Serranon perhe -keskustelufoorumi

Jordi

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Jordi

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Elo 07, 2011 7:46

Kuva

Geenan jälkeen hahmoanalyysivuoron saa Teten ja Yolin väliseen ystävyyteen särön tuonut Jordi.

Jordi on kuten edellisetkin analysoidut ns. yhden jakson ihme, Jordin kohdalla ainoan jakson ollessa jakso 54. Jaksossa Jordi tulee Barcelonasta Madridiin osallistuakseen shakkiturnaukseen. Jordin äiti on Lucian tuttuja Barcelonan ajoilta ja myös Teten lapsuudenkavereita. Lucian pyytääkin Teteä pitämään pojalle seuraa tämän Madridissa olon aikana. Muusikko Alejandro Sanz on samaan aikaan konsertoimassa Madridissa, ja Tete haluaisi päästä tätä kuuntelemaan. Boltsikin on lupautunut viemään tytön. Joten jotta pääsisi eroon Jordista, Tete pyytää Yolia esittämään häntä. Illalla asiat eivät mene Teten kannalta kuitenkaan suunnitelmien mukaisesti, koska Boltsi kadottaa omat lippunsa ja Yoli saapuu Jordin kanssa konserttia kuulemaan. Näin Yoli pääsee Tetenä katsomaan konserttia Teten jäädessä pihalle. Jordi nähdään jaksossa seuraavan kerran tämän tullessa Serranoille käymään. Oven avaava Tete joutuu esittämään Yolia. Samanlainen tapaus tapahtuu myös myöhemmin päivällä koulussa. Tällä kertaa Yoli on vain se, joka on kuin Tete. Iltapäivällä Jordi joutuu todistamaan Serranoilla Yolin ja Teten välistä kinastelua. Viimeisen kerran Jordi nähdään jaksossa hänen tullessa kuuntelemaan SJK:n harjoittelemista. Tässä vaiheessa Tete ja Yoli ovat jo riitansa sopineet ja paljastavat todelliset henkilöllisyytensä. Tämän jälkeen emme enää näe Jordia sarjassa. Kuitenkin jaksossa 69 Yoli kävelee kouludiskossa pojan kanssa, joka epäilyttävällä tavalla muistuttaa Jordia. Emme saa tähän asiaan vastausta, mutta mahdollisuus siihen että poika on Jordi, on olemassa.

Jordi voisi hahmona kuvailla älykkääksi. Hän käyttäytyy läpi jakson sivistyneesti, eli täysin toisin kuin usein pelleilevät Guille ja kumppanit. Shakin peluuhan antaa tietysti jo valmiiksi kuvan hieman viisaammasta kaverista. Sivistyneisyyden lisäksi Jordi käyttäytyy myös herrasmiesmäisesti. Tämä voi johtua luonteesta, mutta varmasti myös siitä että Jordi haluaa vieraana käyttäytyä moitteettomalla tavalla. Eli kuten luultavasti yläluokkaisesta perheestä tuleva älykäs poika voisi käyttäytyä.

Jordin tärkein suhde sarjassa on suhde Teteen. Kaksikko on selvästi nuorempana ollut paljon tekemisissä Barcelonan aikoinaan, mutta selvästi aika on mustannut muistot. Tete jakson alussa muistelee Jordin olleen vain lääkärileikeistä pitänyt poika. Käsitys luultavasti muuttuu jakson aikana. Viimeistään Yolin ollessa se, joka pääsee Alejandro Sanzin konserttiin. Yolin saamasta huomiosta ja konserttiin pääsystä hieman kateellinen Tete haluaa heti, että Jordi kuulisi totuuden koko asiasta, eli kuka kukin on.

Toinen tärkeä suhde Jordille jaksossa on suhde Yoliin. Yoli siis pääsi (tai joutui) Teten sijaan pitämään seuraa Jordille. Tämä meni odotettua paremmin ja parin välillä tuntui olevan kemiaa. Siksi uskon, että Yoli oli erityisen vihainen Tetelle tämän totuuden paljastamissuunnitelmista, koska tiesi näin menettävänsä ehkä Jordin ystävyyden.

Vaikka ylhäällä luettavaa luettaessa tuntuukin siltä, että Jordilla olisi tyttöjen riidassa ollut tärkeä tehtävä, niin uskon riidan ollen täysin parhaiden kaverusten välistä välienselvittelyä.

Muihin hahmoihin Jordi ei ehdi jaksossaan suurempaa suhdetta luomaan. Varsinkin vanhemmat hahmot tuntuvat olevan tyytyväisiä pojan hyvään käytökseen. Boltsilla ehkä oli jotain poikaa vastaan. Tämä oli luultavasti vain terveellistä veljellistä huolenpitoa siskosta.

Sivistyneestä shakinpelaajasta, Jordista, saamme kiittää näyttelijä Nacho Pérezia. Madridissa 1990 syntynyt Pérez on Serranoiden lisäksi näytellyt seuraavissa tv-sarjoissa: Los simuladores, meillekin tuttu Genensis, en la mente de asesino (eli Genesis- tappajan jäljillä), Cuenta atrás, Hospital Central, El comisario ja Aguila Roja. Elokuvien puolelta Pérez on tehnyt yhteistyötä Pedro Almodóvarin kanssa elokuvassa La mala educación (Huono kasvatus) ja Agustin Días-Yanezin ja Viggo Mortensenin kanssa elokuvassa Alatriste. Muita Pérezin elokuvia ovat elokuvat Ausentes ja My Life in Ruins (mukana Nia Vardalos) ja lyhytelokuva Seis o siete veranos.

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki

Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa