Serranon perhe -keskustelufoorumi

Jose Luis Salgado

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Jose Luis Salgado

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Loka 23, 2011 6:57

Kuva

Kahden hieman merkityksemättömän hahmon jälkeen on taas aika ottaa analyysin kohteeksi sarjan kannalta tärkeä hahmo. Tämä on tietysti Jose Luis Salgado Fernandez, jolla on eittämättä eniten lempinimiä kaikista sarjan hahmoista. Jose Luisia on kutsuttu Joselitoksi (Lourdes, Doña Adela), Pätkäksi (äijätrio) tai Josicoksi (Choni) Tässä analyysissa tulen käyttämään lempinimiä Joselito ja Josico, säästääkseni turhaa Jose Luisin kirjoittamista. Alussa Joselito tulee oleman se käytössä oleva, mutta Josico saa pian vuoronsa.

Joselito ilmestyi sarjaan siis jaksossa 77. Hän oli opiskellut notaarina Salamancan yliopistossa ja tuli Madridiin äitiään ja siskoaan tapaamaan. Siskolla ja äidillä oli Joselitosta hyvä kuva, mutta uudelle langolle, Santille, selvisi jo heti ensimmäisessä jaksossa, että Joselito ei ole se rehellisin ihminen maan päällä. Meille selviää, että mies on sekaantunut hämäräbisneksiin Salamancassa ja pakeni velkojensa takia Madridiin. Lourdes ja Dona Adela eivät Joseliton hämäräpuuhista mitään saa tietää, ja tilanne onkin tämä aika pitkää. Joseliton ensimmäiset jaksot menevätkin enemmän siinä, että hän muodostaa pienen vastapuolen äijätriolle, juuri pienellä epärehellisyydellään ja asettumalla usein kyseisiä herroja vastaan. Jaksossa 80 sarjaan tupsahtaa sitten mukaan Choni, jolla onkin sitten Joseliton osalta merkittävä muutos. Alussa parin välillä ei nyt paljoa tapahdu. Joselito käyttää Chonia kyllä hyväkseen, mikä tietysti Fitiä ärsyttää. Chonihan oli tässä vaiheessa Diegon kimpussa, joten suurempaa sotkua tästä ei olisi kumminkaan voinut muodostua. Joseliton sarjassa olon tärkeä käännekohta on sitten jakso 85. Siinä hän Diegon ja Santin suosiollisen juonittelun avulla päätyy yhteen Chonin kanssa. (Tästä lähtien Joseliton sijaan käytän nimeä Josico) Tämä ei kuitenkaan tilannetta muuta. Josico jatkaa Chonin hyväksikäyttöä omaksi hyödykseen. Hän lähtee myös hetkellisesti palaten kuitenkin pian takaisin. Seuraavissa jaksoissa näemme Josicon lähinnä sotkeutumassa Raulin ja muiden nuorten touhuihin (Raulin mallinura, Jaime). Tavernaankin hän ajautuu välillisesti töihin. Chonin kanssa tilanne menee hetkellisesti jäihin, mutta toisen miehen liehittelyt saavat Josicon sitten sopimaan välit. Viidennen kauden lopussa Josicon kaverinsa puolesta säilyttämä sormus johtaa siihen, että hän menee kauden päätösjaksossa naimisiin Chonin kanssa. Kuudennen kauden alussa emme sitten näe Josicoa enne jaksoa 109. Virallisesti meillä on se käsitys, että hän olisi laivalla merimiehenä töissä. Kuitenkin heti jaksossa 109 Fitille selviää se totuus. Josico oli ollut koko aikansa vankilassa. Hän on myös jakson aikana houkuttelemassa Chonia ja Raulia mukaansa Maltalle, hotellin perustamista varten. Joten rahaa hänellä riittää. Fiti saa kuitenkin vankilassa olosta valttikortin, pakottaen Josicon menemään Santin ja Diegon kanssa kimppaan tavernan yhteisinä omistajina. Tämä on yksi erittäin tärkeä muutos Josicon rooliin sarjassa. Tämän jälkeen Josicoa nähdään enemmän ja enemmän tavernassa äijätrion juonitteluja kuuntelemassa. Yhteistyö ei luonnollisesti suju aina hyvin, mutta suurimmilta osin pahimmista välirikoista kyllä vältytään. Josicon on myös kuudennen kauden aikana sitten paljon Chonin jutuissa mukana, mm. Kanarian-matkan yhtenä osapuolena. Seitsemännellä kaudella Josicon rooli pysyy samana. Kauden lopussa hän sitten perinnön saatuaan lähtee pois, palaten sitten takaisin sarjan aivan viimeisten jaksojen aikana.

Enne kuin tässä kuvailen enemmän Josicoa, niin pohditaan hieman hahmon roolia sarjassa. Ensinnäkin se yksi tärkeä rooli on ollut toimia Chonin partnerina, rakastettuna. Tämä sitten esimerkiksi sai Chonin pois Diegon kimpusta. Josicolla on ollut myös läpi sarjan hieman sellainen rikollisen mainen. Häntä ei voi mitenkään kutsua miksikään lainkuuliaiseksi kutsua. Melkein jopa täydellinen vastakohta. Joten Josico on mielestäni sarjan virallinen pikkurikollinen, josta löytyy sitten paljon niitä hyviä ja positiivisia asioita. Tämähän on nyt ollut erityisesti nähtävissä viidennen kauden jaksojen aikana. Chonin tietysti voisi olettaa rauhoittavan hieman miestä. Tämä kyllä tapahtui, mutta vasta naimisiinmenon jälkeen. Rauhoittumiseen luultavasti vaikutti myös se, että Josico oli oman aikansa vankilassa. Tavernan osakkaaksi ruvettuaan Josico sai sitten sen kolmannen tärkeän roolinsa sarjassa. Hänestä tuli ns. äijätrion neljäs jäsen, kuten vaikka Alex nuoremman äijätrion kohdalla. Josico oli melkein kaikissa äijätrion juonitteluissa mukana, mutta rooli on ollut aina enemmän kirpeiden välikommenttien anto. Muut jäsenet eivät myös oikein arvostaneet kunnolla Josicoa. Hänet usein vaiennettiin heti tämän avatessa suutaan. Joten Josicon roolin sarjassa voisi koota kolmeen tehtävään.

1. Chonin rakastettuna toimiminen
2. Sarjan virallisen pikkurikollisen rooli
3. Äijätrion tarkkailijajäsen

Jos sitten kuvailemme Josicoa, niin hän on hahmona omalla tavalla erittäin monipuolinen. Häntä voi luonnehtia epärehelliseksi nilkiksi, joka usein onnistuu valehtelemaan tiensä ulos pahoista tilanteista. Naisten kohdallahan tämä on ainakin nähtävissä. Lourdesilta veljen hämäräpuuhat olivat kohtalaisen kauan jääneet pimentoon, ja Chonikin sai vankilareissusta kuulla vasta monta jaksoa miehen paluun jälkeen. Täysin turmeltuneeksi Josicoa ei voi kuitenkaan kutsua. Hänessä on lukuisia hyviäkin puolia, jotka ovat siiten tulleet Chonin, Lourdesin ja välillä myös äijätrion kohdalla esille. Hän selvästi välittää läheisimmistään. Äijätrionkin kanssa yhteistyö alkoi sitten sujua vaikean alun jälkeen. Josico voi kutsua myös naistenmieheksi. Lukemattomat naiset ovat häneltä arvonantonsa saaneet (mm. Lucia, Africa, Ana)

Josicon kohdalla se tärkein suhde on suhde vaimoon, Choniin. Pari tapasi siis jaksossa 80 Chonin saapuessa sarjaan. Alku oli suhteen mahdollisuuden puolesta ehkä hieman huonot. Josico tosin oli mielestäni heti kiinnostunut Chonista, mutta Fiti ja Chonin Diego-tunteet sitten estivät suuremman kehityksen tällä saralla. Choni sitten Diegon menetettyään päätti ottaa Josicon kunnolla käsittelyyn jaksossa 85. Josicolla oli mielessä vain pientä hurvittelua mukavan naisen kanssa, mutta Diegon ja Santin juonittelut (D. Adela Lourdes) sitten liittivät Chonin pysyvästi kiinni Josicoon. Mies ei tosin ollut aluksia millään tavoin se suhteen aktiivinen osapuoli. Samat hämärätouhut jatkuivat, ja Choni tuntui olevan se yksinäinen osapuoli suhteessa. Tarvittiin toisen miehen muodostama uhka, jotta Josico saataisiin sitoutumaan Choniin. Tämä tapahtuu jaksossa 92. Sen jälkeen Josico tuntuu olevan vahvasti mukana suhteessaan Chonin kanssa. Kuitenkin naimisiin sitä ei haluta, mutta jälleen pieni hämäräbisnes miehen tähän ajaa. Kuudennen kauden alussa Josico on siis Chonin tietämättä vankilassa, joka kertoo sekin vain sitä, että kovin rehellisin mielin ei Josico tässäkään suhteessa ole mukana. Josicon palatessa jälleennäkeminen on tunteikas, mutta taustalla vaikuttaa Josicon vankilassa olon salassapito. Josicon ja Chonin suhde ei ole mitenkään jaksojen pääteeman muodossa esillä. Jaksossa 115 Josicon vankila-aika selviää Chonille, mutta ei millään tavoin vaikuta suhteeseen. Hieman ehkä Choni vaatii mieheltä enemmän panosta suhteeseen. Häämatkankin pari saa sitten viimein hoidettua. Seitsemännellä kaudella parin suhde ei sitten paljoa muutu. Se ei ole myös millään lailla keskipisteenä. Josico tukee kyllä hyvin vaimoaan tämän ongelmien aikana. Ongelmia sitten tuottavat Josicon pettämisepäilyt jaksossa 138. Sen jälkeen sitten Josico taas lähtee, ja suhdetta saapuu sotkemaan Nacho. Kahdeksannella kaudella Josicon on sitten taisteltava saadakseen vaimonsa takaisin omaan kainaloonsa. Tässä hän sitten lopulta onnistuu. Joten Josicon ja Chonin suhteesta voidaan helposti todeta seuraavaa. Suhteen alussa Choni on se aktiivinen osapuoli, joka saa usein muistuttaa miestään mihin suuntaan hellyydenosoitukset on syytä kohdistaa. Loppupuolella sitten Nacho pakottaa Josicon aktiivisempaan rooliin.

Toinen tärkeä naissuhde Josicolle sarjassa on suhde siskoon, Lourdesiin. Tätä voi kutsua erittäin mielenkiintoiseksi suhteeksi. Josico on onnistunut saamaan Lourdesin uskomaan, että hänessä ei olisi mitään pahaa. Joten Lourdesin kohdalla kyseessä on sokeaa rakkautta veljeä kohtaan. Kaikki Josicon hämäräpuuhat selviävät Lourdesille vasta aivan viimeisellä kaudella, tuoden sitten särön tähän suhteeseen. Mutta siis suurimmaksi osaksi Josicolla on sisko ns. kiedottuna pikkusormen ympärille.

Kolmannen tärkeän naishahmon kohdalla, Dona Adelan, kohdalla tilanne on täysin sama. Erona on se, että muistaakseni äidille pojan hämäräpuuhat eivät missään vaiheessa selviä.

Äijätrioon Josicolla on sitten ollut kiinnostava suhde. Fiti ja Santi ovat tässä mielessä nousseet Diegoon nähden huomattavasti paremmin esille jo siitä syystä, että molemmat ovat Josicon lankoja.

Fiti on sitten vielä näistä se ehkä hieman tärkeämpi. Alku näiden kahden hahmon välillä oli siis erittäin hankala. Fiti sai Santin vanavedessä heti selville, mitä miehiä Josico oikein on. Hän vastahakoisesti palkkasi miehen korjaamolleen töihin. Lisäjännitteitä toi sitten Josicon kiinnostuminen Chonista. Vähitellen parivaljakko alkoi kuitenkin toisiaan ymmärtää, ja jonkinlainen ystävyys muodostui. Viidennellä kaudella tästä ei ole tosin vielä paljoa nähty, ehkä vähän aivan kauden viimeisissä jaksoissa. Fiti ei ainakaan mielellään seurannut Josicon touhuiluja Raulin kanssa. Josicon palattua Malta-suunnitelmineen oli sitten Fiti oikeassa omine epäilyksineen. Hän sai sitten Josicon aisoihin sitouttaessaan tämän kiinni tavernaan. Tämän jälkeen miesten välillä jonkinmoinen ystävyys muodostui. Täysin positiivista kuvaa Fitillä ei Josicosta oikein koskaan ollut. Tämä näkyy hyvin kahdeksannen kauden jaksoissa. Josicon puolelta suhdetta voisi kuvailla paljolti samalla lailla. Luottamus tuli vähitellen, ja siinä samassa myös ystävyys.

Santin suhde on Josicon kanssa paljolti Fitin suhteen kaltainen, aloituksen ja suhteen kehityksen puolesta. Aluksi siis enemmän hankalaa, mutta vähitellen sitten paranevaa. Samanlaista totuuden suojelemista Santinkin kohdalla nähtävissä kuin Fitillä. Tässä tapauksessa Santin piti suojella tietoa omalta vaimoltaan, eikä siskolta. Joten Santi on ehkä usein pitkin hampain joutunut Josicoa sietämään. Riitoja on tullut, esimerkiksi tavasta hoitaa tavernaa. Mutta kaikkinensa kaksikon välinen kanssakäyminen on ollut ihan hyvää, vaikka Santilla on koko ajan ollut omat varauksensa asian suhteen.

Diegon suhde Josicoon on sitten huomattavasti etäisempi. Lankoyhteys puuttuu esimerkiksi. Suhtautumien Josicoon ei tästä huolimatta ole mitenkään eroava Santin ja Fitin vastaaviin nähden. Hieman Josicoa karsastetaan, mutta opitaan arvostamaan ihan viisaana kaverina.

Raul on sitten se neljäs Josicon kanssa paljon tekemisissä oleva mieshahmo. Josico tuntuu olevan läpi sarjan Raulille kuin esikuva naistennaurattamisen alalla. Ihailua ja luottamusta on nähtävissä. Tämä on esillä esimerkiksi jaksoissa 82 ja 89. Suhtautuminen ei muutu paljoa sarjan aikana. Josico auttaa myös usein Raulia tämän tempauksissa (varsinkin viidennellä kaudella), joten Josicoa voisi siinä vaiheessa kutsua melkein jopa uudeksi Marcokseksi. Kaikkinensa siis loistava setä/veljenpoika-suhde.

Muiden hahmojen kohdalla Josicon suhteet voitaisiin niputtaa kahteen osaan. Naisia hän on liehitellyt ilman sen suurempaa tulosta (Lucia, Ana, Afri). Miehet (Chuky) ovat taas saaneet positiivisemman kuvan Josicosta.

Josicon pikkurikollismaisesta hahmosta saamme kiittää näyttelijä Javier Gutierrezia. 1971 Ferrolissa, Galiciassa syntynyt Gutierrez on Serranoiden lisäsi ollut mukana lukuisissa muissa tv-sarjoissa. Joukossa on lyhyempi rooleja (Periodistas, Aída) ja suurempi rooli sarjassa Aquila Roja, joka uuden laisempi versio Zorrosta. Sarjassa mukana myös Pepa Aniorte, ehkä se tärkein vastanäyttelijä Serranoista. Aquila Rojasta on tehty myös elokuva, jossa Gutierrez on luonnollisesti näytellyt. Muiden elokuvien osalta mainittakoon El otro lado del cama (mukana mm. Natalia Verbeke), Días de fútbol (mukana mm. Verbeke, Pilar Castro ja NM:n Fernando Tejero) ja Santiago Seguran ohjaamat ja tähdittämät Torrente-sarjan elokuvat Torrente 3: El protector ja Torrente 4.

Saa kommentoida.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Handee » Ma Marras 07, 2011 6:10

ei mikään mun suosikki oikeestaan ollut. Ainakaan sarjan alussa, kun tuli mukaan. Jotenkin sellanen ärsyttävä limanen pikkumies. Mutta joskus myös ihan hauska hahmo, mukiinmenevä. Mutta ei todellakaan koskaan mikään mun lempihahmo. Koska se oli omalla tavalla tosi ärsyttävä kaveri.
Kuva
Avatar
Handee
HYPERDIEGO
 
Viestit: 29847
Liittynyt: Pe Heinä 11, 2008 8:16


ViestiKirjoittaja Shelle » Ma Heinä 30, 2012 6:31

Välillä hauska, välillä tosi ärsyttävä.
Kuva
I have loved you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.
Avatar
Shelle
SHELLE
 
Viestit: 244539
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 5:43
Paikkakunta: Lahti


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa