Serranon perhe -keskustelufoorumi

Ruth Castell Capdevila

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Ruth Castell Capdevila

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Elo 14, 2011 7:53

Kuva

Alfonson jälkeen hahmoanalyysivuoron saa Sergin sisarentytär ja Evan ja Teten serkku, Ruth Castell Capdevila.

Ruth tuli sarjaan jaksossa 61. Sarjaan saapuminen tapahtui juuri samaan aikaan, kuin Evan sarjasta poistuminen. Naisten käytössä olleet takitkin kohtasivat toisensa joen siltaa ylittäessä, kuin symboloimassa yhden hahmon poistumista ja toisen hahmon mukaan tulemista. Tosin tietysti Eva ei vielä täysin poistunut sarjasta, mutta lähtölaskenta oli jo alkanut.

Ensimmäisessä Ruth-jaksossa hahmon rooli oli vapaamielisen tytönhupakon esittäminen, joka sekoitti monen miehen pään. Ruth sanoi Marcoksellekin olevansa seinän takana, jos häntä tarvittaisiin. Seuraavissa jaksoissa Ruthin hahmo rooli ei vielä paljoa muutu. Hän ei tosin ole enää se ensimmäisen jakson tytönhupakko. Hahmoa nähdään enemmän tapahtumien taustalla. Toisessa jaksossaan hän on kuitenkin se ensimmäinen, joka kuulee Marcoksen kosinnasta. Ruth on seuraavan kerran enemmän esillä jaksossa 65 Raulin ja African suhteeseen liittyvässä juonikuviossa. Mukana on myös Ruthin setä Barcelonasta. Tämän jakson jälkeen Ruth ajautuu jälleen kerran taustalle palaten taas jaksossa 69 parrasvaloihin. Siinä jaksossa Ruth on saanut kirjastonhoitajan paikan koululla ja hänellä on myös pieni kolmiodraama Chukyn ja Alexin kanssa. Tosin, jos oikein tarkka ollaan, niin Alexin ja Ruthin puolesta kyseessä olisi ollut aivan normaali mukavan suora, mutta Chukyn Ruth-tunteet vetivät sitä hieman kohti kolmiota. Tämän jakson jälkeen Ruth on yhdessä Alexin kanssa. Ruth nähdään vielä neljännen kauden päätösjaksossa, jossa rooli on kuitenkin erittäin pieni ja minimaalinen. Tämän jälkeen Ruthista ei kuulla sanaakaan koko sarjassa. Lähtemisen syytä emme saa missään vaiheessa kuulla. Lucian ja Diegon eron takia Ruthin poistuminen Serranoiden talosta on ymmärrettävää. Mutta se, että Alex ei Ruthia enää kertaakaan mainitse, on sitten taas oudompi asia. Olettaa voi, että parille tuli kausien välisten tapahtumien aikana riitaa, ja sitten ennen kauden alkua erosivat unohtaen toisensa.

Mikä sitten oli Ruthin rooli koko sarjassa? Kuten jo ensimmäisessä kappaleessa sanoin, se että hahmo tuli samaan aikaan sarjaan kuin Eva lähti, antaa jo merkkejä siitä, että sarjan tekijät suunnittelivat hahmosta jonkinmoista korviketta Evalle. Sama idea on myös ensimmäisessä jaksossa nähtävissä Ruthin ehkä yrittäessä aloittaa pientä Marcos-suhdetta. Raulkin oli jo valmiina työntämässä Marcosta uuden Capdevila-tytön syliin. Kuitenkin tästä ajatuksesta luovuttiin aika äkkiä, mutta Ruthin seuraavakin tärkeä jakso toi hahmoon Evamaisia piirteitä. Siinähän jaksossa Ruthin ja Afrin välistä suhdetta rakennettiin kuin korvikkeeksi Evan ja Afrin vastaavalle. Ja selkein Evan korvaamiseen viitannut idea oli, Ruthin ja Alexin muodostaminen uudeksi sukupolven pääpariksi. Mutta kaikki tämä ei onnistunut. Luultavimmin Ruthin hahmo ei vain kiinnostanut laajaa yleisöä. Näyttelijästä se ei nyt ainakaan jäänyt kiinni.

Uskon sarjan tekijöiden Ruthin tullessa mukaan ajatelleen kehittää Marcoksen ja Ruthin välistä suhdetta. Siinä todellisuudessa Eva olisi sanonut ei Marcoksen kosinnalle, lopettaen näin suhteen. Kuitenkin tekijät mitä ilmeisimmin huomasivat viimeistään jaksossa 63, että Ruthin hahmossa ei ole sitä evamaista vetovoimaa. Siksi he luultavimmin jaksossa 65 rakensivat Afrin ja Ruthin välistä suhdetta. Marcosta oltiin luultavimmin samoihin aikoihin poistamassa kokonaan sarjasta. Jakson 68 jälkeen tämä tapahtui, mutta E&M-parin korvannut Alex&Ruth-pari ei sitten ottanut tuulta alleen, ja Ruthin hahmosta luovuttiin kokonaan. Silloin luultavasti myös päätettiin, että Marcos palaa vielä mukaan sarjaan. Evakin varmasti haluttiin mukaan, mutta Vero Sanchez ei vain suostunut tähän. Esittämääni Ruth-teoriaa tukee myös se, että hahmon näyttelijäksi saatiin jo enne sarjaa esillä ollut nuori tulevaisuuden nimi Leticia Dolera, joka luultavimmin ei olisi pieneen rooliin suostunut.

Eli, kuten näemme, Ruth ajateltiin ensisijaisesti korvaamaan Eva, joten hahmoa voisikin verrata parhaiten Evaan. Ensimmäisenä ehkä tulee mieleen, että molemmat ovat taiteellisia. Ruthinhan oli pakko olla kiinnostunut kirjoista, jos koulun kirjastonhoitajaksi palkattiin. Evan runoinnostuneisuuden onkin meille sitten tutumpi juttu. Eroja hahmojen välillä on luultavasti siinä, että Ruth on selvästi vapaamielisempi. Tosin meni Evakin alastonmalliksi, mutta vain saadakseen Marcoksen pois Raquelin kimpusta. Pukeutumistavoissaan naisilla on jotain yhteistä. Ruthista tuli heti mieleen alkuaikojen Eva. Eli kaikkinensa nämäkin asiat vain painottavat sitä, että Ruthista haluttiin tehdä uusi Eva.

Ruthille se tärkein suhde sarjassa oli luultavasti ystävyys Afrin kanssa. Se siis alkoi jaksosta 65, loppuen sitten Ruthin poistuttua sarjasta. Ystävyyssuhde oli tasavertainen, vaikka luulisin Afrin olevan tässä se aktiivisempi osapuoli. Kovin tärkeä ystävä Ruth ei Afrille sitten ollut, koska Afri ei hänestä paljoa puhu viidennellä kaudella.

Toiseksi tärkein Ruth-suhde sarjassa oli sitten suhde Alexiin. Paristahan siis yritettiin leipoa korvaajaa Evalle ja Marcosille, mutta siinä kyllä epäonnistuttiin täysin. Tosin yhteen menemisjaksossa oli sitä kemiaa nähtävissä, mutta sitten toisessa jaksossa missä paria nähtiin, niin samaa ei ollut enää niin selvästi nähtävissä. Luultavasti tekijät olivat jo tässä vaiheessa päättäneet luopua Ruthin hahmosta, ja siksi eivät hahmon asioihin niin paljoa enää keskittyneet.

Kolmanneksi tärkein Ruth-suhde on sitten ehkä ystävyys sukupolven muihin hahmoihin. Marcoksen kanssa Ruth tuli ainakin hyvin toimeen. Hän tuki poikaa tämän pohtiessa miten Eva vastaa kosintaan. Tämä kaikki tapahtui enemmän ensimmäisten Ruth-jaksojen aikana. Sen jälkeen suhde jatkui hyvänä ystävyytenä eteenpäin. Raulin kanssa Ruthilla oli jotakuinkin samantyyppinen suhde kuin Marcoksen kanssa, vaikka tyttö ei poikaa Marcoksen tapauksen tapaan hädän hetkellä auttanut. Tosin Raulilla ei ollut Ruth-jaksojen aikana mitään suurta hätää, joten tukea ei niin paljon olisi tarvittukaan. Chukyn kanssa sen sijaan suhde oli ehkä sen kinkkisin. Ruth piti Chukya hieman vastenmielisenä tyyppinä, ja sieto tätä varmaan lähinnä kaverina. Chuky itse valitettavasti luuli muuta, huonoin seurauksin.

Muihin sarjan hahmoihin Ruthilla oli ihan ok suhteet. Äijätrio tosin voivotteli heti tytön tavattuaan tämän vapaamielisestä elämänasenteesta. Diego ärsytti, myös se että Sergi lähetti tytön Madridiin lupaa kysymättä. Ajan mittaan sitten koko äijäkolmikko sitten oppi ymmärtämään Ruthinkin päälle. Teten kanssa Ruthilla meni tietysti kaikki hyvin. Serkkujen välisiä tapahtumia ei tosin ollut monta, mutta suurta skismaa ei hahmojen välillä nähty. Sama koskee myös Guilleä ja Curroa. Lucian ja muiden aikuisten naishahmojen kanssa Ruthilla oli edellisten tapaan hyvä suhde. Jonkinmoisesta luottamuksesta Candelan ja Lucian puolelta kertoo jo se, että Ruth pääsi koululle kirjastoa hoitamaan

Evaa korvaamaan hankitusta, mutta siinä epäonnistuneesta, Ruthista saamme kiittää näyttelijä Leticia Doleraa. Vuonna 1981 Barcelonassa syntynyt kuuluu siihen näyttelijäjoukkoon, joiden nimen olen ennen Serranoja jo kuulut. Dolera on Serranoiden lisäksi näytellyt tv-sarjoissa El comisario, Hospital Central ja Guante blanco. Doleran kuuluisin tv-työ (ja sekä mikä nosti hänet maineeseen) on rooli tv-sarjassa Al salir de clase. Elokuvien puolelta voidaan mainita elokuva El otro lado de la cama (mukana mm. Paz Vega ja Natalia Verbeke). Toinen maininnan arvoinen elokuva on espanjalaisamerikkalainen filmi Imagining Argentina, jossa vastanäyttelijöinä Emma Thompson ja Antonio Banderas.

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Shelle » Ma Heinä 30, 2012 7:58

Kiitos analyysistä (:

Jälleen kerran pakko sanoa että tämäkin jäi ihan ok hahmoksi, ei paras eikä huonoin hahmo.
Kuva
I have loved you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.
Avatar
Shelle
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
 
Viestit: 244539
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 6:43
Paikkakunta: Lahti

Re: Ruth Castell Capdevila

ViestiKirjoittaja S-T » La Marras 19, 2016 10:55

Ruth oli Evan selkeä korvike, [raapsista] mutta silti itsenäinen hyvä hahmo! [märkäpusu]
JUMALA ARMAHTAA, PALSTAMESTARI EI!!!
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
S-T
Viikon VIP 20/24, 2020 & VVK I, VVK II, VAK II, VK I, SPKFAK 2019 & KN, KO, SPK100 2019 & Kvs.T VIII [9x] & PB 2019 -pää & 10 v. PVT -mestari & PAK, PB 2019 & Viikon kirjoittaja & Viikon 20-24 aktiivisin [SPKFAK2020]
Viikon VIP 20/24, 2020 & VVK I, VVK II, VAK II, VK I, SPKFAK 2019 & KN, KO, SPK100 2019 & Kvs.T VIII [9x] & PB 2019 -pää & 10 v. PVT -mestari & PAK, PB 2019 & Viikon kirjoittaja & Viikon 20-24 aktiivisin [SPKFAK2020]
 
Viestit: 181260
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 4:56


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa