Serranon perheen jaksoranking

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

ViestiKirjoittaja kkiljun » Pe Kesä 03, 2011 9:34

Sijalla 120: Jakso 114: Huolet puoliksi (Charol de leopardo)

120 sijan tässä kovassa jaksorankingissa saa jakso kuudennelta tuotantokaudelta, nimittäin jakso 114, eli kuudennen tuotantokauden 17 jakso.

Eniten pidin jaksossa aivan pienestä riidasta Fitin ja Raulin välillä Afrin auttamisesta. Africa oli edellisessä jaksossa viimein lopettanut monia henkilöitä sattuneen suhteensa Spartacus-Manun kanssa. Tässä jaksossa tyttö tarvitsi apua ajokortin saamisessa. Poliisi-isältä sitä ei tietystikään voi pyytää, joten apua pitää hakea muualta. Fiti näkee neidon hädässä ja tarjoaa apuaan. Afri on siitä tosin vähän epäileväinen, koska pitää tilannetta hieman erikoisena Fitin ollessa exän isä. Fiti kuitenkin vakuuttaa että kyseessähän on vain viattomia ajokoulutunteja ja ovat muutenkin keskenään tuttuja kuin Raulin kautta.. Parivaljakko lähtee huvipuistoon törmäilyautojen pariin teoriatunnille ja kuinka ollakaan paikalle saapuva Raul ja Su näkevät heidät. Raul on syystäkin vihainen ja epäilee, että isällä on jotain intiimiä menossa exän kanssa. Seuraavana aamuna Raul kategorisesti haukkuu isänsä pystyyn luottamuksen pettämisestä ja vilunkiipelin harrastamisesta Afrin kanssa. Afri tulee seuraavana päivänä ja väkisin pakottaa Fitin antamaan oikean ajotunnin. Se meneekin kohtalaisen hyvin, vaikka heti alussa takan olevan puskuri otetaankin mukaan reissulle. Kotona Fiti selittää pojalleen auttavansa Afria, koska näkee tämän Fitin luokse hakeutumisellaan kaipaavan Raulia. Poika ei tätä ymmärrettävästi usko, vaan sanoo suoraan että kaunis suhde Afriin on menneen talven lumia. Poika kuitenkin alkaa joitain toiveita elätellä ja kutsuu exän puheilleen tavernaan. Afri sanoo kuitenkin, että haluaa olla vain ystävä ja Raulin on petyttävä, koska ei pysty ystävyssuhteeseen ex-churrinsa kanssa. Fiti saa jälleen pojalta haukut, mutta takoo hieman järkeä pojan päähän. Seuraavana päivänä Raul yllättää Afrin ostamalla tälle oman kuplan, jossa rekisterikilpenä on Africa ja pari vähitellen alkaa taas ystävystyä. Ajokorttiasiakin saa onnellisen lopun ja sitä pari menee juhlistamaan törmäilyautoradalle.

Tämä juonikuvio oli siitä merkityksellinen (periaatteessa ainoa koko jaksossa) kuvio, koska juonikuvion aikana Raulin ja Afrin välinen suhde alkoi taas vähitellen lämmetä. Apuun tarvittiin tosin Fitiä. Raulin ja Afrin suhteen muuttumisen myös siitä, että monissa jaksoissa Raulin ainaisena kumppanina toiminutta Suta ei nähdä paljon enää Rauli seurassa.

Serranon perheen talossa koko touhu on aivan sekaisin. Diego ei tiedä oikein mitä tehdä koko konkkaronkan kanssa. Samanaikaisesti Fermin on viimein irtaantunut äidistään ja lähtenyt ovet paukkuen pois kotoa. Monenlaisten rikkinäisten puhelimien kautta uutinen kantautuu Diegon korviin ja psykologille ainiaaksi kiitollinen mies kutsuu Ferminin luokseen asumaan. Lapsille teroitetaan hyvää käytöstä, mutta lopputuloksena on vain, että Diego joutuu tunnustamaan olevan voimaton hoitamaan koko huushollia. Seuraavana päivänä Diego saa päähänsä pyytää kotihommien järjestelyissä apua vieraaltaan, ja tämä laatiikin perheelle jo tutuksi tulleen tehtävätaulukon. Kaikki menee loistavasti: Guille mm. saa loistavia numeroita koulusta. Tämä johtaa siihen että Diego pitää Ferminiä jo sinä ratkaisevana huushollia pystyssä pitävänä tekijänä. Kaikki muut, Fermin etunenässä, eivät ole asiasta samaa mieltä, ja Fermin etsii jo täyttä häkää uutta lukaalia. Diego epätoivoissa jopa vesittää varmana olleen uuden asunnon hankinnan. Lopulta Serranoiden kotitalolle paukahtaa Ferminin äiti Fernanda (joka tietysti Diegon suussa vääntäytyy Ferminaksi). Tämä on aivan poissa tolaltaan pojan käytöksestä ja järkyttyy enemmän kun Diego lopulta paljastaa Ferminin seksuaalisen suuntautumisen. Fermin, vastoin luultua, ei ollutkaan paljastanut asiaansa äidilleen. Kaikki päättyy kuitenkin hyvin. Äiti ei liiaksi hermostunut uutisesta ja Fermin lopulta sai ullakkohuoneiston Chuecan Gay-korttelista.

Juonikuvio oli hyvä, varsinkin Diegon yritykset pitää kiinni Ferministä olivat huvittavia. Fermina, anteeksi Fernanda, oli hyvä hahmo aivan jakson lopussa. Erittäin samantyyppinen hahmo kuin poikansa. Juonikuvioon liittyvä pienet G&T-riitelyt olivat myös huvittavaa seurattavaa.

Santin ja Lourdesin suhde on jo pitkään pyörinyt Santin mielestä liian paljon Santiaquinin ympärillä. Kipinän palauttaakseen on parasta ostaa lahja, hääpäiväkin kun on lähestymässä. Miesten tyrmättyä kategorisesti ensimmäisen ehdotuksen, kinkun, Santi ostaa Chonin avulla Lourdesille leopardinnahan näköiset saappaat. Lourdes ei ole lahjasta järin innostunut ja valittaakin koulussa asiasta Chonille ja Celialle, kutsuen saappaita liian kevytkenkäisiksi. Choni, joka Lourdesin tietämättä oli mukana lahjan ostossa, suuttuu tästä. Leppyminen tapahtuu kohtalaisen nopeasti, mutta seuraavana päivänä Curron käyttäessä Lourdesin Chonilta saamiaan käsineitä, Asuncionin mittaa täyttyy. Haukut lentelevät edestakaisin, ja lopulta Lourdes on kuin nunna ja Choni taas kevytkenkäinen hutsu. Vihanpito alkakoon! Miehet, Josico ja Santi etunenässä, ajautuvat kissatappelun viattomiksi uhreiksi ja eikä aikaakaan kun parivaljakon on keksittävä ratkaisu asiaan. Yllättävä tapaamien ravintolassa ei auta asiassa, joten Josicon aloitteesta miehet päättävät, että suuttumalla naiset saman asian takia heidät saataisiin taas puhaltamaan yhteen hiileen. Joten ei muuta kuin vain tavernaan yöksi ja naisten parfyymia lisukkeeksi mukaan. Tämä saattaa lopulta kissatappelukaksikon sopuun ja kaikki on taas hyvin.

Juonikuvio oli ihan kohtalainen. Oli hienoa nähdä Choni muussakin roolissa kuin itkevänä valittajana. Juonikuvioon liittyy yksi sarjan legendaarisimmasta vuorosanoista, nimittäin lahjojen antospesialistin Santin: En tiedä oikein lahjoista kävisikö kinkku?

Tässä tämänkertainen jaksoranking. Ensi viikolla sitten seuraava jo torstaina, mutta samassa paikassa.

Saa kommentoida!

Vaikea valinta jälleen kerran.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja churro1 » Ma Kesä 06, 2011 7:58

kkiljun kirjoitti:Sijalla 122: Jakso 85: Kurjuuden kuningas (Soy nenuco)


Jakso 85 on omalla listallani vielä kymmenisen sijaa alempana. Eva ja Marcos poistuivat sarjasta parina kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran jaksossa 68 ja lopullisesti 16 osaa myöhemmin, jolloin samalla ovenavauksella Picasso-studioiden kulisseista lähti nostelemaan myös Candela. Jostain syystä näitä suuria päivitysjaksoja välittömästi seuranneet osat eivät ole lähimainkaan onnistuneet: jakso 69 on neljännen kauden vaatimattomimpia eikä 85:kään ota oikein tulta. Kurjuuden kuninkaan draamaosuudet eivät pitkäveteisyytensä vuoksi oikein toimi, eikä komiikkakaan kaikilta osin iske nauruhermoon. Erikoista on myös se, että alusta saakka mukana olleet ja sarjaan olennaisesti kuuluvat Teté ja Guille on alennettu avustajien tasolle.
-
Espanjalainen Serranon perhe on televisiosarja,
jota yleisö ei tutkimusten mukaan pidä korkeatasoisena,
mutta rakastaa sitä fanaattisesti." -Turun Sanomat 18.9.2008
Avatar
churro1
Maria Teresa Capdevila Gómez
 
Viestit: 560
Liittynyt: La Joulu 12, 2009 4:15

ViestiKirjoittaja kkiljun » Pe Kesä 10, 2011 9:26

Sijalla 119: Jakso 119: Sisar hento valkoinen (La penitencia va por detras)

Seuraavan sijan jaksorankingissa saavuttaa kuudennen tuotantokauden 22 jakso, eli jakso numero 119.

Se mukavin juonikuvio jaksossa ja vähiten raivoa herättänyt juonikuvio oli Anan selvittelyyn, kuka on ryöstänyt ja mitä on ryöstänyt koululta. Guille oli Analle tehnyt kepposen ja maalannut tämän autoa. Seuraavana päivänä koulussa, Fermin huomaa videokameran olevan hukassa. asia tapahtui Curron luokassa ja tästä asiasta raivostuneena, Ana päättää pitää luokan paikoillaan siihen asti kunnes kamera löytyy. Diego ilmestyy paikalle ja haluaa puhua Currolle, mutta saa vain lyhyesti hyvästellä pojan, koska on matkalle lähdössä. Anan keskustellessaan hän vakuuttaa, että Curro on puhdas kuin pulmunen ja että voisi laittaa vaikka kätensä likoon asian puolesta. Lopulta Ana päättää ratkaista asian ja tutkii kaikkien reput. Kuinka ollakaan, repusta löytää kameran linssin suojus. Aamulla Diego tietämättä uusimmasta käänteestä voivottelee tapahtunutta ja melkein haukkuu tekijän. Ana pyytää Diegon koululle, ja paljastaa löytäneensä pojan repusta linssisuojuksen. Diego puhuu asiasta pojan kanssa, ja tämä vannoo kunniasanalla olevansa syytön. Poika joutuu muiden syytösten kohteeksi, ja illalla Diegon mitta täyttyy ja hän soittaa Analle ja vaatii asian lopullista selvittämistä. Hän ei tapaa naista, mutta soitettuaan uudestaan kuulee asian jo ratkenneen. Santi ja Lourdes olivat maksaneet kameran hinnan takaisin. Diego kuitenkin marssii Anan luokse ja vaatimalla saa rahat takaisin, koska on poikansa syyttömyydestä niin varma. Diego ja Santi tutkivat kotona poikien huonetta ja löytävät kameran. Aamulla paikalle saapuu Curron luokkalainen (tyttö), jonka puolesta Curro oli korjannut kameran. Diego on ymmärrettävästi pettynyt poikaansa, mutta antaa asian olla ja aikoo palata vielä asiaan myöhemmin. Koko ryöstä peitelläkseen veljekset vievät kameran koululle, mistä Anan sen sitten löytää. Ana saapuu vielä myöhemmin tavernaa ja haluaa juhlistaa asiaa Diegon kanssa.

Juonikuvio oli ihan kohtalainen. Sen ehkä suurin merkitys ei ollut koko ryöstössä, vaan siinä että Anan ja Diegon välinen kanssakäyminen selvästi kasvoi. Celian ollessa myös Diegoon päin kallellaan tästä aiheutuikin sitten kolmiodraamaa. Tilanteen kehittymisen näki selvimmin aivan jakson lopussa, missä sekä Celia että Ana ovat tavernan tiskillä hymyssä suin Diegoon päin.

Chonilla ja Josicolla on jäänyt häämatka väliin, ja Choni varsinkin on asiasta hieman käärmeissään. Asian korjatakseen Josico tilaa parille häämatkan Karibialle. Pahaksi onneksi Choni tekee saman, joten pari tarvitsee kaksi muuta mukaansa. Fiti saadaan heti mukaan kelkkaan ja Diegokin lupautuu hetken painostuksen jälkeen matkaseuraksi. Diegon on kuitenkin jäätävä kotiin Teten sairastumisen takia, ja Choni hankkii muiden tietämättä Celian mukaan matkaan. Fiti varsinkin tuntee itsensä hieman epämukavaksi. Matka Karibialla onnistuu ihan hyvin, vaikka Fiti matkalaukun unohtaneena on koko ajan samat vaatteet päällä. Chonikin ärsyttää veljeään painostamalla tätä koko ajan yhteen Celian kanssa. Fiti ei vaan halua asiassa edetä, koska mielessä on koko ajan Diego, ja se että Celia sopisi kaverille paremmin. Lopulta Fiti on kuitenkin valmis tosipuuhiin, varmistettuaan asian vielä Diegolta. Kondomi puuttuu ja kuinka ollakaan, Fiti onnistuu sujauttamaan kätensä kondomiautomaatin sisälle ja jäämään siihen koko yöksi kiinni. Kotimatkalla seurueen ilme onkin hieman hilpeä.

Juonikuvio oli ihan hyvä. Se eniten pyörii mahdollisen Fiti&Celia-parin mahdollisuuden ympärillä. Lopputuloksena on kuitenkin se, että tästä ei tullut mitään. Fitillä ja Celialla oli molemmilla van Diego mielessä.

Manun oli pelehtinyt jälleen tyttöjen kanssa kotona, suututtaen lopullisesti Teten. Manu sai myös tuhkarokon ja joutui siten vuoteenomaksi. Tete palautti Manun tytön alushousut koko koulun edessä omistajalleen, ja Manun kanssa asiasta keskustellessaan huomasi itse olevansa tuhkarokon kourissa. Molemmat joutuvatkin karanteeniin, vaikka Diegolla soivatkin hieman jo hälytysvalot päässä. Tete oli vielä pitkään raivoissaan pojalle, mutta aikansa Manun kärsimystä seuratessaan päättikin auttaa tätä antamalla pojalle vettä. Kuinka ollakaan, kuumehoureissa oleva Manu suutelee serkkuaan (minkä Guille näkee ovenraosta). Serkustaan vielä hieman pitävä Tete on tapahtuneesta käänteestä erittäin onnellinen, ja ilmoittaakin Yolille olevansa pari Manun kanssa. Seuraavana yönä Teten tuhkarokko pahentuu, Manun oman jo ollessa laantumaan päin. Manu menee tytön viereen nukkumaan hoivatakseen tätä. Aamulla tilanteesta mustasukkainen saa Diegon uskomaan, että sairaiden välillä olisi meneillään jotain. Diego ja Guille saavatkin sairaat kiinni samasta sängystä, ja Diego ymmärtää asian tapansa mukaisesti aivan väärin. Päivän aikana Manu yllättäen muuttaa takaisin Barcelonaan, koska hänen äitinsä on sairas. Yöllä Teten kanssa keskusteltuaan Diego ymmärtää jälleen olleensa liian likaisella mielikuvituksella liikkeellä. Seuraavana aamuna Guille vie Tetelle aamiaista. Guille saa tytöltä sen kuvan, että nyt tyttö on yhdessä serkkunsa kanssa. Guillen yritykset takoa totuutta tytön päähän menevät ohi.

Tämä juonikuvio oli siinä mielessä inhottava, että sei toi vielä esille mahdollisuuden Teten ja Manun suhteesta. Kuitenkin tässä jaksossa oli selvästi nähtävissä, että siinä missä Tete luuli suhteen tapahtuneen, Manulla ei missään nimessä ollut samaa käsitystä asiasta. T&M-suhteen mahdollisuus toikin sitten kaikenalaista ikävää kuudennen tuotantokauden loppuun. Guille ei kestänyt enää olla Santa Justassa, ja pojan karkaaminen sai Diegon uskomaan se johtuvan omista tekosistaan naisrintamalla. Ilman tätä sotkua Tete ja Guille olisivat mahdollisesti menneet jo yhteen kauden loppuun mennessä. Nyttenhän Tete oli koko loppukauden jälleen serkkunsa lumoissa, Guillen kärvistellessä vieressä. Seitsemännen kauden alussa sitten Teten mielenmuutos olikin jo liian myöhäinen.

Tässä tämänkertainen postaus, joka tulikin nyt aiottua myöhemmin. Ensi viikon postaus tulee poikkeuksellisesti jo maanantaina, koska olen loppuviikon matkoilla.

Saa kommentoida!

Oli jälleen kerran vaikea valinta!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja churro1 » Su Kesä 12, 2011 9:32

kkiljun kirjoitti:Sijalla 120: Jakso 114: Huolet puoliksi (Charol de leopardo)

Saa kommentoida!


Huolet puoliksi on sellainen keskitason kuudennen kauden jakso, ja sillä meriitillä rynniminen sadan parhaan osan joukkoon katkeaa valitettavasti kesken.

Yksikään jakson tarinoista ei kylläkään varsinaisesti vuoda, mutta eipä niissä myöskään ole aivan sitä klassisinta serranomaista lentoa, joka tuli tutuksi sarjan ensimmäisellä puoliskolla. Ehkä tuo sija 120 on kuta kuinkin kohdallaan.
-
Espanjalainen Serranon perhe on televisiosarja,
jota yleisö ei tutkimusten mukaan pidä korkeatasoisena,
mutta rakastaa sitä fanaattisesti." -Turun Sanomat 18.9.2008
Avatar
churro1
Maria Teresa Capdevila Gómez
 
Viestit: 560
Liittynyt: La Joulu 12, 2009 4:15

ViestiKirjoittaja kkiljun » Ma Kesä 13, 2011 7:56

Sijalla 118: Jakso 115: Ystävän muistolle (Breve historia de la filosofía)

Seuraavan sijan jaksorankingissa saavuttaa kuudennen tuotantokauden 18. jakso.

Parasta jaksossa oli Teten ja Guillen suhteeseen epäsuorasti liittynyt juonikuvio. Lourdes pyytää Diegoa majoittamaan amerikkalaisen vaihto-oppilaan kotiinsa. Nimi on kuulemma Sam, ja Tete on innoissaan varmasti komean pojan asumisesta heillä Guillen kärvistellessä mustasukkaisena vieressä. Sam paljastuu kuitenkin hemaisevaksi tytöksi, Samanthaksi. Guille on asian saamasta käänteestä iloinen, Teten katsoessa hieman ikävästi perään. Teten mustasukkaisuus sen kuin kasvaa hänen nähdessään Samin Manun kimpussa. Diegon poissa ollessa nuoret pitävät Samin kunniaksi juhlat. Siellä Tete ja Guille joutuvat mustasukkaisena seuraamaan Manun ja Samin läheistä tanssimista. Guillen ei auta muuta kuin mennä Serranoiden viralliseen neuvotteluhuoneeseen, eli keittiön varastoon, etsimään ummetuslääkettä. Tete saa hänet kiinni, mutta ymmärrettyään Manun olevan kohde, päättää yksissä tuumin auttaa velipuolta kepposessa. Ummetuslääkkeiden avulla Manu saadaan pois pelistä, ja Teten innostama Guille tapaa Samin poikien huoneessa. Kuitenkin h-hetken lähestyessä Guille ei pysty jatkamaan ja paljastaa syynä olevan an other girl. Aamulla epäonnistumistaan kavereiltaan peittävä Guille väittää Samille mukava-sanan olevan espanjaksi mahtisonni ja ystävällinen-sanan olevan panomies. Sam töräyttääkin tämän totuuden Teten, Lourdesin ja Dona Carmenin edessä aamiaisella. Koulussa tytölle paljastuu Guillen valehtelu ja poika saa läimäytyksen poskelleen. Tetelle Sam paljastaa esteenä olleen an other girl.

Juonikuvio oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että selväksi tuli se että Guillellä on vielä tunteita Teteä kohtaan. Teten tunteet ovat tässä vaiheessa selvästi enemmän ystävyyden puolella, vaikka jakson lopussa an other girl-syyn kuultuaan hän nopeasti katsoo hämmentyneesti Guilleä enne kuin lähtee pois. Sama on huomattavissa jakson viimeisessä kohtauksessa talon puutarhassa, missä Tete hymyilee Guillelle, mahdollisesti salaisesti pojan huomiosta kiitollisena. Samin tulo antoi meille myös mahdollisuuden nauttia loistavasta englanninkielestä, joka toikin jakson parhaimmat naurut.

Jose Luisin sellikaveri Alhaurinista, Arturo soittaa Josicolle haluten tavata tämän. Arturo on homo ja halusi vankilassa jotain enemmän Josicolta. Arturo soittaa sekä kotipuhelimeen, että tavernaan ja Josico en auta muuta kuin toista ääntä käyttäen valehdella olevansa kuollut. Fermin on samaan aikaan saanut exältään, Carlosilta, kutsun tämän häihin, eikä haluaisi sinne yksin lähteä. Chonille ja muut saavat kuulla asiasta riittämiseen, ja Choni keksiikin, että jonkun on mentävä häihin Ferminin kanssa esittäen tämän poikaystävää. Kuka sopisikaan paremmin roolin kuin Josico? Carlosin paukahtaessa poikaystävineen tavernaan Josicon ei auta muuta kuin esittää olevansa Ferminin poikaystävä. Pätkän pahaksi onneksi Arturo saapuu juuri samaan aikaan tavernaan, ja näkee vakuuttavan esityksen Josicon homoudesta. Hän vaatiikin Josicoa tilille asiasta, mutta pätkä liukenee. Illalla tavernaa sulkiessaan, Josico saa seuraa Arturosta, joka on selvästi korviaan myöten ihastunut Josicoon. Kaikki johtaa Arturon masinoimaan suudelmaan, jonka Choni todistaa ikkunasta. Nainen lähteekin kotoa itseään surkutellen pois. Onneksi Josico saa lopulta kerrottua totuuden Chonille paljastaen tosin siinä samassa vankilamenneisyytensä. Jakson lopussa Josico ja Fermin lähtevät yhdessä homohäihin.

Juonikuvio oli hauska ja Arturon hahmo, Pätkään rakastuneena sellikaverina, loistava. Chonin valittelukin oli juonikuviossa mukavan pienellä tavalla esillä, mikä oli vai plussaa.

Äijätrion kaveri Jacinto on tullut käymään ja nelikko juhlistaa yhdessä tapaamistaan illallisella, jossa Jacinto muistelen aina halunneensa Cadiziin meren rannalle, mutta toivomuksen ollen vielä täyttymättä. Seuraavana päivänä äijätrio kuulee Jacinton kuolleen. Fitin organisoi koko kolmikon Jacinton viimeisen toiveen täyttöön panoretkelle: Eli ei muuta kun nokka kohti Cadizia. Matkan varrella sattuu ja tapahtuu, ja samalla miehet muistelevat menneitä, riitelevät ja etsivät elämälleen sen tarkoituksen. Lopulta aikansa matkalla vaelleltuaan (ja Santin saadessa häränsarvesta) he lopulta päättävät luopua tavoitteesta, ja ripottelevat Jacinton tuhkat Cadiziin päin menevään jokeen.

Juonikuvio oli ihan ok. Äijätrio matkoilla on aina ollut niitä sarjan ehdottomia huumorin päälähteitä, ja asia ei ollut tälläkään kertaa toisenlainen. Santi varsinkin oli loistava.

Tässä olikin sitten tämänkertainen postaus. Seuraava postaus sitten taas tutulla paikalla perjantaina eli vasta no. 11 päivän päästä, joka taitaakin olla juuri juhannusaatto.

Saa kommentoida!

Oli jälleen kerran vaikea valinta.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kkiljun » La Kesä 25, 2011 5:59

Sijalla 117: Jakso 126: Siipirikko ja kukonpoika (La intimidad es una puerta cerrada)

Seuraavan sijan, eli sijan 117, tässä valtaisassa jaksorankingissa saavuttaa seitsemännen tuotantokauden toinen jakso, eli toisin sanoen jakso 126.

Hieman keskinkertaisessa jaksossa parasta oli mielestäni Diegon ja Celian väliseen suhteeseen liittyvä juonikuvio. Edellisessä jaksossahan tilanne oli jäänyt kiinnostavaan kohtaan: Diego oli Guillen etsintöjen takia joutunut jättämään Celia-tapaamisen väliin, ja Celian aviomiehen, Darion saapuminen vaikeutti entisestään tilannetta. Ana ja Africa eivät tienneet Darion saapumisesta ja yllättyvät vähintäänkin positiivisesti saatuaan miehen kiinni suihkusta naiskolmikon yhteisessä kodissa. Josico saapuu myös paikalle muffinituontimatkansa aikana ja myöhemmin paljastaakin Diegolle asiasta tavernassa, mikä kaljupäätä ei yhtään iloita. Dario saapuu tavernaan ja aikansa miehiä ylistettyään pyytää kaikki kirjansa julkistamistilaisuuteen. Diego masentuu miehen kirjailijaksi paljastumisesta entisestään. Koulussa Ana ja Africa silminnähden Dariosta kiinnostuneina tenttaavat Celia tilanteesta. Tämä on taas hieman vaivaantunut. Tavernassa Fiti yrittää saada Diegon menemään julkistamistilaisuuteen, mutta Diego Santin säestyksellä ei suostu, koska uskoo jo menettäneensä mahdollisuudet. Koulussa Afrille ja Lourdesille selviää Celian suusta Darion todellinen maassaolosyy. Mies tuli viimeistelemään avioeroa. Lourdes tapojensa vastaisesti iloitsee asiasta, ja lähtee Serranoille kertomaan Diegolle ilouutista. Tämä auttaa Diego myös päättämään, että nyt onkin hyvä syy lähteä sinne julkistamistilaisuuteen. Samaan aikaan naisten asunnossa Dario saapuu kylpyhuoneeseen Afrin ollessa suihkussa. Parin välille kehkeytyy pieni piikittelykohtaus ja lopputulos onkin sitten odotettu. Ana saapuu kesken kaiken kotiin ja kuulee parin puuhastelut kylppärissä. Hän luulee väärin, että kylppärissä on Celia ja seuraavana päivänä on ihmeissään kuultuaan Lourdesilta avioerosuunnitelmista. Hän kertoo uutisen Lourdesille, joka kutsuu Santin kouluun kuulemaan ikävän uutisen. Santi yrittää illalla saada Diegoa jäämään kotiin, mutta miehen mieltä ei voi enää kääntää. Juhlissa Celian kanssa tapaaminen ei suju niin hyvin, koska ensinnäkin Celia on selvästi vaivautunut kirjailijamiehen ja tavernanpitäjän välissä. Toisekseen Dario näkee Diegon käsissä kirjan, jossa Darion naamaan on maalattu pirunsarvet (Fitiin tekosia). Muut miehet, jotka ovat Celian ja Darion oletetusta "sänkyyn menemisestä" tietoisia, päättävät grillata Brasilian miestä asiasta. Dario tietysti luulee kyseen olevan Afrista. He mainitsevat Diegonkin pitävän naisesta, ja Dario lupaa peruuttaa asiassa. Diego ja Celia juttelevat sillä välin juhlissa, ja keskustelu ei mene parhain päin. Identtisellä iltapuvulla paikalle paukahtava Ana ei helpota asiaa. Dario, joka luulee Diegon pitävän Afrista, jatkaa Celian kanssa kaulailemista muiden miesten katsoessa ihmetellen. Diegosta pitävä Ana taas ehdottaa Diegolle, että parempaakin löytyisi. Seitsemän sakki lähtee tilaisuuden jälkeen ulos, ja naiset lähtevät kotiin miesten jatkaessa matkaa. Fitin autossa on kuitenkin kumi puhki, ja Dario lupautuu vaihtamaan pyörän. Darion vaihtaessa pyörää muut miehet saattavat viimein Diegon tietoon Celian ja Darion oletetut petipuuhat, ja mies raivostuneena työntää vahingossa autoa, jonka tippuu trukista jättäen Darion käden jalkakäytävän reunan ja auton väliin. Sairaalaanhan tässä on sitten mentävä. Seuraavana aamuna Celia saa kotonaan kuulla tapahtuneesta. Ana ihmettelee miksi Afri oli tapahtuneesta ahdistunut, ja saa viimein kuulla Afrin olleen Darion kylpyhuone-episodin kumppani. Sairaalassa Celia vaatii Diegoa tilille asiasta, ja hyvän vastauksen puuttuessa ja Diegon syyttäessä naista lopettaa kanssakäymisen miehen kanssa kokonaan. Tavernassa myöhemmin saapuvat Afri ja Ana kertovat totuuden ja Diego ymmärtää möhlineensä täydellisesti..

Juonikuvio oli ihan mielenkiintoinen. Celian ja Diegon suhde joutui taas kovalle koetukselle Darion takia ja jakson lopussa suhde oli ainakin Celian puolelta jäätävä. Tilanteeseen vaikutti vahvasti Darion seikkailut Afrin kanssa, jotka Anan virheellisesti tulkitsi olleen Darion ja Celian välisiä. Eli jälleen kerran perinteisiä Serrano-väärinkäsityksiä. Anan Diegoa kohtaan suunnatut tunteet olivat myös tässä juonikuviossa nähtävissä. Julkistamistilaisuudessa hän sanoo miehelle tämän ansaitsevan parempaa. Ja ehkä nopea väärinkäsitys kylpyhuoneen lemmenparista oli myös yritys nähdä, että Celialla on joku toinen ja Analla siten vapaa reitti tavernapitäjän sydämelle. Tätä teoriaa voi toisin peruttaa muistamalla, että Ana vaati Afria kertomaan miehille totuuden kylpyhuoneen tapahtumista. Jos Ana olisi täysin pelannut omaan pussiinsa, olisin ollut hiiskumatta koko tilanteesta.

Adrian on vielä Martinez-Salgadoilla. Pojan syntyperästä tietämättömät Choni ja Fiti haluavat pojan pois. Raul ei tietysti voi tehdä sitä. Adrianin piirtäessä kuvaa Choni kysyy ketä kuvassa on. Poika kutsuu Raulia isäkseen, ja aikansa yritettyään sanoa muuta Raul paljastaa totuuden tädilleen. Hän on asiasta innostunut, mutta ei ole varma miten Fiti asiaan reagoi. Illalla Fitin tullessa kotiin poika on vielä paikalla ja viimein Fiti saa kuulla olevansa isoisä. Mies on tietysti asiasta järkyttynyt eikö tiedä oikein mitä sanoa. Seuraavana aamuna Fitin syödessä aamiaista pojan kanssa mies alkaa jo lämmetä pojanpoikansa edessä. Hän jopa ilahtuu, että poika kutsuu häntä papaksi. Tavernaan tuleekin sitten ylpeä isä. Ana ja muut ovat asiasta erittäin ihmeissään ja hieman kiusoittelevat miestä. Kasvatusasioissa Fiti on vahvasti sitä mieltä, että Raulilla on vastuu. Raul ei ole kuitenkaan vielä täysin sujut isyytensä kanssa. Afrin avusta huolimatta pojan ammeessa pesu ei mene hyvin. Afri mainitsee lapsikeskuksesta, jonne oman raskauden aikana meni, ja kuinka ollakaan Raul menee pojan kanssa sinne, ajatellen antaa pojan adoptoitavaksi. Muut saapuvat siinä vaiheessa kotiin ja kuulevat Raulin suunnitelmista Afrilta. Muiden rynnätessä keskukseen Raul on kuitenkin pojan kanssa ja palannut kotiin. Jostain syystä hän ei pystynytkään luopumaan pojastaan. Kaikki ovat onnellisia, ja Fitikin lupaa auttaa poikaansa isyyden vaativassa tehtävässä.

Juonikuvio oli erittäin hauska. Adrian ja Fiti ovat erittäin hyvä. isoisä-lapsenlapsi yhdistelmä. Afri selvä oleminen Raulin tukena kertoo myös tämän parin vahvasta keskinäisestä suhteesta, vaikka ei yhdessä oltaisikaan.

Sandrine ja Guille haluavat viettää yön yhdessä, mutta Diego yrittää kaikin voimin taistella tätä aikomusta vastaan, Teten seuratessa mustasukkaisena vierestä. Kotona asia ei tule onnistumaan, joten Boltsi ja kumppanit päättävät auttaa kaveriaan ja keräävät rahaa lemmenpesän vuokraamista varten. Rahaa tulee valitettavasti aivan liian vähän. Diegon mennessä juhliin, nuori pari näkevät mahdollisuutensa olevan siinä. Diego on kuitenkin Fitin avuilla keksinyt afrikkalaisten termiittien vaaran nojalla poistaa kaikki ovet talosta, pilaten näin nuorten suunnitelmat. Guille ja Sandrine näkevät tilaisuutensa taverna avaimien jäädessä Diegon pöydälle. Valdano, joka tulee kyyhkyläisiä auttamaan, onnistuu kuitenkin lukitsemaan parin tavernaan. Tämä lässäyttää tunnelman, ja pari ei tee mitään. aamulla sekä Santi ja Diego raivoavat löydettyään kaksikon tavernasta. Illalla Diego puhuu kotona poikansa kanssa, ja saa lopulta selville että mitään ei tapahtunut.

Juonikuvio oli ihan hyvä. Teten mustasukkaisuutta oli mukava seurata ja Diegon yritykset estää nuoria oli erittäin kekseliäitä. Afrikkalaisten termiittien otto avuksi oli eritoten hyvin keksitty.

Tässä oli siis tämänkertainen jaksorankingpostaus näin juhannuksen kunniaksi lauantaina. Ensi tulee viikolla sitten seuraava jo torstaina.


Saa kommentoida!


Vaikea on valinta!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja churro1 » Ke Kesä 29, 2011 1:45

kkiljun kirjoitti:Sijalla 117: Jakso 126: Siipirikko ja kukonpoika (La intimidad es una puerta cerrada)


Saa kommentoida!



Jakso 126 jakaa mielipiteitä. Omalla listallani tämä seitsemännen kauden paras jakso sijoittuu nimittäin 70-80 pykälää ylemmäksi.

Käsikirjoittajat alkoivat sarjan jälkipuoliskolla kärsiä hienoisesta leipääntymisestä. Yksi häivähdys Serranon perheen alkupuoliskon ilotulituksesta nähtiin kuitenkin jaksossa 126, jolloin tarinankirjoittajat innostuivat kuta kuinkin viimeisen kerran revittelemään vanhaan malliin. Diegon, Celian, Darion ja Afrin välinen väärinkäsitysten kimara muistuttaa sarjan hersyvimpiä joskin tähän mennessä jo paljon käytettyjä juonikuvioita.

Siipirikko sisältää myös hupaisia irtoherjoja vähän huippujaksojen 12, 41 tai 51 malliin. Boltsi, Valdano ja DVD keräävät rahaa Guillen ja Sandrinen hotelliyötä varten ja kertovat lahjoittajille keräyksen menevän hyväntekeväisyyteen. Niinpä katolinen uskonnonopettaja Lourdes lihottaa keräyslipasta ja tulee siten tietämättään tukeneeksi esiaviollista seksiä. Myös Teté menee halpaan ja menee hyvässä uskossa sponsoroimaan kilpamorsiamensa ja Guillen lähentymistä.

Jaksossa nähdään myös yksi koko sarjan parhaista sanattomista kohtauksista, kun huonolla juttutulella oleva Fiti huomaa aamiaispöydässä Adrianin toistavan Martínezin suvun maneereja ja jää alkaa vähitellen sulaa kaksikon väliltä.
-
Espanjalainen Serranon perhe on televisiosarja,
jota yleisö ei tutkimusten mukaan pidä korkeatasoisena,
mutta rakastaa sitä fanaattisesti." -Turun Sanomat 18.9.2008
Avatar
churro1
Maria Teresa Capdevila Gómez
 
Viestit: 560
Liittynyt: La Joulu 12, 2009 4:15

ViestiKirjoittaja kkiljun » Pe Heinä 01, 2011 12:21

Sijalla 116: Jakso 121: Tukiopetusta (Siempre positivo, nunca negativo)

Seuraavan sijan jaksorankingissa ssavuttaa seitsemänne tuotantokauden neljänneksi viimeinen jakso, eli jakso 121.

Juonikuvioista neutraalein, mutta ei kiinnostavin, oli Santiaquinin syntymään liittyvä juonikuvio. Lastenlääkäri oli ollut hoitamassa poikaa, ja oli paljastanut Santille, että toisin kuin he, poika oli Rh-positiivinen. Santi ei vielä tästä suurremmin huolestunut, mutta huolestui Fitin, Josicon ja Chonin muistuttaessa mm. Santiaquinin syntymän aikana tapahtuneista järkyttävistä asioista. Selvittääkseen asian Santi lähtee Chonin ja Josico vanavedessään sairaalaan tarkistamaan asian. Hei eivät saa syntyneitten listaa nähdä, mutta Chonin harhauttaessa sairaanhoitajaa miehet menevät, ja tulostavat salaa listan. Listalta selviää, että samana päivänä sairaalassa syntyi vain yksi toinen poika Santiaquinin lisäksi. Kotona Santi yrittää Mendelin lakien avulla selittää Lourdesille tilanteen, mutta Lourditas ei usko asiaa. Kyllä äiti tietää, jos poika ei ole oma. Santi on kuitenkin vielä seuraavana päivänä tavernassa epäileväinen asian suhteen, vaikka Fiti miehen mielipidettä yrittääkin muuttaa. Santi soittaa sairaalassa syntyneen toisen pojan isälle, joka on arkkitehti. Tavernan muutossuunnitelmien nojalla hän saa houkuteltua miehen tavernaan, ja nähtyään miehen pojan kuvan haluaa nähdä pojan. Poika, Esteban, tuleekin äitinsä kanssa tavernaa ja Lourdeskin saapuu vielä sopivasti paikalle. Estebanin vanhemmat mainitsevat, että olipa yhteensattuma että molemmat vauvat ovat samassa sairaalassa samana päivänä syntyneitä. Näin Lourdes tajuaa mitä Santi puuhaa, ja taverna takahuoneessa vihaisena määrää miehen lopettamaan hulluttelut. Kuitenkin pari taas palattua toisten pariin, tämä saa lelupossunsa ja eikä vierasta myös yhtään päästyään Lourdesin syliin. Tämä saa Lourdesinkin jo epäilemään ja illalla kotona ollessaan pari päättää, että eivät luovu Santiaquinistä mistään hinnasta. He kutsuvat toisen parin kotiinsa selvittämään asian. Esteban-vauva osoittautuu Rh-negatiiviseksi, mutta syynä ei ole vaihdos vaan arkkitehdin vaimon suhde. Santiaquiniä hoitanut lääkäri tulee myöhemmin käymään tuoden tuloksen. Poika on Rh-positiivinen, mutta kyseessä on vaaraton geneettinen muutos nimeltä Novon mutaatio. Poika on eittämättä Santin ja Lourdesin.

Juonikuvio oli ihan kiinnostava. Vauvojen vaihto sairaalassa tosin on erittäin usein käytetty juonikuvio mm. monissa saippuasarjoissa. Esimerkiksi Emmerdalessa (Ashley ja Laurel Thomasin lapsi ja Dolandien lapsi menivät sekaisin) on samaa kuviota käytetty. Keinohedelmöityksen mahdollisuudesta johtuvia sekaannuksia on sitten ollut enemmän mm. amerikkalaisissa sarjoissa, kuuluissa musta hansikas. Mutta onneksi Serranoiden vauvanvaihtosotku loppui onnellisesti, eikä asiasta tullut liikaa saippuasarjojen tapaista humpuukia.

Jakson kaksi muuta juonikuviota liittyivät toisiinsa, joten selitän ne nyt tässä samaan aikaisesti. Periaatteessa pääpainot näissä juonikuviossa olivat Guillen mustasukkaisuudessa Teten ja Manun tilannetta kohtaan, ja Celian ja Diegon orastavassa suhteessa. Guille oli siis jälleen, sydänsurujensa takia pärjännyt huonommin koulussa. Perimmäinen syy tähän oli Teten tunteet Manu kohtaan, joka oli ilmoittanut saapuvansa takaisin Madridiin. Diego, jolla oli jo pieniä tunteita Celia kohtaan, joutui Guillen huonon menestyksen takia juttusille naisen kanssa, ja lopulta pyysi tätä auttamaan Guilleä englannissa yksityisopettajana. Manun tulosta innostunut Tete samanaikaisesti ensiksi sai Guillen tuntemaan olonsa vielä huonommaksi, ja sai Afrinkin ihmettelemään, mitä ihmettä tyttö puuhaa. Diego, joka vielä tähän asti oli uskollinen Lucian muistolle, näkee unen Celiasta. Ferminin kanssa puhuttuaan mies päättää pyytää naisen kiitokseksi illalliselle. Manu on siinä välin jo saapunut takaisin Santa Justaan, ja ollut Teten mielestä aivan mielin kielin tytön kanssa. Diegon lähtiessä illalliselle Tete näkee tilaisuutensa tulleen Kuitenkin serkkuaan suudellessaan, Tete joutuu pettymään, koska ei saa yhtään vastakaikua, ja poika viimein palauttaa Teten takaisin maanpinnalle turhasta unelmoimisesta. Tete tulee itku kurkussa olohuoneeseen ja haluaa, että Guille lohduttaisi häntä. Tämä työntää siskopuolen pois luotaan ja varoittaa, että kielsi tyttöä tulemasta itkemään jo selvästä asiasta. Samanaikaisesti Diego ja Celia saapuvat treffeiltään ja Guille näkee parin suutelevan. Seuraavana aamuna Guille on päätöksensä tehnyt ja päättää karata kotoa, hyvästelemättä ketään. Illalla koko perhe huomaan pojan kirjeen, ja etsintä alkaa. Celia saapuu paikalle ja kertoo Diegolle pojan nähneen suudelman. Diego siitä virheellisesti luulee, että karkaaminen johtui suudelmasta ja päättää perheen takia unohtaa kaikki naisseikkailut.

Nämä kaksi juonikuviota olivat molemmat ihan hyviä, mutta toivat paljon draamaa ja ikäviä asioita mukanaan. Diego parkaa tietysti kävi sääliksi, hänen luullessa omien naisseikkailujensa ajaneen pojan pakoon. Tärkein syy Guillen tekoon oli enemmän Teten ja Manun sotkut. Itse en pitänyt Tetestä niin paljoa jaksossa, mutta pidin kyllä miten hän lopulta meni jakson lopussa hakemaan Afrilta lohtua. Nais/tyttökaksikon välit kun eivät olleet mitä parhaimmat kuudennen tuotantokauden loppupuolen jaksojen aikana.

Afrin ja Anan kaveruussuhde meni myös kohtalaisen harppauksen jaksossa eteenpäin. Kaksikko puhui mm. Candelasta ja Afrin miessotkuista.

Tässä tämänkertainen jaksoranking. Ensi viikolla sitten taas lisää samaan aikaan samassa paikassa.

Saa kommentoida!

Vaikea valinta jälleen kerran.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kkiljun » La Heinä 09, 2011 1:08

Sijalla 115: Jakso 123: Puun ja kuoren välissä (Dos mujeres y un Serrano)

Seuraavan sijan jaksorankigissa saavuttaa kuudennen tuotantokauden toiseksi viimeinen jakso, eli jakso 26.

Jaksossa mielenkiintoisin juonikuvio oli Celia&Diego&Ana-kolmiodraaman kehittyminen, joka edellisen jakson illallissotkuissa sai jo pienet merkkinsä. Diegolla on ongelmia veroilmoituksensa teon kanssa ja ei halua keneltäkään apua. Koulussa Lourditas kuitenkin mainitsee asiasta Analle, Celian katsoessa hieman näreissään vierestä. Celian törmätessä itse Diegoon koulussa ja ehdottaa tälle koko konkkaronkan yhteistä matkaa Meksikoon. Mies lupaa harkita asiaa. Ana tulee Diegon tietämättä illalla tätä auttamaan veroilmoituksen teossa. Mies suostuu oman tilanteensa toivottomuuden nähdessään melko nopeasti avun ottamiseen. Työn seuraksi otetaan esille pari pulloa punaviiniä. Ja kuinka ollakaan, vain 1000 euron mätkyjen kera illan päättää euforiassa vaihdettu suudelma. Aamulla Ana kertoo innoissaan Afrille tapahtuneesta, ja siirtyvät työntekijöitten pukuhuoneeseen keskustelemaan lähemmin asiasta. Ana on selvästi tyytyväinen suukostaan, ja kertoo Afrille pitävänsä Diegosta. Lourditas tulee sisälle pukuhuoneeseen ja Afri ja Ana lähtevät pois. Lourditas kysyy sitten Celialta, sopivatko juuri ostetut uudet bikinit. Celia tulee suihkun puolelta hyvän näköisissä bikineissä ja sanoo ehkä palauttavansa ne. Celian ollessa Anan ja Afrin keskustelun aikana suihkussa, tiedämme syyn olevan toinen. Ana saapuu tavernaan Ferminin kanssa ja sanoo Diegolle veroilmoituksen olevan tekemättä. Selvästi tilanteesta hämillään oleva Diego saa sovittua tapaamisen Anan kanssa iltapäivälle. Heti Anan lähtiessä vessaan Diego ottaa Fermininstä kiinni ja rahaa tämän tavernan takahuoneeseen ja kertoo uusimmasta kriisistään. Fermin neuvoo nauttimaan erikoisesta tilanteesta ja olemaan mies. Iltapäivällä Ana saapuu Serranoille ja Diego yrittää saada muun perheen jäämään kotiin välttääkseen tilannetta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Ana on juuri ehdottomassa, että olisi syytä jatkaa siitä mihin jäätiin eilen. Siinä samassa ovikello soi ja paikalle saapuu Celia, näyttämään Meksikon valokuvia, jotta Diego innostuisi matkasta. Diego soittaa hädissään Ferminille, samalla kun kaksi naista ovat keittiössä selvästi kissankynnet valmiina iskuun. Diego tulee sitten keittiöön j ehdottaa molemmille naisille asioiden jatkamista tuonnempana, johon molemmat leidit suostuvat. Tavernassa Diego tapaa Celian ja lapsetkin sattuvat samaan aikaan paikalle. Celia ehdottaa Meksikon-matkaa lapsille, josta kaikki kolme ovat innoissaan. Eli eipä muuta kuin kaikki Meksikoon! Yöllä Diego näkee mielenkiintoista unta, jossa hän on cowboyn vaatteet päällään olohuoneessa. Sisään saapuu Ana viekoittelevalla hymyllä kahvipannun kera, ja hetken päästä paikalle saapuu samoin tavoin varustettu Celia. Naiset rupeavat kinastelemaan keskenään ja Diego herää säikähtäneenä painajaisestaan. Aamulla Diego on aamiaisella hieman epäileväinen jo Meksikon-matkan suhteen. Aamulla koulussa Anan on vielä innostunut koko Diego-asiasta. mutta saa takapakkia kuultuaan Celialta tämän ja Diegon Meksikon-matkasta. Ana saapuu tavernaan tuomaan veronpalautusta ja menee sitten Diegon kanssa takahuoneeseen selvittelemään suukon aiheuttamaa dilemmaa. Diego sanoo Analle suudellen vain ystävää, mutta Anan pienoisen aggressiivisuuden avustamana pari jälleen kerran suutelee, minkä juuri paikalle saapuva Celia näkee.

Pidin juonikuviosta ja se toi pieniä huumorinpoikasia mukanaan jaksoon. Diegon uni oli erittäin hauska. Anan ja Diegon suudelma tietysti aiheutti monia asioita. Esimerkiksi ilman suudelmaa Diego olisi luultavasti lähtenyt Celian kanssa Meksikon. Lapset muutenkin olisivat jättäytyneet omista syistä pois matkalta. Anan Diego-suhteen toiveen avautuminen tuotti sitten myös ongelmia Diegon ja Fitin välille.. Muistamme esimerkiksi välirikon jaksossa 145.

Edellä kuvattuun juonikuvioon liittyi tässä jaksossa läheisesti Tiristäjän hienoon uima-altaaseen liittyvä kateus. Ikiaikainen Diegon vihamies oli hyvillä tuotoillaan ostanut perheelleen hieno uima-altaan, jota sitten Guille, Tete ja Curro innokkaasti käyttivät. Diego ei pitänyt asiasta, joten hän lopulta osti perheelle oman altaan. Jakson loistavassa humoristisessa viimeisessä kohtauksessa lapset näkevät uima-altaan. Se on, kuten Diego sanoo: Pieni, muovinen, mutta rehellinen. Tämä pieni sivujuoni oli kylä jakson hauskuuttajia. Tiristäjän ja Diegon välisestä kilpailusta saa kyllä aina hyvät naurut, vaikka toista osapuolta ei jaksossa näkisikään.

Raul on kyllästynyt tavernassa työskentelyyn, ja haluaa saada vaihtelua elämään. Chukyn kanssa hän on tapaillut autolla naisia, mutta pari kertaa kolaroituaan ei saa enää Fitiltä autoa lainaksi. Chuky ehdottaa, tavernan kinkkuauto La Jamoneta voisi olla loistava auto käytettäväksi. Raulin epäilyistä huolimatta Chuky saa lopulta miehen mukaan juttuun, ja he ottavat tavernan auton. Kaikki menee hyvin, kunnes he vahingossa ajavat autolla suoraan liikkeen ikkunasta sisälle, kameran tallentaessa auton ja myös takkien merkit. Aamulla Raul on hermostunut tavernassa, ja yrittää ole tavallistakin ahkerampi. Santi luulee auton olleen kadoksissa, mutta siinä samalla poliisi tulee paikalle ja kertovat auton ollen mukana koruliikkeen ryöstöön liittyvässä jutussa. Myöhemmin poliisi soittaa uudestaan tavernaan ja pyytää Diegoa ja Santia paikalle. Fiti tulee perässä moraalisena tukena. Poliisiasemalla hetken kinasteltuaan he näkevät turvakameran nauhoituksen, missä heitä ei näy, mutta Fiti tunnistaa takista Raulin. Illalla kotona Fiti raivoaa pojalleen, tämän mitättömyydestä ja ajaa tämän ulos kotoaan. Diego on omien uniensa takia ulkona kävelyllä ja näkee siellä Raulin makaamassa penkillä. Raul paljastaa Diegolle totuuden tapahtuneesta, muta Diegon antaa pojalle anteeksi ja pyytää Raulia kotiin nukkumaan. Aamulla Fiti tulee paikalle, ja pojan nähdessään suuttuu Diegolle, koska Diego hänen mielestään rikkoi miesten välisen luottamuksen. Tavernassa kinastelu jatkuu Santin ollessa tietysti samaa mieltä Fitin kanssa. Fitin suureksi närkästykseksi Diego saa läpi mielipiteensä, ja anteeksipyytävä ilme kasvoillaan paikalle saapuva Raul saa toisen mahdollisuuden. Tämä saa Fitin raivostumaan ja tämä lähteen tavernasta. Illalla Salgado-Martinezien huushollissa on tunnelma kireällä. Fiti kihisee raivosta. Raul saapuu kotiin, ja ilmoittaa päättäneensä muuttaa Candelan luokse Kanarialle.

Juonikuvio olio ihan ok, vaikka Raulin törttöilyä on nähty ihan riittävästi. Diegon ja Fitin pienoiset erimieleisyydet eivät ollen niin hauskaa katsottavaa, mutta hyvä että tästä ei mitään pahempaa muodostunut.

Choni on raskaana ja kertoo jymyuutisen koululla. Hän ja Josico saavat Santiaquinin kotiinsa hoitoon ja kuinka ollakaan poika nielaisee Chonin syöttöpöydälle jättämän vihkisormuksen suuhunsa. Joten ei muuta kuin sairaalaan. Siellä kaikki selviää, mutta paikalle saapuva Santi syyttää Chonia kovin sanoin huonoksi äidiksi, joka ei koskaan saisi saada lapsia. Choni masentuu tästä arvatenkin ja on aamulla allapäin. Sairaalassa käydessään hänelle valkenee, että ei olekaan raskas, ja tämä johtaa sitten itkemiseen. Josico ja muut päättävät auttaa naista ja salakavalasti tuovat hänelle pienen koiranpennun hoidettavaksi. Tämäkään ei mene hyvin, koska koira juoksee Chonin heittämän raskaustestin perässä ulos ikkunasta. Tapahtuman jälkeen Choni on varma siitä, että ei sovi minkään asian vanhemmaksi ja päättä mennä sulkemaan munaletkunsa. Sairaalassa Choni näkee naisen, jolla juuri tulee lapsivesi ulos. Choni menee naisen kanssa synnyttämään kauniin tyttövauvan. Tämä kokemus saa Chonin viimein järkiinsä ja Josicon ja muiden onneksi munaletkut pysyvät ehjinä.

Tämä juonikuvio oli jälleen kerran Chonin pienoisen pillityksen takia syy, siihen että jakso on jo tässä näin huonolla sijalla jaksorankingissa. Mielestäni tämä juonikuvio oli täysin turha.

Tässä oli sitten tämänkertainen jaksoranking. Ensi viikolla sitten lisää.

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kkiljun » La Heinä 16, 2011 1:23

Sijalla 114: Jakso 122: Kaikki yhden puolesta (La parabola del hijo profugo)

Seuraavan sijan jaksorankingissa saavuttaa edellistä jaksoa edeltävä jakso, eli seitsemänne tuotantokauden kolmanneksi viimeinen jakso, jakso 122.

Guille on häipynyt pois kotoa ja koko perhe on huolesta väkkyränä. Diegoa varsinkin hermostuttaa se, että karkaamisen syy olisi ollut hänen suhteensa Celian kanssa. Samanaikaisesti Guille on saapunut Toulouseen ja yllättää Marcoksen tämän työpaikalla. Guille kertoo heti veljelleen oikean syyn paolle (Tete) ja Marcos on ymmärtäväinen. Hän kuitenkin päättää soittaa isälleen rauhoittaakseen tätä. Diego tietysti vaatii Guilleä takaisin kotiin, mihin poika ei suostu. Tavernassa Diego jatkaa itsensä syyllistämistä, ja päättää että selibaatti ja naisten seurasta kieltäytyminen ovat ainoa oikea ratkaisu tällä hetkellä. Toulousessa Marcos yrittää takoa järkeä päähän ja lupaa harkita Guillen ehdotusta pysyvästä Touloseen jäämisestä, jos Guille menee ensiksi Madridiin hoitamaan asian kunnolla. Guille suostuu siihen vain, jos Marcos tulee mukaan. Diegolle soitetaan heti ja mies onkin iloinen, varsinkin kuin Marcoskin ilmoittaa saapuvansa. Aamulla veljekset tulevat kotiin ja kaikki ovat onnellisia. Kuitenkin hymy hyytyy nopeasti Guillen ilmoittaessa olevansa vain tavaroiden hakureissussa, ja lähtevänsä takaisin Ranskaan seuraavana päivänä. Poikien huoneessa Diego vaatii saada tietää syyn Guillen päätökseen. Hän epäilee syyn olevan Celiassa. Guille kieltää asian olevan se, ja selittää syyn olevan mukamas liian pieniin ympyröihin kyllästymisessä. Diego ei tätä syytä usko, ja pojan matkan estääkseen takavarikoi lentoliput. Ferminin luona käynti ei auta, sieltä ainoa ohje on vain rauhassa sataan laskeminen, että hermot eivät mene. Kotona keskusteluyritykset Guillen kanssa eivät tuota tulosta, tilanne vain pahenee. Myöhemmin Guillen tullessa suihkusta Tete yrittää saada Guilleltä vastauksen, miksi poika on lähdössä. Guille pakenee poikien huoneeseen ja valittaa siellä tilannettaan Marcokselle. Hän sanoo, että ei voi kertoa Tete-tunteistaan Diegolle, koska tietäisi isän valitsevan poikansa tytön sijaa, ja tätä hän ei voi Tetelle tehdä. Tällä on jo riittävästi vaikeuksia. Poikien tietämättä Diego juuri sattuu olemaan oven toisella puolella, ja kuulee koko keskustelun. Diego tapaa Marcoksen myöhemmin varastossa ja paljastaa kuulleensa keskustelun. Hän paljastaa myös todellisen syyn, miksi oli sisarpuolten suhteita vastaan. Hän pyytää Marcokselta vielä apua Guillen pään kääntämisessä, mutta Marcoksen mukaan Guille on jo päätöksensä tehnyt. Illalla Diego luovuttaa ja antaa matkaliput Guillelle, sanoen kuitenkin näiden olevan vain matkaliput. Tete vaatii keittiössä saada tietää, mikä syy Guillellä on, että Diego sen hyväksyisi. Hän ei usko maailmannäkemissyytä, koska tietää, että Diego ei olisi poikaa pois päästänyt samasta syystä ennen. Tyttö lähteekin suuttuneena pois keittiöstä. Illalla pakastepizzan syönti päättyy lyhyeen Teten kohdalta. Boltsi, DVD ja Valdano tulevat ja hakevat Guillen viimeiselle yhteiselle illalle. Pojat ovat huolissaan, että Guille unohtaa heidät kuten hän unohtaisi ensimmäisen tyttöystävän. Guille toteaa vain siihen, että ensimmäinen tyttöystävä oli Tete, ja lähtevänsä juuri siksi pois, koska ei voi tätä unohtaa. Onneksi vieressä olevat jalkapalloilevat pojat pyytävät nelikkoa mukaan peliin, ja ikävät asiat unohdetaan hetkessä. Diego näkee ohi kulkiessaan pojat pelaamassa ja menee kannustamaan poikia. Iloisella mielellä kotiin palaavat Diego ja Guille. Guille lähtiessä pakkamaan, Diego sanoo suoraan Marcokselle kaipaavansa Lucia ja yhteisiä hetkiä. Guillenkin kanssa pystyi puhumaan viime aikoina rauhassa asioista. Tämän kaiken rappusilta kuuleva Guille jää itkevin silmin istumaan. Aamulla Curroa hyvästellessään Guillen mieli alkaa muuttua viimein, ja juuri kyydin ollessa jo ovella Guille ilmoittaa jäävänsä Santa Justaan. Kaikki ovat jälleen tyytyväisiä.

Juonikuvio oli ehdottomasti jakson paras. Draamaa riitti. Saimme myös selville, miksi Diego niin tarmokkaasti vastusti E&M ja G&T pareja. Hän tiesi, että jos yhteen mennään ja sitten sen jälkeen erotaan, niin yhteiselosta ei voi tulla auvoista. Ja näin koko perhe hajoaa. Eli koko juttu likaisesta mielikuvituksesta ei pitänyt paikkaansa. Muutenkin pidin tästä juonikuviosta, koska se toi Marcoksen käymään Madridissa. Teten suuttumuksen siitä, että Diego oli jo päästämässä Guilleä pois, pystyin ymmärtämään. Olisikin ollut mielenkiintoista nähdä, miten asiat olisivat edenneet, jos Tete olisi jo pojan tunteista jo tässä jaksossa kuullut. Olisiko jakson 24 kohtaukset jo nähty?

Edellisessä jaksossa alkanut Celia-suhteen kehitys joutui tämän jakson alussa prioriteeteissa toiseksi. Tavernassa Diego sanoo muille naisten riittävän hänelle, ja selibaatin Benidormissa olevan se paras vaihtoehto. Juuri Diegon kuullessa Guillen takaisintulosuunnitelmista, saapuu Serranoiden luokse Ana, joka hieman flirttailen kertoo olevansa myös kotoa karannut. Diego vastaa samalla mitalla. Koulussa Celian kohdatessaan Diego kertoo, että vaikka Guillen katoamisen syy ei ollut Celia, niin hän ei voi naisen kanssa mitään tehdä. Myöhemmin samana päivänä tavernaan saapuu Anan, joka jälleen kerran käy avoimella tavalla Diegon kanssa pientä teerenpeliä. Tuloksena on yhteinen illallinen. Muut miehet ihmettelevät, että miten Diego voi unohtaa Celian ja sitten heti harrastaa pientä flirttiä Anan kanssa. Tämä saakin Diegon perumaan puhelinviestin avulla Anan kanssa sopimansa illalliset. Huonoksi onneksi Analta on juuri puhelin poissa päältä, joten hän ei saa viestiä. Fiti on samanaikaisesti kyllästymässä ystävänsä saamattomuuteen, ja Diegon nimissä lähettää illalliskutsun ja kukat Celialle. Ja kuinka ollakaan, illalla Diegoa tulee ulos hakeman Celia. Ravintolassa kaikki menee hyvin. Diego kertoo G&T-sotkuista ja muista asioista. Yhtäkkiä hän näkee Anan ja Diegon on pakko mennä toiselle puolelle ravintolaa syömään Anan kanssa. Tuloksena on se, että Diegolla on kaksi seuralaista samassa ravintolassa ja hänen on sukkuloitava näiden välillä. Tietysti naisille lopulta selviää koko juttu, ja Celia lähtee suuttuneena pois. Seuraavana päivänä Diego tulee hieman vastahakoisen Fitin kera koululle selittelemään Celialle tilannetta. Nainen uskoo, että miehet puhuvat totta, ja suostuu uusiin treffeihin, jos ne ovat tällä kertaa vain hänen kanssaan.

Tämä juonikuvio oli ihan hauska. Ana&Diego&Celia-komiodraama meni jälleen kerran aimo harppauksen eteenpäin, huipentuen kauden viimeisessä kahdessa jaksossa. Juonikuvioon liittyi myös yksi hauskimmista kohtauksista jaksossa. Raul, joka oli juuri saapunut Kanarialta, alkoi tietämättään iskeä omaa tätiään (Ana) nähdessään tämän tulevan tavernaan.

Josico haluaisi kahdenkeskeistä aikaa Chonin kanssa, mutta Fiti ja Raul ovat tiellä. Choni väittää, että ei voi perhettään hylätä, ja näin Josico keksii, että hänenkin puoleltaan jonkin olisi syytä asua heidän luonaan. Valinta kohdistuu omaan äitiin, Dona Adelaan. Kaikki menee alussa ihan hyvin, vaikka miehillä on hieman vaikeuksia sopeuta ruokarukousten maailmaan. Choni on haltioissaan anopin paikalla olemisesta ja tekee Adelan olemisesta mahdollisimman mukavan. Real Madrid-pelin vaihtuessa kesken kaiken muuksi, alkaa jo Josicollakin menee jauhot väärään kurkkuun. Fitin ja Raulin kanssa hän keksii tavan saada äiti takaisin omaan kotiinsa. Adelalle annetaan älytön määrä kaikkia töitä, jotta tämä kyllästyisi. Rouva ei ole moksiskaan. Kaikki kulminoituu yhteisellä illallisella, jossa paikalla on myös Santi ja Lourdes. Lourdes ei kestä seurata miten äitiä kohdellaan, vaan pyytää tämän lopulta kotiinsa asumaan. Chonistakin kohtelu ei ole inhimillistä, ja eroaa anopista haikein mielin.

Mielestäni tämä juonikuvio oli ehkä hieman turha. Muuta se ei sarjalle tuonut, kun sen, että tosin kuin Santi, Choni viihtyy kyllä anoppinsa seurassa.

Tässä tämänkertainen jaksoranking. Ensi viikolla sitten taas lisää.

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kkiljun » Ma Heinä 18, 2011 2:44

Edellisen jaksoranking tekstin Celia&Diego&Ana-kappaleeseen on lisättävä se, että ehkä jakson ravintolakohtaus on pieni viittaus erääseen jenkkielokuvaan. Kyseessä olisi Robin Williamsin tähdittämä elokuva "Mrs. Doubtfire". Elokuvan pääjuonenahan on se, että ollakseen lastensa kanssa Williamsin esittämä koomikkoalalla työskentelevä mies tekeytyy vanhaksi lastenhoitajarouvaksi. Serranoiden jakson 122 tavoin elokuvassa on kohtaus, missä Williamsin Danie/Mrs. Doubtfire illalistaa samassa ravintolassa sekä omana itsenään mahdollisen työnantajan kanssa että Mrs Doubtfirena omien lastensa ja ex-vaimonsa kanssa (mukana myös vaimon uusi mies alias Pierce Brosnan). Ja kuten arrvta saattaa, Williamsin hahmon kahtena henkilönä illalastamien paljastuu lopulta kaikille osapuolille. Eli aika samanlainen kohtaus kuin jaksossa 122. Erona tietysti se, että Diegon ei pitänyt välillä muuttaa henkilölliyyttään sukkulodessaan Celian ja Anan välillä.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kkiljun » Pe Heinä 22, 2011 12:01

Sijalla 113: Jakso 99: Alku aina hankalaa (Aquí huele a perro)

Seuraavan sijan jaksorankingissa saavuttaa kuudennen tuotantokauden toinen jakso, tarkemmin sanottuna jakso 99.

Diego ja Santi ovat myyneet tavernan Emilialle ja jääneet sinne töihin. He eivät ole vieläkään ole kertoneet totuutta Lucialle ja Lourdesille, ja väittävät vieläkin tavernan olevan remontissa. Emilian alaisena työskenteleminen ei oikein onnistu, varsinkaan Santilta. Santin pinna palaa lopullisesti Emilian vaatiessa, että veljesten isän muotokuva poistetaan kunniapaikaltaan. Diego ja Santi lähtevät vihaisina pois tavernasta isän muotokuva seuranaan. Emilia käy koululla, missä hän tutustuu Luciaan ja Lourdesiin. Kouluun tulon syynä on oman tyttären, Sun, koulutusmahdollisuudet. Naiskolmikko rupattelee hetken keskenään, ja paljastaa ostaneensa juuri tavernan, ja päässeensä juuri eroon hankalista työntekijöistä. Autuaan tietämättömät Lucia ja Lourdes iloisesti kertovat miestensä olevan samalla alalla. Santi ja Diego ovat tällä välin etsineet työpaikkoja ilman suurempaa menestystä. Lopulta mieskaksikko pääsee töihin supermarkettiin, Diego viininmaistiaisten ojentajana ja Santi potkulaudalla liikkuvana apurina. Lourdes, ja varsinkin Lucia, ovat jo pitkään epäilleet, että miehillä ei ole kaikki hyvin. Lucia on huolettanut Diegon vaisuus sängyssä. Joten piristääkseen miehiä, ja järjestävät äyriäisillallisen. Ja kuinka ollakaan, naiset tulevat juuri samaan supermarketiin ostoksille, jossa miehet ovat salaa töissä. Onneksi mukana on Fiti, joka onnistuu pelastamaan mieskaksikon pulasta. Lucian ja Lourdes päättävät ostosten jälkeen mennä tavernaan yllättääkseen miehet. Yllätys onkin valtava heille, heidän tavatessa Emilian yksin tiskin takana. Selvitettyään mikä oli kauppahinta, naiset lähtevät ja yrittävät saada miehet kiinni valehtelusta, siinä kumminkin onnistumatta. Illalla äyriäisillallisella tunnelma on kireä. Santi ja Diego eivät ole myös remonttivalhettaan kunnolla suunnitelleet, koska puhut molemmat vaimolleen ihan toista mitä toinen. Yöllä sekä Serrano-Gomezeilla että Serrano-Salgadoilla aviopeti on kylmä. Aamulla naiskaksikko päättää seurata miehiään, ja löytävät heidät lopulta supermarketista. Paikalle on salaisuuden jo tietävä Fiti, jonka avulla naiset viimein kuulevat koko totuuden. Vaimojen avulla miehet saavat työnsä tavernassa takaisi, vaikka Emilia Santia Tasmanian tuholaiseksi kutsuikin. Padren taulun sijoittamisesta ja oikeasta tavasta käyttää kahvikonetta ei päästä vielä sopuun, joten edessä on hankala yhteistyö. Kotona lapset saavat viimein kuulla perheen epäonnesta.

Juonikuvio oli ihan ok. Santin ja Diegon yritykset valehdella vaimoille hauskoja, varsinkin kun he puhuivat aivan muuta kun toinen. Emilian ja Santin pienet kinastelut olivat kyllä ihan hauskoja.

Jos veljeksillä menee huonosti samaa voi sanoa Fitistä. Pettämänsä ystävän, Diegon, kotona asuva Fiti on kuitenkin täysillä voimilla etsimässä työpaikkaa. Tukena hommassa hänellä on siskonsa Choni. Työ löytyykin, mutta hommaa kuuluu isoja ja pieniä nelijalkaisia olentoja. Eli Fitin alkaa toimia koiranulkoiluttajana. Hämätäkseen muita Fiti väittää olevansa autokauppias. Tyylikkäällä puvulla liikkuminenkin on juuri ajateltu korostamaan tätä valheellista työtä. Raulin on varsinkin uskottava isänsä olevan hyvässä työpaikassa. Kuitenkin Diegon ja Santin ikävyyksien paljastuttua kaikille, Fitikin huomaa, että olisi syytä olla rehellinen. Joten jakson lopussa tapahtuneen rehellisyysaallon aikana Fiti paljastaa kaikille totuuden työstään.

Juonikuvio oli ihan hyvä, vaikka ei niin kiinnostava. Fitillä oli aika lailla samoja ongelmia kuin Diegolla ja Santillakin, joten juonikuvio oli siten vahvasti yhteydessä edelliseen juonikuvioon. Äijätrion huonot välit olivat myös tärkeällä tavalla esillä jaksossa. Santi oli vielä Fitille käärmeissään, mutta Diego alkoi jo hieman pehmetä. Hän sanoikin Fitille, että vaikka mies heidät pettikin, aina Serranoiden on tilaa asua.

Teten ja Guillen suhde oli jäänyt viime jakson jälkeen siihen tilanteeseen, että Guillellä oli vielä tunteita, mutta Tetellä ei. Jakson alussa koulussa Guille huomaa Teten ja Yolin tehneen testin, minkälainen heistä olisi täydellinen mies. Guilleä on asiasta liian huolissaan ja utelias, että voi muuta kun mennä tutkimaan asiaa tarkemmin. Jenginsä kanssa Guillelle selviää, että Tete hakee täydellistä miestä, 9,5 miestä. 10 ei voida testin mukaan nousta, koska silloin oltaisiin homo. Lucian sisarenpoika, Manu, on juuri ilmoittanut saapuvansa käymään Serranoilla, ja ehkä asumaankin pariksi päiväksi. Tete ei ole asiasta niin innoissaan, koska muistaa serkkupojan tukevahkona poikana. Yllätys onkin mieluinen, kun Manu saapuu muodonmuutoksen turvin paikalle. Guille joutuu Teten ihailevia katseita vierestä seuraten toteamaan, että siinä se 9,5 mies on. Koulussa hän jengeineen asiasta valittaa, kunnes muistavat, että 10 pisteen mies voi olla vain homo. Eli ei muuta kun Manusta tekemään homoa. Kotona poikien huoneessa alkaa ideointi, johon huoneeseen saapuva Raul vielä pian innokkaasti mukaan liittyy. Teten ja Yolin ollessa ihailemassa pyöräilevää Manua, päättävät Raul ja Guille aloittaa Teten pään kääntämiseen, Manun homouden puolelle. Poikakaksikon suunnitelmat eivät kuitenkaan toimi. Joten ei muuta kun plan B käyttöön. Illalla Manu haluaa karvanpoistoainetta, jotta voisi ajaa pyöräänsä paljain säärin (parantaa ilmanhallintaa pyöräillessä). Pojilla ei ole sitä, mutta keksivät näin heti tavan saada Tete uskomaan Manun homoutta. Guille menee Teten luokse ja puheillaan saa tytön uskomaan, että poika on homo jos tulee ja pyytää karvanpoistovoidetta. Niin tapahtuu, ja Tete on aivan järkyttynyt asiasta. Aamulla tyttö alkaakin jo käyttää Manua hyväkseen, mm. vaatteiden valinnassa. Iltapäivällä Teten luokse saapuu Afri, joka on myös aivan ymmällään uutisesta. He alkavat kokeilla eri vaatteita ja pyytävät Manu makuutuomariksi. He sanovat pojalle, että homous tekee miehestä harmittomamman ja herkemmän. Manu on ensiksi paljastaa olevansa hetero, mutta uudet näkymät nähdessään muuttaa mielen. Manulle nautinnollisen näytöksen jälkeen, Manu menee alas olohuoneeseen, missä Guille ja Raul istuvat. Manu paljastaa heille tietävänsä poikien valheesta, mutta sanoo että ainakin näki kaikkea kivaa. Guilleltä hän vaatii totuuden kertomista. Guillen on ensin asiaa vastaan, mutta Manun Africa-kommenteista ärsyyntynyt Raul pakottaa pojan toimiin. Joten samaisessa rehellisyysaallossa, Guille paljastaa kaikille (tarkoitettiin vain Teten korviin) Manun olevan hetero.

Juonikuvio oli ihan ok, vaikka toi sarjaan mukaan kahteen suhteeseen (G&T, A&R) vahvasti vaikuttaneen Manun. Jaksossa käytetty homokuvio oli myös jo kertausta. Jaksossa 31 Raul on samanlaisessa tilanteessa, Marcoksen ja Chukyn silloin muuttaessa hänet homoksi. Jaksosta 31 löytyy myös identtinen riisumiskohtaus tyttöjen makuuhuoneessa. Nautiskelijana oli silloin vain Raul sulojensa esittelijänä Afri, tuntematon tyttö ja vähemmissä määrin Eva. Nautiskelijan ajatus paljastaa ensin totuus, ja sitten vaihtaa mielipidettä on myös identtinen molempien jaksojen homokuviossa. Eli kaikkinensa juonikuvio oli ihan hauska. Se toi vain ikäviä asioita mukaan sarjaan ja koko homokuvio oli jo ennestään nähty. Kuvio sisälsi myös hauskoja vuorosanoja, kuten Valdanon: Manun homo asuu erittäin syvällä (tai jotain sinne päin).

Tässä tämänkertainen jaksoranking. Ensi viikolla sitten taas lisää.

Saa kommentoida.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kkiljun » Pe Heinä 29, 2011 11:16

Sijalla 112: Jakso 117: Vasemman jalan tahti (Un año de soledad)

Seuraava sijan jaksorankingissa saavuttaa kuudennen tuotantokauden 20 jakso, eli jakso 117.

Diego on ollut jo pitempään yksinäinen. Kotona mikään ei onnistu, lapset eivät liiaksi välitä. Fiti ja Santi tuntuvat myös tekevän liiaksi muita asioita. Diego on suunnitellut illaksi mukavan aterian Real-Barcelona-pelin katsomiseksi. Tavernassa sekä Fiti että Santi peruuttavat tulonsa. Paikalla oleva Fermin ehdottaa, että Diego tulisi hänen seurassaan ystäviään tapaamaan, mutta Diego on vielä varma, että joku hänen kanssaan tulisi jalkapalloa katsomaan. Viimeisen oljenkorren, Curron pettäessä, Diego menee Ferminin ja tämän kavereiden kanssa ulos. Tapaaminen ei oikein suju, Diegon ollessa liian erilainen. Kotona Diego menee niin pitkälle, että soittaa yksinäisten auttajapuhelimeen, nukahtaen lopulta sohvaan. Aamulla Carmen ja lapset näkevät Diegon sohvalla, ja alkavat huolestumaan miehen tilasta. Ferminin luokse saapuu samana päivänä tilanteestaan ahdistunut Diego. Fermin ehdottaa, että Diegon pitäisi avartaa ystäväpiiriään isommaksi pelkästä Fitistä ja Santista. Kesken työpäivän Diegolle lähtee baariin pikatreffitapahtumaan. Santi ja Fiti ovat hieman ymmällään asiasta, mutta onneksi paikalla oleva Fermin pystyy asian nopeasti selittämään. Toki psykologin täytyy normaalin suoran puheen sijaan puhua moottoriteistä ja sivuteistä, mutta viesti menee perille. Diegon on aika hieman avartaa kaveripiiriään. Santi ja Fiti eivät tästä niin paljoa pidä, mutta suostuvat kontrolloituun laajentumiseen. Eli ei muuta kun Diegoa vakoilemaan. Tapahtuma on Diegon osalta täydellinen katastrofi. Kukaan ei jaksa hänen puheitaan kuunnella, ja hän ei saa keneltäkään puhelinnumeroa. Masentuneena mies lähtee pois. Kävellessään puistossa Diego kohtaa ohi juoksevan Celian. Nainen pysähtyy ja he alkavat keskenään jutella. Siinä jutellessa selviää, että Celiakin juuri Madridiin tulleena on hieman vailla ystäviä. Fermin on hänetkin samaan treffitapahtumaan houkutellut ja Celiakaan ei siitä pitänyt. Mukavan jutustelun jälkeen Diego kysyy, haluaisiko Celia syödä illalla yhdessä hänen, Fitin ja Santin kanssa. Naine suostuu oitis ajatukseen. Kuitenkin Santi ja Fiti jättävät tulematta illalla, huolestuttaen Diegoa yhä enemmän. Miehet päättivät keskenään, että parempi antaa miehelle tilaa avartaa piirejänsä. Carmen saapuu kesken illallisen paikalle ja Diegolla onkin naisten kanssa oikein mukava illallinen. Seuraavana päivän koulussa Diego valittaa Fitin ja Santin välinpitämättömyydestä Ferminille. Samanaikaisesti valituksen aiheet saapuvat koululle, koska heitä Diegon vältteleminen alkaa jo hieman rassaamaan. Koulu vessassa lopulta äijätrio kohtaa jälleen ja lyhyen keskustelun jälkeen Fiti ja Santi lupaavat auttaa Diegoa kaikessa.

Juonikuvio olio ihan ok, vaikka perusjuonteeltaan hieman synkkä. Diegoa tuli kyllä hieman sääli. Jakson espanjalainen nimi un año de soledad viittaa tähän juonikuvioon. Se on myös epäsuora viittaus Gabriel García Márquesin kirjaan Cien años de soledad, joka Suomessa tunnetaan nimellä Sadan vuoden yksinäisyys (Jakson suomenkielinen nimi tuttuun tapaan aivan päin honkia). Diego ja Celia ottavat jaksossa jo merkittäviä mutta vielä pieniä askelia kohti yhtyeenmenemistään. Tämä kehitys on kuitenkin jo edellisessä jaksossa ollut nähtävissä.

Santiaquin on Chonin ja Josicon hoivissa ja kauppakeskuksessa ollessaan he herättävät lastenmainosten tekijöiden huomion. Choni ja Josico valehtelevat olevansa täysin vastuussa pojasta, ja vievät pojan mainokseen saaden siitä mukavan palkan. Poikaa myös kehutaan erittäin söpöksi. Santi ja Lourdes saavat sillä välin kuulla pojan häviämisestä. Santi löytää pojan Chonin ja Josicon seurasta tavernan takahuoneesta ja saa kuulla kaksikon seikkailuista. Choni ja Josico saavat Santin puolelleen ja tämä lupaa pehmittää Lourdesia. Lourdes on kuitenkin täysin asiaa vastaan ja sanoo, että lapsiaan tuollaisiin mainoksien vievien vanhempien olisi syytä hävetä. Santi yrittää vielä Josicon avulla kääntää Lourdesin päätä, mutta mikään ei auta. Supermarketissa Chonin ja Celian ollessaan huomaa Lourdeskin viimein poikansa mainoksissa. Hän säntää äkkiä Santin luokse, joka selittää koko jutun. Tämä on ylpeänä siitä, että onnistui kieltämään Josicolta pojan viemisen toiseen kuvaukseen. Lastentarhaan soittaessaan kaksikolle selviää, että Josico on käynyt hakemassa lapsen. Ei muuta, kuin nopeasti kuvauspaikalle. Siellä Lourdes ja Santi vihaisesti ottavat Santiaquinin huostaansa. Paikalla olevien vanhempien hieman piikikkäät kommentit Santiaquinin huonoudesta, saavat Lourdesin lopulta kääntämään päänsä. Koko joukko palaa takaisin, mutta lähtee lopulta jälleen suuttuneena pois. Santiaquinin peppu kun oli ainoa mainokseen kelpaava ruumiinosa.

Juonikuvio oli ihan hauska. Choni Josicon kanssa onnistuu selvästi aina sekoilemaan Santiaquinia hoitaessaan. Juonikuviosta on tietysti sanottava se, että se on jälleen kerran jo vanha ja muissa sarjoissa nähty. NM-sarjassa supernenasit tekevät saman Maurin ja Bean lapselle (sarjan jakso 44). Ja koska tiedämme sarjojen alkaneen samaan aikaan, voimme hyvin väittää vauva mainoksessa-kuvion olleen ensimmäisenä NM-sarjassa.

Tete on taas ihastumassa Manuun. Tyttö saa lisämahdollisuuksia miehen ihailemiseen Manun aloittaessa jumppatuntien pidon luokassa. Guille seuraa tilannetta mustankipeänä vierestä eikä voi muuta kuin pelleillä. Manu rankaisee Guilleä ja tämän kumppaneita ja pakottaa nämä lisäharjoituksiin. Guille lupaa mielessään, että tämä ei tähän jää. Kuningasperheen tapaamisesta valokuvan kera palaavat Lourdes ja Fermin antavat Guillelle loistavan kostoidean. Illalla Manu jää viimeisenä koululle ja unohtaa lukit ulko-oven. Guille jengeineen murtautuu sisään ja Manun kiusaksi maalaavat kuningasparia, Ferminiä ja Lourdesia kuvaavan taulun piloille. Aamulla Lourdes ja Fermin ovat asiasta raivoissaan ja vaativat Manua tilille. Tämä myöntää unohtaneensa oven auki, mutta ei olleensa se joka vandalisoi valokuvan. Lourdes ja Fermin menevät luokkiin ja Guillen ja kumppaneiden luokassa suoraan syyttävät Guilleä tapahtumasta. Guille on rauhassa eikä välitä asiasta. Kotona tullessaan ja hetken Manun kanssa nahisteltuaan joutuu Guille Teten toimesta vedetyksi keittiöön. Tyttö vaatii tietää, miksi Guille tekee näin Manulle ja Guille sanoo, että mene vain ja kerro Manulle, niin hän tietää tunteesi. Koulussa muiden oppilaiden silmissä suureksi muuttunut Guille suunnittelee jengeineen jo uutta jäynää Manulle. He aikovat filmata Manua tämän tavatessa oppilaan koulussa kuhertelua varten. Tässä vaiheessa ryhmän ainoa naisjäsen, Su, päättää jättäytyä pois leikistä. Tavernassa hän ei voi pitää suutansa kiinni, vaan paljastaa suunnitelman Tetelle ja Yolille. Joten illalla tytön sijaan Tete saapuu Manun luokse, ja varoittaa tätä. Pojat ovat samanaikaisesti seinän toisella puolella valmiina kuvaamaan. He jäävät kiinni ja Guillen ja Manun välille kehkeytyy tappelu. Seuraavana päivänä Manulle selviää, että kaikesta tästä löytyy nauhoitettu kasetti. Guillen ja Manun + muiden kolttoset uhkaavat siis paljastua. DVD:n loistavien tietokonetaitojen avulla he onnistuvat muuttamaan oikean levyn tilalle toisen ja säästyvät siten ongelmista.

Juonikuvio oli ihan ok, vaikka asetti taas parrasvaloihin Manu&Tete&Guille-kolmiodraaman. Guillen mustasukkaisuus oli koko jakson ajan selvästi nähtävissä. Selvimmin tämän mielestäni näki koulun tappelukohtauksen jälkeen, kun Guille toteaa että Manulla on sentään serkkutyttö auttamassa.

Tässä tämänkertainen jaksoranking. Jatkoa seuraa.

Saa kommentoida!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kkiljun » Pe Elo 05, 2011 11:41

Sijalla 11: Jakso 102: Sopeutumaton (Il bambino della strada)

Seuraavan sijan jaksorankingissa saavuttaa kuudennen tuotantokauden 5 jakso., eli jakso 102.

Real Madrid on päässyt jalkapallossa finaaliin ja äijätrio haluaisi, että peliä näytetään tavernassa. Emilia on kuitenkin jyrkästi asiaa vastaan. Emilia saa samaan aikaan kutsun ex-miehensä häihin. Häntä ei yhtään huvittaisi mennä häihin, mutta tietää tämän olevan ainoa keino elatusavun saamiseksi Su-tytärtä varten. Su ei suostu tulemaan matkalle ja Emilia on hieman epätoivoinen. Fiti, joka on hieman ihastunut Emiliaan, ehdottaa että voisi tulla naisen mukana häihin näin vain työntekijä-pomo tasolla jotta Santi ja Diego eivät epäilisi Emilian suosivan yhtä työntekijää. Emilia suostuu tuumaan, mutta Serranon veljekset ovat asiasta hieman käärmeissään. Lepyttääkseen kanssatyöntekijöitään Fiti paljastaa, että hän voi vaihtaa Emilialta saamansa ykkösluokan lipun kolmeen turistuluokan lippuun, jotta veljekset pääsisivät myös mukaan Milanoon. Ei kuin tuumasta toimeen. Milanossa kaikki sujuu alussa hyvin. Tosin ruuhkat ovat yhtä pahoja kuin Madridissa. Jotta veljekset ehtisivät areenalle enne peliä, lähtevät he pois taksista ja Fiti lupautuu tulevansa myöhemmin paikalle. Fiti ja Emilia menevät ex-miehen häihin, ja Emilia joutuu kohtaamaan ex-miehensä tämän uuden vaimon mallivaimon kanssa. Fitin hän esittelee hienona taiteilijana ja mies on täysin mukana leikissä. Serranon veljekset ovat sillä välin päässeet stadionille ja huomanneet siellä, että liput ovat Fitillä. Eli ei muuta auta kuin lähteä häihin, jossa Fiti hauskuutta kaikkia vierailijoita vitseillään. Veljesten paikalle saapuessa heitä ei ensiksi päästetä sisälle. He kuitenkin vilahtavat sisälle, mutta joutuvat heti ongelmiin. Emilian ex-mies luulee virheellisesti kaksikon olevan kuuluisa muotisuunnittelijapari Victorio ja Lucchino. Diego ja Santi joutuvat pahempaan ongelmaan mallivaimon hääpuvun rikkoutuessa ja heidän joutuessa sitä korjaamaan. Siellä ex-mies saa viimein kuulla koko totuuden. Emilia saa allekirjoituksen kiristettyä elatuspaperiinsa, joten nelikko lähtee näin tyytyväisenä kohti kotia. Tavernassa saavuttuaan Diego ja Santi huomauttavat, että Fiti taitaa olla ihastunut Emiliaan.

Tämä juonikuvio oli ihan hyvä. Fitin Emilia-ihastus on selvästi nähtävissä ja mukavaa seurattavaa. Äijätrion seikkailu Milanossa oli myös erittäin hauska, kuten kaikki kolmikon (tai joskus kaksikon) seikkailut vieraissa maissa.

Emilian tytär Su on aloittamassa ensimmäistä koulupäiväänsä ja lapsia on kotona käsketty käyttäytymään kunnolla. Koulussa Lucian pyytää vielä Teteä olemaan Sun kaveri Teten mielipahaksi. Nuoret menevät myöhemmin päivällä Serranoille, missä Tete sanoo suoraan tilanteen olevan tälle epämukava. Emilia olla tällä välin paljastanut Sulle tämän isän uusista häistä ja tilanteesta ahdistunut Su tulee Serranoille, jotta voisi jutella asiasta Teten kanssa. Seuraavana päivänä Milanoon lähtevä Emilia pakottaa Sun menemään Serranoille yöksi. Lucia suostuu hieman vastahakoisesti tuumaan. Hänellä ja muilla opettajilla on sellainen tunne, että Su on niin sanottu ongelmanuori. Siinä paha missä mainitaan: Teten kanssa jutteleva Su päättää kesken koulupäivän riisua vaatteensa. Lucian, Lourdes ovat aivan neuvottomia mitä tehdä. Fermiin kanssa juttelu ei auta. Su vastaa kaikkiin kysymyksiin kapinallisen teinin tavoin, ja Fermin lopulta marssii turhautuneena ulos tapaamisesta. Illalla Serranoilla Sun kapinamieli jatkuu. Hän suoranaisesti pottuilee Lucialle ja puhuu tästä pahaa Tetelle ja Guillelle. Tete huomauttaa Sulle luulevansa tämän olevan normaali vanhempiensa aviokriisin keskelle jäänyt lapsi, joka yrittää huonolla käytöksellään saada huomiota. Su ei tästä kommentista paljoa välitä vaan ehdottaa bileiden järjestämistä tavernassa. Juhlat menevät hyvin siihen asti, kun Serranoiden kotiovelle saapuu kaksi vahingossa kaksi juhliin menijää. Lucia, Lourdes ja Choni menevät raivoa puhkuen lopettamaan juhlat. Lucia on varsinkin raivostunut. Su kuitenkin jatkaa pottuilemistaan ja saa lopulta Lucialta korvapuustin. Su lähtee vihaisena pois saaden seurakseen äitinsä käytöksestä järkyttyneen Teten. Serranon varastossa piileskellessään Tete sanoo olevansa pettynyt ja suuttunut äidilleen. Su on kuitenkin sitä mieltä, että hänen viittoamaa tietä ei kannata seurata, vaan on parasta pysyä väleissä vanhempiensa kanssa. Aamulla tyttökaksikko palaa kotiin. Tete on hieman näreissään tekoansa häpeilevälle Lucialle. Su kuitenkin lupaa tyttöjen auttavan tavernan siivoamisessa. Emilian saapuessa takaisin kotiin ovat Lucia ja Su sitten kuin ei mitään olisi tapahtunut. Tete samalla hieman alkaa taas muuttaa mielipidettä äidistään.

Juonikuvio oli ihan mielenkiintoinen. Su oli tietysti hieman ärsyttävä kapinamielellään. Hän sai myös Teten hetkeksi suuttumaan omalle äidilleen, mikä tietysti ei ollut niin hauska asia.

Raul on jatkanut työskentelyä lääkkeiden koekaniinina ja tulokset eivät ole olleet aina niitä parhaita. Fiti ja Afri ovat jo alkaneet kyllästyä Raulin laiskuuteen ja vaativat molemmat tätä hankkimaan työtä. Fiti kertoo ongelmistaan Chonille ja Serranon veljeksille, kun Afrilla on taas tukenaan Manu. Afri sanoo Manulle tarvitsevansa järkevän, aikuisesti käyttäytyvän poikaystävän, joka ei asua isänsä kanssa. Uudet lääkkeet ovat jo tuottaneet haittavaikutusta Raulille. Tämä mm. unohtelee alvariinsa asioita. Choni saa järjestettyä veljenpojalle paikan koulun siivoojana. Ensimmäisenä päivänä töissä Raul saa Manun ja Afrin kiinni suutelemasta. Afri on tietysti asiasta huolissaan samoin Manu. Seuraavana päivänä Manu yrittää puhua Raulin kanssa asiasta, mutta tämä ei ole moksiskaan, koska ei asiaa muista. Koulussa unohtelut jatkuvat. Choni lähettää pojan moppia hakemaan, mutta tämä unohtaa hetkessä asian. Afri näkee poikaystävänsä sekoilun ja huolestuu. Afrin balettitunnin aikana Raul tulee keräämään koripalloja pois eikä huomaa näiden putoavan koko ajan ulos rikkinäisestä korista. Afri huolestuu siten vieläkin enemmän. Raulin pyyhkiessä luokan Afri tulee jälleen juttelemaan. Puhumisesta ei tule mitään ja Raul typertyy lopulta tajuttomana maahan. Serranoilla Afri saa viimein tietää Raulin olleen lääkkeiden koekaniinina. Raul sanoo, että haluaisi tehdä oikeita töitä, mutta ei vain saa mitään. Afri vastaa tähän, että onko Raulin oltava tällainen juntti, mutta sanoo rakastavansa poikaa. Afri lähtee hieman epäilevin mielin pois Serranoilta. Seuraavana aamuna Afri tulee taas käymään ja haluaa puhua Raulille. Afri kertoo Manu-suudelmastaan ja sanoo haluavansa olla yhdessä Raulin kanssa. Raul lupaa hakea töitä jotta pari voisi ostaa itselleen yhteisen asunnon. Manu-suudelma hän toteaa, vaan että ei halua puhua ikävistä asioista vaan vain unohtaa ne.

Tämä juonikuvio oli se ehkä jakson hölmöin ja huonoin. Raulin lääkesekoilut tosin olivat ihan hauskoja. Sekoilut veivät kuitenkin Afria lähemmäksi kohti Manun syliä ja tämä tietysti seuraavia jaksoja ajatellen ei ole mikään positiivinen asia. Raulin olisi mielestäni pitänyt puhua enemmän Afrin kanssa Manun ja Afrin suudelmasta. Nyt asia painettiin vain villaisella ja se unohdettiin. Kuten tiedämme, ei kauan tästä, niin Afri on taas Manun sylissä.

Tässä oli tämänkertainen jaksoranking. Seuraavalla viikolla sitten seuraava. Seuraava tulee luultavimmin normaalista aikataulusta poiketen jo torstaina.

Saa kommentoida!

Vaikea oli jälleen kerran valinta.
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kkiljun » La Elo 13, 2011 10:48

Sijalla 110: Jakso 90: Raskas opinahjo (El primer Serrano universitario)

Seuraavan sijan jaksorankingissa saavuttaa viidennen tuotantokauden 19 jakso, eli jakso 90.

Diego on menossa ensimmäistä kertaa psykologian luennolleen yliopistoon ja mies on syystäkin hermona. Vaatteiden valinta mm. kestää tovin. Kaikki muut kuitenkin tukevat miestä aikomuksessaan ja tämä helpottaa Diegoa. Tulisihan hänestä ensimmäinen yliopiston käynyt Serrano. Santi on ainoa joka on hieman epäileväinen koko asian suhteen. Fiti haluaa olla parhaalle ystävälleen avuksi, ja tarjoaa kyydin Diegolle yliopistolle. Yliopistossa Diegon tunne väärässä paikassa olemisesta kasvaa, ja hänellä kestää oman aikansa löytää oikea luokkahuone. Luokkansa kanssa tutustuminen ei myöskään suju hyvin. Luokassa ollut vahtimestari erehdyksissään luulee Diegoa opettajaksi, ja pyytää tätä esittäytymään luokan edessä. Samassa paikalle saapuu oikea opettaja, Gloria, joka sai jo yliopiston pihamaalla Fitistä itselleen ihailijan. Totuuden paljastuessa Diego menee häpeillen penkille ja saa luokkakavereiltaan jo kutsumanimen härkätaistelija-tavernanpitäjä. Hieman allapäin Diego palaa ensimmäisen päivän jälkeen tavernaan, jossa Lucia, Carmen, Lourdes, Fiti, Choni, Santi ja Grogui ottavat hänet vastaavan perinteisen opiskelijalaulun voimin. Kaikki paikalla olijat kehuvat vuolaasti Diegoa tämän valinnasta ja kertovat olevansa hänestä ylpeitä. Santi ja Carmen tosin ovat hieman maltillisempia kehujensa kanssa, Groguin ollessa suurimmaksi osaksi aikaa hiljaa. Seuraavana aamuna Diego alkaa potea jälleen kerran omaa jännityksestä johtuvaa sairautta, eli pahoinvointia. Kaikkien muiden lähtiessä hän myöntää Fitille edellisen päivän olleen täysi katastrofi, ja melkein pelkäävänsä koululle menoa. Opettajana toiminut Gloria saa varsinkin mieheltä kovan tuomion. Fiti, joka haluaa ystäväänsä auttaa, tarjoutuu tulemaan seuraksi ja tueksi seuraavalle tunnille. Tärkeämpi motiivi on tietysti tämän ihana naisopiskelijan (Gloria) uudelleentapaaminen. Luokkaan astuessaan Fiti lupaa, että kukaan ei tule Diegoa häiritsemään. Fiti kuitenkin saa kokea järkytyksen Diegon opettajan paljastuttaessa Fitin kiinnostuksen kohteeksi, eli samaiseksi Gloriaksi. Gloria aloittaa uuden tunnin edellisen tunnin kertauksella, ja kun kukaan hyvän opiskelijan tapoja noudattaen ei suostu vapaaehtoisesti puhumaan, valitsee Gloria vastaajaksi Diegon. Tämä ei tietysti tiedä asiasta mitään, ja Gloria haluaakin seuraavaksi tietää, miksi Diego ylipäätänsä on kurssilla. Tähänkään miehellä ei ole vastausta ja Fiti astuukin Diegon tilalle ja kertoo Diegon syyksi kaikki Lucia-sotkut. Tässäkin Fitin motiivina oli Glorian hurmaaminen. Tunnilta lähtiessä Diego on vielä epävarmempi asian suhteen, mutta Fiti on taas onnensa kukkuloilla ollessaan vakuuttunut hänen ja Glorian välillä käydystä silmäpelistä. Kotona Diego yrittää lasten kanssa oppia ainettaan, mutta Curro on se, joka ymmärtää heti isänsä oppiasiat. Fiti saapuu siinä vaiheessa paikalle, ja kyselee heti miten saisi lisäkontaktia Gloriaan päin. Diego ei ole halukas auttamaan ystäväänsä asiassa, mutta Fiti salaa urkkii Glorian yhteistiedot selville. Ja kuinka ollakaan hetken päästä soi Serranoiden ovikello, ja oven takana seisoo Gloria. Hän luulee Diegon kutsuneen hänet avun tarpeen takia, ja kaksikko aloittaakin heti työskentelyn Diegon ollessa tilanteesta hieman hämillään. Fiti on samanaikaisesti yläkerran vessassa siistiytymässä ja salakavalasti hiipii alas ja mukamas saapuu ovesta juuri sisälle. Hän tietysti pyrkii peittämään sen tosiasian, että asuu Serranoilla. Jos tämä Fitin hieno sisääntulo ei olisi ainoa yllätys, saapuu Luciakin samalla kotiin. Ja sattuipa mukavasti: Gloria ja Lucia ovat vanhoja tuttuja. Naisten ollessa keittiössä, Fiti esittelee Diegolle hienoa pettämätöntä iskumenetelmäänsä. Siitä tuleekin täysi munkki, ja Gloria luulee Fitiä loppuillasta jo hieman hulluksi. Seuraavana aamuna, Diego on menossa ensimmäiseen kokeeseen silminnähden epämukavin tuntein. Curro, Lucia ja muut ovat juuri lähdössä kouluun ja löytävät Diegon piileskelemästä varastosta. Lopulta Diego kertoo kaikille, että ei halua jatkaa opiskelijatouhuja. Tavernassa hän sanoo Santille, että hänenkin paikkansa on tavernassa eikä yliopistossa. Koko joukko, Santi innokkaasti mukana, saavat kuitenkin Diegon pään käännettyä ja tämä menee kuin meneekin yliopistolle suorittamaan ensimmäistä koettaan. Kokeen jälkeen Diego kutsuu kaikki opiskelijatoverinsa tavernaan tarjoten Santin harmiksi ensimmäisen kaljan ilmaisena.

Tämä juonikuvio oli ihan hauska ja pidin siinä varsinkin Fitin yrityksistä hurmata Gloria. Juonikuviossa on paljon samaa kuin NM- sarjan juonikuviossa, missä Emilio menee uutena oppilaana Yliopistoon. Molemmissa tapauksissa miehet ovat kuin olisivat aivan väärässä paikassa ja selvästi tuntevat itsensä epämukavaksi. Diegon seikkailut oli mielestäni tehty huomattavasti paremmin, ja Fiti/Gloria jutut olivat kyllä jakson parhaimmistoa. Miten Fiti nyt keksikään, että käsien ojossa pitäminen parantaisi mahdollisuuksia.

Diegon aloittaessa opiskelut yliopistossa on Santi jätetty yksin Groguin kanssa tavernaa hoitamaan. Santin paineet vain lisääntyvät tarkastajan ilmoittaessa piakkoin tulevan tarkastuskäynnille. Eli taverna pitää siivota ja mahdollisimman nopeasti. Samaan aikaan tulevat muut paikalle ja haluavat järjestää pienet juhlat Diegolle ensimmäisen opiskelupäivän kunniaksi. Grogui viisaana huomauttaakin, että milloin tässä sitten siivoamaan ehditään. Santin mielipahaa lisää, että kaikki ovat jälleen Diegon paikalle saapuessa ylpeitä hänestä. Diego antaa kaikille, paitsi Santille kiitosta. Santin mielipahaa vain lisää, se että Diegosta ylpeiden joukon etunenässä häärii Lourdes, sanoen mm. että muidenkin olisi syytä ottaa mallia Diegosta mallia. Carmen tuntuu olevan ainoa, joka huomaa Santin kärsivän. Santin huolet vaan kasvavat Groguin loukkaantuessa pahasti. Eli asiassa ei auta muu kuin Afrin ja Josicon palkkaaminen avuksi. Koko päivän miehen kärsimystä seurannut Carmen saapuu illalla paikalle miestä auttamaan. Pienten tapahtumien seurauksena Carmen onnistuu kaatamaan kuumaa kahvia Santin päälle. Lourditas on saman aikaan koululla tullut siihen tulokseen, että on jättänyt koko päivän Santin täysin huomioimatta. Hän lähteekin Chonin kanssa tavernaan miestään tapaamaan ja näkee Santin ja Carmenin juuri vaihtamassa Santin märäksi mennyttä paitaa toiseen. Hän tietysti ymmärtää tilanteen aivan väärin ja lähtee järkyttyneenä pois. Kotona hän ei päästä Santia sisälle ja pakottaa tämän menemään tavernaan yöpuulle. Aamulla Grogui saapuu tarkastajan kanssa paikalle, ja tarkastaja saa kuulla kunnon haukut vaikka kaikki menikin hyvin. Carmen saapuu hetkeä myöhemmin paikalle, ja Santi kertoo Lourdesin heittäneen hänet pellolle, koska ei kestä Santin sivistyksen puutetta. Tai tämänhän Santi luuli syyn olevan. Lourdes ja Choni saapuvat hetken päästä paikalle ja näkevät jälleen kerran Santin ja Carmenin halailemassa. Tällä kertaa pettäjät huomaavat jääneensä teostaan kiinni. Koulussa Carmen tulee selittelemään tapahtunutta. Hän sanoo Lourdesille tukeneensa vain Santia, ja paljastaa myös Santin luulevan Lourdesin rakkauden olevan jo kaikkoamassa. Miehensä tunteista järkyttynyt Lourdes lähtee kiireen vilkkaa tavernaan ja sillä Santi ja Lourdes viimein sopivat välinsä.

Tämä juonikuvio oli ihan ok. Santia tulo tietysti sääli, ja kolmiodraaman kehittely Carmenin, Santin ja Lourdesin välille oli jo hieman loppuun kulutettu juonikuvio. Groguin ja Santin suhde oli taas tässä jaksossa hyvin esillä. Grogui oli myös jaksossa yllättävän monesti, se joka antoi osuvia kommentteja valitsevasta tilanteesta.

Afrin ja Raulin suhde ei ole kimppakämpästä huolimatta vieläkään mennyt Raulin haluamaan suuntaan. Ja kuin kutsun saaneena paikalle karauttaa Alexin palomieheksi haluava kaveri, Jaime, jolla heti klikkaa Afrin kanssa. Raul on tietysti asiasta mustasukkainen ja valittaakin Josicolle tilanteen saamasta käänteestä. Josico lupaa auttaa Raulia asiassa. Africa ja Josico joutuvat tavernaan töihin, ja Afri jatkaa selkeän kiinnostuksena osoittamista Jaimea kohtaan. Jaime Raulin iloksi ei kuitenkaan tunnu olevan niin innostunut asiasta. Seuraavana aamuna Raul näkee järkytyksekseen että Jaime tulee ulos Afrin huoneesta. Raul vaatii Josicolta toimia, ja Josico keksii että huumaisi Jaimen, jotta tämä myöhästyisi palomieskokeestaan. Josico pistääkin suunnitelmansa toteen ja laittaa Jaimen lasiin lääkkeitä. Pahaksi onneksi Afrikin juo samasta lasista. Illalla Afri haluaa puhua Raulin kanssa Jaime-tilanteensta. Raul vakuuttaa asian olevan kunnossa. Lääkkeiden vaikutus alkaa tässä vaiheessa vaikuttaa Afriin ja tämä valahtaa Raulin sänkyyn ja nukahtaa. Raul asettuu Afrin viereen nukkumaan. Aamulla Jaime saapuu paikalle silmin nähden väsyneenä. Josico tapaa hänet rappukäytävässä ja auttaa häntä Afrin asuntoon pääsemisessä. Helena tulee ja avaa oven Raulin kanssa, ja Jaime ei tässä vaiheessa enää pysy pystyssäkään. Helena huomaa tässä vaiheessa Afrin makaavan liikkumattomana ja on syystäkin huolissaan. Lopulta Josico selittää olevansa koko episodin takana, ja tehneensä sen vain Raulin takana. Helena on ensiksi raivossaan, mutta villakoira ilmeen avulla Raul saa tämän mielen muuttumaan. Tilanteesta selvitäkseen he asettavat Jaimen Afrin viereen makaamaa, niin että kaksikko luulisi harrastaneensa seksiä herätessään. Alex tulee hakemaan Jaime kokeeseen ja löytää kaksikon samasta sängystä. Siinä samassa Afri ja Jaime heräävät ja ovat tilanteesta ihmeissään, muistinsa menettäneenä. Afri varsinkin on pahoillaan, että ei muista tapahtuneesta mitään.

Juonikuvio oli ihan ok. Ikävää oli tietysti se, että se toi Jaimen sarjaan häiritsemään A&R-suhdetta.

Tässä oli sitten tämänkertainen jaksoranking. Seuraava tulee sitten taas ensi viikolla luultavasti jo torstaina.

Saa kommentoida!

Vaikea oli jälleen valinta!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 5:15
Paikkakunta: Helsinki

EdellinenSeuraava

Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron