Serranon perhe -keskustelufoorumi

Pablo Rivas

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Pablo Rivas

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Elo 14, 2011 6:36

Kuva
Jordin jälkeen hahmoanalyysivuoron saa hieman iältään vanhempi hahmo, nimittäin kirjailijanero Pablo Rivas.

Pablo oli sarjassa mukana kahdessa jaksossa, ja molemmissa hänellä oli silmäpeliä meneillään Candelan kanssa.

Ensimmäinen tällainen jakso oli jakso numero 55. Pablo saapuu Barcelonasta Carcilason kouluun vierailevaksi kirjailijaksi ja on saa heti Candelan kiinnostumaan hänestä. Fitillä ja Candelalla oli juuri tässä vaiheessa menossa avioliiton vakavin kriisi (jos tietysti eroon johtanutta Candelan suhdetta ei lasketa mukaan), eli Pablo saapui hyvään aikaan. Lucia tunsi Pablon jo, ja huonot muistot mielessä ei ollut miehen jälleennäkemistä kovin innoissaan. Candelalla oli juuri samaisessa jaksossa syntymäpäivät, ja hän kutsui Pablon sinne toivoen Fitin pysyvän juhlien ulkopuolella. Diego ja Santi huomasivat Fitin kärsivän Pablon ilmaantumisesta, ja Lucian vielä kertoessa omat taustansa, veljekset päättivät hieman värittää totuutta. Illallisella Pablolle valehdeltiin Fitin olevan kuollut ja Candelan vielä olevan kiinni Fitissä. Luciakin oli hieman epäröityään täysillä mukana juonessa. Fiti oli sattumoisin samaan aikaan salaa hiipinyt paikalle, ja näin Pablo näki Candelan hulluuden livenä. Candelan vessareissun aikana huutama Fiti, por dios sitten ajoi Pablon viimein pois.

Valitettavasti emme nähneet Pabloa viimeistä kertaa. Vain kaksi jaksoa edellisen jälkeen, ja Pablo on taas hurmaamassa Candelaa. Fiti ja Candela olivat lähentyneet hieman edellisessä jaksossa, mutta Fitin oletettu Santin rakkauskirjeiden kopiointi vei taas Candelan mielen kohti muita miesmarkkinoita. Pablo oli jakson alussa juuri saanut uuden romaaninsa valmiiksi. Se oli romanttinen kertomus, jossa nainen rakastuu puutarhuriin (muistaakseni se meni näin). Pablo kuitenkin päätti järjestää koulussa kurssiin. Kurssissa mukana Pablosta hurmaantuneet Candela ja Lourdes, joita vahtiakseen Santi ja Fitikin ilmoittautuivat mukaan. Pablon ja Candelan keskinäinen vetovoima oli erityisesti tässä jaksossa selkeästi nähtävissä. Candela vakavasti harkitsi suhdetta miehen kanssa. Pari jopa päätti lähteä yhdessä Amerikkaan, New Yorkiin. Kuitenkin Fiti onnistui valmiudellaan allekirjoittaa eropaperit ja koskettavalla kirjoituksellaan muuttamaan Candelan mielen. Lentokentän kahvilassa istuessa Candela ei voinut kuin ajatella Fitiä ja jättikin lopulta Pablon. Sen jälkeen Pablon hahmo poistui kokonaan sarjasta.
Miten sitten kuvailisimme Pabloa. Ehkä häntä voisi parhaiten lähestyä vertaamalla häntä Fitiin. Pablon päätehtävä kun sarjassa oli toimia Fitin vastakohtana. Nämä kaksi miestä eivät tietystikään voisi erota enemmän toisistaan. Fitistä tulee mieleen adjektiivit, hölmö, sivistymätön, äkkipikainen jne. Pablo on kaiken tämän vastakohta, eli mitä täydellisin pari kultivoituneelle Candelalle. Täysin puhtoinen ei Pablokaan ole. Heti ensimmäisessä jaksossa saamme selville, että Pablo oli vikitellyt Luciaa Sergin edessä kauan enne sarjan tapahtumia, jättäen itsestään Lucialle ikävän muiston. Eli vaikka Pablo on varmasti jokaisen naisen unelma sivistyneisyytensä kanssa, niin hän on myös aikamoinen nilkki. Tällaiseksi emme ole koskaan Fitiä voineet kutsua. Pablo on siinä mielessä kiinnostava hahmo, että hän on periaatteessa Paulin lisäksi ainoa oman sukupolvensa mieshahmo, josta ei sarjan aikana ole mitään hyvää sanottavaa. Eli aikuisten sukupolven vastine E&M-sukupolven Joan Manuelille ja T&G-sukupolven Humbertolle.

Tärkein suhde Pablolle sarjan aikana on suhde Candelaan. Kuten ylhäällä olen todennut, niin parin välillä tapahtui heti jotain. Candela tykästyi kultivoituneeseen mieheen, joka oli aivan toisenlainen kuin Fiti. Uskon, että Pablolla ei ollut vielä ensimmäisessä jaksossa samanlaisia tunteita. Jos olisi ollut, niin mies ei olisi niin äkkiä uskonut Diegon, Santin ja Lucian kertomuksia Candelan hulluudesta. Pablon nilkkiys ja pienoinen helpomman tien valitseminen tuli tässä selvästi esille. Jaksossa 57 Pablon tunteet ovat sitten vahvempia. Candelan myös, vaikka hän tuntuu koko jakson ajan olevan kahden paikkeilla, onko Pablo sittenkään se oikea mies. Parin välinen kemia toimii ainakin jaksossa, mutta onneksemme kaikki loppu Fitin ja Candelan osalta sitten hyvin. Tämä menee jo melkein jakson analysoimiseen, mutta kohta missä Candela lopulta tekee päätöksen jäädä Fitin luokse, on uskomattoman kauniilla tavalla tehty. Ratkaiseva puute Pablossahan oli, että hän ei sano mayormente.

Candelan jälkeen Pablo oli sarjassa luultavasti eniten tekemisissä Lucian kanssa. Parilahan oli jo mainittu ikävä tausta takanaan. Pablo ei selvästi huonosta kokemuksesta välittänyt, vaan heti Sergin kanssa tapahtuneesta erosta kuultuaan tiedusteli kuhertelun mahdollisuudesta. Tässä on malliesimerkki varsinkin ensimmäisessä jaksossa esillä olleesta Pablo nilkkimäisestä käytöksestä. Lucian asenne Pabloon kohtaan sen sijaan oli kylmää kylmempi. Hän melkein jähmettyi kuullessaan miehen äänen ja torjui selvimmällä mahdollisella tavalla kaikki iskuyritykset. Lucian inho Pabloa kohtaan meni jopa niin pitkälle, että hän oli valmis osallistumaan kaikkiin koiruuksiin, mitä Santi ja Fiti olivat Pablon päänmenoksi keksineet. Toisessa Pablo-jaksossa Lucian asenne ei ollut muuttunut. Hän avoimesti voivotteli, miten Lourdes ja Carmen pystyivät innostumaan sellaisen nilkin kirjoittamasta kirjasta.

Muihin naisiin Pablolla oli hyvä suhde. Kuten edellisen kappaleen lopusta näemme, suuri osan naisista oli aivan innoissaan miehestä ja tämän taiteellisesta tuotannosta.

Miesten kanssa sen sijaan Pablolla oli ongelmansa. Fiti tietysti teki kaikkensa Pablon ja Candelan onnen häiritsemisessä, ja uskon Santi ja Diegon suhtautuneen yhtä negatiivisin latauksin Pabloon.

Aikuisten sukupolven Joan Manuelista, Pablo Rivasista, saamme kiittää näyttelijä César Vianco. Luultavimmin Argentiinasta kotoisin oleva Vianco on Serranoiden lisäksi näytellyt mm. argentiinalaisissa tv-sarjoissa La banda del Golden Rocket, Casi todo, casi nada ja El Rafa. Suomessa Vianco muistetaan ehkä parhaiten vierailusta NM-sarjassa. Vianco esittää yhdessä jaksossa supermarketin pomoa, jonne sekä Lucia että Belen menevät töihin. Viancon hahmolla on myös jaksossa pientä silmäpeliä menossa Lucian kanssa, eli Vianco on selvästi hahmoissaan Lucia-nimisten naisten perään. Elokuvien puolelta mainittakoon argentiinalaista alkuperää oleva Besos en la frente ja 2010 argentiinalais-amerikkalais-ranskalaisella yhteistyöllä valmistunut kauhuelokuva And Soon the Darkness.

Saa kommentoida.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa