Serranon perhe -keskustelufoorumi

Su

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Su

ViestiKirjoittaja kkiljun » La Joulu 31, 2011 7:04

Kuva

Manun jälkeen seuraavaksi hahmoanalyysin piinapenkkiin joutuu ennen Manua analysoidun Emilian tytär, eli Su.

Su pyllähtää sarjaan jaksossa 100, ja etabloituu heti aika ikäväksi hahmoksi. Mikään ei kiinnosta, ja äidille pottuillaan kaikesta. Fiti, joka haluaa olla Emilialle mieliksi, laittaa Raulin jo tässä jaksossa olemaan Sun seurana. Näin kehkeytyy Sun kannalta erittäin mielenkiintoinen suhde. Teten ja muiden samanikäisten kanssa alku on taas paljon hitaampaa. Tete ei varsinkaan pidä Sun asenteesta. Ja jos en nyt väärin muista, niin Sun oman ikäpolven hahmojen välistä kontaktia näkyy vasta jaksossa 102. Sitä enne näemme tytön lähinnä äidin kanssa tai Raulin seurassa. Niin se menee sitten myös eteenpäin. Su nähdään useimmiten Emilian, Fitin, Raulin tai Teten ja kumppaneiden seurassa. Fitistä kehkeytyy vähitellen pieni isähahmo, ja Raulista sitten ehkä veljentyyppinen hahmo. Kaksikon vanhemmathan menevät sitten jaksossa 107 hetkellisesti yhteen, ja samaisessa jaksossa aikuiset luulevat myös Sun ja Raulin olevan yhdessä. Tämähän sitten oli ihan täyttä kuvitelmaa. Traagisten tapahtumien jälkeen olleen pienen tauon aikana ei Sun kohdalla paljoa ollut tapahtunut. Emiliahan sitten lähti jakson 109 jälkeen pois, mutta Su jäi Madridiin. Su kanssakäymiset siten rajoittuivat aikalailla alussa Rauliin. Su oli Raulille selkeä tuki Afri-eron jälkeen, ja kaksikon välille kehkeytyi luja ystävyys. Raul tuntui pitävän tyttöä luotettunaan, koska aika kertoi melkein aina kaikki asiansa ensin tytölle. Suhdetta kaksikon välille oltiin kehittelemässä jaksossa 116, missä CD:stä riidelleet Afri ja Raul olivat ajautuneet saman peiton alle. En tiedä, mikä Sulle sitten tapahtui, koska tämän jälkeen Raulin kanssa tapahtuva kanssakäyminen on olemattomampaa. Tosin oli Raul Kanarialle äitinsäkin luo lähtenyt, joten siitäkin syystä ei sitä kanssakäymistä niin paljoa sitten nähty. Joten jo ennen jaksoa 116 alkanut Teten ja muiden kanssa pyöriminen tuli taas enemmän esille. Tosin oli Su myös koko ajan oman ikäpolvensa kanssa tekemisissä. Esimerkiksi Marcokseen hän tutustui jaksossa 108 ollessaan Serranoiden keittiössä Guillen ja Teten kanssa. Mutta Raulista ei mielestäni paljo Sun kohdalla sitten jakson jälkeen nähty. Enemmänkin tyttö pyöri Guillen ja tämän jengin kanssa, osallistuen näiden touhuihin vaihtelevalla innostuksella. Esimerkiksi Su oli se, joka paljasti Tetelle Guillen Manu suunnitelmat jaksossa 117 ja Guillen valesokeuden (joka olikin sitten oikea) jaksossa 120. Kuudennen kauden loppuun mennessä sitten Su oli sarjasta lähtenyt. IMDb:n mukaan hän olisi aivan viimeiseen jaksoon saakka mukana, mutta minulla ei ole tällaisesta kylläkään täysin selkeää kuvaa mielessä.

Jos jotenkin sitten Suta kuvailisimme, voisimme häntä ainakin aikamoiseksi isäntytöksi kutsua. Sen näkee jo siitä, miten hän aika lailla koko sarjassa oloaikansa suhtautui Emiliaan. Tosin isän kaksinaamaisuuden paljastuessa ei se äitikään sitten niin pahalta tuntunut. Alussa Su oli täydellinen kapinallinen, mutta sitten vähitellen hänestä tuli rauhallisempi. Susta saakin erittäin mukavan kuvan. Hän tuntuu välittävän ystävistään. Hän on valmis pieniin kujeisiin. Onko Sussa myös hieman poikamaisen tytön vikaa, kun hän jostain syystä viihtyi mielellään Raulin, Guillen ja kumppaneiden seurassa eikä niinkään Teten ja Yolin.

Sun kohdalla se mielenkiintoisin suhde on ehdottomasti suhde Rauliin. Raul joutui sitten heti niin sanotuksi "lapsenvahdiksi" Sun tullessa paikalle, ja kaksikon välille kehkeytyi sitten luja ystävyys. Tuntuu siltä, että tuki oli molemmin puolista. Su auttoi Raulia hänen lukuisten ongelmien ja seikkailujen kanssa. Raul taas antoi tytölle apua kaikissa perheeseen liittyvissä murheissa. Tosin ehkä se Sun antama tuki oli se selkeämmin esillä oleva. Suhdetta kaksikon välille ei missään vaiheessa tule, mutta olisihan tämä voinut hyvin olla mahdollista. Itse olisin ainakin jotain toivonut, koska pidin kaksikon välisestä ystävyydestä erittäin paljon.

Emilia on sitten se toiseksi tärkein hahmo Sun kohdalla. Lähtökohta oli suhteelle eron takia huono, ja Su alkujaksojen ajan lähinnä raivosi äidilleen. Ja varmaan hän teki sitä ihan syystäkin. mutta vähitellen suhtautuminen muuttui sopuisammaksi, ja Emilian lähtöön mennessä oli suhde taas ihan normaalissa jamassa.

Kolmas Suhun liittyvä hahmo on Fiti. Fitistä tuli Sulle minusta melkein jopa isän korvike. Omat tavoitteen kieltämättä mielessään Fiti pyrki kaikin voimin olla tytölle avuksi. Ja hyvinhän hän siinä onnistui. Joten kaikkinensa varsin onnistunut suhde.

Teteen Sulla oli ihan kohtalainen suhde. Tete tunsi myötätuntoa uuden tytön tunteille, koska olihan aivan samat asiat itse kokenut. Syvällisempää ystävyyttä mielestäni ei Sun ja Teten välille muodostunut, vaan kyseessä oli lähinnä aivan normaali hyvä kaverisuhde. Sama pätee sitten Yolin kanssa.

Guillen ja muiden poikien kanssa Sulla tuntui suhteet olevan kunnossa. Hän oli välillä melkein kuin jengin viides jäsen. Kaikkeen tyttö ei sitten kuitenkaan mukaan tullut. Mutta tässäkin tapauksessa pätee sama kuin Teten ja Yolinkin kohdalla.

Aikuisten kanssa Sulla oli sitten taas kinkkisempi suhde. Fernando ja Lucia tuntuivat varsinkin kinastelevan tytön kanssa muita enemmän. Sun rauhoituttua paranivat sitten nämäkin suhteet.

Kovalla kapinamielellä sarjaan pyllähtäneestä Susta saamme kiittää näyttelijä María Hervásta. Madridissa 1986 (eli täysin sama kuin Pablo Galán) syntynyt Hervás kuuluu samaan joukkoon esim. Criado (Humberto), Manzano (Sara) ja Favreau (Lorena). Eli Hervásilla olisi näyttelijälahjoja, mutta kokemus on jäänyt heppoisaksi. Hervás on Serranoiden lisäksi ollut vain mukana La pecera de Eva- sarjassa. Kyseisen sarjan pääosaa vetää Alexandra Jimenez, joten ehkäpä tässä on jokin yhteys. Serranot on selkeästi ollut omanalainen läpimurtorooli Hervásille. Nimittäin tämä toinen sarja on vuosilta 2010-2011. Välissä on siten kolme vuotta, ja olisikin mielenkiintoista tietää mitä Hervás siinä välissä puuhasi. Teatterilavoilla esiintyminen voisi olla yksi vaihtoehto. Näistähän ei tietoja ainakaan IMDb:stä löydy.

Saa kommentoida.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Handee » La Joulu 31, 2011 8:31

Su oli kyllä ihan ok hahmo, sillee et se oli hetken aikaa aiheutti säpinää ja tolleen, mutta se ei oikein iskeny ei että sille ja raulille ois tullu jotain.

Kiva analyysi ! Kiitos siitä.
Kuva
Avatar
Handee
HYPERDIEGO
 
Viestit: 29847
Liittynyt: Pe Heinä 11, 2008 9:16


ViestiKirjoittaja serranofani2011 » La Joulu 31, 2011 8:33

En oikein tykänny koko hahmosta, aika turha täyte mielestäni.

kkiljunin arviointi on kyllä verraton (:
Avatar
serranofani2011
MESSIASDIEGO
 
Viestit: 66862
Liittynyt: Pe Helmi 11, 2011 2:05
Paikkakunta: Lempäälä


ViestiKirjoittaja churro1 » Ma Tammi 02, 2012 9:43

Tapaus Su osoittaa, miten sarjan käsikirjoittajilla alkoivat ideat käydä vähiin kuudenteen kauteen mennessä.

Hahmon luomiseen ei nimittäin kovin paljon mielikuvitusta haaskattu, sillä Emilian tytär oli lähes suora kopio Eva Capdevilasta. Tässä yhdistäviä piirteitä:

1. Kumpikin oli niin sanottu isin tyttö.
2. Kummankin vanhemmat olivat eronneet tai eroamassa. Kummankin isä oli jäänyt ulkomaille (Milano) tai lähes ulkomaille (Barcelona) ja äiti muuttanut eri syistä tyttären tai tytärten mukana Madridiin.
3. Kumpikin vastusti äitinsä päätöstä erota isästä ja siirtyä Madridiin. Molemmat ikävöivät entiselle kotipaikkakunnalle jääneitä ystäviään.
4. Kummankin isät olivat menestyjiä mutta luonteeltaan kylmiä tai muuten epämiellyttäviä (tosin Sergin jälkimmäinen näyttelijä hinasi hahmoa enemmän herrasmiehen suuntaan).

Su erosi Evasta oikeastaan vain siinä, että hänen kapinointinsa oli rajumpaa. Lisäksi milanolaisvahvistus oli luonteeltaan Evaa rempseämpi ja viihtyi Tetén ja Yolín tavoin hurtissa poikaporukassa, kunhan hevosenleikki ja Guillen laskelmointi ei mennyt liiallisuuksiin. Päätä sekoittavien kemikaalienkin käytössä Su oli esikuvaansa selkeästi kokeneempi.

Hahmona Su oli varsin realistinen, joskaan sarjan tuottajat eivät lopulta keksineet tälle tyttömäisen puheäänen omannelle punapäälle oikein mitään käyttöä, ellei Serranon perheen asiayhteydessä poikkeavan seksitöntä ystävyyttä velipuolikandidaatin kera oteta lukuun. Muotireleiden mainostajaksikaan hänestä ei ollut, vaikka ulkoiset avut olisivat siihen riittäneet, sillä neiti viihtyi jaksosta toiseen suunnilleen samoissa farkuissa ja nahkarotsissa.
-
Espanjalainen Serranon perhe on televisiosarja,
jota yleisö ei tutkimusten mukaan pidä korkeatasoisena,
mutta rakastaa sitä fanaattisesti." -Turun Sanomat 18.9.2008
Avatar
churro1
Maria Teresa Capdevila Gómez
 
Viestit: 560
Liittynyt: La Joulu 12, 2009 5:15


ViestiKirjoittaja S-T » Su Heinä 15, 2012 12:33

Kaunis tyttönen ja... ja... ja... No siihen se paljolti jääkin, kuten kaikki ylempääkin analysoivat kkiljunin johdolla.

Ihan hyvä lisä Serranoihin siis, mutta eipä tuolla historiakirjoihin juurikaan jäädä, sillä olisi toiminut ilmankin kuin naapurin juustohöylä!
JUMALA ARMAHTAA, PALSTAMESTARI EI!!!
Kuva
Kuva
Avatar
S-T
Viikon VIP 37, 2018 & KESÄN KEISARI 2018 [2x] & KONKARIT vs. TULOKKAAT VII [7x] & PAK 2017 -mestari & PVT -Kristallimestari 2018 (3x) & PVT 500v., 150v., 10v. mestarI & PVT 100v., 20v. Elite & PAK 2018 -voittaja [2x] & VK
Viikon VIP 37, 2018 & KESÄN KEISARI 2018 [2x] & KONKARIT vs. TULOKKAAT VII [7x] & PAK 2017 -mestari & PVT -Kristallimestari 2018 (3x) & PVT 500v., 150v., 10v. mestarI & PVT 100v., 20v. Elite & PAK 2018 -voittaja [2x] & VK
 
Viestit: 141521
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 4:56


ViestiKirjoittaja Shelle » Su Heinä 29, 2012 9:27

Ensin pidin Susanaa tosi ärsyttävänä, mutta sitten kun hän alkoi ystävystymään Ráulin kanssa hänestä alkoi nousta niitä hyviäkin puolia esiin.
Kuva
I have loved you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.
Avatar
Shelle
SHELLE
 
Viestit: 242439
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 6:43
Paikkakunta: Lahti


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa