mukaan ensiksi Lucian sijaiseksi tämän ollessa Sergin kanssa Houstonissa. Luokan pojat olivat kaikki ensimmäistä hetkestä lähtien aivan myytyjä tästä jumalaisesta olennosta ja mielipide kirjallisuudesta vaihtui nopeammin kuin mikään. Lääpällään olijoitten kärkikolmikkona toimivat Raul, Chuky ja Marcos. Santikin oli niin mielin kielin Raquelin ja poikien ollessa tavernassa keskustelemassa kouluasioista. Heti ensimmäisessä jaksossa oli kuitenkin nähtävissä Raquelin sarjassa olemisen tärkein syy. Tämä oli tietysti Marcoksen kanssa kehittynyt oppilas-opettajasuhde, joka johti viimeistään Evan Marcos-tunteiden syntyyn. Eli kuten olen jo kertaalleen asiantuntijapalstalla jo puhunut Raquel toimi Evan tunteiden katalysaattorina tai bensiininä, jos Mari Paun analysoinnin aikana käyttämiäni käsitteitä otetaan vielä käyttöön.

Kauneuden lisäksi Raquelia voidaan kuvailla oppineeksi, kuten suurintakin osaa Serranojen naishahmoista. Tämä oppineisuus näkyy tietysti Raquelin opettajan ammatissa. Aluksi olin ensin ajatellut käyttää viisas adjektiivia oppinut adjektiivin sijaan, mutta Raquelia ei voi minun mielestä aivan viisaaksi kutsua. Viisaampi ihminen olisi ymmärtänyt, että suhde Marcosiin on tuhoon tuomittu ja ei olisi joutunut tunteidensa valtaan. Raquel on myös rakastava äiti, joka on valmis taistelemaan lapsestaan. Tämä näkyy kanssakäymisessä Gabyn kanssa. Taistelu taas raskaassa avioerosotkussa ex-miehen kanssa.

Merkittävin Raquelin suhde sarjassa oli siis hänen suhteensa oppilaaseensa, Marcosiin. Suhde alkoi jo kehittyä ensimmäisestä Raquelin jaksosta viattomalla lohdutuksella koulun vessassa. Marcos selvästi ratkesi heti pahasti, ja olikin parin jakson ajan se aktiivinen osapuoli ennekuin Raquelkin sitten viimein joutui tunteidensa vietäväksi. Suhde kestää vain sen pari jaksoa, koska Candela piti heti asiasta kuultuaan Raquelille sellaisen puheen, että Raquel ymmärsi laittaa uransa tunteidensa edelle. Tuotantokauden toisella puolella Marcos nähtiin lähinnä haikailemassa Raquelin perässä. Ex-miehen tarkoitusperät mm. ymmärrettiin väärin, ja ikivanhaa puuta pelastaessa rämpytettiin kauniita kappaleita. Suhde sai kuitenkin arvoisensa lopun. Raquelin joutuessa lähtemään pois, Marcos tunki pakolla mukaan. Tässä vaiheessa Raquel oli täysin rinnoin mukana, koska edellisen kerran suhteen esteenä ollut oppilas-opettaja kuvio oli poissa. Lucia sai kuitenkin lopussa Raquelin toisin aatoksiin, ja Raquel jätti pojan bensa-asemalle. Jaksossa 30 Raquel oli vielä tullut Marcosta tapaamaan, mutta Eva sai tämä tapaamisen juonittelujensa avulla tuhottua, lopettaen viimeistään Raquel & Marcos-suhteen. Mielestäni Marcoksen ja Raquelin suhde oli yksi sarjan parhaista. Draamaa ja tunnetta oli molemmin puolin nähtävissä. Marcos oli luultavasti se pahemmin retkahtanut, mutta Raquel ei ollut myöskään omilla tunteillaan pitkällä Marcosin vastaavista. Miten siiten päädyttiin tähän kiellettyyn suhteeseen, vaikka Diego, ensin oltuaan raivoissaan suhteesta, onnittelikin Raquelin nähtyään poikaansa. Suurin syy on varmasti siinä, että molemmille tämä oli otollinen aika uuden rakkauden löytymiselle. Marcos oli tuskailemassa Eva-tunteidensa parissa ja Raquelilla oli selvästi rankka avioliitto juuri loppumassa. Ensimmäinen intiimi hetkikin meni Marcoksen lohduttaessa kaunista opettajaansa. Suhteen ensimmäisen tapahtuminen koulun vessassa tekee myös mielenkiintoiseksi, se että Marcos oli alun perin menossa vessaan lohduttamaan Evaa, luultuaan tämän olevan Raquelin sijaan siellä.

Tästä onkin luontevaa siirtyä analysoimaan Raquelin ja Evan välistä suhdetta. Kuten jo tämän analysoinnin toisessa kappaleessa mainitsin, Raquel oli Evan Marcos-tunteiden täyteen roihuun vienyt bensiini. Joten tämä antaa jo lähtökohtaisesti olettaa, että Eva ei Raqueliin mitenkään erityisen lämpimästi suhtautunut. Häntä luultavasti ärsytti uusi opettaja jo tämän tullessa ensimmäistä kertaa luokkaan, johtuen tietysti luokan poikien lääpällään olosta. Ensimmäisestä mustasukkaisuuden puuskatkin Raquelista Eva päästää jo jakson 17 lopussa (ensimmäinen Raquel-jakso). Siitä tilanne vain kehittyy, ja Eva on jo hätää kärsimässä parin jaksoa myöhemmin. Raul-seikkailut eivät tässä pitkälle auta. Raquel & Eva-suhteen huonouden näkee parhaiten jaksossa 24, luokan ollessa puunpelastusoperaatiossa. Läpi jakson Raquel aistii Evan mustakipeät katseet ja vetää viisasti oikeat johtopäätökset. Nuotiokohtauksessa, Marcoksen soittaessa La vida al revesiä tämä onkin selkeimmin nähtävissä. Evaa tietysti häiritsi eniten tässä että, Marcos kehtasi soittaa heidän kahdestaan säveltämäänsä kappaletta toiselle naiselle. Seuraavana päivänä Evan ja Raquelin ollessa puussa kiinni, Raquel tekeekin pahan virheen ja kertoo oikeat havaintonsa Evalle. Tämä tietysti ymmärrettävästi haukkuu naisen pystyyn, ja mm. sanoo hänelle, että turha hänelle on esittää ystävää. Kahdessa viimeisessäkin Raquel-jaksossa Evan kielteinen Raquel-kanta jatkuu. African tulo tietysti vain helpottaa tilannetta, koska näin Evalla oli joku jolle asioistaan valittaa. Joten Eva suhtautuminen oli Marcosista kilpailemisen takia ymmärrettävästi erittäin hankala ja kylmä.

Muihin hahmoihin (lähinnä Candela jne.) Raquelilla oli hyvä suhde. Candela tietysti oli Marcos-suhdetta vastaan, mutta muuten oli aina Raquelin tukena kaikessa. Muuten hahmojen suhtautumiset voidaan jakaa kahteen kategoriaan. Naiset olivat järjestään ystävällisiä Raquelia kohtaan ja miehet iästä riippumatta täysin naiseen ihastuneita.

Loistavasta, jumalallisen kauniista Raquelista saamme kiittää yhtä Espanjan ehdottomista naiskauneuden lähettiläistä, Elsa Patakya. 1976 Madridissa syntynyt Pataky (isä espanjalainen, äiti Unkarista) kuuluu siihen kategoriaan, jo tuttuja ennen sarjan katsomista. Patakya voidaan kutsua yhdeksi hyvin ennen sarjaa ja sarjan jälkeen menestyneeksi näyttelijäksi. Harvoilla Serrano-näyttelijöillä löytyy Hollywood-elokuva työlistalta. Patakyn kohdalla kyseinen elokuva on Snakes on a Plane vastanäyttelijänä Samuel L. Jackson. Hollywood-elokuvien joukkoon kuuluu myös tänä vuonna ilmestyvä Fast Five (jo viides Fast & Furios- elokuva). Tässä vastanäyttelijöinä on mm. Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker ja Jordana Brewster. Espanjassa Pataky on ollut Serranoiden lisäksi mukana mm. sarjoissa La vida en el aire ja Al salir de clase (hahmon nimenä Raquel). Espanjalaista elokuvista mainittakoon elokuva Sin noticias de Dios (suom. Ja paholainen loi naisen) vastanäyttelijöinä mm. Penelope Cruz, Victoria Abril, Gael García Bernal ja Luis Tosar. Toinen kiinnostava espanjalaiselokuva on ollut vuonna 2000 valmistunut El arte de morir. Aitoon Hollywood-tapaan Patakyllakin on riittänyt miessuhteita. Nykyään Chris Hemsworthin kanssa naimisissa oleva Pataky seurusteli ennen pitkään näyttelijä Adrien Brodyn kanssa.
Elsa Patakyn kauneuden vaikutus on näkynyt myös Serranojen "tomasfalsas"-viedoissa. Siinä on monta pieleen mennyttä yritystä kohtauksesta, missä santi tulee esittäytymään Raqueilille tavernassa. Meni Jesus Bonilla sekaisin nähdessään lumoavan Patakyn edessään vai oliko kyseessä vain usein Bonillan kohdalla nähtyyä vuorosanoissa sekoilua?

Kommentit on toivottuja!

EDIT: Lisättiin loppuun pieni pohdinta Patakyn mahdollisesta kielteisestä vaikutuksesta Jesus Bonillan näyttelijäsuorituksiin.
Viimeksi muokannut kkiljun päivämäärä Ke Maalis 23, 2011 8:27, muokattu yhteensä 2 kertaa
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Tselios » Ke Maalis 23, 2011 7:19

Kaunis! Todella kaunis ja muutenkin tykkäsin tästä hahmosta! Kuten tekstissä sanottiin,että viisas. Mielestäni tämä Marcosin suhde oli suoraan sanottuna kiihottava :o

Kiitos Kkiljun- tekstistä!
Avatar
Tselios
HYPERDIEGO
 
Viestit: 33987
Liittynyt: La Syys 25, 2010 10:22


ViestiKirjoittaja churro1 » Su Heinä 17, 2011 11:01

Raquelia esittänyt näyttelijätär Elsa Lafuente Pataky saavuttaa tänään 35 vuoden kypsän iän. Onnittelut suomensukuiselle kaunottarelle.
-
Espanjalainen Serranon perhe on televisiosarja,
jota yleisö ei tutkimusten mukaan pidä korkeatasoisena,
mutta rakastaa sitä fanaattisesti." -Turun Sanomat 18.9.2008
Avatar
churro1
Maria Teresa Capdevila Gómez
 
Viestit: 560
Liittynyt: La Joulu 12, 2009 4:15


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron