Serranon perhe -keskustelufoorumi

Mieshahmojen mieltymys koulussa työskenteleviin naisiin

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Mieshahmojen mieltymys koulussa työskenteleviin naisiin

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Joulu 04, 2011 7:48

Glorian hahmosta kirjoittaessani mieleen nousi pieni mielenkiintoinen yksityiskohta. Sitä tässä nyt lyhyesti analysoin.

Tämä pieni juttu on tietysti se, että sarjan aikuisilla miehillä tuntuu olevan tapa ihastua rakastua tietynlaisiin naisiin. Kaikki naiset voidaan jakaa seuraavanlaiseen muottiin: Kaunis, sivistynyt, älykäs ja ennen kaikkea opetusalan ammatissa. Tai jos aivan kaikki edellä mainitut ei aivan täsmää, niin ainakin kaksi kolmesta. Tähän muottiin sopivat siten Lucia, Candela, Celia, Gloria, Lourdes, Ana ja varauksella Choni. Choni sopii tähän kaavaan siten, että onhan hän koulussa töissä, ja on hahmo ihan älykäskin. Anassa sama juttu. Anahan ei ole opettaja. Periaatteessa jos katsomme äijätrion + Josicon naissuhteita, niin opetusalan ulkopuolisia ihastuksia on vain Emilia ja Candy Love. Carmeninkin voisi tähän liittää. Olihan Santilla jossain vaiheessa pieniä tuhmia unelmia mummosta. Tosin ei tätä aivan ihastukseksi voi kutsua, siksi ehkä Carmenia ei niin hyvin tähän voi laskea. Diegon ensimmäinen vaimo, Marta, on sitten myös mahdollinen edellä esitetystä muotista poikkeava tapaus. Kuten hahmon analyysissa olen todennut, emme tiedä mitä Marta eläessään puuhasi. Hänen voitaisiin olettaa olleen jonkinmoinen opettaja, joten siten sopisi hyvin joukon jatkoksi. Mutta Martan kohdalla on se kotiäiti- ammatti myös todennäköinen vaihtoehto.

Olen rajannut ongelman vain aikuisten mieshahmojen syliin. Mutta jos tässä laajennamme katsantokantaa, näemme jälkikasvussakin samoja oireita. Esimerkiksi tähän voidaan ottaa Africa. Nainenhan muuttuu sarjan aikana oppilaasta opettajaksi. Alex ja Chuky intoilivat Ruthista, ja tämähän sitten työskenteli koulun kirjastossa. Eva on tästä sitten poikkeus. Hänhän sai mainosalalta töitä.

Teten, Lorenan, Saran jne. tulevaisuudensuunnitelmistahan emme sarjan lopussa vielä mitään tiedä, mutta mahdollista voi olla, että nämäkin neidot sitten lopulta ajautuvat opetusalalle.

Miksi sitten naishahmojen keskuudessa on tätä selkeää ammatinvalinnan yhteneväsyyttä nähtävissä? Tärkeä syy on varmasti se, että koska Carcilason koulu on sarjan kolmas päätapahtumapaikka, on sinne sitten haluttu hahmoja työskentelemään. Toisekseen sarjassa on myös pääajatuksena ollut selvästi näyttää mieshahmot astetta tyhmempinä kuin naishahmoja. Opettajat ovatkin normaalisti oletusarvoltaan jo älykästä väkeä, joten naiset vaan siihen muottiin.

Kolmas ja viimeinen mielenkiintoinen teoria tähän miesten yhteneväisiin naisihanteisiin voisi löytyä sarjan viimeisestä jaksosta. Koko sarjahan on periaatteessa pelkkää Diegon unta, kuten viimeinen jakso meille väittää. Joten emme mitenkään voi olla varmoja, että kaikki miehet tulevat oikeastikin ihastumaan juuri opetusalalla työskenteleviin naisiin. Joten ehkä taustalla on Diegon oma selkeähkö mieltymys opetusalalla työskenteleviin naisiin. Diegossa tämä tendenssi on niin suuri, että hän kaikille tutuillensa uneksi opetusalalla toimivan mielitietyn. Tähän liittyy sitten taas pohdinta edesmenneen Martan työurasta. Periaatteessahan tiedämme vain, että Lucia ja Candela (ja ehkä Lourdes) ovat todellisuudessakin opetusalan ihmisiä.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja S-T » Su Heinä 15, 2012 11:14

Taisi olla osin tuotannon päätös, niin pääsevät vähällä, kun kaikki tapahtuu joko koulussa tai Serranoilla. :D

Mutta toisaalta, kukapa ei esimerkiksi rakastuisi Lucíaan, naisopettajaan, joka hurmasi jopa Valdanon ikäisiä!

Itse asiassa olen aina ihmetellyt, että Marcos ei koskaan rakastunut äitipuoleensa tai edes Raúl ei pahemmin osoittanut kiinnostusta, vaikka varmasti oikeassa elämässä olisi käynyt toisin. No ehkä Marcoksen osalta tuo selitys on Eva, vaikka toki voisi rakastua äitiin ja tyttäreen yhtäaikaakin... :twisted:
JUMALA ARMAHTAA, PALSTAMESTARI EI!!!
Kuva
Kuva
Avatar
S-T
VVK I 2018, VVK II 2018, SST II 2018, VAK II 2018, VK I 2018, SPKFAK 2018 & Kirjoittajanero 2018, & Kolmiottelija 2018, Serranon perhe -tohtori 2018, SPK 100 - 2018 & KK 2018 [2x] & K vs. T VII [7x] & Viikon 01 aktiivisin [SPKFAK2019]
VVK I 2018, VVK II 2018, SST II 2018, VAK II 2018, VK I 2018, SPKFAK 2018 & Kirjoittajanero 2018, & Kolmiottelija 2018, Serranon perhe -tohtori 2018, SPK 100 - 2018 & KK 2018 [2x] & K vs. T VII [7x] & Viikon 01 aktiivisin [SPKFAK2019]
 
Viestit: 147770
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 3:56


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa