Serranon perhe -keskustelufoorumi

Kuuluisien näyttelijöiden käyttö

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Kuuluisien näyttelijöiden käyttö

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Marras 13, 2011 7:54

Nyt kun viime aikoina hahmoanalyyseissa on kovin usein eteen tullut yhden jakson hahmo, jonka näyttelijällä on merkittävä ura takanaan, ajattelin hieman tässä tätä ilmiötä.

Esimerkkeinä tällaisista on ollut esimerkiksi Fitin isää esittänyt Jose Luis Lopez Vazguez, Miguelina piipahtanut Miguel Rellán, kakkos-Luciana esiintynyt Maria Barranco ja Marion roolissa hurmannut Adolfo Fernandez.. Muita esimerkkejä on tietysti jo vanhempien kausien ajalta. Alfredo Landa (Francisco), Francisco Merino (Don Aureliano), Alejandro Tous (Alfonso Enriguez) ja Paulo Pires (John/Paul) tulevat ehkä tässä ensimmäisenä mieleen. Leticia Dolera (Ruth) voitaisiin ehkä myös tähän laskea, mutta hänestä on muihin nähden yritetty saada jotain enemmänkin irti.

Miksi sitten näitä kuuluisia näyttelijöitä ollaan kutsutta sarjaan usein vaan yhden tai parin jakson rooleja varten. Piresin ja Landan hahmoja ehkä lukuun ottamatta ovat kaikki hahmot olleet aika lailla turhia hahmoja. Tarkoitan että heidän hahmonsa eivät olleet koko sarjan tapahtumiin nähden, mitenkään merkittävässä asemassa. Piresin hahmoista Paul on siinä mielessä poikkeus, koska hänen Lucia-sotkunsahan johti Diegon ja Lucian eroon. Mutta kuten hahmon analyysissa olen todennut, eihän Paul se oikea syy ollut, vaan jo pidempään velloneet ongelmat Diegon ja Lucian suhteessa. Landan hahmo taas jollain tavoin vaikutti toisen kauden alussa perheen dynamiikkaan. Mutta tässäkin tapauksessa rooli jäi erittäin pieneksi.

Joten, kuten viimeistään Miguelin analyysissa totesin, niin kaikkien edellä mainittujen hahmojen mukanaolo pitäisi enemmän nähdä suhteessa heidän näyttelijöihinsä. Esimerkiksi Lopez Vazguezin valinta Fitin isäksi oli selkeä tapa sarjan tekijöiltä osoittaa omanlaista kunnioitusta tälle suurelle näyttelijälle. Samaa haluttiin tehdä Landalle toisen kauden alussa, ja Barrancolle ja Rellanille sitten viidennellä kaudella. Joten kaikki nämä ovat olleet ehkä eniten kunniaosoituksia näyttelijöille. Vierailut ovat mielestäni olleet kaikki onnistuneita. Näyttelemisen suhteenhan tämä ei ole mikään yllätys. Jos kovan luokan ammattilaisia saadaan sarjaan vierailulle, niin onhan tämä periaatteessa jo se vähimmäisvaatimus. Joten tämä on ainakin selkeä etu sarjan tekijöille. Hahmojen onnistuminen on sitten toinen asia. Mielestäni suurin osa hahmoista on ollut ihan onnistuneita. Mariossa oli tietysti hieman liikaa sitä negatiivista mukana.

Ja kuten arvata saattaa, eivät yllä mainitut hahmot, samaisen kategorian viimeiseksi jää. Kuuluisien näyttelijöiden piipahduksista saamme vielä kuulla tulevissakin hahmoanalyyseissä. Näitä tulevat esimerkiksi olemaan Carolina Cerenzuela (Candy Love), Kira Miro (Lola) ja Teresa Lozano (Tia Enrigueta) ja Álex González (Jaime). Tähän voitaisiin lukea myös Lydia Bosch (Elena), mutta hahmohan oli loppujen lopuksi pidempään sarjassa, joten ehkä hän ei aivan kategoriaan sovi.

Kuuluisien näyttelijöiden käyttäminen näin vierailevina tähtinä ei ole mikään vain Serranoiden erikoisuus. Naapureina Madridissa-sarja on harrastanut paljon samaa. Siellä ne ehkä muistettavimmat ovat ihka ensimmäisessä jaksossa itseään esittänyt Santiago Segura ja Serranoissakin piipahtanut Carolina Cerenzuela.

Amerikassa sitten vierailevat tähdet on jo oma taiteenlajinsa. Omista suosikkisarjoistani Chuck on mennyt tässä melkein pisimpään. Siellä piipahtaneiden näyttelijöiden lista on pitkä. Joukossa mm. Summer Glau, Nicole Richie, Stone Cold Steve Austin, Rachel Bilson, Melinda Clarke, Dominick Monaghan, Kristin Kreuk ja Chevy Chase. Pidemmän ajan piipahduksia ovat sitten tehneet Brandon Routh, Linda Hamilton ja Timothy Dalton.

Joten voimme sanoa, että vierailevien näyttelijöiden käytön olevan erittäin yleistä, ja että Serranot vain ovat olleet hyvin trendissä mukana.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja S-T » Su Heinä 15, 2012 9:58

Hyvää pohdintaa mielenkiintoisesta aiheesta kkiljunilta! Pistäkääs muukin kommenttia ja mielipidettä kehiin.

Itse näkisin tämän "vierailujutun" juuri siinä mielessä, että Espanjan osalta todella kuuluisat näyttelijät eivät juurihaan halua leimautua johonkin tiettyyn sarjaan ja siksi he vain vierailevat. Toki sitten sarjanäyttelijöinä kuuluisat ovat vähän eri asia, mutta heillä on usein jo sitoumus johonkin vanhempaan sarjaan. Elokuvanäyttelijät (pääsääntöiset) taasen tulevat vain hetkeksi. Tosin onhan esimerkiksi Belén Rueda suurnäyttelijä elokuvienkin saralla, joskin taisi paljolti saada viimeisen ponnistuksensa juuri Serranonkin ansiosta.

Ja onhan nuo äijätkin sekä esimerkiksi Vero Sanchez Espanjassa olleet jo ennen Serranoita jossain määrin suurnäyttelijöitä, mutta analyysi näin Suomesta käsin on juurikin siksi vähän vaikeaa, kun meillä päin ei pahemmin tunneta kuin Jenkkilän ja ehkä Brittien "suosikkinäyttelijät". Totuushan nimittäin on, että jotkut kiinalaiset ja Intian Bollywoodin näyttelijät on Aasian väkimäärien takia usein vieläpä paljon "suositumpia", kun jotkut Jenkkitähdet, mutta me ei vain täällä lännessä tiedetä sitä tai näitä.
JUMALA ARMAHTAA, PALSTAMESTARI EI!!!
Kuva
Kuva
Avatar
S-T
VVK I 2018, VVK II 2018, SST II 2018, VAK II 2018, VK I 2018, SPKFAK 2018 & Kirjoittajanero 2018, & Kolmiottelija 2018, Serranon perhe -tohtori 2018, SPK 100 - 2018 & KK 2018 [2x] & K vs. T VII [7x] & Viikon 01 aktiivisin [SPKFAK2019]
VVK I 2018, VVK II 2018, SST II 2018, VAK II 2018, VK I 2018, SPKFAK 2018 & Kirjoittajanero 2018, & Kolmiottelija 2018, Serranon perhe -tohtori 2018, SPK 100 - 2018 & KK 2018 [2x] & K vs. T VII [7x] & Viikon 01 aktiivisin [SPKFAK2019]
 
Viestit: 147770
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 3:56


ViestiKirjoittaja anniina81 » Ti Loka 16, 2012 11:46

Eikös Resines ole tunnettu näyttelijä? näin olettaisin. en ole varma kylläkään. ja Belen Rueda? Ja Antonia Molero?
Kuva
Avatar
anniina81
Doña Carmen
 
Viestit: 211
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2012 9:11
Paikkakunta: Pori


ViestiKirjoittaja kkiljun » To Marras 22, 2012 11:54

anniina81 kirjoitti:Eikös Resines ole tunnettu näyttelijä? näin olettaisin. en ole varma kylläkään. ja Belen Rueda? Ja Antonia Molero?Toki ovat, ja monet muutkin sarjassa (Julia Gutierrez Caba jne.).

Mutta tekstin ideana oli lähinnä nostaa espanjanmaan tunnettuja näyttelijöitä, jotka ovat vain sarjassa piipahtaneet esittämässä itse koko sarjan juonen kannalta vähemmän merkittäviä hahmoja.

Eli itse sarjassa on ollut omat tähtensä jo valmiina, ja näillä tähtipiipahtajilla on haettu lisää "tähtiglamouria".
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa