Serranon perhe -keskustelufoorumi

Willy

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Willy

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Loka 02, 2011 7:51

Kuva

Utan jälkeen hahmoanalyysivuoron saa kahdessa jaksossa vieraillut Willy. Willy on samalla viimeinen neljännen tuotantokauden sarjaan ilmestyvä hahmo, jota analysoin. Seuraavana tulevatkin sitten jo viidennen kauden hahmot, joita on yhteensä 18 kappaletta. Joukossa on pari merkittävääkin hahmoa, mutta samalla myös liuta sivuhahmoja.

Mutta takaisin analysoitavaan, eli Willyyn. Willyn ilmestyy siis sarjaan jaksossa 71, ja on periaatteessa mukana vain kolmessa kohtauksessa. Ensimmäisessä hän tulee tavernaan ja tapaa vanhan tuttavansa Fitin. Kaksikko vaihtelee kuulumisiaan ja Willy taitaa mainita työskentelevänsä esiintyjänä. Hän jättää käyntikorttinsa Fitille. Käyntikortille tuleekin heti käyttöä. Diego ja Lucian suhde oli tässä vaiheessa erittäin huonossa jamassa (eron merkit ilmassa). Joten Fiti keksii, että Willy voisi esittää Diegon sanoittaman anteeksipyyntökappaleen sovitteluhetken aikana. Willyn esitys menee hyvin, melodia ja Diegon sanat sopivat hyvin yhteen. Hän jopa on tullut tekemään tämän keikan juuri ennen seuraavaa keikkaa, joten kiirettä piti. Kuitenkaan, kuten tiedämme, Willynkaan esitys ei pelasta Diegoa ja Luciaa erolta. Tämä ei kuitenkaan ole viimeinen kerta, jolloin näemme Willyä. Willyn palveluita tarvitaan toistamiseen jaksossa. Santi on nimittäin hölmöyksissään alkanut uskoa, että Fiti toisi huonoa onnea hääisännän rollissaan hänen häilleen. Fiti on asiasta kuullessaan tietysti loukkaantunut. Joten Willyä tarvitaan esittämään anteeksipyyntökappale Fitille. Tämän artistimme tekee sitten kaikkien tavernan enemmin tai vähemmin huvittuneiden asiakkaiden silmien alla. Tällä kertaa esityksellä on toisenlainen vaikutus. Santi ja Fiti sopivat välinsä. Tämän jälkeen Willy ei enää jaksossa esiinny. Kuitenkaan tämä ei ole vieläkään viimeinen Willy-kohtaus sarjassa. Willy piipahtaa vielä jaksossa 143. Hänen piipahduksensa liittyy äijätrion Josico-seikkailuihin ja Willyn vetää taas oman lauluesityksensä. Kohteena oli muistaakseni tällä kertaa Choni.

Miten sitten kuvailisimme Willyä? Hänestä on niin vähän materiaalia saatavana, että homma ei ole niin helppoa. Hänen roolinsa sarjassa on selvästi olla huumorin tuottaja. Esimerkiksi jakson 71 yleisilme ei ollut Diego&Lucia-sotkujen takia se kaikista iloisin, joten Willyn pienet esiintymiset toivat kaivattua piristettä. Esityksethän ovat huumorinsa mitä hupaisimpia, ja ainakin itse nauroin kaikkien kolmen aikana. Kaikki esiintymiset olivat myös samanlaisia. Jokaisessa oli samanlainen musiikki (rapmäinen). Tärkeintä on ehkä se, että jokaisessa esityksessä on täysin samanlainen aloitus. Siinä esityksen tilaaja puhuu jotain esityksen kohteelle, ja sanoo sitten merkkisanan, jonka kultuaan Willyn pitäisi saapua paikalle. Vitsi on siinä, että Willy ei tunnu kertaakaan kuulemaan kutsua, vaan tilaajan on aina huudettava taikasana kovemmalla äänellä. Toisen huudon jälkeen Willy sitten vasta saapuu paikalle. Tämä on tietysti vain tarkoitus lisätä koko tilanteen huvittavuutta. Willy tuntuu olleen onnistunut sivuhahmon, koska en hahmon kahdeksannen kauden piipahdusta toisella tavalla pysty selittämään. Eli se oli eräänlainen tribuutti onnistuneelle hahmolle.

Ainoa hahmo, jonka kanssa Willyllä tuntuu olevan tärkeämpi suhde, on Fiti. Jaksossa 71 meille selviää, että Fiti tunteen Willyn jotenkin ennestään. Miten, se jääkin sitten pimentoon. Muiden hahmojen kanssa Willyllä on sitten vain tekemistä ammatillisessa mielessä.

Willyn kohdalla on mielenkiintoista se, että hänen näyttelijäänsä valittaessa Ejicalla ja kumppaneilla on selvästi käynyt pieni lapsus. Eri vähän samaan tyyliin kuin Pepa Aniorten ja Pilar Castron kohdalla. Willyn näyttelijä (Tomás Pozzi) nimittäin nähdään jo jaksossa 64. Siinähän tavernaan etsitään uutta työntekijää Paquillon tilalle, ja Pozzi nähdään esimerkkinä täysin työhön sopimattomana kokelaana (aivan liian pieni). Sama hahmo ei voi olla kyseessä, koska Fiti ei osoita mitään tunnistamisen merkkejä hahmoa kohtaan, kuten tekee Willyn kanssa 7 jaksoa myöhemmin.

Willyn huvittavasta hahmosta saamme siis kiittää näyttelijä Tomás Pozzia. Pozzin muihin töihin lukeutuvat tv-sarjat Aida, Mis adorables vecinos, Matrimonio con hijos, Tirando a dar, La tira, saippuasarja Amar en tiempos revueltos, Mad Dogs ja Vida loca. Elokuvien puolella Pozzi on ollut mukana elokuvissa La máquina de bailar, Misión: Salvar la Tierra, Manolete ja Santiago Seguran ohjaaman ja tähdittämän Torrente-elokuvasarjan neljäs tekele Torrente 4.

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki

Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa