Serranon perhe -keskustelufoorumi

Tinín

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Tinín

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Elo 07, 2011 7:45

Kuva

Seuraavana hahmoanalyysivuoron saa jälleen kerran yksi niin sanottu yhden jakson ihme, nimittäin Fitin siskonpoika ja Raulin serkku Tinín.

Tinínin ainoa jakso on sarjassa jakso 53. Siinä hän on mukana Santin onnettomuuteen liittyvässä juonikuviossa. Santihan oli joutunut Lourdesin yliajamaksi. Fiti näki tässä oivallisen mahdollisuuden saada hieman lisärahaa Lourdesin vakuutukselta ja ylipuhui Santin esittämään pahasti loukkaantunutta. Tinín kutsuttiin paikalle antamaan lääkärinlausunnon Santin voinnista, koska oli ammatiltaan eläinlääkäri. Kuitenkin Santin ja Fitin pahaksi onneksi Tinín antoi Santille hevosten lääkkeitä, ja nämä tuottivat siten Santille ei-toivottuja haittavaikutuksia. Tämän pienen kohtauksen jälkeen Tiníniä ei ole enää sarjassa näkynyt.

Tinínin kuvailemista voisi parhaiten kuvailla toteamalla hänen olevan eläinlääkäri. Tämä tietysti voisi antaa ymmärtää, että kyseessä olisi hieman älynlahjoiltaan muita Serranon miehiä älykkäämpi yksilö. Tähän emme saa vastausta. Ainakin miehellä ei riitä sen vertaa järkeä, että olisi sedälleen sanonut lääkärilausunnon väärentämisen olevan rikollista puuhaa. Eli luultavimmin Tinín on jollain tavoin oppinut mies, mutta omaa myös selvästi valmiuksia tehdä rikollisiakin asioita.

Ainoassa jaksossa Tinín on lähinnä tekemisissä Fitin kanssa (passiivisesti Santin), joten ainoaksi tärkeäksi suhteeksi, mitä olemme nähneet hahmon kohdalla, voidaan luokitella suhde Fiti-setään. Uskon, että suhde on hyvä ja siskonpoika valmis tekemään mitä setä haluaa. Fiti on varmasti ollut jonkinmoinen idoli Tinínille nuorempana.

Kuten ylhäällä olevan analyysin niukkuudesta huomaatte, Tinínin hahmon merkitys sarjassa oli erittäin minimaalinen. Merkitys on jopa niin minimaalinen, että sarjan tekijät ovat unohtaneet koko hahmon sarjan myöhemmissä vaiheissa. Jaksossa 53 poikahan määritellään Fitin siskon, Chonin, pojaksi. Choni tulee sitten viidennen kauden aikana mukaan sarjaan ja saamme jossain vaiheessa naisen itkukurkussa lapsen hankkimista suunnitellessa ja äidintaitojansa epäillessä tämän olevan vielä lapseton. Joten kysymys, jota on täällä foorumillakin usein kysytty, herää henkiin. Eikös sitten Tinín olekaan Chonin poika. Selityksiä voi olla monta. Se luultavasti paikkansapitävin on ylhäällä mainittu klassinen unohdus. Tietysti asiaa voisi jännittävimminkin pohtia Mitä jos Choni on saanut virheen tai jopa raiskauksen kautta vahingossa nuorena pojan. Tämä on siiten adoptoitu ja Choni on unohtanut koko asian. Fiti on vain pysynyt yhteydessä Tiníniin. Serranon veljekset olivat myös tietoisia tapahtuneesta.

Kuitenkin uskon kyseessä olleen vain virhe tekijöitten puolelta.

Vierailunsa jälkeen unohduksen syöveriin vajonneesta eläinlääkäri-Tinínistä saamme kiittää näyttelijä Ivan Massaguéta. Barcelonassa vuonna 1976 syntynyt Massagué on Serranoiden lisäksi näytellyt mm. tv-sarjoissa 7 vidas, La familia Mata, Impares ja El barco. Elokuvien puolelta kokemusta löytyy mm. eloluvista Mi casa es tu casa, Nudos, Entre vivir y soñar. Kuuluisin Massaguén elokuvista on kuitenkin eittämättä Guillermo del Toron elokuva Pan´s Labyrinth vuodelta 2006.

Saa kommentoida.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki

Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron