Serranon perhe -keskustelufoorumi

Rachel

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Rachel

ViestiKirjoittaja kkiljun » La Heinä 09, 2011 2:00

Kuva

Martan jälkeen on vieläkin syytä jäädä analysoimaan jo kolmatta peräkkäistä E&M-suhteeseen vaikuttanutta hahmoa, nimittäin kauniin lauluäänen omaavaa Rachelia

Näistä kolmesta (Alex, Marta, Rachel) Rachel on mielestäni ehdottomasti se mielenkiintoisin. Syy tähän on jo siinä, että luulen hahmon sarjassa mukana olemisen syyn löytyvän aivan muusta kun juonikuviollisista aspekteista. Tästä on jo joskus foorumissa spekuloitu, mutta mielestäni hahmon suhde Marcoksen kanssa oli yrittää peittää muuten täysin selvä El Sueño de Morfeo-bändille annettu mainostila. Racheliahan esitti kyseisen bändin laulaja Raquel de Rosario, ja bändin kaksi muutakin jäsentä olivat jaksossa mukana.

Mutta kerratkaamme nopeasti, mitä hahmolle sarjassa tapahtuu. Hahmo tapahtumat liittyvät siis ensimmäisessä Rachel-jaksossa täysin E&M-suhteen kehitykseen. Rachel ilmestyi jaksossa koululle Marcos ja kumppaneiden Los Berberechos-bändin kanssa esiintymismahdollisuudesta kilpailevan bändin laulajana. Marcos oli edellisen yönä uneksinut Evan näköisestä tytöstä ja Rachelissa oli kieltämättä paljon samaa näköä kuin Evassa. Joten, kuten arvata saattaa Marcos ihastui uuteen laulajaan, ja Eva seurasi mustasukkaisena tapahtumia vierestä. Jakson lopussa Marcos ja Rachel omine bändeineen soittivat yhdessä ja suudelmakin tuli nähtyä. Rachelia nähdään seuraavassakin jaksossa, aivan alussa ja sitten nuorisonelikon syödessä yhdessä Serranojen patiolla. Suhde Marcoksen kanssa kuitenkin loppuu lyhyeen, Marcoksen ja Evan päätyessä saman peiton alle. Rachel nähdään vielä viidennellä tuotantokaudella (jakso 91). Tämä sitten on vasta täydellinen ESDM-bändin mainoskeikka, jos jaksoa 44 ei sellaiseksi halua nähdä. Rachel tulee jaksossa kouluun mainostamaan bändin konserttia ja tapaa Afrin sopien yksityiskeikasta. Tämä tapahtuu sitten Afrin ja kumppaneiden kämpässä. Mainoskeikka-aspekti on sillä tavoin selvästi esillä, että hahmo Rachelin hahmo tuntuu olevan koko ajan passiivisesti kohtauksissa läsnä. Tietysti mainoskeikan sijaan voimme kutsua tätä myös ESDM-bändin puolelta pieneksi kiitokseksi sarjalle, jakson 44 ansiosta saadusta julkisuudesta.

Palataksemme argumenttiini, että Rachelin hahmon Marcos seikkailut olivat mainostuksen peittelyä: Näemme se jo siinä, miten vähän mielikuvitusta tekijät käyttivät hahmon nimeä keksittäessä. Raquel de Rosario ei sentään saanut nimekseen omaa nimeään, koska se oli jo ollut sarjassa, mutta Rachel-nimihän on vain Raquel englanniksi kirjoitettuna, suomeksi sama nimi on Raakkeli. Tietysti tämä ehkä tehtiin, vain korostamaan sitä, että Rachelilla oli E&M-suhteeseen täysin sama vaikutus kuin toisen tuotantokauden Raquelilla. Mutta tosin voimme debatoida, että ehkä sarjan tekijöiden alkuperäisenä ideana on ollut vielä yhden mustasukkaisuuden aiheuttajan tuominen E&M-suhteeseen. Edellisessä jaksossahan sitä teki Marta. Tosin tämän argumentin voimme kaataa, toteamalla että Marta olisi hyvin voinut yksin hoitaa koko homman. Joten uskon, sarjan tekijöiden jo edellisessä jaksoa tehdessään tienneen ESDM-bändin mukanaolosta ja siitä koituvista mahdollisuuksista. Siksi Rachel pääsi jaksossa 44 Evan Marcos-tunteiden lopulliseen uuteen roihuun vieneeksi bensiiniksi. Ja tämä on Rachelin tärkein tehtävä sarjassa.

Lueskellessanne tätä tekstiä voisitte varmaan saada sellaisen kuvan, että en ESDM-bändistä pidä. Mutta kuten banneristani huomaatte, kyse ei ole missään tapauksessa siitä. Olen vain sitä mieltä ´, että Rachelin hahmossa on selvästi nähtävissä, se että Raquel (näyttelijä) oli sarjassa mainostamassa bändiään. E&M-suhteeseen vaikuttaminen saatiin mukaan, jotta asia ei ollut liian selvä.

Ihanasta, loistavan lauluäänen omaavasta Rachelista saamme kiittää, kuten ylhäällä on useaan otteeseen todettu, laulaja Raquel de Rosariota. 1982 Kanarian saarilla syntynyt Rosario ei ole Serranoiden lisäksi muissa sarjoissa näytellyt. Hän on tietysti omaan itsenään ollut mukana lukuisissa keskustelu- ja viihdeohjelmissa. ESDM:n kanssa de Rosario on julkaissut kolme albumia, levyttänyt bändeineen Fran Perean kanssa Serranoiden tunnuskappaleen 1+1=7. ESDM on muutenkin ollut aktiivisesti mukana Serranoissa taustalla kuultavana musiikkina. Esimerkkejä ovat mm. jakson 57 Fiti&Candela-muistelukohtaus (taustalla soi Ojos de Cielo), jakson 78 juhlat Humbertolla ja jakso 76 Teten, Lucian ja Candelan tullessa hotellihuoneeseensa (muistaakseni taustalla soi Nunca volera). Ikimuistoisin kohta missä ESDM-musiikkia on käytetty on varmasti jakson 107 lopetus, jossa Lucian muistelujen tullessa taustalla soi Un túnel entre tu y yo. Jotta tämä analyysi ei lopu pelkkään ESDM:stä puhumiseen, mainitaan se, että Raquel de Rosario tunnetaan laulu-uran lisäksi siitä, että hän on Fernando Alonson vaimo. Ennen Alonsoa de Rosario oli ollut yhdessä ESDM:n musiikillisen johtajan, akustisia kitaroita soittavan David Feiton kanssa.

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Rachel

ViestiKirjoittaja Shelle » Ma Touko 28, 2018 11:10

Hieno analyysi. Kiitos, kiljunn!

Hyvä hahmo, vaikkakin hänet leimattiin "Evan kopioksi" ulkonäkönsä takia. Toisaalta tuokin voi olla totta, että hänet käskirjoitettiin sarjaan mainostamaan bändiään, ja sen takia visiitti jäikin liian lyhyeksi.

Olisi ollut kiva nähdä, miten hahmo olisi kehittynyt sarjan myötä.
Kuva
I have loved you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.
Avatar
Shelle
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
 
Viestit: 244539
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 6:43
Paikkakunta: Lahti

Re: Rachel

ViestiKirjoittaja S-T » Ma Touko 28, 2018 11:36

Ihme ettei kukaan ollut vielä kommentoinut!

Kaikkinensa hieno/ihana hahmo! [haaveilua]

Kiitos kkiljun ja taisi olla sinun(kin) suosikkeja?
JUMALA ARMAHTAA, PALSTAMESTARI EI!!!
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
S-T
Viikon VIP 20/24, 2020 & VVK I, VVK II, VAK II, VK I, SPKFAK 2019 & KN, KO, SPK100 2019 & Kvs.T VIII [9x] & PB 2019 -pää & 10 v. PVT -mestari & PAK, PB 2019 & Viikon kirjoittaja & Viikon 20-24 aktiivisin [SPKFAK2020]
Viikon VIP 20/24, 2020 & VVK I, VVK II, VAK II, VK I, SPKFAK 2019 & KN, KO, SPK100 2019 & Kvs.T VIII [9x] & PB 2019 -pää & 10 v. PVT -mestari & PAK, PB 2019 & Viikon kirjoittaja & Viikon 20-24 aktiivisin [SPKFAK2020]
 
Viestit: 181244
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 4:56


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa