Serranon perhe -keskustelufoorumi

Doña Adela Fernandez

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Doña Adela Fernandez

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Syys 04, 2011 7:52

Kuva

Virginian jälkeen hahmoanalyysivuoron saa jälleen kerran hieman merkittävämpi hahmo, nimittäin Lourdesin ja Josicon äiti, ja Santin ja Chonin anoppi, Dona Adela Fernandez.

Dona Adelan ensimmäinen jakso osuu jaksoon 66, jossa Adela tyttärensä naimisiin menemisideasta kuullessaan päättää tulla tarkistamaan, minkälaisen aarteen tytär on itselleen napannut. Kuten muistamme, tapaamista ei voi kutsua mitenkään lämminhenkiseksi. Kaksikko on heti toistensa kurkussa kiinni. Ihka ensimmäiset Adela-jaksot pyörivätkin paljon juuri tämän jännitteen välillä. Lourditas joutuu myös ikävään välikäteen. Viidennellä kaudella edellä esitetty tilanne ei paljoa muutu. Dona Adela vieläkin riitelee Santin kanssa kaikesta mahdollisesta. Lourdesin takia molemmat pyrkivät tulemaan toimeen. Jose Luisin saapuessa Adela saa uuden ihailtavan ihailtavakseen. Adelan rooli ei paljoa Josicon tulon jälkeenkään muutu, hän jatkaa Santin kanssa kinastelua. Lourdesin ongelmat raskaaksi tulemisen kautta antoivat hieman ikävämmän kuvan Adelasta. Chonin ilmestyminen Josicon pariksi sitten laajensi vielä Salgado-Fernandezin perhettä. Lapsenlapsen syntyminen jälkeen Adelan rooli hieman muuttui. Hahmoa on nähty harvemmin, ja edellisissä jaksoissa nähty Santin kanssa riitely on jäänyt taka-alalle.

Miten sitten kuvailisimme Dona Adelaa? Häntä voi ainakin kutsua perinteisiä arvoja vaalivaksi naiseksi. Hän on myös voimakastahtoinen ja tuo heti omat mielipiteensä ulos. Tämä on nähty jo monesti. Hän on hallitseva omia lapsiaan kohtaan. Tarkoitan, että hän jopa vaikuttaa heidän uniinsa ja lisääntymiskykyynsä. Eli kaikkinensa Adelaa voidaan kutsua erittäin mielenkiintoiseksi hahmoksi.

Adelan eittämättä tärkein suhde sarjassa on suhde tyttäreen, Lourditakseen. Suhde on selvästi alussa nähtävissä voimakkaasti äidin hallitsemaksi suhteeksi. Lourditas ei uskalla tehdä paljon mitään, mitä äiti ei hyväksy. Santi tulo mukaan kuvioihin ehkä hieman hellitti Lourdesin kaulan ympärillä olevaa äidin köyttä. Kuitenkin Lourditaksen irtaantuminen äidistä tapahtuu sarjassa erittäin hitaasti. Jopa lastentekokaan ei onnistu, koska äidin ääni kuuluu alitajunnassa. Tärkeitä askelia Lourdesille on ollut äidin ulos heittäminen heidän luota asumasta ja myös koko raskaaksi tulemisen onnistuminen. Suhde kehittyy vähitellen terveempään suuntaan. Santiaquinin syntymä ehkä on se käännekohta. Sen jälkeen Adelan vierailujen aikana äidin ja tyttären suhde on ollut ihan tasapainoisen tuntuinen. Eli kaikkinensa Adelan ja Lourdesin suhdetta voisi kuvailla tyttären hitaaksi äidistä irtaantumiseksi. Kauan kesti, mutta lopulta Lourdes siinä onnistui.

Adelan toiseksi törkein suhde sarjassa on sitten suhde omaan poikaan, Josicoon. Tämä suhde tuntuu olevan siiten täysin erilainen, kuin suhde Lourdesiin. Luulen, että Adela ei näe pojassaan mitään pahaa, vaan luulee tämän olevan puhtoinen. Josicoa voidaankin luonnehtia Salgado-Fernandez-klaanin kultapojaksi. Tilanne ei paljoa muutu, vaikka Adela poikansa koiruuksista jotain huhuja kuulisikin. Josico on ja pysyy äidin suosikkina, joka ei pysty tekemään mitään väärin.

Lastensa jälkeen sitten Adela on ollut eniten tekemisissä Santi kanssa. Hahmojen välinen suhde siis alkoi erittäin huonolla tavalla. Adela tuntui pitävänsä Santia kilpailijana tyttärensä sydämestä. Tämä on kyllä totta, koska enne Santia Lourdes pystyi helposti keskittämään koko voimansa äitinsä hoitamiseen. Santi siis tämän asian muutti, ja Adela olikin ymmärrettävästi sitä vastaan. Parin huonoista väleistä kertoo jo Santin anopilleen antama vähemmän imarteleva lempinimi torakka. Tässäkin suhteessa tilanne muuttuu sarjan aikana. Santiaquinin syntymä on luultavasti se käännekohta. Adelaa tosin nähdään harvemmin syntymän jälkeen, mutta Santin kanssa olevaa suhdetta voitaisiin kutsua sitten parhaiten sivistyneeksi.

Viimeinen hahmo, jonka voisi sitten nostaa esille Adelan kohdalla, on Choni. Hahmojen välillä ei tapahdu paljoa kanssakäymistä. Ainoa poikkeus on jakso 122. Siinä Adela tulee Chonin ja Josicon luo asumaan. Chonin ja Adelan välillä synkkaa selvästi heti.

Siitä pääsemmekin mielenkiintoiseen päätelmään. Josico on selvästi ehkä se rakkaampi, koska tämän vaimonkin kanssa kaikki toimii paremmin. Taas asian voisi nähdä myös näin, että Lourdes on tärkeämpi, koska kiihkeät ja riitaiset suhteet usein kielivät myös voimakkaista tunteista.

Adelan mielenkiintoisesta torakkamaisesta hahmosta saamme kiittää näyttelijä María Alfonsa Rossoa. Rosso on Serranoiden lisäksi näytellyt mm. tv-sarjoissa Mis adorables vecinos, Matrimonio con hijos ja Hospital Central. Elokuvien puolelta mainittakoon Almodovarin Volver ja La nariz de Cleopatra.

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Evilman » Ti Syys 06, 2011 7:33

Enpä ole Adelalle koskaan oikein lämmennyt. Toisaalta eka kohtaus, jonka olen sarjasta ikinä nähnyt, oli Santin ja Adelan riitaa. :D
Kuva
Kuva
Avatar
Evilman
HYPERDIEGO
 
Viestit: 29768
Liittynyt: Ti Syys 23, 2008 6:51
Paikkakunta: Kuu


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa