Serranon perhe -keskustelufoorumi

Marta Serrano

kkiljunin asiantuntijapalsta Serranon perheestä! Ehdota, kommentoi tai kysy

Valvoja: zapoing

Marta Serrano

ViestiKirjoittaja kkiljun » Ti Maalis 22, 2011 1:58

Kuva

Richin jälkeen analysoitavaksi saapuu ensimmäinen niin sanottu historiallinen hahmo, eli hahmo joka on jo sarjan alussa poistunut keskuudestamme. Kyseessä on tietenkin Beniton ja Sagrarion tytär, Marcoksen, Guillen ja Curron äiti, ja Diegon ensimmäinen vaimo Marta Serrano. Kuten todettua se, tosiasia että Marta on jo sarjan alkaessa kuollut, tekee hahmon analysoimisestakin eläviä hahmoja vaikeampaa.

Martahan mainitaan jo melkein ensimmäisissä jaksoissa montakin kertaa. Vitosjaksossa Marcoksen ollessa heräävien Eva-tunteidensa takia kärttyinen Luciaa kohtaan joutuu tämä Lucian takia (kitaran varastosta löytäminen) myös muistelemaan äitiään. Kuitenkin se merkittävin Martaan liittyvä jakso on jakso 15, missä Curron täytyy koulutehtävää varten muistella äitiään. Curron muistaessa pienuutensa takia erittäin vähän Martasta, joutuvat Diego ja vanhemmat pojat (Marcos ja Guille) muistelemaan äitiään. Tämän jakson jälkeen Martaa ei paljoa mainita sarjassa. Ainoat kohdat ehkä ovat tämän vanhempien pienen aviokriisin (jakso 52) aikana ja Curro valitellessa myöhemmissä jaksoissa huonoa onneaan äitien kanssa.

Miten sitten kuvailisimme Martaa? Hänestä saatu kuva on ensinnäkin erittäin positiivinen. Hän oli selvästi kaikkia poikiaan paljon rakastanut äiti, jolle Guille oli erityisen tärkeä. Diegon kanssa heillä meni selvästi oikein hyvin, ja sarjan perusasetelma ei olisi ilman Martan kuolemaa koskaan toteutunut. Tarkoitan sitä, että Diego ei olisi koskaan eronnut Martasta. Tietysti mielenkiintoinen tilanne olisi ollut nähdä asia niin, että Diego olisi Martan kanssa naimisissa ollessaan tavannut nuoruudenrakastetun Lucian autotiellä ja aloittanut suhteen tämän kanssa, jättäen Martan ja muuttaen Lucian kanssa yhteen. Pojat olisivat taas tässä tapauksessa asuneet paljon äitinsä luona, tuhoten siten paljon M&E ja G&T parien jokapäiväisen kanssakäymisen mahdollisuuksia. Lisäksi tämmöinen mahdollisuus olisi vienyt sarjan liian lähelle tusinasaippuasarjojen tasoa, ja Serranothan ovat tunnetusti laadultaan valovuoden edellä näitä sarjoja.

Martasta olevat tieto on sen verran suppea, että emme edes tiedä oliko hän töissä missään tai mahdollisesti kotiäitinä, mikä tietysti olisi kiinnostava vastakohta opettaja-urassa kiitäneelle Lucialle ja viimeisten kausien Celialle. Tiedostaen Diegon selvän mieltymyksen opettajia kohtaan (edellisen kahden lisäksi pientä säpinää Glorian kanssa, Anaa unohtamatta) voisimme arvuutella Martan ollen myös opettaja. Ja se että hän opetti ja auttoi Marcosta paljon kitaransoitossa, voisi viitata musiikinopettajan ammattiin. Ainakin voimme todeta, ottaen huomioon Marcoksen ja kitaransoiton, Martan olleen vähintään musikallinen persoona, jos ei sitten aivan opettaja. Jakson 15 saamme myös selville Martan pitäneen punaisesta väristä.

Eli siis kaikkinensa Martasta saa parin jakson perusteella positiivisen kuvan. Häntä jäätiin monien taholta kaipaamaan, ja Diegollakin meni monta vuotta ennen kuin pystyi jatkamaan eteenpäin, ja vielä kauemmin ennen kuin aivan oli tullut sinuiksi tapahtuneen kanssa. Tästähän voisimme vielä vetää vertauksen Lucian kuolemaan. Celian kanssa pelehtiminen nopeammin kuin Lucian tapauksessa. Välissähän oli maksimissaan puolitoista vuotta ja ensimmäisen leskeksi jäämisen ja Lucian kanssa uudelleenseurustelun välissä ainakin kaksi- neljä vuotta. En tarkalleen muista aikoja. Joten voisimme tulkita, että Marta oli läheisempi Diegolle kuin Lucia. Mutta nämä argumentit voidaan helposti siivuttaa, että luultavasti Diegolla oli poikien kanssa Martan kuoleman jälkeen niin paljon tekemistä, että sitä ei ehtinyt ajatellakaan naisia. Eli uskon molempien vaimojen ollessa aikanaan yhtä tärkeitä Diegolle, Lucian ollessa kuitenkin ollessa se sielunkumppani.

Martasta emme poikkeuksellisesti saa kiittää ketään. Hahmo näkyy vain viidennessä jaksossa Marcoksen kanssa kuvassa, ja siinä Martaa esiintynyttä näyttelijää ei ole jaksossa mainittu, joten kiittäkäämme näyttelijän sijaan loistavasta muistojen Martasta sarjojen tekijöitä.

Kommentit sallittuja!
Banneri, joka rikkoi SPK -foorumin mittasääntöjä, poistettu Operatiivisen ylläpidon toimesta!
Myös toinen poistettu, merkkirajan takia.
Myös kolmas poistettu, merkkirajan takia.

LOS SERRANOS- HASTA SIEMPRE
Avatar
kkiljun
Kirjastodiego
 
Viestit: 8010
Liittynyt: Ma Marras 26, 2007 6:15
Paikkakunta: Helsinki


ViestiKirjoittaja Tselios » Ti Maalis 22, 2011 3:28

Todella hyvä teksti! Tekstiä on kiitettävästi,vaikka hahmo edes kameran edessa ollut :). Minun villi veikkaukseni on,että Marta olisi ollut kotiäiti,koska en nyt muista oliko Guille kuka aina suuttui,kun Curro sai jäädä koko päiväksi äidin kanssa kotiin leikkimään,jos nyt oikein muistan? tarkentakaa ihmiset :)
Avatar
Tselios
HYPERDIEGO
 
Viestit: 33997
Liittynyt: La Syys 25, 2010 11:22

Re: Marta Serrano

ViestiKirjoittaja Shelle » Ti Touko 29, 2018 10:29

Sen perusteella mitä sarjassa hänestä puhuttiin sain käsityksen, että Marta oli hyvä äiti & rakastava vaimo.

Sääli, ettei sen kummemmin näytetty häntä niin, että joku olisi näytellyt häntä.

Kiitos hienosta analyysistä, kkiljun!
Kuva
I have loved you for a thousand years,
I'll love you for a thousand more.
Avatar
Shelle
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
SST I 2018 & VAK I 2018 & VF II 2018
 
Viestit: 244539
Liittynyt: Su Touko 04, 2008 6:43
Paikkakunta: Lahti


Paluu kkiljunin Serranon perhe -asiantuntijapalsta

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron