Serranon perhe -keskustelufoorumi

Grogui

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Grogui

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Elo 14, 2011 6:35

Kuva

Huono kuvaa taas, mutta kuva jaksosta 90 (en tiedä mikä ongelmana)

Ruthin jälkeen hahmoanalyysiestradille on syytä ottaa merkitykseltään Ruthia tärkeämpi hahmo. Kyseessä on nimittäin lukijakunnan puolelta jo kaivattu nyrkkeilijästä tavernan työntekijäksi muuttunut Grogui.

Grogui mainitaan ensimmäistä kertaa jaksossa 46, missä Diego vie Lucian Groguin nyrkkeilyottelua seuraamaan, ajattelen vaimon lopettavan näin baletilla kiusaamisen.

Kunnolla Grogui tulee sitten sarjaan jaksossa 64. Santi on Diegon sairaalareissun takia joutunut jo pitkään hoitamaan yksin koko tavernaa, ja päättä hankkia lisäapua. Avun on tietysti oltava halpaa, ja Santi lopulta päättää palkata Groguin tarjoilijaksi. Grogui oli näköjään edellisen esiintymisensä jälkeen lopettanut nyrkkeilemisen, ja ollut täissä äitinsä kemikaalikaupassa. Hyödyksi Grogui on heti ensimmäisessä jaksossa, eikä vai tavernaa pyörittäessä. Hän auttaa uutta pomoaan myös tämän mennessä selvittämään Tete, Guillen ja kumppaneiden pornokaupalle aiheuttamia sotkuja. Joten Grogui, kuten jakson espanjankielinen nimi sanoo, oikea Million Dollar Grogui. Otsikkohan on selkeä viittaus Clint Eastwoodin Oscar-palkittuun elokuvaan Million Dollar Baby. Tämän ensimmäisen virallisen Grogui-jakson jälkeen, Groguin rooli pieneni. Grogui on nähty lähinnä tavernaan liittyvissä kohtaukissa. Kaikki ovat jollain tavoin olleet humoristisia. Muut hahmot ovat myös monesti käyttäneet hyväkseen Groguin yksinkertaisuutta. Josico varsinkin on ollut tämän lajin suuri taitaja. Poikkeuksena tässä on jakso 88, jossa Santi ja Diego hankkivat vara-Julianin Groguin avulla. Viidennen kauden lopussa veljesten menettäessä tavernan lähtee myös Groguin hahmo pois sarjasta.

Jotta voimme kuvailla parhaiten Groguita, niin voisimme verrata hahmoa samaisessa rollissa sarjan alkuaikana olleeseen Paquilloon. Paquillon analyysissa totesin mieheen parahiten sopivan määrite naistenmies. Grogui ei ainakaan voi naistenmieheksi kutsua. Grogui on myös Paquilloa selvästi yksinkertaisempi. Grogui parhaimpia hetkiä ovat ehdottomasti olleet hänen tehdessä jotain aivan hölmöjä juttuja Santi näin pyytäessä. Klassisin on ehdottomasti jakso 87, jossa Santi määrää Groguin kuuntelemaan kinkkua, enne kuin alkaa siitä leikkaaman paloja. Groguin hölmöys on tuonut miehelle usein vaikeuksia. Josico ja muut ovat käyttäneet sitä hyväkseen. Grogui on useammin kuin kerran rikkonut tavernan tavaroita. Tosin tätä ei hölmöyden piikkiin voi laittaa, vaan enemmänkin kömpelyyden ja vaikka keskittymisvaikeuksien. Ja Grogui ei ole ainoa tavernassa työskennellyt mämmikoura. Marcos ja jakson 52 tilapäisapu ovat ainakin tiputelleet ahkerasti lautasia. Kuitenkaan Groguin hahmo ei ole koko ajan esiintynyt tyhmänä ja yksinkertaisena. Groguissa on havaittu jo usean kerran viisaita kommentteja ja oivalluksia. Esimerkiksi Diegon puhellessa lämpenevästä Lucia-suhteestaan Groguille vääriä nimiä käyttäen, huomauttaa Grogui heti, että tiedä kenestä Diego todellisuudessa puhuu. Eli kaikkinensa Groguita voisi kuvailla aika lailla samanlaiseksi hahmoksi kuin kilpailijasarja NM:n Vicentaa: Yksinkertainen ja hölmö mutta välillä neron suusta tulevien tarkkojen lausuntojen antaja. Ja kun tiedämme, että sarjat ovat kilpailleet keskenään, niin olisivatko Serranoiden tekijät nähneet Groguissa oivan mahdollisuuden samantyyppisen hahmon liittämiseen omaan sarjaan. Tai sitten kyseessä oli vain puhdas yhteensattuma. Tämä on luultavasti se oikein vaihtoehto.

Mistä sitten tämä Groguin yksinkertaisuus johtuu? Luultavimmin nyrkkeilyurasta. Jakson 47 osalta näemme, että Grogui ei luultavimmin se maailman menestynein lajissa ollut, joten samankaltaisia kunnon tyrmäyksiä on tullut useammankin kerran. Tämän on pehmentänyt Groguin aivoja. Groguin äidillä on tämän lisäksi kemikaalikauppa, ja siellä eläessään ja työskennellessään Grogui on varmasti joutunut kemikaalisten aineiden vaikutuksen alle. Kolmas ja se tärkein syy on se, että tuntuu että Grogui on myös ehkä hieman kehitysvammainen.

Groguin ehdottomasti tärkein suhde sarjassa on suhde pomoon, Santiin. Grogui on sarjassa Serranon veljeksistä selvästi enemmän tekemisissä Santin kuin Diegon kanssa. Tähän tietysti vaikuttaa moni asia. Esimerkiksi Groguin tullessa tavernaan, Santi hoiti sitä yksin. Sen lisäksi viidennellä kaudella Diego oli myös poissa tavernasta opiskeluidensa takia. Eli tämä on tuonut läheiset välit Groguille Santin kanssa. Kaksikon välinen suhde onkin sitten erittäin mielenkiintoinen. Tuntuu siltä, että Santi toi Groguin vain töihin, koska tiesi tämän olevan halpaa työvoimaa. Työsopimusta Groguin ei esimerkiksi olut solmittu (melkein sama Belenin ja Alician vuokrasopimuksen kanssa NM:ssä). Muutenkin Santi asenne Groguita kohtaan on ollut hieman ilkeä. Santi on usein nähty raivomassa pienemmästäkin asiasta Grogui-paralle, tosin usein syystäkin. Hahmojen välinen suhde on ollut sarjan aikana katkoilla pariin kertaan. Josicon varastaessa Serranoiden isän taulun, syytti Santi asiasta Groguita ja heitti tämän ulos. Saman alaisia tapauksia on tullut myös tämän jälkeen. Onneksi parivaljakko on useimmiten aina sopinut välinsä kohtalaisen nopeasti. Santi on pitänyt myös Groguita hieman hölmönä. Malliesimerkkinä tästä jo kerran mainitsemani jakson 87 kinkunkuuntelu. Grogui on mielestäni koko sarjassa olon aikana pyrkinyt olemaan Santille mieliksi kaikessa. Hän on varmasti ollut erittäin kiitollinen Santin hänelle antamasta mahdollisuudesta, ja pyrkiikin osoittamaan kiitollisuutensa kaikin tavoin. Groguilla on myös kova luottamus ja usko, että Santi on kaikessa oikeassa. Ehkä tämä on enemmän hyvänä alaisena olemista. Groguihan usein tavernaan yksin jätettäessä on pyrkinyt vastustamaan muiden keksimiä koiruuksia, juuri koska Santi ei tähän lupaa ollut antanut. Tämän esimieheen kohdistuvan kuuliaisuuden Grogui on varmasti oppinut nyrkkeilijäajoiltaan. Silloin esimies oli tietysti oma valmentaja. Eli kaikkinensa Groguin ja Santin välistä suhdetta voi sanoa hyväksi, vaikka siitä paistoikin vahvasti kuva alaisesta ja tämän pomosta.

Santi jälkeen Grogui on sitten ollut eniten tekemisissä Diegon kanssa. Diego on ollut Santin tavoin Groguin esimies, joten samanlaista kuuliaisuutta on tässäkin suhteessa havaittavissa. Suhdetta voi sanoa hyväksi. Diego puhuu Groguille usein omista asioistaan, vaikka ei paljoa välitä siitä, mitä Grogui vastaa. Eli tässä suhteessa on kyse ihan hyvästä pomo-alainen suhteesta.

Veljesten lisäksi Grogui on muidenkin mieshahmojen kanssa ollut tekemisissä. Näistä tärkeimmät ovat eittämättä Fiti ja Josico. Kohtaukset ovat loogisella tavalla melkein kaikki tapahtuneet tavernassa, ja Fitin kohdalla melkein poikkeuksetta jommankumman, Santin tai Diegon, läsnä ollessa. Poikkeuksena tässä on ihka ensimmäinen Grogui-jakson, jossa Candelan seksihaluja pakeneva Fiti kutsuu sekä Groguin että Washin Martinezeille syömään. Josicon kohdalla suhteessa on sitten selvästi ollut nähtävissä Groguin hölmöyden hyväksikäyttöä.

Muiden hahmojen kanssa Grogui ei ole paljolti yhtään tekemisissä, joten näistä suhteista ei ole siksi paljoa sanottavaa.

Toki Raul, Afri ja Helena ovat aika ajoittain olleet kanssakäymisissä Groguin kanssa. Raul on välillä käyttänyt Groguita hyväksi juonissaan. Afri ja Helena ovat sitten taas pilailleet Groguin naisvaikeuksien kanssa. Groguillahan tuotti vaikeata jutella kauniiden naisten kanssa. Varsinkin jaksossa 82 tämä leikki nähtävissä. Tosin tässä ei Helena eikä Afri ole Groguin sanoinkuvaamattoman palvonnan kohteita, vaan jaksossa miesten tunteita pyöritellyt tanssinopettaja Inés.

Loistavasta, humoristisia piirteitä ja kinkunkuulemisen taitoa esitelleestä Groguista saamme kiittää näyttelijä Pablo Jiménezia. Jiméneziin liittyvä informaatio on erittäin niukkaa. IMDb ei mainitse Jiménezin kohdalla Serranoiden lisäksi muita näyttelijäsuorituksia. Serranoiden lisäksi tiedoista löytyy vain merkintä casting director vuoden 2004 lyhytelokuvasta El purcuapá. Eli Jiménez vastasi näköjään elokuvassa roolituksesta. Kova työ se ei varmaan ollut, koska tässä Masha Gabrielin kirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa oli vain kolme eri näyttelijää mukana.

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa