Serranon perhe -keskustelufoorumi

Sagrario&Benito

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Sagrario&Benito

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Elo 07, 2011 6:44

Kuva

Kuva

Sagrario ylemmässä ja Benito alemmassa kuvassa

Pacon jälkeen analysointipenkille saapuu yhden hahmon sijaan kaksi hahmoa. Kyseessä ovat edesmenneen Martan vanhemmat Sagrario ja Benito.

Tällaiseen poikkeukselliseen ratkaisuun olen nyt päätynyt siksi, että en usko hahmoista löytyvän yksittäin riittävästi kerrottavaa. Pari on myös avioparina loistava yhden hahmoanalyysin kohde, ja heidän ainoat tapahtumat sarjassakin liittyvät läheisesti toisiinsa

Sagrario oli siis jaksossa 52 tullut Madridiin pakoon Benitoa, jonka oli saanut kiinni samasta sängystä toisen naisen kanssa (olisiko jopa ollut leipuri, tämä Serranoiden paheiden ammatti). Sagrario oli kaiken toivonsa miesten uskollisuudesta menettänyt, ja kailotti kaikille jättävänsä aviomiehen lopullisesti. Carmen oli jakson aikana saanut kuulla oman miehensä uskottomuudesta, ja pyrki lopulta kaikin voimin paljastamaan Sagrarion ja Beniton avioliiton, siinä lopullisesti myös onnistuen.

Saamme Sagrariosta ja Benitosta erittäin hyvän kuvan. He vaikuttavat olevan täydellinen esimerkki espanjalaisesta maalaispariskunnasta. Mies ylpeä omista oikeuksistaan, mutta myös (kuten kaikki Serranon miehet) hieman yksinkertainen. Sagrario on taas aivan kuin kaikki vanhat maalaismummot. Hänellä on mm. noidan taitoja. Tete esimerkiksi sai tämän kokea päästyään Sagrarion noitaklinikan potilaaksi. Sagrarion ja Beniton kaltaisia hahmoja on esimerkiksi nähtävissä meille tutussa sarjassa Perezin soittokunta. Ainakin monet kylän miehet olivat aivan Beniton tyylisiä. Perezin soittokunnassa tosin suurin osa oli mieshahmoja, joten Sagrarion kaltaisia hahmoja emme siinä sarjassa niin paljoa näe.

Loogisesti ajatellen tämän kaksikon tärkein suhde sarjassa on ollut keskinäinen suhde. Ainokaisessa jaksossa emme saa paljon konkreettista heidän yhteiselämästään, mutta jakson tapahtumista voimme jotain päätellä. Ensinnäkin tämä avioliitto tuntuu olevan ihan harmoniassa. Sagrario selvästi pitää miehestään, koska niin verisesti suuttui uskottomuudesta mutta sitten myös antoi kohtalaisen nopeasti anteeksi tapahtuman. Eli voisimme kuvitella suhteen olevan tasapainoinen ja hyvä. Beniton uskottomuus on loogisesti tuonut suhteeseen paljoon huonoa. Kiinnostavaa on tietysti tietää, onko tämä Beniton ensimmäinen hairahdus vai onko tämä vasta ensimmäinen josta mies jäi kiinni. Miehen tuleminen paikalle vaimoaan hakemaan kuitenkin antaisi minusta sellaisen kuvan, että kyseessä oli vain hairahdus, eikä mitään se vakavampaa. Uskon myös miehen olleen tämän uskottomuuden pois laskien uskollinen vaimonsa ihailija. Kaikkinensa Martan vanhempia voisi hyvin kutsua samanlaisiksi kuin Diegon ja Santin vanhempia. Maalta kotoisin olevia normaaleja ihmisiä, jotka tosin eivät muuttaneet kaupunkiin.

Muihin hahmoihin kaksikon suhdetta on vaikeata analysoida. Heillä on Martan lisäksi ainakin yksi toinen tytär. Tämän saamme selville Sagrarion muistuttaessa, että toinen tytär on vielä vapailla markkinoilla. Tämä huolenpito voi ainakin näyttää meille sen, että Sagrariolla (ja miksi ei myös Benitolla) on lastensa kanssa hyvä suhde. Vanhemmille oli luultavasti kauhea järkytys menettää yksi tytär, Marta.

Sagrarion ja Beniton suhteesta Diegoon emme saa paljoa selville. Diego on kuten Carmeniakin kohdalla kohtelias puhuen ex-anopin kanssa te-muodossa. Tämä ei tietysti tarkoita mitään negatiivista, se on vaan näin tapana Espanjassa. Sagrarion ja Diegon suhteessa ei näy sitä samaa leikkisää nälväilyä, mitä Carmenin ja Diegon vastaavassa. Tähän voi varmasti vaikuttaa se, että Marta on jo kuollut ja täten saman menetyksen kokeneet ovat lähentyneet toisiaan kohti. Sama kehitys on ollut nähtävissä myös Carmenin ja Diegon välillä.

Lapsenlapsiin isovanhemmilla tuntuu olevan hyvä suhde. He antavat heille pakopaikan (Marcoksen lähtiessä maalle tuulettumaan). Tapaamisia ei tietysti ole paljoa, mutta sitten kun tavataan, niin ollaan sitä onnellisempia.

Sagrarion noidantaitoja omaavasta hahmosta saamme kiittää näyttelijä Silvia Casanovaa. 1933 Palenciassa Castilia y Leonin maakunnassa syntynyt Casanova voidaan lukea kokeneimpien Serranossa näytelleiden joukkoon. Vuonna 1977 alkaneen uran varrelta löytyy mm. tv-sarjat Celia, Ellas son asi ja La casa de los lios. Uudempien tv-sarjakokemusten saralta löytyvät mm. meille tuttu Naapureina Madridissa. Elokuviakin Casanova on ehtinyt tehdä. Mainittakoon näistä tänä vuonna ilmestynyt Abrázame ja 1988 ilmestynyt Espérame en el cielo. Casanovasta on huomattava se, että uralta ei löydy melkein yhtään tärkeän roolin työtä. Casanova on aina näytellyt sivuhahmoa.

Beniton hahmosta saamme kiittää näyttelijä Fernando Ransanzia. Casanovan tavoin Ransanzilla on pitkä näyttelijäura takanaan. TV-sarjoista voimme mainita mm. sarjat Hospital Central, Eva y Adán, agencia matrimonial, Policia, en el corazón de la calle ja vanha tuttumme AQNHQV (eli NM). Elokuvien puolelta maittakoon elokuvat Las ratas, Vida y color ja Cándida.

Saa kommentoida.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa