Serranon perhe -keskustelufoorumi

Dolores (Lola)

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Dolores (Lola)

ViestiKirjoittaja kkiljun » Su Joulu 18, 2011 3:10

Kuva

Mamenin jälkeen hahmoanalyysivuoron saa Raquel- maisen hahmon kategoriaan loistavalla tavalla sopiva Dolores (Lola). Käytän tässä analyysissa hänestä enemmän nimitystä Lola.

Lola saapui siis sarjaan jaksossa 50. Hänhän asuu Raulin ja kumppaneiden kanssa samassa talonyhtiössä. Alussa Lola on pukeutunut aivan aika luottansa työntäväksi. Afri löytää hänet, ja jostain syystä sitten haluaa tytön kanssa ystävystyä. Pojat eivät ole Lolaa edes huomaavinaan ja tytöllä menee muutenkin asiat hieman huonosti. Joten Afri päättää auttaa tätä. Ensimmäiseksi hän muuttaa Lolan ulkonäköä. Joten rumasta ankanpoikasesta kehkeytyy aikamoinen joutsen. Pojatkin huomaavat heti Lolan, ja erityisen kiinnostuneena on Raul. Tämä johtaa sitten jo hieman mustasukkaisuuden tunteisiin Afrin kohdalla. Afri on tämän lisäksi myös hakenut työtä, jonka Lola salakavalasti Afrin nenän edestä nappaa. Joten ensimmäisen Lola-jakson lopussa kaikki paitsi Afri suhtautuvat positiivisella tavalla Lolaan. Raul ja Lola ovat tässä vaiheessa myös jo ehtineet alkaa seurustelemaan. Toisessa Lola-jaksossa keskitymme Lolan kohdalla edelleen hänen ja Afrin väliseen kiistaan. Raul on Lolan kanssa muuttamassa yhteen, ja Afri yrittää kaikin voimin saada Raulia perumaan tämän idean. Raul on selvästi kykenemätön tekemään omia päätöksiä. Sama rata jatkuu sitten seuraavassa jaksossa. Siinä Afri saa viimein Raulin toisiin ajatuksiin, ja lopulta Raul valitsee Afrin. Tämä tapahtuu Josicon ja Chonin häiden aikana. Tämän jälkeen emme enää Lolaa sarjassa näe.

Lolaa ehkä luonteeltaan voisi verrata Lorenaan. Molemmat ovat alussa epätietoisia omasta viehätysvoimastaan, mutta sitten muuttuvat aika häikäilemättömiksi oman edun tavoittelijoiksi ja miestennielijöiksi. Lolan kohdalla muutos on Lorenaan verrattuna huomattavasti nopeampi. Lolaahan pystyi jopa alussa sietämään, mutta hahmo muuttui aika nopeasti vastenmieliseksi ja pelkästään negatiiviseksi. Joten Lolaa luonnehtiessa pääpaino osuu valitettavasti negatiivisempaan. Siinä sitten tulee mieleen adjektiiveja kuten ylikontrolloiva ja kiero.

Mitä sitten tällainen hahmo teki sarjassa? Kuten jo alussa sanoin, niin mielestäni hahmon päätarkoitus oli toimia Afrin Raul-tunteiden uudelleen sytyttäjänä. Eli Lolan ja Raulin näkeminen saa Afrin mustasukkaiseksi ja tajuamaan, missä se sydän on. Afrihan oli jaksossa 94 sanonut, että ei heidän suhteestaan mitään tule. Joten kohtalaisen nopeasti oli mieli muuttunut. Joten Lola oli A&R-suhteen Raquel.

Ehkä Lolan hahmossa on haettu myös viittausta erääseen elokuvaan. En nyt kuollakseni muista, mikä sen nimi on, mutta siinä perheen äiti saa naapurista uuden ystävän, joka sitten vähitellen alkaa terrorisoida naisen perhettä. Joten omalla tavalla hieman sama idea.

Lola on kolmessa jaksossaan eninten tekemisissä Afrin kanssa. Afri siis tuo Lolan mukaan kuvioihin ja auttaa tätä sopeutumaan. Tähän liittyy mm. muodonmuutos. Jokin sitten Lolan kohdalla klikkaa, koska tästä tulee nopeasti kaiken Afrille kuuluvaan asian haluava ihminen. Eli tässä tapauksessa Raul ja Afrin työpaikka. Samoja vaatteitakin Lola alkaa näköjään käyttää. Meille ei selviä, miksi Lola näin käyttää. Ehkä häntä alkoi vain jostain syystä viiramaan päässä. Afrista tuli pakkomielle. Joten naiskaksikon suhde sitten äkkiä viileni vihaksi, ja kiistelyt olivat aika avoimia. Tästä voidaan vetää pieni vertaus alkuperäiseen Raqueliin ja Evaan. Evahan ei koskaan pitänyt Raquelista, mutta Raquelilla ei ollut mitään Evaa vastaan. Kaksikko ei myös riidellyt paljoa keskenään (ainoana ehkä jakso 24).

Toinen Lolan kannalta tärkeä hahmo on sitten Raul. Raul ei siis alussa huomannut Lolassa mitään erikoista. Muodonmuutoksen jälkeen sitten kiinnostus heräsi. Lolakin aika äkkiä vastasi tunteisiin, ehkä juuri kiusatakseen Afria. Raul meni sitten aika äkkiä yhteen Lolan kanssa. Tätä suhdetta pystyi kuvaamaan aika yksipuoliseksi. Raul ehkä piti Lolasta, mutta oli pahasti tossun alla. Esimerkkejä löytyy runsaasti, varsinkin jaksosta 96. Viimein Raul pääsi sitten eroon tästä suhteesta.

Muihin hahmoihin Lolalla ei ollut sen kummempaa suhdetta. Helena, Alex ja Chuky suhtautuivat naiseen aivan normaalisti, ja ihmettelevätkin mitä naisessa Afria niin paljoa häiritsi.

Lolan kieroilevasta muodonmuutoksen kokeneesta hahmosta saamme kiittää näyttelijä Kira Miróa. Las Palmasissa 1980 syntynyt Miró kuuluu Pepa Aniorten kanssa niihin näyttelijöihin, jolla on ehkä vahingossa annettu kaksi eri roolia Serranoissa. Mirón kohdalla tämä toinen on talk show-emännän roolissa piipahtaminen jaksossa 38. Emännän rooli on Mirólle tuttu. Hän on vetänyt showta nimeltä Cuatrosfera. Kuuluisaksi Miró on tullut tv-sarjasta Desesperado club social. Tämä oli jonkinmoinen showtyyppinen ohjelma, jossa Miró ja pari muuta esittivät hahmoja fiktiivisissä tilanteissa. On Miró ehtinyt muutenkin näytellä. Tilastoissa löytyy lyhyitä ja pidempiä rooleja mm. tv-sarjoista Puenta Escarlata, Lex ja Gominolas. Pedro Almodovarin kanssa Miró on tehnyt yhteistyötä elokuvassa Los abrazos rotos (Särkyneet syleilyt).

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Handee » La Joulu 31, 2011 8:45

Hmm.. lola. Tämäkin sai mut näkemään kyllä punasta.. jotenkin ärsyttävän omistushalunen ja kiero ja mitä vielä. En tykänny. Aika turha lisä ja ihme säätöä, raul muutti ja sitten voivoi huonosti meni sekin juttu. Aluksi ihan ok, mutta kun se kierous tuli esiin ei enää niin kiva :lol:

Kiitos vaan taas analyysistä (:
Kuva
Avatar
Handee
HYPERDIEGO
 
Viestit: 29847
Liittynyt: Pe Heinä 11, 2008 9:16


ViestiKirjoittaja S-T » Su Heinä 15, 2012 12:26

Ihan hyvännäköinen vosu, mutta... Paljon muuta hyvää tästä hahmosta ei sitten käteen jäänytkään.

Ehkä kaikkinensa vähän väkinäinen hahmo ja juonikuvio koko tämä Lola-juttu, mutta ei sinällään mitään todella pahaa sanottavaakaan, sillä olisi tuota hahmoa voinut katsoa kauemminkin, kun vertaa esim. Joan Manueliin taikka Juaniin.
JUMALA ARMAHTAA, PALSTAMESTARI EI!!!
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
S-T
Viikon VIP 20/24, 2020 & VVK I, VVK II, VAK II, VK I, SPKFAK 2019 & KN, KO, SPK100 2019 & Kvs.T VIII [9x] & PB 2019 -pää & 10 v. PVT -mestari & PAK, PB 2019 & Viikon kirjoittaja & Viikon 20-24 aktiivisin [SPKFAK2020]
Viikon VIP 20/24, 2020 & VVK I, VVK II, VAK II, VK I, SPKFAK 2019 & KN, KO, SPK100 2019 & Kvs.T VIII [9x] & PB 2019 -pää & 10 v. PVT -mestari & PAK, PB 2019 & Viikon kirjoittaja & Viikon 20-24 aktiivisin [SPKFAK2020]
 
Viestit: 181261
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 4:56

Re: Dolores (Lola)

ViestiKirjoittaja Shelle » Ma Touko 28, 2018 11:00

Hyvä analyysi taas. Kiitos siitä!

Hahmo sen sijaan on aika ärsyttävä suurimman osan ajasta, ja kiero bitch.
Kuva
I have loved you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.
Avatar
Shelle
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
 
Viestit: 244539
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 6:43
Paikkakunta: Lahti


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa