Serranon perhe -keskustelufoorumi

Pepe

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Pepe

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Heinä 31, 2011 7:50

Kuva

Pepe siis kuvassa oikealla :D.

Washin jälkeen on aika ottaa esille sarjan tärkein nelijalkainen hahmo, joka on tietysti perheen koira Pepe.

Pepe tulee mukaan sarjaan jaksossa 50. Santi on jaksossa vahingossa ajanut Roberin koiran yli, ja korvatakseen sen menetyksen Santi hankkii Roberille uuden koiran. Rober ei halua koiraa, joten koiraan ihastunut Curro saa vanhemmilta luvan sen pitämiseen. Aluksi kaikki ovat Pepestä tyytyväisiä, mutta jo jaksossa 53 koira alkaa tuottaa ongelmia. Santi on koiran napannut löytöeläintoimistosta tai suoraan kadulta, koska jaksossa selviää, että koiralla on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas elämä. Jälkeläisiä tuodaan jakson aikana alvariinsa Serranoille. Tämä toiseksi tärkein Pepeen liittynyt juonikuvio on siinä mielessä mielenkiintoinen, että Pepen raju menneisyys tuo mukavaa lisää jaksossa oleville D&L-parin sänkyongelmiin ja R&E&M-kolmiodraamaan. Tämän jakson jälkeen koira siirtyy valokeilasta pois ja palaa vasta jaksossa 68 tärkeämpään osaan. Siinäkin jaksossa koira ei ole suinkaan se pääosassa oleva, vaan koira liittyy Curron sormusongelmiin.

Jakson 68 jälkeen koira on taas taka-alalla. Tahti on jotakuinkin sama viidennenkin tuotantokauden aikana. Koiraan nähdään aika-ajoittain, mutta suurta roolia sillä ei ole. Kuudennen tuotantokauden aikana koiraa nähdään vähemmän ja vähemmän Lucian kuoleman jälkeen Pepe on varmasti poissa. Koiraa ei tosin nähdä paljon yhtään jaksoa 108 edeltäneinä aikoina, mutta Lucian kuolema ja siitä seuraava Serranoiden talon hetkittäinen tyhjentyminen olisi mielestäni oivallinen aika sitten päästä eroon Pepestä.

Miten sitten kuvailemme Pepeä. Koiraa voidaan ainakin kutsua erittäin pano-haluiseksi. Koira on luultavasti tehnyt sitä kaikkien alueen narttukoirien kanssa. Ja tämäkään ei riitä, Pepe on nähty sarjan aikana jynssäämässä pehmolelua, kuollutta chinchillaa (joka aktin jälkeen taas heräsi) ja muistaakseni myös kasveja. Tämä ominaisuus on tuonut koiralle vaikeuksia, mutta eittämättä myös komediallisen aspektin. Koiran seksinälkäisyys sopii myös hyvänä yhtymäkohtana mieshahmojen (eritoten Martinezin miehet) kovan seksinälkään. Pepeä voidaan muuten kuvailla ihan kivaksi koiraksi, joka ainakin Currolle toi seuraa.

Kuitenkin Pepen sarjassa oloa voidaan komediallisen seksinälkäisyyden sijaan ja lisäksi kuvailla kahdella muullakin seikalla.

Ensiksi on tietysti täällä foorumilla usein esille otettu huomio, että Pepellä on aina sama Pedigree-koiranruokapussi, ja oikea Pedigreen syöttölautanen. Eli, kuten foorumissa on useissa paikassa aavisteltu, Pepen tehtävä sarjassa on ollut toimia Pedigreen piilomainostajana. Voi tietysti olla, mutta tosiasia on myös, että useinhan jos koiran ostaa, niin sille mielellään aina sitä samaa ruokaa ostaa. Uskoisin ainakin niin. Luulen myös, että piilomainonnan kuva on eniten tullut siitä, että suurin osa Pepe kohtaukista on tapahtunut ruokakupin äärellä. Onko siis kyseessä piilomainonta vai eivätkö tekijät muuta Pepelle keksi. Mielenkiintoinen kysymys. Uskoisin itse, että molempia.

Pedigreen antamia sponssirahoja tärkeämpi syy Pepen mukanaoloon löytyy mielestäni eräästä juuri tällä hetkellä telkkarissa pyörivästä sarjasta. Kyseessä on tietysti Naapureina Madridissa. Sarjassahan on ollut alusta mukana Vicentan koira, Valentin, joka on hieman samanrotuinen koira kuin Pepe. Valentin on myös sarjassa lähinnä statistin roolissa kuten Pepe. Mutta koska tiedämme sarjojen ollen keskenään kilpailevia, niin uskon että Serranoiden tekijät Valentinin tuomat edut nähdessään päättivät kopioida ja ottaa myös koiran mukaan sarjaan. Joten NM-sarjan Valentinin esimerkki on minusta se tärkein syy Pepen mukana olemiseen sarjassa.

Jos vielä analysoimme Pepen suhteita ihmishahmoihin. Koira oli Curron, joten loogisesti on sanottava että Curro oli Pepen tärkein kaveri sarjassa. Curro hoiti koiraa, ja taisteli myös verisesti, jos koira uhattiin ottaa häneltä pois. Muut hahmot pitävät selvästi Pepestä. Diego oli ehkä ainoa, joka ei aivan lämmennyt koiralle.

Tosin kuin NM:n Valentinin (Cook) kohdalla, sarja ei ole koskaan maininnut Pepeä esittäneen koiran nimeä. Jotenkuten Fritangasin kohdalle, emme nyt voi ketään kiittää hyvästä näyttelijätyöstä (onhan se eläintenkin tekemä työ omanlaista näyttelemistä =)).


Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki

Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa