Serranon perhe -keskustelufoorumi

Don Fructuoso Carrasco Lavin

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Don Fructuoso Carrasco Lavin

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Loka 02, 2011 6:48

Kuva

Portugalilaisruumiissa esiintyneen amerikkalaishurmuri-Paulin jälkeen hahmoanalyysivuoron saa jälleen kerran niin sanottu yhden jakson ihme, nimittäin Fitin isä, Fructuoso Martinez Carrasco Lavin, eli lyhykäisyydessään foorumillamme usein Fitin isä nimellä tunnettu hahmo. Tämä onkin se nimi, jolla tulen häntä tässä analyysissa kutsumaan. Väillä voin myös käyttää hienompaa nimitystä Don Fructuoso tai vain Fructuoso.

Fitin isän ainoa jakso oli jakso 70. Hän oli eläkeläisenä jo ennen sarjan tapahtumien alkua muuttanut Espanjan Costa Blancalle, Benidormiin, viettämään ansaittuja eläkepäiviään. Jaksossa Fitin isä päättää tulla yllätysvisiitille, ja mainitsee vielä että mukana tulisi jotain yllättävää. Isästään aina pitänyt Fiti ajatteli mielessään, että nyt isältä voisi saada vähän rahallistakin apua. Yllätys onkin sitten Fitille hieman epämieluisa. Yllätykseksi nimittäin osoittautuu olevan nuori blondi nimeltä Uta. Utan on D. Fructuoson mukaan hänen morsiamensa, eli Fiti tuleva äitipuoli. Fructuoso on täysin ihastunut nuorikkoonsa, onhan sentään saksalainen, tai kuten Fructuoso usein kutsuu una alemannaaaaa. Fiti näkee tietysti tapansa mukaan koko jutussa jotain erittäin hämärää. Miten kaunis nuori nainen, kuten Uta voisi hänen isästään kiinnostua. Jakson aikana Fitin sitten Santin kanssa selvittelee, mitä hämärää asia takana voisi olla. Tietysti lopulta ei mitään selviä, ja D. Fructuoso vain pettyy poikaansa. Jakson lopussa Fructuoso ja Uta lähtevät yhdessä takaisin Benidormiin. Fructuoso mainitaan uudemmin jaksossa 95, äijätrion lähtiessä Benidormiin. Fitin isää ei kuitenkaan nähdä eikä kuulla.

Jos kuvailemme D. Fructuosoa hahmona, niin häneen voidaan paljolti liittää samat piirteet kuin poikaan ja pojanpoikaan. Eli häntäkin elämässä paljolti ohjaa ns. kolmas jalka. Eli Fructuoso on aikamoinen naistenmies. Hän on luultavasti tienannut aika hyvin töissä, koska pystyy hyvin nauttimaan eläkeläispäivistään. Joten siinä mielessä erilainen kuin poikansa. Fitiähän ei ole voitu kutsua miksikään hyvätuloiseksi, kuten ei paljon ketään sarjassa (Andres, Sergi jne. poislukien). Tietysti D. Fructuoson hyvän finanssitilanteen voisi selittää Espanjan uskomattoman hyvällä eläkejärjestelmällä, mutta enpä usko että tämä nyt olisi se päällimmäinen syy. Kaikkinensa D. Fructuoso on siis paljolti poikansa ja pojanpoikansa kaltainen luonteeltaan. Ihan kunnon mies, joka tykkää naisista.

Fructuoson ehdottomasti tärkein suhde sarjassa on suhde poikaan, Fitiin. Sitä voi luonnehtia hyväksi. Fiti selvästi pitää isästään ja arvostaa tätä. Häntä ei oman isän huikentelevat tavat niin paljoa häiritse. Höperöksi hän kuitenkin helposti isäänsä luonnehtii. sen näkee jo siinä, että Fiti luulee Utan heti olevan vain rahan perässä. Fructuoso on pojan mielestä vaan liian höperömäisesti rakastunut huomatakseen tämän. Fructuos9o arvostaa poikaansa, mutta kuten vanhuksien tapaan kuuluu, ei hyväksy sitä, että poika sotkeutuu hänen elämäänsä. Ja mitä pahinta, sotkee itsensä isänsä naisasioihin. Siinä menee Fructuosollakin rajansa. Jakson 70 tapahtumat ehkä tuottivat jonkinlaista haittaa tähän suhteeseen, koska ei Fructuoso kovin hätääntynyt ollut jaksossa 95 Fitin soittaessa hänelle. Fiti ja kumppanithan olivat siinä vaiheessa tukalassa tilanteessa. Tämä pieni välinpitämättömyys voi tietysti johtua jo pidemmän aikaisesta eripurasta, joka on voinut alkaa jo ennen sarjan tapahtumia. Fructuoso ei ole varmasti ollut se helpoin isä, jonka kanssa tulla toimeen. Mutta kaikkinensa Fiti ja Fructuoso olivat ihan hyvissä väleissä keskenään.

Toinen tärkeä Fructuoso-suhde sarjassa on sitten suhde morsiameen, Utaan. Tässä on, vaikka Fiti väittäisi mitä, kyse keskinäisestä rakkaudesta. Fructuoso on tietysti saksattarestaan täysin haltioitunut, ja Uta näkee miehessä jotain hyvää. Fructuoson rakkaus on niin syvää, että jopa pojankin kanssa aletaan asiasta riidellä. Emme tiedä, miten tämä rakkaustarina on päättynyt. Jaksossa 70 Utaa ei ainakaan mainita sanalla.

Raulin kanssa Fructuosolla on hyvä suhde. Raul katsoo isoisäänsä ylöspäin. Fructuoson asennetta ei edes muuta pojanpojan ihastuminen isoisän nuorikkoon. Tämä on Fructuoson mielestä vain osoitus, että Raul on oikea Martinez.

Muihin hahmoihin Fructuoson suhdetta ei paljon selitetä. Hänellä on kaikkiin hahmoihin hyvä suhde. Carmenin kanssa hän on tietysti ollut nuoruusvuosinaan tekemisissä. Onhan kaksikko samaa ikäluokkaa ja lapset keskenään tuttuja, niin väistämättä heidänkin välillään on jotain kanssakäymistä tapahtunut.

Poikansa ja pojanpoikansa kaltaisesta D. Fructuososta saamme kiittää todellista veteraaninäyttelijää, José Luis López Vázquezia. Vuonna 1922 Madridissa syntyneen ja samaisessa kaupungissa vuonna 2009 kuolleen López Vázquezin mittava näyttelijäura sisältää IMDb:n mukaan yhteensä 259 eri titteliä. Ensimmäinen on vuodelta 1946 (María Fernanda, la Jerezana) ja viimeinen vuodelta 2007 (¿Y tú quién eres?). López Vázquezia on tituleerattu Espanjan viimeiseksi oikeaksi koomikoksi, ja suurin osa hänen roolitöistään on ollut enemmän komediallisia. Serranoiden rooliakaan ei voin missään nimessä vakavaksi rooliksi kutsua. En tässä ala kaikkia luettelemaan, mutta mainitaan eniten menestystä tuoneet. Nämä ovat 091 Policia al habla (1960), Plácido (1961), Atraco a las tres (1962), Peppermint Frappé (1967), El bosque del lobo (1970), La cabina (1972), Mi querida señorita (1972), Zorrita Martínez (1975), Este señor de negro (1975) ja Mi general (1987). Kuten edellisestä valtavasta listasta huomaa, López Vázquezin palkintokaappi ei ole jäänyt tyhjäsi. Palkintoja on tullut huikeat 21 kappaletta. Joukossa mm. kaksi Chigago International Film Festivalin Gold Hugo-palkintoa, 4 CEC-palkintoa (Cinema Writers Circle), kolme Fotogramas de Plata-palkintoa ja kaksi Premios ACE- palkintoa. Erilaisia kunnianosoituspalkintoja on neljä (CEC, Fotogramas de Plata, Goya, Spanish Actors Union). Joten voimme kyllä todeta, että López Vázquez on ehkä se nimekkäin Serranoissa piipahtanut näyttelijä, voittaen jopa jo vuona 1961 samassa pätkässä (091 Policia al habla) esiintyneen Julia Gutierrez Caban. Ja näin lopuksi mainitaan vielä, että López Vázquez on tehnyt Resines/Bonilla-kaksikon kanssa yhteistyötä elokuvassa El oro de Moscú. Tässä oli myös mukana toinen kokenut Serranoissa piipahtanut veteraaninäyttelijä, nimittäin Alfredo Landa.

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Handee » Ma Marras 07, 2011 6:37

Jotenkin ihan loistava hahmo, just sellanen Fitimäinen, niin martinez. :D Ei mikään vanha köpö suostunut olemaan vaikka ikää olikin. Jotenkin vaan hauska lisä sarjaan mun mielestä. :D
Kuva
Avatar
Handee
HYPERDIEGO
 
Viestit: 29847
Liittynyt: Pe Heinä 11, 2008 8:16


ViestiKirjoittaja Evilman » Ti Marras 08, 2011 6:59

Mahtava hahmo!

Harmittaa vaan että jäi yhden jakson ihmeeksi. Mä muistelin että olisi ollut myöhemminkin käymässä, mutta tietty muistin sitten väärin. Olisin kyllä kaivannut sitä vielä siihen toiseen jaksoon, vaikka jakso oli muutenkin loistava, mutta olisi ollut mukava, jos olisi käväissyt edes piipahtamassa.

José Luis López Vázquez levätköön rauhassa.
Kuva
Kuva
Avatar
Evilman
HYPERDIEGO
 
Viestit: 29768
Liittynyt: Ti Syys 23, 2008 5:51
Paikkakunta: Kuu


ViestiKirjoittaja S-T » Su Heinä 15, 2012 9:52

Tykkäsin hahmosta, toisaalta en.

Tämä hahmo on omassa päässäni aina ollut sellainen hahmo, että se on nähty noin pari kertaa ja kahden eri näyttelijän voimin, vaikka oikeasti olenkin aina ollut tietävinäni, että tämä yksi kerta se vain on. Eli vähän jäänyt tämäkin hahmo sekavaksi ja ristiriitaiseksi omissa papereissani.

Kokonaisuudessaan hahmo on kyllä kaiken kaikkiaan hauska, ja sitähän Serranoissa vaaditaan. Hahmolle olisi ehdottomasti ollut paljon enemmän roolia Serranoissa, mutta jostain syystä sitä korttia ei sitten vedetty. Yksi syy tietysti voi olla Fitin isää lopulta näytellyt näyttelijä, joka on "kuuluasa" ja siksi ehkä sarja ei sopinut pitkäksi projektiksi, mutta tuo selitys ei sinällään sovi, sillä esiintyminen tapahtui niin "myöhään", että olisihan sarjan tuotanto voinut hankkia näyttelijän aikaisemminkin ja paremmalla ja varmemmalla sopimuksella, jos niin olisi ollut tahto ja tarkoitus.

Jaksossahan Fitin isukki toimii aika typerästi, joten siksi ehkä vähän kaksijakoisesti suhtaudun hahmoon, mutta puolustuspuheeksi riittänee se, että hän hän on nimenomaan Fitin isä!
JUMALA ARMAHTAA, PALSTAMESTARI EI!!!
Kuva
Kuva
Avatar
S-T
VVK I 2018, VVK II 2018, SST II 2018, VAK II 2018, VK I 2018, SPKFAK 2018 & Kirjoittajanero 2018, & Kolmiottelija 2018, Serranon perhe -tohtori 2018, SPK 100 - 2018 & KK 2018 [2x] & K vs. T VII [7x] & Viikon 01 aktiivisin [SPKFAK2019]
VVK I 2018, VVK II 2018, SST II 2018, VAK II 2018, VK I 2018, SPKFAK 2018 & Kirjoittajanero 2018, & Kolmiottelija 2018, Serranon perhe -tohtori 2018, SPK 100 - 2018 & KK 2018 [2x] & K vs. T VII [7x] & Viikon 01 aktiivisin [SPKFAK2019]
 
Viestit: 147770
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 3:56


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa